Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема 47

• 44 576
  • 751
  •   1
Отговори
# 105
Аз пък съм права! Trollface
 Шегувам се Simple Smile
  Важното е да се прави - и лееп, и летз, и конизации , от читави лекари и освен на профилактични прегледи, да не ни се налага да ги посещаваме ! Hug  

Да, дано е така!
Моята Лееп беше през 2007-а, умерена дисплазия, причинена от ЧПВ тип 16.
11г. след този неприятен период съм с перфектни ПАП и колпоскоп, нямам вече и ЧПВ инфекция , тялото ми го е изгонило!!!:)
Благодарение на тази тема и един конкретен потребител,ще й благодаря цял живот, хванах нешата навреме.
Винаги съм била редовна в гинекологичните прегледи, но дългогодишния ми гинеколог ме убеждаваше,че видимата лезия на шийката е от раждането и ми я изгори.Добре, че се усъмних в думите му и започна ограмотяването ми по  темата за проблемите ,свързани с маточната шийка и нейната профилактика.Разбира се смених лекаря!!!
Желая здраве на всички, които минават труден момент!Знам какво е и имат моята положителна енергия и подкрепа! 🤗

# 106
Аз днес съм на контролен след хистероскопията и електро...бля..бля на шийката.
Всеки  път това ходене през три месеца и чакане на резултати ми е ужасяващо. В деня преди прегледа и докато чакам резултати всичко ми е на топка. И като не вярвам само на цитонамазката и искам колпоскопия всеки път. Някой ден тия доктори сигурно ще ме изгонят от кабинета.
Стискайте палци за една "красива" шийка и красива група по ПАП. Тъй де нека да е 2ра група + чист колпоскоп.

Ще мрънкам пак за тия конци в матката. Трябва да има начин да се махнат и този начин да не е отворена операция.
Разбира се, че ще искаш всеки път колпоскоп!! Стискам палци всичко да е наред!!
Аз две години ходех през 3м. на преглед.

# 107
MeMyselfI, стискаме плаци Hug

ДХ3, въпросният потребител не пише вече тук, нали?

На мен ми се наложи да пиша в една друга тема, която отново е свързана с профилактика и превенция, и там си имат лекар-специалист, който дава много изчерпателни насоки и отговори. Ще е много хубаво, ако си имаме и тук такъв , но няма ентусиасти явно Relieved Само ние препатилите си стоим и  се подкрепяме Hug

# 108
И аз чета и пак ми се сви стомаха. Така..вече няколко дни разбрахме с доктора че ЧПВ е положителен и започнах лечението. Та сега стоя и мисля дали ще се повлияе от лечението, което ще е 2 месеца и после след още 2 месеца ще вземем нова цитонамазка или това време ще е напразно. Страхувам се да не е загубено време и после да има по-тежки последствия?? Disappointed охх....
ПП. Вярвам на доктора.

# 109
  • София
Ох, означава изрязване на тъкан от шийката. С каква форма - лекарят преценява. То няма какво да се спори, просто не е коректно на база само собствения си опит да обобщавате. Не ми се рови да намеря медицински гайдлайн за провеждането на процедурите... Фрамар няма да го коментирам като източник на инфо Peace
https://cancer.coloradowomenshealth.com/cancer-treatments/surger … n-leep/index.html

✌🏻

Е, точно същото, каквото се опитахме да обясним. Както и да е. Не разбирам тази паника от думата конизация, все си е изрязване, с различен обхват.

На 3 месеца не виждам какво има да се гледа с колпоскоп... При годишна профилактика, да.

# 110
  • Бургас
Meredith_Grey, правени са ми 3 колпоскопа тази година. Първия път за ПАП 3А - чист колпоскоп, втория път контролен - чист колпоскоп. Третия при ПАП 2, защото се усъмних дали всичко е наред и от хипохондрия го исках. Ми намериха малка зона с левкоплакия. Та точно през 3 месеца ги правих. Но пък аз си имах проблемно цито. Метода със следене на състоянието изключително много ме изнерви и помолих да махнат зоната с левкоплакия. То пак ще ходя на контролни, но поне няма да е само за самоизчистване. Голяма игра на нерви е да чакаш да мине. Всеки ден се чудиш дали или.

Ако някой хубав ден ме пуснат на годишни прегледи точно това смятам да правя. Колпоскоп + цито.

Дори и сега се чудя дали пък не трябваше да направят конизация с ел.примка на тази левкоплакия. Но пък двама доктора ме гледаха и решиха, че ще обгорят дълбоко. Чета и се чудя дали не ме е налазила хипохондрия до шия.

# 111
Meredith_Grey, на два пъти през тези 3г.,в които посещавах лекаря си за наблюдение на всеки 3м., колпоскопски се откриха малки дисплазии по шийката, които бяха обгорени.Ако разчитах на годишен преглед, не знам..Може би да е в повече, но май за мен е по-добре да знам, че съм под контрол.
Като минаха 5г. от процедурата, ми позволиха да започна ежегодни пегледи , след като първите години ходех през 3м, после през 6м.

# 112
  • София
MeMyselfI, аз говорех по принцип при профилактика, защото и аз така ходя на 3 месеца за цито след конизацията. Защото мисля, че прекаленото вторачване, когато няма индикации за проблем също вреди.

Иначе те разбирам, като все още се лекуваш е нормално да се следи отблизо, а още по-важно е да си спокойна. Аз също бих се напрегнала, надявам се всичко да е наред вече!

# 113
И аз чета и пак ми се сви стомаха. Така..вече няколко дни разбрахме с доктора че ЧПВ е положителен и започнах лечението. Та сега стоя и мисля дали ще се повлияе от лечението, което ще е 2 месеца и после след още 2 месеца ще вземем нова цитонамазка или това време ще е напразно. Страхувам се да не е загубено време и после да има по-тежки последствия?? Disappointed охх....
ПП. Вярвам на доктора.
какво лечение ти предписаха? ще ти правят ли манипулации или точно това се опитвате да избегнете? пробвай първо с лечението и ако не помогне с по агресивните манипулации. този тип рак уж не те развива чак толкова бързо.
само не се стресирай, че така още повече се "храни" гадината. късмет Relaxed

# 114
Лечението ми е с Глизиген спрей няколко пъти на ден и с pharmatex глобули сутрин и вечер. Аз реших да си пия и билки от тия които помагат при геникологични болести.

# 115
  • Бургас
Пропадна ми прегледа. Отидох до кабинета и намерих бележка, че поради непредвидени обстоятелства док няма да работи. Ще презаписвам час утре.

# 116
  • вкъщи
Me кой лекар в Бургас ти прави електро..? Аз вярвам на моя , но ще искам и още едно мнение.

# 117
  • Бургас
Me кой лекар в Бургас ти прави електро..? Аз вярвам на моя , но ще искам и още едно мнение.

Хистероскопията и електрокоагулацията ми ги прави Гамишев в Бургасмед. Доволна съм. Той работи с Мануелян и тя ме прати при него.
Ако бих търсила второ мнение, бих консултирала в София.

# 118
При кой ходиш? Аз съм доволна от Добрев.

# 119
  • вкъщи
И аз съм при Добрев, но нещо не може да ме вмести тези дни в графика, чак вторник най-рано ще ме види, а аз дотогава ще се побъркам. Отделно ми текна нещо - цикъл ли е, какво е, но е точно месец след операцията и е много слабо.

Общи условия

Активация на акаунт