Имаме си вече ний бебоци, сладки ЮНСКИ мушмуроци

• 14 329
  • 284
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте и от мен! Да се отчета преди да сте ме пуснали за общофорумско издирване,но три дни нямахме нет,заради бурите, а и Сами ми е тук с температурка и гнойна ангина,но вследствие от моето лечение с хомеопатия,сладолед и коко кола-вече е на оздравяване.
Да ви се похаля,днес бяхме на протеста в Пловдив и съм много доволна,че повечето Пловдивски мами се включеха...пък и после спретнахме едно колективно кърмене на открито...
Ние сме все още без колики-имаме проблем само с постоянния глад и с последващото акане/добре,че го прави основно след обед,та вече съм подготвена психически за скоростното опропастяване на един куп пампи.../
Денит,хомеопатията е напълно безвредна и се прилага и при съвсем малки деца и бременни /аз моите бебоци съм ги сефтосала още в родилния дом,но веднага след раждането съм им давала Арника за по-лесна адаптация и преодоляване на родовите травми,ане че  имат такива де/
Мишелка,какви са тия приказки-ти си най-добрата мама за тях,...просто си в труден период...но се радвам,че нещата почват да се оправят.
Муцунка,много ви е рано за сокчета...ти си прецени,но имай впредвид,че могат да ви докарат по-мощни колики...а и аз също съм фен на по-късното захранване...
За водичката-аз давам,въпреки,че знам,че когато сме само на кърма не е необходимо,но тук е страшна жега ,а и моите синчета са големи жабоци...вчера на Иво не му стигнаха две!!!големи/250мл/ шишета със силно разреден чай на Хип/определено го предпочита пред голата вода/А вода давам след кърмене,за да изплакне устичката-но една две глътки и не всеки път...Ние също сме с отшумяваща жълтеница,но не съм давала глюкоза и залагам предимно на манджата/т.е.кърмата/-нали билирубина се изхвърля с акото...А ние това поне го правим начесто. За коликите-ние още сме без такива,но съм се приготвила със Инфакол-но ми го донесоха от Англия,нямало официален внос в Бг-струва3.40лири.Иначе диети не пазя,ям каквото ми е яде и въпреки това дечко е спокоен откъм стомахче..но пък виждаме зор с акането-ама то много бе....
Дидка,аз ластични гащи не съм носила-но знам,че не е хубаво да са много стегнати..иначе аз се подържам с много ходене8питайте Муцунка как прелитам с количката през парковете,но и я питайте защо не ми се е обадила,като ме е познала,ако и някоя друга го направи,вече ще се сърдя/ и домакинска работа...пък то у нас все се намира такава...
Накрая да не забравя-добре дошли на новообебилите се мами!Дано да са ви много послушни бебоците и вие бързо да се възстановите,та да имате повече време за форума!

# 181
Момичета, послушах Мишелка и пръснах стеримар в нослето на Боби..... малко плака ... много киха ... и сега носа й е супер.
Мишелка , много благодаря!  bouquet
Взимайте си момичета ластични гащи и си прибирайте коремчетата.

Инфакола е добър, но го няма в БГ. Аз лично го взех от една приятелка , която се беше презапасила, но ми свършва вече. Свързах се с една от форумските мами , която живее в Англия и тя каза , че ще ми прати 3 шишета. Мойта беба колики почти няма , но аз го давам профилактично за мое успокоение. Педито ми каза след 10тия ден да чакам коликите, но при нас така и не дойдоха(пу - пу).

Айде стига съм писала днес, че се поувлякох малко:)

Целувки от нас двечките.... и се надявам ското да се организираме и да си спретнем среща в Южния парк да си запознаем бебоците:)

# 182
Момичета според вас има ли значение кога ще започна да давам сокове при положение че сме само на адаптирано мляко

# 183
Кабранска,можеш да с сърдиш,но то просто ти така бързо и съсредоточено си се запътила на някъде че и човек да иска не може да те достигне.Наистина Кабранска изглежда много добре и човек не би казал че е родила скоро.Днес малката кротува,чак се притеснявам,но може пък цяла нощ да бодуваме.Може да си спретнем някоя среща в централния парк.

# 184
Здравейте и от нас с малката Иванна   bouquet
Мъчат ни колики и от снощи е много неспокойна  #Crazy цяла нощт спа и мрънка превивайки се  Sick а аз не мога да й помогна освен да я гушкам и притискам до себе си  #Crazy
Вече сме 3 кг. и ядем по много за това повръща Simple Smile
Да ви питам като се дават капки против колики може ли да се дава и чайче, че незнам какво да правя  Embarassed
Чао и лека вечер от нас за сега   bouquet

# 185
Eхо, мами!
Относно коликите, спрях да давам глюкоза и мъките спряха. Два дена агонизира мъничето, сърцето ми се скъса. Днес му дадох само 100 мл. глюкоза. Освен това глюкозата предизвиква и голяма жажда, а и спича, та запека може и от това да е. Давам му и преварена вода на корем+чай от анасон леко подсладен и Стефи спи непробудно по 5,5 часа дори. Вече не се кърмим за 20 мин, а откарваме понякога до 30 мин. при това качествено. Изкарваме го много и на терасата, когато не сме на разходка, по хладничко е и му действа чудсно свежия въздух. В този апартамент сме като консервирани. През деня му давам САБ капки а през ноща Еспумизан. взаимно допълни ми са. TABBY чая и капките може да комбинираш, аз даже и различни капки давам като споменах. А ИНфакола се намира трудно, още не съм попаднала на него
Стефи повръща много, аз не се притеснявам много , но свекито... В понеделник сме на Док и ще видим дали е нормално. Относно физиологичния разтвор го приемаме без проблем.
Мишел, стискам палци и вярвам , че всичко ще бъде наред:)

# 186
Мили мами,какво мислите за млечницата,как да предпазим бебока.Мойто има бяло езиче но ми се струва че е от кармата.Майак вика че на времето са ни ги чистели с марля и върху нея да има сода и мед.

# 187
Мили мами,какво мислите за млечницата,как да предпазим бебока.Мойто има бяло езиче но ми се струва че е от кармата.Майак вика че на времето са ни ги чистели с марля и върху нея да има сода и мед.

На времето са чистили устата и с марличка напоена с разредена кислородна вода, а може и просто с марличка с преварена водичка. Аз лично почиствам устичката само вечер с марличка и то замо с преварена вода, през дена, давам малко водичка след всяко хранене, уж да се отмие кърмата.

valkiria, радвам се че помогнах!

Целувки на всички мами и бебенца!

# 188
Мамита здравеите !
Първо искам да благодаря на всички за пожеланията за рождения ми ден!Много сте мили ! Всички да сте живи и здрави и бебоците също !
Пиша бързо опитвах се и преди но само си ми виси името във форума а аз съм из къщи с ревливата беба под ръка! Shocked така че и да ми го има името не е най-сигурно че чета.
Имах много неща да ви кажа , да ви споделя , да ви питам , но отново няма да имам време .
Днес сме кисели и постоянно гладни .Някой беше споменал за криза на растежа - може ли да ми кажете какво представлява тя или линк към тема за нея.Питам заради честото хранене и ревовете между честите хранения все едно че сме гладни непрекъснато.На другия ден лошото държане си е само спомен и се държим нормално а после може и пак да сме кисели... Rolling EyesСтанах луда.
Така ми липсвате и това че не мога да си говоря с вас също...
Мишел стискам ти палци всичко при теб и Еми да е наред!Моля ако не ви затруднявам ми  пуснете  смс за среща в парка защото покраи дребната едва влизам в нета Sad
При първа възможност ше пиша пак! Hug

# 189

Извинявам се, че така нахълтвам в отчетната ви тема, но случайно попаднах на това и искам да изкажа мнението си! Считам за много неподходящо чистенето на езичетата на бебетата с каквото и да било, най-вече със сода и мед. Има доста инфо и във форума за вредата от меда в толкова ранна възраст, а за содата...мисля, че всеки знае колко агресивна е содата - например при чистене на загоряла печка. Никога не съм чистила езичето на дъщеря ми, изключително кърмено бебе е и даже с вода не съм правила промивки. Кърмата има естествено антисептично действие, така че не се безпокойте.  Peace

# 190
Мамита искам да ви почерпя виртуално - днес с тати празнуваме първата годишнина от брака си! newsm38 Two Hearts
Аз чета инфо от кърмаческия за бума в растежа и разни други любопитни неща и полезни разбира се и хвърлям по едно око  на съкровището -вече съм в очакване да се събуди smile3504
Нушинка и аз съжалявам че не можахме да се видим в Шейново като хората , но то си бяха едни емоции..е сега може да се видим вече с бебоци из София със съвсем друго настроение.
И забравих да ти благодаря че ми беше щъркел.Някой ден ще почерпя с един огромен сладолед за това - обещавам !  love001
За езичетата на бебетата - аз с нищо не предпазвам бебка от млечницата.Тя почти винаги ми отказва вода и като цяло не съм фен на даването на вода на бебетата сега.Питах и педито за водата и по-скоро и казах че бебето ми само отказва да пие вода а тя ми отговори - няма страшно значи се храни добре от теб.и аз спрях да се притеснявам по повод водата newsm53

Мишел дано скоро се влкючиш и да пишеш добри новини. Hug те и те подкрепям виртуално.

Ами спирам да бърборя вече щото то бива бива ама май досаждам Embarassed

# 191
Здравейте и от нас,ние имахме малка криза днес,май сме се запекли и освен това може би ни почват коликите SadВзехме саб симплекс но не пише по колко пъти на ден да го давам,направих й чайче от копър,дамо да й помогне.Mari-Anna  виждам че вие сте на саб,по колко пъти на ден ги даваш на мънинкия.

# 192
  • Канада
Здравейте момичета!!
До сега все съм била от тези който четът,но....сега май ще ми се наложи да пиша активно,защото с бебо се гледаме съвсем сами и аз съм се ошашкала нещо!Не смея да попитам бабите,защото те са по големи паники и от мен,а пък да отида на доктор-трябва предварително да си запиша час,абе..............дълга и широка!!
Иван ве4е е на 11 дена,но аз все си намирам неща за притеснения около него,и малкото време което ми остава за сън,аз го прекарвам в тревожни размисли!!! newsm78
Първото притеснение ми е относно храненето!??Понякога яде само 10 минути(кърмим се) и след това запо4ва да се лигави и да плюе.Много се чудя колко може да хапне за 10 мин.,след като 4ета тук,4е вашите бебоци се хранят по 20-30 мин.Памперсите са пълни по един-два пъти на ден,а през другото време все има по нещо,но не мога да кажа,4е е много!!!
И другото-от два дена има малки 4ервени пъпчици по челцето и от двете страни на нослето.Някои от тях имат малки бели връхчета.Дали е някаква алергиа,или просто бебо се чисти newsm78
Имам наистина купища въпроси,но ще спра до тук,за да не ставам досадна.Толкова съм объркана-май не ставам за майка smile3518
Предварително ви благодаря!!!
Целувки на вас и на малките съкровища!! Kissing Heart

# 193
  • Ямбол
 Здравейте и от нас! И ние имаме колики.Купих капките Саб и Експумизант и чайчето на Хип.Давам и от 2 вида капки./сменям ги/.Първите по 15 капки преди всяко ядене, а вторите 20/така пише/ пък и питах 1 приятелка.Правилно ли?
Преди малко пак доста поплака и я сложих малко в количката, направихме разходка из стаите и сега заспа.

# 194
Aз давам Саб по 10 капки преди следобедното ядене.
Пъпчиците с бели връхчета не са страшни .
Мамите с опит ще кажат за цокането но аз не храня беба по часовник когато иска и колкото иска да си цока - така че не се тревожа.
Целувки и ще гледам днес вече да се махна от темата че се улях.

Общи условия

Активация на акаунт