Банята - 33 тема

• 95 253
  • 770
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Аз даже помислих, че е обличана някаква тръба.....

# 391
Излишно е, ако остане празно, но може да се сложи някаква декорация и да стане супер приятна тоалетната. Липсата на влага от душа даже го позволява.

# 392
Да, да със сигурност ще има декорация, но има време да се стигне и до там. Това "рафтче" го реших поради факта, че имаме две дъщери т.е. ставаме три жени в къщата, които ще ползваме дамски принадлежности в "ония" дни от месеца и няма къде да ги слагаме иначе.

# 393
Здравейте! Изчетох последните 7-8 теми. Има наистина много полезна информация. Ще съм благодарна ако ми помогнете малко и с моя проект за банята.  Помещението е много малко, 1,50 на 1,70. Опитала съм се оптимално да разположа нещата. За съжаление на проекта няма размери. Ще ги разкажа. Място за тоалетна 70см. Душово пространство 80см. на 90 см. на пода, над 1,1м. вече става 80/95 или 100см. Място за мивка 60 см. Планирала съм да има две врати хармоника, които липсват на проекта. Вратата в действителност ще е бяла, а шкафчето дървесен цвят малко по-тъмен от плочките. Този странен кафяв цвят е всъщност дървесна плочка. Този ръб при душа не може да се избегне , защото от кухнята влиза тръба и минава по цялата стена.
http://prikachi.com/images.php?images/482/9514482l.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/482/9514482l.jpg
Имам 2 основни чуденки. Майстора предложи да сложи 2 обикновени квадратни сифона. Един при душа и един някъде около тоалетната. Аз мисля, че много добре ще се получи с един линеен сифон при душа и с един наклон.Даже ми се иска да не е вкопано, а да е равен пода. Само не мога да измисля как е най-удачно да се разположи.
Втората ми голяма чуденка е как ще се затваря вратата-хармоника към стената, на която е инсталиран смесителя на душа. Ако е центриран ще се засичат,а това ми се струва опасно. Варианта е да се измести смесителя към ъгъла, което визуално пък...не си го представям съвсем.
Размера на нишата е 30/60. Мисля, че 50/60 ще е по-добре, въпреки мнението на консултантката в Банястил, че трябвало да се режат плочки.
Ще съм благодарна на мнения и съвети. Особено от по-разбиращите Wink

# 394
  • София
Тази тръба към кухнята не можете ли да е вкопаете в пода и да избегнете чупката.А защо не сложите душ кабина .

# 395
Може да се вкопае, но ще трябва да къртим и в кухнята, а не искам да пренася ремонта и там. Душ кабина не искам. Прекалено е малко пространството. С врати хармоника ще може да е отворено, когато не се ползва душа. Сифона ми е най-неясен.

# 396
Егвийн ал-Вийр, Много Ви е малка банята. Аз на баня с тези размери бих направила един сифон и вкопана душ-зона, защото заради наклоните долу на тези сгъваеми паравани уплатненията няма да пазят от излизане на вода. Като ги прибирате към стената ако там е най-високото ниво на пода уплътнението ще се набие нагоре и после като ги отваряте при къпане, ще минава отдолу вода (това от опит Ви го казвам!).  Трябва наклонът да е доста стръмен, за да не излиза вода.
На Ваше място бих сложила душа на другата стена. Бих смъкнала малко куфара (но не е задължирелно) и да сложа вграден душ на вдлъбнатата стена и една пита на тавана или пита горе и слушалка, която да се монтира в кухината, така няма да пречи на параваните. Както тук са сложени смесителите в кухината. Нестандартно е, но няма да е нудобно за употреба със сигурност и със сигурност няма да удряте смесителя, а и на Вас няма да пречи при къпане. Ако сложите само пита на тавана, може да си сложите хигиенен душ до тоалетната и да ползвате него и за измиване на пода на банята и почистване на самата чиния.
Относно нишата над тоалетната в момента не е центрирана над бутона и има разминаване. Според мен ще е по-добре да е са размерите като на проекта, но центрирана.

Скрит текст:

Иначе единствения Ви вариант ако не местите душа е да се направи малка статична част с ширината  на надстърчащия душ, за която да се закачи паравана от едната страна при мивката.

# 397
Drago 2008, много благодаря за мнението. Хигиенен душ ще има. Просто го няма на проекта. Куфара може да се свали надолу. Тази височина беше с идеята да ползваме ръба за поставяне на разни неща. Питата ме притеснява от гледна точка на това, че ще сме с хоризонтален бойлер и не чак толкова много топла вода. Питата си иска много вода доколкото знам. Има ли вариант във вдлъбнатата част да се инсталира обикновен смесител и душ?Дали ще е удобно за използване?И къде ще е най - удачно да се разположи сифона?

# 398
Пуснах това питане в друга тема, но тук е по-подходящото място. Моля дайте съвет за малка баня (2.9 м2), която ще се ползва от чужденци командировани за кратко в България. Плочките и комбинацията им подходящи ли са за целта и ако не, какво бихте предложили.

# 399
Да, да със сигурност ще има декорация, но има време да се стигне и до там. Това "рафтче" го реших поради факта, че имаме две дъщери т.е. ставаме три жени в къщата, които ще ползваме дамски принадлежности в "ония" дни от месеца и няма къде да ги слагаме иначе.

Само не използвайте превръзки за декорация, моля ви Smiley Сложете ги в някаква красива кутия.

# 400
Тази кутия моя да стои над вграденото казанче. Белия рафт не ми е по вкуса.

# 401
Здравейте обмислям баня в която не всички стени да са с плочки, съответно четох че има специални бои за баня които са устойчиви на вода и миене .И скам обаче да попитам как трябва да се постъпи с тези стени на които е само боя и не искам да има цокъл от плочки к. Само боята ще предпази ли стената от попиване на вода, предполагам че боите които запечатват стената ще пазят от попиване.Някой има ли практически опит? Ето снимка на това за което говоря

# 402
Някой има ли практически опит?
Ще правим такава баня - ще има плочки по стените само в душ пространството. Надявам се до няколко месеца да е готова и ще споделя.

# 403
  • Sofia
Пуснах това питане в друга тема, но тук е по-подходящото място. Моля дайте съвет за малка баня (2.9 м2), която ще се ползва от чужденци командировани за кратко в България. Плочките и комбинацията им подходящи ли са за целта и ако не, какво бихте предложили.

Това проект ли е или банята в момента? Ако е проект бих препоръчала по-светли цветове - от пътуванията ми в други държави мога да кажа че апартаменти и хотели са със светли бани, дори на много места бели. Ако е готова баня вече и в добро състояние нека остане така докато изглежда добре и нямате видими щети, душ питата изглежда скъпа. Ако няма душ кабина или параван може да се сложи.

# 404

Това проект ли е или банята в момента? Ако е проект бих препоръчала по-светли цветове - от пътуванията ми в други държави мога да кажа че апартаменти и хотели са със светли бани, дори на много места бели. Ако е готова баня вече и в добро състояние нека остане така докато изглежда добре и нямате видими щети, душ питата изглежда скъпа. Ако няма душ кабина или параван може да се сложи.
Това е мострена баня. Още не съм дал размери за проект. Аз също харесвам по-свети бани и чак се изненадах колко много ми допаднаха тези плочки в непривичната за мен сива гама. П.П. Може би няма да слагам вграден душ. За момента съм се насочил към това, но решението ми не е окончателно.

Последна редакция: пн, 04 мар 2019, 18:21 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт