Банята - 33 тема

• 95 265
  • 770
  •   1
Отговори
# 360
Някой има ли пвц шкафче под мивка, което се мокри от душ? За колко време се скапва?
Вариантът ми е 1.мивка с пиедестал и шкафче над мивката или 2. мивка с шкаф отдолу, а горе полица и огледало.
Няма да бие директно водата към шкафа, но вероятно доста ще се мокри.
С две думи търся доводи да не сложа шкаф под мивката.

# 361
  • София
Премествате мивката на мястото на пералнята.Добре е да направите фундамент поне 5см по висок от нивото на пода.Така ще е хоринзонтално нивото за пералнята.Също така е добре да сложите вертикален бойлер .Така ще имате повече вода.

# 362
Добре е да направите фундамент поне 5см по висок от нивото на пода.

Не е добре, а е задължително. Иначе с наклоните в банята да се нивелира ще е много трудно, а и макар да е нивелирана, пак ще се опитва да пълзи по наклона при центрофуга с повече вибрации.

За подобна душ кабина най-доброто срещу влага е таван от гипсокартон с вентилатор отгоре, точно над кабината. Така парата директно ще заминава във вентилатора, вместо да се разхожда из цялата баня.

# 363
Здравейте, включвам се и аз към темата.
Предстои ми цялостно обзавеждане на жилище (включително и банята), имам въпрос. Някой има ли представа къде в София мога да намеря такива плочки

# 364
  • София
Здравейте, включвам се и аз към темата.
Предстои ми цялостно обзавеждане на жилище (включително и банята), имам въпрос. Някой има ли представа къде в София мога да намеря такива плочки

Това май е гранитогрес MARCA CORONA – 4D. Има ги в Мултимо дизайн на Раковски. Бях си ги харесала, но цената ме отказа.
Надявам се да съм била полезна Blush

# 365
Да, в този магазин наистина има неща, по които и на мен ми изтекоха очите. На Бардели плочките също са уникални. Но пък имат намалени плочки на Мараци, да речем, които хич не са лоши.

А плочките на снимката си ги харесах онлайн в чужд сайт, но цената веднага ме отказа.

# 366
  • Варна
Плочките са прекрасни, но дори и човек да се прежали за плочките, те просто си искат скъпи смесители, мивки и всичко останало. А и останалата част от къщата трябва да е подобаваща.
Разбира се е възможно да не са проблем парите, тогава много бих се радвала да споделиш крайният резултат. Чудесни плочки!

# 367
Какви са цените на тези плочки? Разкошни са!

# 368
За Марка Корона не знам, но за Бардели започват от 90 и, по-скоро над 100. В този магазин има наистина прекрасни и уникални плочки, включително и ръчно рисувани. Ако човек има добър майстор и фантазия, може да съчетае малко количество скъпи плочки с други по-евтини и да се получи нещо невероятно. Например има суперголеми плочи гранитогрес със страхотен дизайн, само 1 плоча може да стане като пано на фона на други, съчетаващи се с паното, но по-евтини.
Останах с прекрасни впечатления и от едно младо момиче-консултант. Тя ми каза, че едни плочки на Мараци, които бях харесала, няма да са подходящи за гръб на кухня, защото са с релеф. Тези плочки бяха намалени и бяха по 32-35 лв. квадрата, просто по-стара колекция.

# 369
Останах с прекрасни впечатления и от едно младо момиче-консултант. Тя ми каза, че едни плочки на Мараци, които бях харесала, няма да са подходящи за гръб на кухня, защото са с релеф. Тези плочки бяха намалени и бяха по 32-35 лв. квадрата, просто по-стара колекция.
Това защото ще се почистват по-трудно ли?

# 370
Плочките не само, че са с релеф, но и са с нещо като сребристо грапаво по тях. И момичето ми каза, че особено зад печката е силно непрактично. Колкото и да чистиш нон стоп, кофти е пръски от кюфтета или пльокащ доматен сос да ти измърлят плочките.
Препоръчвам, който има желание и нужда, да отиде да види плочките в този магазин, но се настройте масово за цени от 70 лв. нагоре.

# 371
Абе, кефа цена няма! Simple Smile

# 372
  • Варна
Абе, кефа цена няма! Simple Smile
Хахха да, който има пари за такава баня, ще си позволи и чистачка Simple Smile

# 373
Някой има ли пвц шкафче под мивка, което се мокри от душ? За колко време се скапва?
Вариантът ми е 1.мивка с пиедестал и шкафче над мивката или 2. мивка с шкаф отдолу, а горе полица и огледало.
Няма да бие директно водата към шкафа, но вероятно доста ще се мокри.
С две думи търся доводи да не сложа шкаф под мивката.

Аз имам PVC шкаф под мивката и се скапа за 2 год,а има и вана и се мокреше по-малко,но все пак замина окончателно.Сложих на негово място полуботуш,че са много близо с ваната и тя беше започнала да прави мухъл.Едвам го изчистих с много търкане и препарати.Все пак да отбележа,че жилището беше давано под наем и наемателите едва ли са пазили,така,че може би 3 год живот щеше да има,но толкова.

# 374
Здравейте може да е обсъждано но някой поръчвал ли е от този сайт https://tile.expert/en-bg/tile/Marca-Corona/4D за момента го използвам само да се ориентирам в цените защото са близко до тези на които се продават в България конкретно за едни плочки тук ми дадоха малко по-добра цена от сайта но нямам идея дали за всички ще е така. Някой ако е поръчвал може ли да сподели опит.

Общи условия

Активация на акаунт