Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 15

• 53 080
  • 740
  •   1
Отговори
# 345
На мен днес ми казаха, че искат като спра прогестеронивите препарати да започна през ден клексан и аспирин.
И то адекватен лекар го иска това, иска да види как ще реагира тялото защото мисли, че схемата всеки ден ми е много, според кръвните.

# 346
Според кои кръвни? На каква възраст е този аг и от кой град?

# 347
Др Сигридов в София е. Според хемостаза, фибриноген, още няколко и най- важното което следи е тромбоцити.
И има и др случаи на жени с доза всеки ден получили тромбоцитопения. Смятам, че не всяко състояние изисква ежедневно слагане на инжекции и приемане на АП.
Зависи от случая, на мен също тромбоцитите са ми под долната граница, от както смених Фракси с Клексан се вдигнаха малко.

# 348
Тромбоцитите е добре да се  следят  и интерпетират заедно с АСАТ и АЛАТ и показват много други неща.
Ако наистина са били под долна граница те съветвам да направиш една консултация с Паскалева.

# 349
Извинявам се, че се намесвам така, но искам да попитам за АЛАТ и АСАТ какво означават. Питам, защото при последното ми и витро се стигна до кухо яйце и като направихме изследвания преди абразиото тези двете бяха завишени, тромбоцитите също, а бях на Фраксипарин 0,4 всеки ден и Акард. Благодаря ви!

# 350
Била съм и при Паскалева.
Добра е жената, но не за всичко и за всяка ситуация. Малко методите и ми се сториха остарели.
Ще минавам на схемата на Сигридов и ще рискувам.
Ще ви кажа после правилно ли е било. Ще следя кръвта всяка седмица и така ако ако има промени ще започна веднага пак всеки ден.

# 351
А според проф. Паскалева нямам нужда от терапия с хепарин и аспирин и че тромбофилия не е причината за аборта, до търся причината някъде другаде. И сега въобще не знам какво да правя наистина

Здравейте! След загуба в 30г.с. направихме изследвания за тромбофилия и излезе, че съм носител на генотип 4G/5G. Исках да ви попитам, тези които нямат други мутации, всеки ден или през ден са на фраксипарин/клаксан?

Няма такова нещо като терапия през ден. Ако си на терапия слагай всеки ден и иначе все едно не правиш нищо!!! Пусни фактор 13 и Асе.

# 352
  • Варна
А според проф. Паскалева нямам нужда от терапия с хепарин и аспирин и че тромбофилия не е причината за аборта, до търся причината някъде другаде. И сега въобще не знам какво да правя наистина

Здравейте! След загуба в 30г.с. направихме изследвания за тромбофилия и излезе, че съм носител на генотип 4G/5G. Исках да ви попитам, тези които нямат други мутации, всеки ден или през ден са на фраксипарин/клаксан?

Няма такова нещо като терапия през ден. Ако си на терапия слагай всеки ден и иначе все едно не правиш нищо!!! Пусни фактор 13 и Асе.

Аз съм също с 4G/5G и загубих първото си бебче в 28г.с. Втората бременност ми е успешна, но бях на терапия

# 353
Мануела, съжалявам и за твоята загуба. Може ли да кажеш на каква терапия си била и кой ти я назначи?

# 354
  • Варна
Мануела, съжалявам и за твоята загуба. Може ли да кажеш на каква терапия си била и кой ти я назначи?

Терапията ми я назначи Русев (стандартната - редуваш клексан и АП), ходих при Сигридов на прегледи за БХС, и 2 ФМ (в 20та и 30та). Впоследствие разбрах от съфорумките, че ако ще се прави терапия с НМХ, трябва да е всеки ден - на своя глава реших да си бия инжекции всеки ден. В София като ходих на прегледи, си пусках в Св. Екатерина и анти-Ха. Не съм ходила при Паскалева. Видях, че си от Варна, и аз съм варненка Simple Smile на ЖК ходих в АГ при Г. Георгиев, той и ме изражда (седалищно предлежание беше).

# 355
Да, за съжаление не намерих лаборатория във Варна която прави анти Ха.

# 356
Здравейте момичета, и тук! Досега не съм писала в тази тема, попрочетох материала назад, но така и не мога да разбера нещо. Кажете има ли смисъл да сменям Фраксипарина с Клексан или само ще си хвърля парите навятъра. Според някои е по- чист Клексана и не предизвиква такива дразнения, според други, това си е НМХ и всички са еднакви.  Ако заложа на второто, то тогава се чудя защо Клексан е по- скъп?
А в тази дилема се намирам вече от няколко дни понеже не издържам вече... Да, знам за зачервяванията, паренето, синините и буците, но мен ме сърби цялото тяло вече, и не е от разтягането на кожата, защото сърбежът е навсякъде, и там където не се разтяга кожа. Еозинофилите са ми завишени, но досега не им обръщах кой знае какво внимание. И всичко съм съгласна да изтърпя, но аз вече не мога да спя нощем, а имам още поне 3- 4 месеца (Дай Боже де). Сърбежът се получава 2, 3 часа след инжекция, преди отминаваше по някое време, а сега ме държи и следващия ден.
Тези, които слагат Клексан, как се чувствате; тези които са сменили от Фракси на Клексан, има ли разлика?
Дайте съвет!

# 357
  • София
Аз започнах с Фраксипарин и смених с Клексан. При мен положителните неща от смяната са, че нямам твърди буци по корема вече. Синини се получават понякога, още не мога да разбера точно на какъв принцип. Всеки път се старая супер бавно да вкарвам разтвора. Забождането на иглата при клексана е доста по-лесно отколкото при Фраксито. Не на последно място при мен Клексана се отрази положително на стойностите на Д-димера, които преди това бяха завишени повечко.
Това, което ти описваш в момента, направо си е като алергична реакция и не знам до колко е добле да я търпиш. Иначе доколкото са ми казвали двата препарата не са напълно идентични. Има някаква разлика в начина на действие, но не съм достатъчно запозната.

# 358
Аз имах зачервявания и лек сърбеж, буците отделно, но далеч не толкова тежко, както описваш ти. Еозинофилите ми бяха доста завишени. След като минах на Клексан нямам никакви сърбежи и зачервяване, буци пак си правя от време на време, еозинофилите влезнаха в норми. Доволна съм.
И аз знам, че Клексанът е по-пречистен, но все е НМХ.
На мен Паскалева ми каза, че ако не мога да намеря Клексан по аптеките, да не се притеснявам да мина на Фраксипарин междувременно. В този ред на мисли - обсъждала ли си го с лекаря си? Премини на Клексан и виж как ще ти се отрази.
Успех до края!

# 359
  • София
Здравейте момичета, и тук! Досега не съм писала в тази тема, попрочетох материала назад, но така и не мога да разбера нещо. Кажете има ли смисъл да сменям Фраксипарина с Клексан или само ще си хвърля парите навятъра. Според някои е по- чист Клексана и не предизвиква такива дразнения, според други, това си е НМХ и всички са еднакви.  Ако заложа на второто, то тогава се чудя защо Клексан е по- скъп?
А в тази дилема се намирам вече от няколко дни понеже не издържам вече... Да, знам за зачервяванията, паренето, синините и буците, но мен ме сърби цялото тяло вече, и не е от разтягането на кожата, защото сърбежът е навсякъде, и там където не се разтяга кожа. Еозинофилите са ми завишени, но досега не им обръщах кой знае какво внимание. И всичко съм съгласна да изтърпя, но аз вече не мога да спя нощем, а имам още поне 3- 4 месеца (Дай Боже де). Сърбежът се получава 2, 3 часа след инжекция, преди отминаваше по някое време, а сега ме държи и следващия ден.
Тези, които слагат Клексан, как се чувствате; тези които са сменили от Фракси на Клексан, има ли разлика?
Дайте съвет!

Аз съм от сменилите фракси с клексан. Смяната обаче е с разлика от 2 години. През втората ми бременност - приключила в 12 г.с бях на фракси - завишени еозинофили, як сърбеж, подутини, буци. Проф. Паскалева потвърди по ПКК резултатите, че имам алергична реакция към фраксито и ми каза следващия път да съм на клексан. Вече съм 23 г.с и съм на клексан от началото - поставянето ми е по-болезнено, но нямам сърбеж, еозинофилите са ми в норма и нямам буците, които имах при фраксипарина.
Аз лично ти препоръчвам да смениш и да видиш как е. Имай предвид, че не става от първия ден, но повечето мами твърдят, че след 2 седмици се усеща явна разлика. За съжаление има случаи в които и двата препарата влияят еднакво и проблемите си продължават. Все пак клексана се води по изчистен и алергичните реакции към него са по редки, най-вероятно заради това е и разликата в цената.

Общи условия

Активация на акаунт