Работа, CV-та, HR-и, съвети - 64

• 42 487
  • 742
  •   1
Отговори
# 615
Не знам за какъв опит говорите, но в държавна институция почти нямаш шанс, ако длъжността не се създадена за теб или не си избран още преди интервюто.

# 616
  • гр. София
Ами един пенсионер как ще върти бизнеса си на 80 години? Или вие си представяте, че само печалба ще му влиза. Бизнесът си иска някой да се занимава с него. Или до пенсия трябва да е натрупал тлъста сметка. Но има процеси в световен мащаб, които обикновеният човек не може да предвиди и да се застрахова и за тях. Колко пенсионери живеят от свои спестявания, бизнеси, наеми? Май повече са тия, които чакат на мизерните сигурни 300 лева.
                                                                     Майка ми и баща ми цял живот са работили като волове и двамата взимат пенсия под 300 лева, просто трагедия!

# 617
https://nova.bg/news/view/2019/01/29/238970/%D1%89%D0%B5-%D0%BE% … 0%B8%D0%BD%D0%B8/
Ще останат ли младите, които работят сега, без пенсии след години?

# 618
Дами, да питам и в тази тема. От няколко месеца съм безработна и си внасям здравните осигуровки, но на 4 февруари започвам работа и мисля да си платя целия януари плюс 1,2 и 3 февруари.
Питането ми е за трите дни от февруари ли дължа парички или само за 1, тъй като 2 и 3 са почини дни(падат се събота и неделя).

# 619
Само за януари дължиш

# 620
Дами, да питам и в тази тема. От няколко месеца съм безработна и си внасям здравните осигуровки, но на 4 февруари започвам работа и мисля да си платя целия януари плюс 1,2 и 3 февруари.
Питането ми е за трите дни от февруари ли дължа парички или само за 1, тъй като 2 и 3 са почини дни(падат се събота и неделя).

+1. Peace
Не е нужно да плащаш за пълен месец. Работодателят ще внесе.

# 621
  • София
Здравейте. Възможно ли е да се уговори едномесечен срок на предизвестие за напускане по време на изпитателен срок или е задължително да е тримесечен?

# 622
Здравейте. Възможно ли е да се уговори едномесечен срок на предизвестие за напускане по време на изпитателен срок или е задължително да е тримесечен?

Всичко е възможно. Въпрос да договаряне.

# 623
  • тук-там

Ако договорът е срочен - трябва да е тримесечен.

# 624
  • София
Срочен е. Много благодаря за отговорите!

# 625
  • Другата България
Не знам за какъв опит говорите, но в държавна институция почти нямаш шанс, ако длъжността не се създадена за теб или не си избран още преди интервюто.
Напълно съм съгласна с написаното, въпреки, че има изключения.
На предишната си работа признавам, че ме взеха с протекции.
На сегашната се явих на конкурс с още 10 човека, без никакви познати, връзки, протекции или подобни.
Дали защото към онзи момент заплатите бяха ниски, или защото се търсеха 5 човека, ме взеха ей така, на база СВ и показано в конкурса и на събеседването. Та възможно е, зависи от доста неща. Но в повечето случаи е така, както казваш.

# 626
според  мен не е срамно и да се договорите незабавно да напуснеш (по взаимно съгласие). Изпитателният срок е хубаво да се договаря и за двете страни, явно от репликата ти, важи само за Работодателя.
Позови се на това, че си установила, че работата не ти харесва, или ти е трудна, с две думи не  е за теб. В закона си имала право да поискаш изпитателен срок и за теб, но не си го направила (или Работдателят не е  съгласен).

# 627
  • София
Благодаря, Pepina_n3!

# 628
  • при него
Здравейте момичета, с молба за съвет, за една приятелка питам...
През август миналата година, й променят длъжността на по-висока, без да има промяна на заплатата. Подписва нова длъжностна характеристика, но няма Анекс към трудовия договор. Не се чувства ОК с длъжността, иначе си харесва фирмата и колегите, иска да е коректна и да не отива веднага на вариант за напускане. Иска един вид, официално да помоли да се върне на старата си длъжност. Възможно ли е? Как да подходи?
Благодаря ви много!

# 629
А ако помоли неофициално?
Щом няма анекс, тя реално не е на нова длъжност. Има ли подадено уведомление за новата ѝ длъжност в НАП? Ако има промяна на длъжността, това задължително се регистрира.

Общи условия

Активация на акаунт