Прахосмукачка робот. Прочети преди да питаш! - 16-та тема

• 85 118
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
Мисля, че все пак може да пробвате да предявите гаранция на база описаното. Не е нормално това. Ъпдейтвана ли е редовно? Аз съм с първа генерация и нямам оплаквания от шума, а чисти предимно на турбо режим. Даже след ъпдейт около Нова година ми направи впечатление, че шумът чувствително намаля и работи доста по-тихо отпреди.
Не мога да предявя гаранция, само защото е шумна и не чисти така както аз искам.. Тя на практика си работи. Нямах, когато я купих база за сравнение, защото ми е първия робот (след два дни ползване на лидълския робот, който умираше като тръгнеше да се качва на килима ми в хола и го върнах). Но след като видях лидълския как работи на площ без килими, и румба 960 в действие в апартамент с килими, вече мога да направя сравнение, да видя разликата и да оценя ксайоми-то.
Затова и реших да пиша тук. За ниско бюджетен робот предполагам е ок. Но, ако някой се колебае между Румба и Ксайоми, има бюджет за Румба, но е впечатлен от отзивите за Ксайоми - изберете Румбата...

Това е и моето мнение, нищо че имам Xiaomi. И, между другото, това беше едно от нещата, заради които ме баннаха от групата във фейса, развалям бизнеса. Понеже четох доста, преди да взема сегашния робот, имаше в една от темите мнение на собственик на Румба 960, който беше взел Xiaomi за родителите си и можеше да направи директно сравнение (в ползата Румбата). Моля, собствениците на китайчета да не почват да подскачат сега и да ми обясняват, че върши същата работа като Румбата и няма смисъл да се плаща повече само заради марката.

# 631
Не мога да предявя гаранция, само защото е шумна и не чисти така както аз искам.. Тя на практика си работи. Нямах, когато я купих база за сравнение, защото ми е първия робот (след два дни ползване на лидълския робот, който умираше като тръгнеше да се качва на килима ми в хола и го върнах). Но след като видях лидълския как работи на площ без килими, и румба 960 в действие в апартамент с килими, вече мога да направя сравнение, да видя разликата и да оценя ксайоми-то.
Затова и реших да пиша тук. За ниско бюджетен робот предполагам е ок. Но, ако някой се колебае между Румба и Ксайоми, има бюджет за Румба, но е впечатлен от отзивите за Ксайоми - изберете Румбата...

Това е много неприятно. Да не би да има някакъв проблем, предявихте ли гаранция?

Със същия модел сме от около 9 месеца вече. Не пропуска и не бих казала, че е шумна, освен ако не е включена на най-силното засмукване, което е нужно единствено при килими. Ние ползваме Balanced. Сложили сме опция да се засилва смученето, когато засече килим (Carpet mode).

Споделям тези неща не за да омаловажа негативния ви опит, а за да кажа, че не ми се струва нормално и наистина бих проверила гаранцията във вашата ситуация. Бих ви препоръчала да запишете клипчета на проблемното поведение (пропускане, шум) и се свържете с продавача.
И ние сме с Xiaomi Roborock - страхотна е, нищо не пропуска, чисти фантастично. Им 4 режима на чистене. Изобщо не е шумна.

# 632
Аз имах китайче Сузука, дадох го на майка ми, още си работи, от юли съм с китайче Xiaomi втора генерация.
Преди да го дам на майка ми ги ползвах двете известно време и определено Сузуката беше по - тиха, дори xiaomi-то ме дразнеше отначало, защото бях свикнала с по - тих робот. Но не мисля че Румбите са по - тихи.
По - тихи са LG...

А за чистенето...не събира на 100% всичко по пода...то аз с голямата няма да мога...ама съвсем прилично се справя моя китайчо...като си погледна пода е чист, не съм видяла някакви места, които видимо да е пропуснал...случва се на котарака гранулите да рикошират в четката и да останат 1-2 по пода, ама...нищо фатално...
До сега не ми е известявал за филтър, четка или пълен контейнер.
Пробвай да го пуснеш и да го следиш по картата от приложението да видиш минава ли на навсякъде и ако не...нещо пречи ли му...

Погледни на кой режим чисти, ако е Турбо ще е по - шумен, на куик тих, на баланс средно...

# 633
  • Пловдив
Аз продължавам да си мечтая за роботче. Разглеждам Xiaomi, чета и за Румба. Обаче не мога да се ориентирам от  кой модел Румбите започват да чистят систематично. Ако може някоя добра душа да ми помогне. Благодаря!

# 634
  • София
Аз продължавам да си мечтая за роботче. Разглеждам Xiaomi, чета и за Румба. Обаче не мога да се ориентирам от  кой модел Румбите започват да чистят систематично. Ако може някоя добра душа да ми помогне. Благодаря!
Румба от 9-та серия - 960, 980 и подобни. 8... и надолу модификации са хаотични, но пак чистят задоволително.

# 635
В немския амазон в момента 960 е на невероятна цена-410 е
https://www.amazon.de/iRobot-Roomba-960-Reinigungsleistung-Verhe … JL&ref=plSrch

# 636
  • Пловдив
jijibijisecond ,
Благодаря ви!
Значи 8-ма серия е хаотична. 9-та вече ми идва малко над бюджета, освен ако не улуча добра цена и не реша да поръчам от някой амазон. Така си мечтая някой да ми подари...

# 637
Колко често си сменяте филтрите на Roborock s50-то?

# 638
  • Кипър
Здравейте.Аз имам робот I life V7s Pro от една година. След всекидневно използване преди една седмица се счупи мотора на голямата четка. Търсих в Алиекспрес и Ибей също, но не успях да намеря. Молбата ми е ако някой знае от къде да намеря това моторче да ми пише или пък другият вариант е ако някой има същият робот но не работи по друга причина бих могла да взема само тази част която ми е необходима.

# 639
  • Варна
Колко често си сменяте филтрите на Roborock s50-то?

В приложението на моя излиза - след 150ч работа.

# 640
  • София
jijibijisecond ,
Благодаря ви!
Значи 8-ма серия е хаотична. 9-та вече ми идва малко над бюджета, освен ако не улуча добра цена и не реша да поръчам от някой амазон. Така си мечтая някой да ми подари...
Интересно как се формират негативни мнения за "задоволително" чистене на моделите под 9-та серия на Румба. Независимо, че се движи хаотично, моята Румба 8-ма серия чисти перфектно, минава през едно място по няколко пъти и не пропуска участъци.

# 641
  • Пловдив

nati_nat, мнението ти е много полезно за мен. Моля, сподели, хаотичното чистене не удължава ли времето, за което роботчето ще почисти? Аз се бях насочила към Румба 866, но тази хаотичност ме обърква.

# 642
  • София
jijibiji,  second ,
Благодаря ви!
Интересно как се формират негативни мнения за "задоволително" чистене на моделите под 9-та серия на Румба. Независимо, че се движи хаотично, моята Румба 8-ма серия чисти перфектно, минава през едно място по няколко пъти и не пропуска участъци.

nati_nat, защо прецени коментара ми като негативен? Напротив, похвално се справя 8-ма серия, 9-та също Но "перфектно" какъвто и да е робот няма как да го направи Wink Аз ползвам от 2 години 980, тествала съм за около 2-3 месеца преди това 880. И двете чистят чудесно и да - задоволително. Изключително съм доволна, нямам забележки и не си представям как съм живяла без роботчето преди това, но макар и много по-рядко се налага аз да почистя собственоръчно с голямата прахосмукачка за да ми е перфектно Wink
Споделяла съм мнение и за 880, като то също беше положително, въпреки хаотичния му характер. Като мунис 8-ма спрямо 9-та серия бих определила времето за почистване, което при 8-ма серия е повече, както и нуждата при 8-ма серия от виртуални навигатори за да преминава от стая в стая.

# 643
За мен хаотичното чистене категорично е минус. Имам ксиоми първа генерация, имам айробот браава. Браавата съм я виждала да се лута понякога и й нямам доверие дали ще мине навсякъде. Затова има случаи, в които седя и я гледам къде ще чисти и къде не.
Много пъти казвах, пак ще повторя - в YouTube  има много клипчета със сравнителни кадри между роботи, чистещи различен тип замърсяване. Можете да разгледате, аз така направих своя избор.
Разбира се и ценово. Едни и с щи характеристики, за тройно по-ниска цена.

# 644
Бравата не чисти по същия начин като румбата. Просто хода й е на различен принцип

Общи условия

Активация на акаунт