Вегетарианска тема 11 - какво ще готвим днес

• 45 591
  • 750
  •   1
Отговори
# 570
Благодаря 😊

Патладжан кърито беше измислица за изчистване на хладилника. Не беше лошо, но чак рецепта да дам не смея. Не беше главозамайващ вкус 😄 По-добре ми се получават обикновено.

Боб яхния е хубава идея. Ще взема да направя.

Хубава неделя 🙂

# 571
Wednesday28, добре, благодаря, ще импровизирам и аз ; - ))
За днес:
салата айсберг, червена чушка, настърган морков, зелен лук, кисела краставица, домат, авокадо в дип от зехтин и микс от сушени подправки.
Зеле, моркови и лук с просо.

Скрит текст:

Последна редакция: нд, 05 май 2019, 20:02 от Катерица

# 572
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
полентата от маниока се оказа сполучлива покупка, доволна съм.
неутрален вкус, сгъстява, засища.

вчера правих 50:50 маниока и царевица полента оставих да се стегне и сервирах с фрикасе с гъби и алабаш. много добре стана.

елден хляб с квас и извара - не е лош, трябваше повече време за втасване да му оставя. следващия път.

сладолед от аспержи - рецептата я бяха пуснали в месния вестник, детето пожела. сега си го ям сама.
с плодове ще стане по-добре и този не е лош....

# 573
  • на острова на мечтите
Простичка червена леща с пресен чесън.
Ориз с шам-фъстък.

# 574
  • The QC to be!!!
пълнозърнести спагети със сос от домати+гъби+пресен спанак+сушени мариновани домати, подправки.

# 575
Вчера домашен хумус и хляб от пълнозърнести спелта и ръж, малко бяло брашно и мляно ленено семе, с мая.
Днес зелен боб яхния.
Утре май ще е суши и ще накисна и боб.

# 576
  • Dope Reach
Ееей, къде съм гледала, че не съм се включила в тази тема... Thinking

Днес на закуска бях на овесени ядки с банан, какао, стафиди и чия.
За обяд салатка от доматки, краставичка и спанак + опит за картофен чипс на фурна, ММ упорито ръфа някакъв огромен салам като допълнение, който си примъкна от Метро.
За вечеря обилна салата с три вида зелена салата, спанак, домати, авокадо, зелен лук, копър, магданоз, маслинки и хранителна мая (доволно).

За утре съм си накиснала овесени ядки с доста чия в малко бадемово мляко + една круша.

Днес за първи път направих кокосово кисело мляко, сложих го да се подквасва, големи надежди имам, че ще се получи нещо, което става за ядене. Grinning

# 577
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
спагети с дом. сос
варени карт. с бял сос със сирена
грах на яхния - взех голям пакет грах викам да остане и днес да ям. толкова вкусен стана, че се наложи да прибера тенджерата, че да остане днес нещо за мен  hahaha

днес може би ще направя паеля  newsm78

нещо ми се ядат репички, нямам спирка, само със сол ги ям. Rolling Eyes
мъжът ми не ги иска в салатата, та ги ям отделно. Whistling

# 578
  • Dope Reach
Минавам да отчета днескашното меню + една хубава китайска поговорка.

За закуска си накиснах от снощи малко овесени ядки, чия и лъжичка стафиди в бадемово мляко. Сложих си ванилия (прост "екстракт" от магазина, но истинският е толкова скъп, пфууу...) и една круша за сладост.
Обядът ми беше малко хумус, по-късно хапнах и малък черен шоколад.
За вечеря огромна салата от домати, киноа, авокадо, един тон зелении, зелена чушка, люта чушка, маслинки и хранителна мая. Много съм еднообразна на вечеря. Rolling Eyes

# 579
  • София
Днес- елдена яхния с броколи, лук, чушка, морков, тиквичка, подравено с девисил, сол, магданоз и див лук-стана вкусно.
Утре- запеканка с патладжан и просо

# 580
Привет, записвам се при вас. Не сме напълно вегетарианци, но може би се храним така на 70%. Днес готвих това:

Скрит текст:

Сладки картофи пълнени с киноа, червени боб, лук и чушка и царевица. Отгоре със Sriracha сос и отделно направих снежанка за да убие малко лютото.

Сега ми е останало около 2 шепи от сварения боб и се чудя какво да го правя. Ако имате идеи в какво да го сложа, не готвя често червен боб и нищо не се сещам? 🤔

# 581
Emiliana V55, например на пастет, пасиран с подправки и др. зеленцуци.

# 582
  • Dope Reach
Емилиана, аз бих го направила на салата с лук, много оцет и зехтин.
Много ми харесва това, което си направила, изглежда доста апетитно, аз вече 2 пъти купувам сладки картофи и ги правя на различни рецепти, но нещо не мога да ги харесам, а много искам да заменя обикновените с тях. Thinking

# 583
Аз ги правя като обикновените печени и с масло, сол и сладък червен пипер разбърквам вътрешността. Мъжът ми ги харесва много така при положение, че иначе хич не са му любими. Аз ги харесвам и на супа и пържени, на пюре или ноки, абе въобще си обичам. 😋

# 584
  • Калифорния, САЩ
Банички за закуска.
Хрупкави тиквички на фурна, зелена салата, овче сирене и препечен хляб за обяд.
Вечеря - нещо си 😜 и голяма салата от белени домати “Кумато”, лук и сирене.

Общи условия

Активация на акаунт