Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 15

• 52 920
  • 740
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
Аз съм и на Утрогестан 3х2, доказана ми е прогестероновата недостатъчност.

# 91
Ще увеличават ли дозата, а през уста прогестерон предвид кървенето ще включват ли?  Попитай ги за всеки случай, дори и да те смъмрят си кажи, че питаш за презастраховка.

# 92
Здравейте, момичета! Някоя от Вас имала ли е уртикария по време на бремеността? Мислихме, че е от фраксипарина и доктора ми го смени с Клексан от теи дни, но обривите прпдължават да се появяват. Нетърпимо е, утре ще му звъня да попитам за някакъв антихистамин дали мога да приема, ще отида и на кожен може би... ако някоя е инала сходен проблем, ще съм благодарна да сподели

# 93
Аз бях така. Не можех да спя и плачех. Ако са повишени еозонофилите е алергична реакция, която отшумява бавно след минаването на Клексан.
За около седмица.
Млад и тъп кожен доктор от Токуда, каза да взимам хистаминови хапчета и крем, а феталната отсече - в никакъв случай, за да не навредиш на бебето ще търпиш докато отмине за една седмица.
Мажех с Бочко след ухапване.

# 94
Утре ще пусна ДКК да видим какво ще излезне и ще търпя Sad дано скоро да отшуми. Май трябва да внимавам и с храната. ще си взема и Бочко. Благодаря за отговора!

# 95
Не чеши, не докосвай, че след това няма спиране.

# 96
  • Варна
gerda1,  перорално приемам Утрогестан,  увеличиха го на 3х3 за 2 дни и като спре кървенето ще мина на Клексан,  защото правя алергична реакция на Фраксипарин. С повишени еозинофили съм,  големи хематоми след поставяне и на места ми излизат плаки... По половин ампула Калций сутрин и вечер ми казаха  да пия.

# 97
Multimedia,  всеки може да изразява мнението си във форума свободно, но начина по който го правиш ти, не е много уважителен към нас. Опитваш се да наложиш мнението си, крайно убедена в твоята правота, спориш и философстваш на контра. Слагай си инжекцията както си искаш, но не ни убеждавай, че точно Твоят начин е най-правилния!  Ние сме доста по-опитни от теб и не може да ни убедиш.
На никой няма да помогнеш с мнението си. Всеки сам си решава и сам си намира правилния за него начин.  Сега вероятно, ще те провикирам пак с поста си да напишеш нещо дълго, но моля те въздържай се, защото е излишно.

# 98
  • гр. Варна
Здравейте, да се запиша и аз в новата тема😊 с мутация 4g/4g съм, на фраксипарин 0,4 и аспирин. В 22 седмица. Казаха ми 32 седмица аспиринът се спира. Но все забравям да питам дали се вдига дозата на фраксито?  Знам че въпросът ми е за лекар, но все пак ако някой е на ясно... Rolling Eyes благодаря момичета.

# 99
Който го е назначил ще каже.

# 100
  • София
Здравейте, моля ако на някой му се е случвало или има мнение да сподели: при установен неразвиващ се ембрион, но на терапия с фраксипарин и аспирин веднага ли спряхте фраксито и аспирина или? Това как се отрази на кървенето при последвал (спонтанен) аборт? Извинявам се за “лошия” пост.

# 101
Съжалявам, женка.Лекарите трябва да кажат, но ако следва аборт съм  спирала аспирина веднага.

# 102
  • София
Чуденето е за фраксипарина, защото организма може да не е засекъл проблема и да има повишен риск от тромби, т.е. да си мисли, че си бременен (мутациите са хетерозигот протромбин, 4G/4G, хомозигот mthfr).

(Благодаря за съчувтсвието, те нещата явно нещо не вървяха, имах и някакво кофти усещане, което се оказа реално)

# 103
Може би малко глупав въпрос, но как да разбера дали проявявам алергия към Фраксипарина или просто мястото ми е вече много травмирано? Слагам си инжекциите вече месец и малко, в началото само в корема, започнаха да се появяват синини и разнообразих с краката. След последните инжекции и в краката и в корема, започна да се подува мястото, да сърби, по-зачервено е (но не прекалено). В понеделник ще го покажа на док, но до тогава ми се иска да знам дали не е алергия и по-добре да спра.

# 104
El-Roi, най-сигурно е с кръвна картина и да се види нивото на еозинофилните левкоцити. Но защо ще спираш? Аз съм с алергия от месеци, Клексан не мога да намеря и си бия Фракси.

Общи условия

Активация на акаунт