Прахосмукачка робот. Прочети преди да питаш! - 16-та тема

• 85 338
  • 736
  •   1
Отговори
# 255
Не ме интересуват ilife и не съм си поставяла за цел да водя статистика от кой модел. Членувам във фб групата и казвам какво ми е направило впечатление  Hands V

# 256
Днес ми пристигнаха двете Xiaomi-та, егаси кефа, че дойдоха преди Коледа. Изпратиха ги на 16-ти и днес дойдоха с Рапидо. Зареждам я в момента и посте ще тествам... Някой знае ли колко време се зареждат?

# 257
Гледай на приложението като ти изпише fully charged.
Не помня нашата колко време я зареждахме първия път.

# 258
Вие кога и как чистите контейнера и четките? На всяко пускане ли? Защото ако при падане на батерията отива сам до станцията, изключвате ли го и да почиствате или чакате да се зареди напълно и после почиствате?
Извинявам се за тъпите въпроси, ама още не знам как да процедирам с него Simple Smile)))) Сега прави първото почистване, доволна съм, защото в хола съм с шаги килим, тук научих всъщност как се казва този килим Simple Smile)), роботчо се качва супер лесно и бързо на него, въобще не го отразява като височина и косми и се справя супер, минава го като снегорин Simple Smile))))

# 259
Шиомито ми казна кога да му изчистя контейнера, четките, филтъра. Та аз не се тормозя да го мисля. Не помня ти с какъв робот беше. На мен батерията ми пада до 80% на едно почистване, та за втория въпрос не мога да помогна.

# 260
Пуснах вече моето Xiaomi да почисти и да ви кажа съм доста доволна! Добре се справи с всички килими, по ъглите добре почиства /после минавах с швантуха да проверя/, малко ми се стори, че пердетата ги отразява като пречка /макар че моите не се влачат по земята, а са точно до нея или няколко милиметра по-нагоре/. Вижда ми се доста безшумно. Доста се борих с приложението за телефона и въобще разпознаването... оказа се, че с 5G Wi-fi не се получават нещата /в случай, че някой ползва такъв само/, та използвах другия wi-fi вкъщи, обикновения. Още не съм тествала мопа, може би утре Simple Smile) Засега съм много хепи с покупката, а и кучето не го приема за заплаха, което ме радва, понеже е много страхлив попринцип...

# 261
Един въпрос - роботът през цялото време ли трябва да си седи на базата когато не чисти или като се зареди да се маха от там?

# 262
  • Ст.Загора
Един въпрос - роботът през цялото време ли трябва да си седи на базата когато не чисти или като се зареди да се маха от там?
Не се маха от базата , от там стартира и там се връща .

# 263
До 550 лева, със систематично чистене май само първата генерация на Xiaomi може да се купи, но тя е без моп. Но пък е мощна и чисти добре - от собствен опит.
Много е важно да се поръчва от европейски склад, за да не стигне до митница. Също така да се следи за промоции, където цените падат доста.
Много добър сайт с европейски складове е gearbest.com. Моята е от там.

Недоволна, от кой модел Xiaomi първа генерация си доволна. Май е се откажа от мопа.
 Тези роботи, който поръчвате от испанския Амазон имат ли настройка да говорят на английски?

# 264
До 550 лева, със систематично чистене май само първата генерация на Xiaomi може да се купи, но тя е без моп. Но пък е мощна и чисти добре - от собствен опит.
Много е важно да се поръчва от европейски склад, за да не стигне до митница. Също така да се следи за промоции, където цените падат доста.
Много добър сайт с европейски складове е gearbest.com. Моята е от там.

Недоволна, от кой модел Xiaomi първа генерация си доволна. Май е се откажа от мопа.
 Тези роботи, който поръчвате от испанския Амазон имат ли настройка да говорят на английски?
Първата генерация е само един модел - Xiaomi Mi robot.
За да говори на английски трябва да е international version.
Има някакви нови опростени, но те са Xiaowa май.
Не се продават в амазон. Моят го взех от Gearbest, но трябва да е от европейски склад, за да не се ходи до митница и паща ДДС и мито. Има и някаква възможност да се поръча от Китай без митница. Не знам как става - за тази опция трябва са отидете нъв фейсбук групата, към която има линк в първия пост.

# 265
Благодаря!

# 266
Шиомито ми казна кога да му изчистя контейнера, четките, филтъра. Та аз не се тормозя да го мисля. Не помня ти с какъв робот беше. На мен батерията ми пада до 80% на едно почистване, та за втория въпрос не мога да помогна.
благодаря Simple Smile))), то и при мен имаше някаква индикация за пълен филтър, но в книжката пише да се почиства на всяко чистене.
Вчера го пуснах да чисти, изчаках да падне напълно батерията и той се качи на станцията, зареден е напълно, но после ще му видя контейнера. Иначе аз с приложението нямах никакъв проблем, супер бързо и лесно стана, даже от телефона си го управлявам, само нещо не се справих с дистанционното, защото не мога да му намеря откъде да сменя часа на РМ, а се сещам привечер и тогава си стои на АМ, трябва сега сутринта да го настроя, когато наистина е АМ. Simple Smile)))))

# 267
Здравейте. Имам въпрос.. Ако се пусне робота да почисти например една стая и батерията не е изтощена, може ли да се върне да се зарежда, или не е желателно?

# 268
Здравейте. Имам въпрос.. Ако се пусне робота да почисти например една стая и батерията не е изтощена, може ли да се върне да се зарежда, или не е желателно?

При литиевойонните батерии за разлика от никел-металхидридните не е задължително да се прави пълен цикъл.Даже наобратно.Най-дълъг живот ще имат ако се разреждат до 20-30% и се зареждат до около 80-90%.Изразходването на капацитета им докрай,зареждането на 100% продължително,жегата и студа скъсяват живота им.Все пак не може всичко да е идеално Stuck Out Tongue Winking Eye
За първоначалното зареждане,въпреки че показва 100% заредена, е препоръчително да седи на зарядното 10-15 часа.Води се калибриране на батерията.И това не е задължително да е само първия път,препоръчва се да се калибрира през 3-4 месеца.Но пък с нашите прахосмукачки е почти невъзможно да се спазват тези процедури.Така,че хич да не ви пука за батериите.Когато се скапят ще се подменят.Не е нещо жизненоважно според мен.

# 269
въпрос: забелязахте ли с времето машинките ви да стават по-шумни. първоначално румбата беше доста тиха, сега леко се разтрака. забелязвам, че събира адски много фин прах, направо съм изумена.

Общи условия

Активация на акаунт