Прахосмукачка робот. Прочети преди да питаш! - 16-та тема

• 85 082
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
Да, румбите са много по-хаотични.

# 646
Наклона на темата е ясен. За човек който иска да си купи румба и да се посъветва определено не е мястото.
Аз имам 960, който преди няколко дни пуснах като линк на прекрасна цена, и брава 390. Бравата е с кубче, за румбата не съм го ползвала. Всичко е почистено, аз лично съм задала автоматичен режим-да си избира по колко пъти да минава през даден участък. В местата с повече замърсяване минава по два пъти, в останалите не. Не се губи. Не знам какво повече бих могла да искам(може би да се качи на тавана и да мине за паяжини ...или да ми свари кафе докато чисти 😉). И най вече какво повече би ми дало прехваленото ксайоми/ксиоми/шайоми и не знам кое още произношение.

# 647
  • София
Подкрепям мнението на second...темата доста се промени, масово се хвалят и препоръчват китайски роботи. Всъщност не това е проблема, хубаво е да има много и разнообразни мнения, но в последно време тук се възхваляват основно xiaomi и много хора спряха изобщо да пишат. Липсват, защото бяха полезни.
Линка от предната страница, който пусна second беше изключително добра оферта, но заради мненията тук сигурно никой не му обърна внимание. А цената му беше като на xiaomi и е в пъти по-добър вариант.
Имаше преди известно време потребителка, която писа че има възможност да си закупи 980, но се чуди дали да не вземе xiaomi....въздържах се от коментар, защото не разбирам как може някой да има подобна дилема.

# 648
  • Кипър
Да се вмъкна отново с едно въпросче.Заслужава ли си да купя I robot 620 втора употреба за 100 евро? На 2 години е, през септември са му сменили батерията.Жената си заминава от Кипър и продават всичко.Разбрах че няма график за почистване което мен не ме удовлетворява, но пък както писах по-горе моят I life се счупи и незнам кога или изобщо дали ще намеря тази част.Но пък и кой ще чисти сега, а в момента не искам да давам пари за чисто нов.

# 649
Какво лошо има в меннието ми?
Чак наклон да се дава?!
Всеки пише от собствената си камбанария.
Ако иска да види сравнение - има в интернет - таблици, клипове....
Не е задължително да се съобразява със субективните мнения тук.

А относно хората, които спряха да пишат - спряха, защото едни и същи неща се дъвчат по 3 пъти на страница, а новодошлите не си правят труда да прочетат поне първия пост.

Като не ви харесва наклона на темата - не я следете.

Мир на всички!!!

# 650
Не беше лично, и в никакъв случай директно към Вас.
Откакто аз чета-октомври миналата година, всеки въпрос за румба е потушен с отговори за xiaomi

# 651
Предоплагам, че е така, защото повечето имат китайчето Wink
Аз затова четях в цялата мрежа.

И последно:
От моят опит да кажа, че за мен мобилното приложение е много важно.

# 652
Забелязах, че повечето собствениците на xiaomi не спряха да си хвалят роботчетата си без никакви подробности точно кое, как и защо им формира това мнение. Отстрани изглежда, че се оправдават, защото са се набутали с тези роботчета и като собствено успокоение изтъкват цената.Предполагам xiaomi имат доста предимства, но рядко се споменават. Както рядко се прави сравнение спрямо други роботчета.
Често забелязвам някой потребител споделя или пита нещо, но споменава само марката без модел, без подробности и т.н.Почти всички почват да гадаят за какво иде реч и отиват една-две страници докато всичко стане ясно. Много по-лесно ще е да се дава подробна информация, за да могат другите да помогнат или да им се помогне. И за да не спамя и да бъда полезен ще споделя впечатления си от моето роботче.
Roomba 960-чисти добре,рядко пропуска нещо, но се случва Предимствата и за мен са, че:
-информира за пълен контейнер,
-има датчик за замърсеност и докато не изчисти зоната не продължава нататък,
-след всяко чистене праща карта на почистената зона-така се вижда ако има пропуснати участъци по някаква причина,
-лесно почистване на всички четки,
-помещението се чисти напречно и надлъжно, като минава два пъти первазите,
-съвместимост с Alexa, с Google home за сега няма съвместимост(това е за хората с 'умен дом').
Недостатъци:
-първо чисти стаята, след това первазите, xiaomi чисти първо первазите и след това стаята - мисля, че така е по удачно.
- навигацията не работи добре на тъмно
-от приложението не може да се чисти определена зона(за разлика от xiaomi)
-когато се чистят няколко стаи не е толкова умно самото чистене.
Предполагам има още много предимства и недостатъци-споделяйте ако имате наблюдения.
За хората с търсенето на роботче по цени - трябват ли парите да определят качеството ни на живот, ако взимаме най-евтиното рискуваме да се сдобием с множество непотребни неща и да сме изхарчили едни пари, а насреща - нищо. Същото според мен е и за скъпите неща, имат изключително много екстри, но ако не ги ползваме всички защо е това харчене.

# 653
дишайте хора, дишайте и бройте до три поне,преди да скочите!
не виждам никаква конфронтация в темата между китайци и други
инъче и аз я четох доста,четох поне половин година
всеки си има различни приоритети, и не можем,а и не е здравословно да сме еднакви

отговорих в субскрипт в твоят отговор,че от телефона ми е невъзможно по друг начин

Забелязах, че повечето собствениците на xiaomi не спряха да си хвалят роботчетата си без никакви подробности

как така без подробности?-аз си избрах на база на коменмтарите в тази тема, и винаги на конкретен въпрос ми се е отговаряло конкретноточно кое, как и защо им формира това мнение. Отстрани изглежда, че се оправдават, защото са се набутали с тези роботчета и като собствено успокоение изтъкват цената.Предполагам xiaomi имат доста предимства, но рядко се споменават. Както рядко се прави сравнение спрямо други роботчета.

как може да се прави сравнение на нещо което го имаш с нещо ,което го нямаш?- затова темата е толкова тегава, именно защото техниката е скъпа и не всеки може да си позволи портфейла за сравняване
Често забелязвам някой потребител споделя или пита нещо, но споменава само марката без модел, без подробности и т.н.Почти всички почват да гадаят за какво иде реч и отиват една-две страници докато всичко стане ясно. Много по-лесно ще е да се дава подробна информация, за да могат другите да помогнат или да им се помогне. И за да не спамя и да бъда полезен ще споделя впечатления си от моето роботче.
Roomba 960-чисти добре,рядко пропуска нещо, но се случва Предимствата и за мен са, че

-информира за пълен контейнер, -xiaomi също го прави-и двете генерации

-има датчик за замърсеност и докато не изчисти зоната не продължава нататък, xiaomi 2ра генерация го има
-след всяко чистене праща карта на почистената зона-така се вижда ако има пропуснати участъци по някаква причина,xiaomi прави карта в реално време-можеш да видиш как и къде какво...
-лесно почистване на всички четки, тук е много субективно-косми,дължината им, за мен всичко,което иска обслужване си е досада,дори да е мнооого лесно за друг
-помещението се чисти напречно и надлъжно, като минава два пъти первазите, 1ва генерация имам,която минава по ъглите,а после веднъж надлъжно или напречно
-съвместимост с Alexa, с Google home за сега няма съвместимост(това е за хората с 'умен дом').не съм наясно с тази опция,трябва да я разуча
Недостатъци:
-първо чисти стаята, след това первазите, xiaomi чисти първо первазите и след това стаята - мисля, че така е по удачно.

- навигацията не работи добре на тъмно xiaomi работи без проблем в абсолютен мрак
-от приложението не може да се чисти определена зона(за разлика от xiaomi) казал си го
-когато се чистят няколко стаи не е толкова умно самото чистене. няма никакво значение колко стаи има да чисти
Предполагам има още много предимства и недостатъци-споделяйте ако имате наблюдения.
За хората с търсенето на роботче по цени - трябват ли парите да определят качеството ни на живот, ако взимаме най-евтиното рискуваме да се сдобием с множество непотребни неща и да сме изхарчили едни пари, а насреща - нищо. Същото според мен е и за скъпите неща, имат изключително много екстри, но ако не ги ползваме всички защо е това харчене.

тук си прав
ще споделя моите приоритети какви бяха- да има навигация,да е систематичен,да се управлява през app, не исках моп, да е с лесна доставка

Последна редакция: сб, 16 мар 2019, 12:44 от Mamagemelar

# 654
  • София
jijibiji, разминаването идва от различните ни представи за "перфектно" и "задоволително". За мене ако роботът събере всички боклучета и повърхностен прах, без да прескочи участъци, и не се налага аз да ходя след него и да досъбирам, е перфектно, говорим все пак за ежедневно почистване. Моята румба 8-ма серия се справя така. Не съм наясно колко по-дълго чисти в сравнение с 9-та серия, но и не ме вълнува, аз не съм ангажирана с него докато чисти, важно ми е,  че все пак изчиства целия апартамент без да се налага презареждане, което би удължило по-съществено времето.
Не знам дали има съществена разлика между двата модела на Брава, но тази, която имам - Турбо, също не съм забелязала да пропуска участъци. За това я следях само в началото, сега си работи без наблюдение.  Но в коридора, където при мокро време се зацапва, след Бравата се вижда, че няма останали зацапани участъци, значи не е прескачала.  Но и при нея говорим за ежедневно почистване, така или иначе поне веднъж седмично върху подовете действа парочистачка.
Що се отнася до изборът между по-скъпа маркова, наложила се с качество техника и евтини неизвестни марки, никога не бих купила вторите при наличие на финансови възможности (и при неналичие съм предпочитала да се напъна с връщане на кредит). Особено пък с доставка от чужбина при неясни гаранционни условия и неясни възможности за осигуряване на резервни части. Да, функционално могат да са почти идентични, но качеството и възможностите за поддръжка не са. Излишни скъпи екстри, за които няма перспектива и в бъдеще за ползване, също не купувам.
Но всеки е свободен да преценява кое му е по-важно.

# 655
Аз се бях запътила към закупуване на ЛГ, имаше много положителни мнения тук. Дори последната 12 серия пуснах тук линк, със супер цена, доста хора си я взеха. Аз докато се накумя, изпуснах, а нямах време да чакам нова промоция.

Мобилното приложение на ксиомито има секция "поддръжка". Там изписва кога да си изчистиш сензорите, подмениш четките, филтъра. За мен изключително полезно и ефективно,  защото само до това ми е да мисля и да помня. А тук често валят въпроси от сорта - " кога да ди сменя четката/филтъра", за марка Х/У.

Картата, която мога да гледам по време и след вяско почистване. Зоновото почистване, което се пуска от приложението. Настройката на таймер за почистване с опция всеки ден/ седмица/месец.

Въпреки че съм много доволна от браавата, продукт на айробот, това мобилно приложение при нея ми липсва. 

# 656
  • София
Аз имам хаотична Румба.
Чисти добре, не оствя нищо по пода.
Има навика да се хвъря от ниски прагове.
Не може дасе качи на икейски космат килим.
Шумна е.

Моя личен проблем с нея е, че си избутва докинг станцията и редовно трябва да я намествам.

У нас чисти основно една стая, като се прибера е чисто.
Не ми е от знаение колко време чисти, колко е шумна, мен ме няма там повечето пъти.
Има датчик за замърсяване, като е мръсно повтаря и потретва, като прецени че е чисто си се прибира. Тоест не чисти всеки път по час, да речем.

Последна редакция: сб, 16 мар 2019, 19:51 от possessed

# 657
  • София
Момичета, може ли линк за покупка на резервни четки за ЛГ 9+ серия (от испанския Амазон)?

Да кажа с две думи за моето ЛГ.
Чисти добре, видимо не пропуска боклуците по пода. Озадачава ме с настървеността си към единствения килим у дома - може да го чисти само него 1 час, а да се завърти на бърза ръка из другите помещения като циганка с метла на улицата. Но не винаги е така. Намира майка си без проблеми, понякога се сбива с нея. Онова клипче как се приближава адски внимателно към стъклена чаша със запалена свещ - забрави. По принцип не се блъска в мебелите, но има някои елементи от домашното оборудване, които ги бута като бабаит в селска дискотека и се катери върху тях. Не знам от какво зависи. Но поради тази причина не го пускам сам да вършее. Веднъж-дваж се оплете в кабели. А онзи ден се затвори сам в кухнята. Чухме го, че беснее вътре и при опит да влезем,се оказа, че е избутал единия стол до вратата и видяхме зор да отворим. Лудница.
Като движение силно ми напомня хлебарка. Ако ЛГ чисти систематично, а Румба - хаотично, мисля, ча румбата би ме подлудила.
Кефи ме, защото у дома най-после не се валят фандъци, докато дойде уикендът да чистя. Четките му се чистят тегавичко. Събира авдски много боклук на едно чистене, да не го говорим за власинките от килима - мисля, че скоро ще изчезна.

# 658
  • София
Моята Румба (прекръстена на Роби) чисти систематично, където е по-мръсно, по няколко пъти минава, праща ми съобщения (дори да съм на работа) ако е налапала някоя сламка на котарака, и когато приключи. В приложението на телефона си има отделен таб за поддръжка на три от елементите на робота. Пу-пу, никакви проблеми не ми създава, само ме "мотивира" да се обзаведа и с моп-робот.

# 659
  • София
Да и Румбата вижда някои препятствия, а в други се блъскана скорост. Аз мебели из стаята много нямам, та не я дебна.
Имам икейско кресло Поанг, с негосе сборва винаги и не може да го преодолее, затова и го премествам сутрин, не ми пречи, леко е.

Общи условия

Активация на акаунт