С какво ви дразнят свекървите - тема 102

• 33 950
  • 735
  •   1
Отговори
# 210
  • MI
Честно казано не знам кой е по-лекия вариант - този на Ганели или на Долча. Всъщност знам - ако на Ганели мъжа беше мъж на място, щеше да им е с пъти по-лесно така, отколкото с родители дето трябва ръце да им целуваш че са ти купили кола и ти се напомня на кого е апартамента, в който живееш. Мерси такова имане.

# 211
  • София

Сериозно? Горкия. Сигурно се е подул, като слон, хормоните са му полудели, лежал е 3 месеца без да мръдне, после са го накълцали и са му дали малко зверче, което да му унищожи зърната.

Като не може самия той да е подкрепа, защото в крайна сметка неговото състояние си е константно, ще приема патерицата до когато е нужна, а не да я рита. Жената сама ще избере него, когато усети стабилност.

Кви са тия драматични изблици от теб?
За бременност говорим и ако се сетиш, че болшинството сме минали през това, може и да схванеш колко нелепо звучи, че и откровено смешничко.

До вчера хулеше на куп и свекърви, и майки, и собствената си майка, и собствената си свекърва , сега се хвърли като едната Раймонда Диен да обясняваш колко нужна е мама.........

# 212
Не става дума да им целува ръце, а да не обижда, минимум. Не става повече мъж, с подаръци, но не става и повече мъж с обиди и злоба, към хора с повече възможности. Затова да благодари, да попие добрия пример и да продължава напред.

Абсурд - на теб ако ти е било смешно, на някои от нас не ни е било, когато са губили бебета и когато пак са били на ръба да ги изгубят. Моята майка и свекърва, не са пример. Подкрепяла ме е майка ми, но напоследък откачи - писала съм за това. По-близа съм била със сестра ми през годините и повече съм я "ползвала" за патерица в емоционално отношение.

# 213
Аз не разбрах какъв е най-големия проблем със съпруга? Не помага вкъщи, не обръща внимание на жена си или че дава пари на роднини?

# 214
Аз не разбрах какъв е най-големия проблем със съпруга? Не помага вкъщи, не обръща внимание на жена си или че дава пари на роднини?

Ами просто я дразни, случва се при всички съпрузи. Дано да отмине все пак и да си изгладят нещата.

# 215
Дава си парите на техните! Едвам му износих бебето, едно кирливо цвете ми взе и обижда майка ми и баща ми дет са ни дали всичко, а аз техните нито веднъж не съм нагрубила!!!

# 216
  • София
Долча, сега ти споделям от опит: имаше етап като дъщеря ми беше бебе, в който отношенията с мъжа ми се бяха обтегнали по подобни причини - твоята майка какво каза, а пък твоята какво направи.... Говорихме с една психоложка (не само за това, то беше само част от картинката, но нагнетяваше). Та жената каза - когато говорите за вас и за отношенията си, трябва първо да извадите родителите си от картинката. Няма мърдане напред, докато си водим разговори на тема нашите и вашите. Та направихме го де, трудно, защото и двамата сме много близки с родителите си, но успяхме някак да сложим бариера и сме добре.
Отварям още една скоба да кажа, че родителите ми са доста имащи и имотни. Хубаво е да знам, че имат пари в случай, че недай си боже ни се случи нещо лошо и имаме нужда, но: Нито са ни плащали почивки, къщите и апартаментите са си техни, техните коли са си техни, нашата си е наша; училища, курсове, екскурзии на децата си поемаме ние. Изобщо, държим се като самостоятелни възрастни хора. Ако искате, пробвайте.
А, да, и даваме пари на свекъра ми, защото е сама жена, пенсионерка, бивша учителка и никой от нас не иска тя да мизерства.
Твърде много лични детайли дадох май.

# 217
Там ни е грешката. Никой не му е натяквал от наще какво му е дал ама никога напротив никога не са де месили в нашите отношения, стояха настрани хората и само са помагали, а той се опълчи срешу тях и мен подкукурсован от онЗи вампир.
Долча, сега ти споделям от опит: имаше етап като дъщеря ми беше бебе, в който отношенията с мъжа ми се бяха обтегнали по подобни причини - твоята майка какво каза, а пък твоята какво направи.... Говорихме с една психоложка (не само за това, то беше само част от картинката, но нагнетяваше). Та жената каза - когато говорите за вас и за отношенията си, трябва първо да извадите родителите си от картинката. Няма мърдане напред, докато си водим разговори на тема нашите и вашите. Та направихме го де, трудно, защото и двамата сме много близки с родителите си, но успяхме някак да сложим бариера и сме добре.
Отварям още една скоба да кажа, че родителите ми са доста имащи и имотни. Хубаво е да знам, че имат пари в случай, че недай си боже ни се случи нещо лошо и имаме нужда, но: Нито са ни плащали почивки, къщите и апартаментите са си техни, техните коли са си техни, нашата си е наша; училища, курсове, екскурзии на децата си поемаме ние. Изобщо, държим се като самостоятелни възрастни хора. Ако искате, пробвайте.

# 218
Подкрепям, Бърди. С моя съпруг също мислим да посетим някаква семейна терапия. Нормално е след появата на бебето всичко да се преобърне като мироглед и тн.
Долча е преживяла много, подкрепяхме се заедно в лежащите мами, както и със Салсиша. Затова я разбирам, че й е тежко. Месеци наред лежане, тревоги и сякаш след това също не се вижда светлина в тунела поради нови, други причини. Много е горчиво.

# 219
  • MI
Dolca, мъжът ти няма право да обижда родителите ти по принцип, а не защото са ви помагали. Прекалено малко информация си дала, за да си позволя да коментирам мъжа ти. Предполагам от написаното, че има много трески за дялане, но наистина е адски грозно това постоянно натякване за пари и делене на ние и вие, което правиш от първия пост в тази тема. И какво значи едва износих детето МУ, какво да кажат всички жени които минават през стимулиране и процедури заради проблем на мъжа си с всички съпътстващи проблеми - физически и психически?! Какво се очаква от техните мъже, да ги позлатят ли или какво? Разбери, че ако искаш да сте семейство, трябва да приемеш че вие двамата сте отбор, а не ти и родителите ти или той и неговите. Виж ако може да го разбере и той, в този случай малко по малко ще се наредят нещата.

# 220
Тя историята ми е толкова дългаааааа , не е само това което съм описала на две на три , но в яда си избухнах тук.
Dolca, мъжът ти няма право да обижда родителите ти по принцип, а не защото са ви помагали. Прекалено малко информация си дала, за да си позволя да коментирам мъжа ти. Предполагам от написаното, че има много трески за дялане, но наистина е адски грозно това постоянно натякване за пари и делене на ние и вие, което правиш от първия пост в тази тема. И какво значи едва износих детето МУ, какво да кажат всички жени които минават през стимулиране и процедури заради проблем на мъжа си с всички съпътстващи проблеми - физически и психически?! Какво се очаква от техните мъже, да ги позлатят ли или какво? Разбери, че ако искаш да сте семейство, трябва да приемеш че вие двамата сте отбор, а не ти и родителите ти или той и неговите. Виж ако може да го разбере и той, в този случай малко по малко ще се наредят нещата.

# 221
Долчи, на почивки само двамата ли ходехте или заедно с твоите родители?
Бърди е писала това, което мисля и аз.Пишеш, че не си обиждала или говорила лошо, за родителите на съпруга си. Защото три мен е така....една "запетайка" да каже против моите родители и веднага намразвам неговите ( нямам представа защо така го чувствам).

# 222
Като теб съм! Аз ск траях, траях и траях и му слушах тирадите. Сами сме ходили, само превеждаха парите за почивките и той ги “наместваше” даже няма да се изненадам, ако разбера, че от тези пари е давал на оня вампир. Мега тъпа съм хора, разберете Sad изживявам личностен катарзис
Долчи, на почивки само двамата ли ходехте или заедно с твоите родители?
Бърди е писала това, което мисля и аз.Пишеш, че не си обиждала или говорила лошо, за родителите на съпруга си. Защото три мен е така....една "запетайка" да каже против моите родители и веднага намразвам неговите ( нямам представа защо така го чувствам).

# 223
  • при късмета
Няма нужда да цитираш всеки пост, само се пълни темата излишно.

Никой не е защитавал мъжа ти. И никой не е казал, че има право да обижда родителите ти.
Има голямо НО. Но на мен ми се струва, че ти си тази която му натяква какво са дали родителите ти, а не те. Даже съм готова да се обзаложа, че е така. Това не ти прави услуга. постави се на негово място, ако ролите ви бяха разменени и натякващият беше той, а ти трябва да се съгласяваш, да се подмазваш и т.н. Сигурна съм, че няма да ти хареса. Ако искаш някаква промяна у него, трябва да има такава и у теб. Не може да изискваш някой да се гъне по модела който му задаваш и това да е непрекъснато и постоянно. Може и свекървата изобщо да не е виновна, а на него да му е писнало да го мачкат и да му натякват и това да е неговото собствено мнение, минавалото ли ти е през ума?
С обиди и натякване един към друг няма да се справите. Просто няма. Така хората се нахъсват, държат на своето си колкото и да са в грешка и изобщо не чуват какво им се говори. Трябва точно да говорите, но спокойно, аргументирано и без натякване. И само за това как си представяте съвместния ви живот занапред. Всеки трябва да го каже честно и без да го е страх, че ще бъде обиждан и унижаван и ще му се натяква. И да се разберете къде да са границите на родителите ви в брака ви. но тези граници трябва да са еднакви за двата чифта родители. Не може единия да иска с неговите родители да се контактува, а да забранява същото на другия.

# 224
  • MI
Долча, миналото не можеш да промениш, виж може ли сега да се оправят нещата. Разбирам те за хормоните, разбирам и защо ти е болно защото обижда родителите ти. Оставяла съм гадже с подобни причини. Вие обаче вече сте семейство, опитай да говориш с мъжа ти. Виж може ли да загърбите малко родителите и на двамата и да действате като отбор. Като поговорите честно и открито може да се изненадаш от това, което ще чуеш и да се оправят отношенията ви малко по малко.

Общи условия

Активация на акаунт