Боледуване на децата ни - тема 64

• 56 149
  • 768
  •   1
Отговори
# 255
  • shumen
Лино,и тук е така.
Моето се оплака от болки в корема сега,втрисане и гърло.И това на фона на АБ за бактерията в носа по антибиограма.Ще го следя тези дни и ако има нещо ще ходим при педи.

# 256
  • София
Между Вентолин и Салбутамол няма никаква разлика - просто различни наименования в различни държави на едно и също лекарство.

Аз ползвам вентолин с помпичка/дозатор (това се казва инхалер). При мен при една доза три пъти на ден не се появява сърцебиене. Това е дозата, когато съм най-зле, но при всеки е индивидуално. Взимала съм и по-големи дози преди - имало е и сърцебиене, и напрежение в главата, не е приятно.

На малките деца се изписва или сироп за директна консумация, или течност, която се изтегля със спринцовка и се слага в домашния инхалатор (машината) и с нея, заедно с ф.р., се прави инхалация с изпаряване за няколко минути и вдишване.

# 257
Не знаех, че има вентолин спрей..тоест мислех,че спрея е салбутамол, а течен се казва вентолин. Ние под всякакви форми сме го ползвали като на сироп орален е най-гаден.

# 258
  • София
Има си вентолин спрей (известен също като инхалер, помпичка и т.н.). И е същото като Салбутамол, а в САЩ съм го срещала и като Албутерол.

# 259
  • shumen
И аз знам,че си има Вентолин спрей в БГ.
Моето продължава да лежи тука и да мрънка,че го боли корем,втриса и го дразни гърлото и това на фона на АБ.Предния път точно така започна пневмонията при него и направо ми настръхна косата сега като ми каза.На всичкото отгоре и аз не съм добре още и вече откачам и само параноясвам.

# 260
  • София
Дани, може детето да е хванало вирус. Това не се влияе от АБ. Стискам палци и твоята температура да се маха вече, че много взе да става.

# 261
  • shumen
Аш,благодаря.Аз цял ден нямах Т,но сега пак вдигнах.Явно с АБ няма да стане при мен.Ще си трябват инжекции.
На детето дадох малко Панадол,успокои го за час и сега пак легна и каза,че го боли корем,гърло и го втриса,а няма Т.

# 262
  • София
При детето да не е от падането? Повръща ли?

# 263
  • shumen
Аш,не повръща.И аз си го помислих да не е от падането,но от него да го боли гърло,корем и втрисане не ми се вярва.

# 264
Здравейте, имам две деца на 4 г и 1 г.6м. В момента караме въпросния грип - барабар с таткото. Висока температура, болки в корема, разстройство, сега останаха зверска хрема и кашлица. Личната лекарка даде симптоматични лекарства, не е изписала Тамифлу примерно, както чета тук. Притеснява ме дребното дете - унесено е, поспаливо, залита, не иска да яде, пробва и дотам. Малкото е на инхалации с пулмикорт 2-3 на ден 1мл +2 мл физиологичен р-р. Къде да отидем, в коя болница в град София? Мерси предварително!

# 265
Бананнамама -Токуда, София Мед.

# 266
  • София
Бананамамма, може да отидете утре сутрин, и на гладно да им пуснат и кръвни изследвания.

# 267
  • Перник
http://zdraveto.com/ това си е болница за деца 24 ч има дежурни

# 268
  • shumen
Бананамама,и аз мисля като Аш,че може и утре на гладно да отидете за изследвания.

# 269
В Токуда в спешното. Изследвания може да пуснат и сега. Няма значение, че не е на гладно.
За црп-то имам предвид.

Общи условия

Активация на акаунт