Боледуване на децата ни - тема 64

• 56 152
  • 768
  •   1
Отговори
# 270
  • София
На гладно - за левкоцитите, иначе за ЦРП наистина няма значение.

# 271
  • shumen
Да,но моето ЦРП и СУЕ излязоха на другия ден.
Моето пак взе да мрънка,че го боли и това след час-час и нещо след Нурофена.Но и доста кашля от както е легнал,а тия спешни хич не ги долюбвам при нас.Сега измерих и има и Т 38.2.

Последна редакция: сб, 12 яну 2019, 21:54 от danaeka

# 272
И аз препоръчвам болница “Здравето” в Овча Купел. От години ги посещаваме. Специализирана е за деца с белодробни и стомашно-чревни оплаквания.
За Александровска също съм чувала добри отзиви, но не сме били там.

# 273
  • shumen
Ние сега идваме от спешния.Детето е с ангина и това на фона на АБ.Лекарката там каза да продължим същото лечение и утре при педи тя да реши какво да правим.

# 274
Дани,  на какъв антибиток сте?
Възмущавам се много като вземат да препращат децата.  Особено в това грипаво време. Абсолютно напразно сте се разходили до спешния. 

# 275
  • shumen
Мутафова,на Аугументин е.Но педи си ни знае,че е много сложен с приема на АБ.Или не изпива цялата доза,или я повръща и са едно пазарене докато го изпие.
А за спешния аз затова не ги харесвам,но уикенда няма друг избор.Направо се чудя дали да не искам утре педи да му изпише инжекции и да се приключи всичко.

# 276
Ние сега идваме от спешния.Детето е с ангина и това на фона на АБ.Лекарката там каза да продължим същото лечение и утре при педи тя да реши какво да правим.
Така си мислех и аз, при нас симптомите на ангина винаги са били втрисане, болки в гърлото и корема. Ще трябва да смените АБ с такъв от групата на цефалоспорините.

# 277
Мутафова,на Аугументин е.Но педи си ни знае,че е много сложен с приема на АБ.Или не изпива цялата доза,или я повръща и са едно пазарене докато го изпие.
А за спешния аз затова не ги харесвам,но уикенда няма друг избор.Направо се чудя дали да не искам утре педи да му изпише инжекции и да се приключи всичко.
Аз го разреждах с малко сокче и му казвах че е сметана.Той така вика на колактива на аквасорс и така се лъжехме.И се дава или преди хранене или по време.След хранене като гл изпиеше го повръщаше и унг ми каза че се пие или на гладно или в начало на хранене.Ние го започнахме на обяд в 12 ч и така си остана режима .Вечер ядеше малко солетки,1 час ми каза че няма проблем по рано или по късно да се даде.

# 278
  • shumen
Лино,ще видим утре педи какво ще каже.Моя поначало е много труден с пиенето на АБ.
Х.Т.пробвала съм и да го замаскирам в сок,но не иска пак да го пие.Казва горчи,преглъща и му се повдига и го повръща.Последния път така се докарахме до болница и пневмония на инжекции.

# 279
Лино,ще видим утре педи какво ще каже.Моя поначало е много труден с пиенето на АБ.
Х.Т.пробвала съм и да го замаскирам в сок,но не иска пак да го пие.Казва горчи,преглъща и му се повдига и го повръща.Последния път така се докарахме до болница и пневмония на инжекции.
Ох,много е лошо така .. Има деца без проблем пият каквото и да им дадеш.. Като ни го изписаха ми казаха в нещо което обича да му го дам,кремче ,кисел,плодово мляко.......На колко години е?Ако му обясниш ,че ако не го изпие ,ще има инжекции,а ако изпие сокчето  ще се оправи по бързо.Моя син  е на 5 и половина,когато иска разбира,но ако е мн болен и не му е добре е ужасен и крив ,тогава никакво лекарство неиска.

# 280
  • shumen
Х.Т.на 6 е и когато иска разбира,но когато не и не.Последния път като беше с ангина сестрата при педи му слага инжекцията и той пак така реве,дере се,чак повръща.Опитвахме се и двете да му обясним,че ако беше пил АБ нямаше да се стигне дотам,но въобще не чуваше.Същата работа сме и с АБ.Те добре си го знаят и направо инжекции ни предлагат,но този път реши педи,че е голям и ще пие АБ,но не и не.

# 281
Моята дъщеря винаги е пиела л-ва без проблем, но течните аб са изключително гнусни, най-вече Зинатът.
Едвам успява да го преглътне.
Тук някой беше споделил, че дава аб намазан на филия. Та, колкото и отвратително да звучи, може и това да пробваш.
Аз давам 3-4 хапки хляб, после аб и след около 15 мин основната храна.

# 282
  • София
Дани, той като мине 25 кг. може би ще може да му изписват АБ на таблетки. Има и в по-малки дози. Стига да иска да пие таблетките - те все пак не са толкова неприятни като сиропа. 

Дъждец, на филия Flushed Joy ЖДНБ!

# 283
И аз се ококорих, като го прочетох, но в крайна сметка, ако изяжда необходимата доза, все е нещо Joy

# 284
  • София
Оф, то хич не е за смях, но и аз не бих пила сироп. Адски ми е противен, не знам децата как издържат - въобще всичко, вкл. панадоли и др. подсладени бъркочи Grin Що ли не се предлагат хапове за от 4-годишно нагоре. Чак пък да се задави, нали се разтварят веднага в стомаха Thinking.

Общи условия

Активация на акаунт