Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 15

• 52 943
  • 740
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте, момичета,

изчетох темата и видях, че е дискутиран въпросът, който ме мъчи, но имам и неясноти, затова ще ви питам.
След трансфер на два 3-дневни ембриона съм. Докато чакам, трябва да приемам Кринон гел 1 път/дн, Дуфастон 2x1, No-spa 3x2 само първите 3 дни, Аспирин 1 тб., Фолиева к-на.
Преди 3 години имах последователно две незавършили добре бременности - едната в 8г.с. без сърдечна дейност и една биохимична.
Тогава правих много изследвания и ми откриха следното:
- PAI-1-4G/5G - хомозиготен носител на 4G мутантен гел (т.е. повишен риск от тромбофилия)
- MTHFR - хомозиготен носител на мутантен алел т.е. не усвоявам стандартната фолиева к-на, трябва мета форма.
Според репродуктивния ми лекар, по 1 тб. Аспирин на ден е достатъчна профилактика и няма нужда от хепарин, въпреки, че обясних на какво съм носител. Но ми е правело впечатление, че има разминаване в мнението и лечението между имунолозите и репродуктивните
Доц. Русев ме е съветвал да го включа след положителен тест, но тогава бях на етап на естествено забременяване. Той ми е обяснявал, че всички прогестерони, а и No-spa, влошават кръвосъсирването. А аз приемам  такива.
На своя глава реших от деня на трансфера да слагам Клексан 0.4.
Ще ми е много ценно да споделите съвет от вашия опит. Аз вярвам, че кръвотока за бебето е много важен при носители на мутантен ген като мен и ако хипотетично приемем, че бременност има (дано!) рискът е голям. 
Другият спорен въпрос е по кое време се слага хепарин - виждам, че масово лекарите го предписват сутрин, от Сигридов знам, че това е грешка, трябва да се слага вечер, преди лягане, приблизително по едно и също време, защото през нощта процесът на кръвосъсирване се ускорява.

# 106
Бебка, аз не мога да дам много акъл, защото тези неща също са нови за мен. Аз също пия Дуфастон, но-шпа, аспирин през ден, слагам Кринон и Фраксипарин. Аз тепърва чакам резултати за тромбофилиите, та при мен терапията е превантивна (нямам други бременостти), но пък ми е предписана от лекар и не бих пила и слагала нищо на своя глава. На мен лекарите ми казаха Фраксипарина сутрин, следвам си указанията. Дано резултатите ми са добри и спра инжекцията.

# 107
Аз си слагах нмх вечер и според мен има по-голяма логика да се слага вечер. Иначе не отдавайте всеки аборт - особено в ранни г.с като 6 или 8 на тромбофилията. Реално трябва да има образувана плацента , за да се образуват тромби в нея и да спре развитието на ембриона. Друг е въпросът , че някои лекари изписват нмх  , за да се образува уж по-добре плацентата - дали реално има такъв ефект , не се знае със сигурност. Много от абортите в ранни седмици се дължат на некачествен ембрион

# 108
Здравейте! Оказа се, че не съм направила алергия от фраксипарина, а е уртикария Sad вече 10 дни се боря с нея и се надявам да отминава.

# 109
Здравейте. Аз също имам 3 установени мутации по 4 изследвани фактора за тромбофилия. Имам един missed аборт в 10 седмица на бременността. Като цяло, през цялото време се чувствах недобре. Имах придърпвания, спазми при ставане/смяна на позиция в леглото. Пих но шпа по препоръка на гинеколога. И тъкмо бяха утихнали, и се оказа, че плодът няма сърдечна дейност. Сега отново правим опити за  бебе, вече трети месец. Пия метилирана фолиева киселина и аспирин протект след овулация. След + тест трябва да започна фраксипарин 0.4 през ден, като го редувам с аспирин протект. Преди тази неуспешна бременност имах и един месец с + тест и последвал цикъл. И двата случая бяха с лесно забременяване. Сега 2 месеца нямаме успех, въпреки метилираната фолиева киселина и аспирина. Чудя се какво да направя още, за да се случи чудото отново. Не видях в коментарите Ви някоя от Вас да пие аспирин след овулация. Дали той не е проблема сега при мен?

# 110
На мен ми звучи като да трябва да сте спокойни, уверени, щастливи, да се наслаждавате на живота и нещата ще си дойдат на мястото. Два месеца опити не са нищо.
Момичета, на мен ми смениха Фраксипарина с Клексан, защото са ми завишени еозинофилите. На някой да са му сменяли така нмх препарата? Паскалева ми го изписа, другата седмица съм при водещото АГ.

# 111
А откъде можеш да си вземеш Клексан?
Също така колко са ти завишени еозинофилите? Моите са 0.98 при норма 0.5 и 8.1% при норма до 6.5. Корема ми е на буци, та почнах да бия в бедрото Simple Smile

# 112
На мен фраксипарина ми беше сменен с клексан и то само защото казах на Паскалева, че ме сърби мястото, без ПКК. Не е проблем, но е по- скъп и по- трудно се намира (буквално ми се изсмяха в няколко аптеки). Слушай Паскалева повече отколкото АГ по въпроса с НМХ според мен. Успех!

# 113
  • София
Shtastie2019 - аз бях на аспирин протект от овулация до цикъл, сега съм вбременна в 11+5 г.с. Няма общо и не пречи на забременяванто. На мен ми е трета бременност за съжаление първите две приключили до 11-та седмица. И трите пъти ми отнема между 3 и 6 месеца опити да забременея. Спокойно и ще се получат нещата.

По другия въпрос мен също ми смениха фраксипарина с клексан заради завишени еузонофили, но се разбра при аборта ми та просто при новата ми бременост почнах с клексан. Според Паскалева може и по време на терапията да се сменя не е проблем - клексана е по-скъп, уж по изчистен. Аз лично си го взимам от аптеките на Марешки - има налични и ми е на най добра цена - 6,61 за 0,4. Обмислям да пробвам да си го купувам от Турция - четох че там е по изгодно.

# 114
  • Бургас
Shtastie2019 - аз бях на аспирин протект от овулация до цикъл, сега съм вбременна в 11+5 г.с. Няма общо и не пречи на забременяванто. На мен ми е трета бременност за съжаление първите две приключили до 11-та седмица. И трите пъти ми отнема между 3 и 6 месеца опити да забременея. Спокойно и ще се получат нещата.

По другия въпрос мен също ми смениха фраксипарина с клексан заради завишени еузонофили, но се разбра при аборта ми та просто при новата ми бременост почнах с клексан. Според Паскалева може и по време на терапията да се сменя не е проблем - клексана е по-скъп, уж по изчистен. Аз лично си го взимам от аптеките на Марешки - има налични и ми е на най добра цена - 6,61 за 0,4. Обмислям да пробвам да си го купувам от Турция - четох че там е по изгодно.

Здравей,аз си набавям клексана от турция,но последния път беше голямо обикаляне по аптеките,взеха да го крият ,казват че имат проблем с фабриката.Инъче като цена излиза 4.50 инджекцията.

# 115
Днес се чух с АГ-то е Плевен, каза че тромбофилиите ми са готови и са добре, но продължавам Фраксипарина (май докрай). Доста съм разочарована, защото много искам да го спра. Мисля другата седмица да отида и да поговорим обстойно, но до тогава някой има ли идея защо ми го оставят... Просто превантивно (както беше досега)?

# 116
Дават фракси, ако имаш повишин риск и от прееклампсия.

# 117
  • София
El-Roi аз съм на клексан заради тромбофилии (въпреки, че според проф. Паскалева не е наложително, но тъй като имам два аборта за мое успокоение ще съм на него до края). Аз имам и друг проблеми като NK клетки, тъканна съвместимост и следя плацетарни молекули в Надежда. От имунологията там, въпреки последните ми добри изследвания ми казаха да продължавам с клексана дори проф. Паскалева да реши да ми го спре. Както е казала gerda1 изписват го и за повишения риск от прееклампсия (в Надежда уж съдят за него по тези плацетарни молекули, доколкото знам и в Щерев правят такова изследване).

# 118
По тромбоцити, белтък в кръвта, кръвно и т.н. също се съди за повишен риск от прееклампсия.
Трябваше да приобщим прееклампсията в темата за тромбофилията, за да знаят мами къде да четат, че има доста общи неща.Иначе се лутат.

# 119
Да, явно заради това ще ми го оставят, че съм и с близнаци, което допълнително увеличава риска. Благодаря, момичета! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт