Fatih Harbiye~всичко за актьорския състав-настоящи и бъдещи проекти~114~ тема

• 34 804
  • 737
  •   1
Отговори
# 495

е той казал Кадир, ама на мен нищо не ми е казвал  Joy Joy Joy
Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy

# 496
Здравейте момичета,

Отдавна следя групата, но не съм се включвала до сега. Фенка съм на Кадир и Неслихан и следя както проектите им, така и медийните им изяви.

По-долу пиша моето виждане за филма „Вуслат“, въпреки че това по-скоро са мои подозрения и се надявам да не подведа някого.
Вчера попаднах в Инстаграм на много развален превод на английски от интервю на Кадир и това ме провокира да се включа в групата с моето тълкуване на филма. В интервюто за първи път се споменава думата „суфи“, а Кадир казва, че от доста време се интересува от суфизъм. Суфите са мистиците на исляма, езотерично философско-религиозно учение. В основата на тяхното учение е, че душата на човека е Божествена, а тялото е материя, която носиш по време на това си съществуване и в края на живота материалното остава да гние в земята, а душата напуска тялото и се връща при Бог. Човешкият живот е път,който трябва да изминеш, за да се слееш с божественото. Суфизмът е религия на Любовта, пътят към Бог е Любов, трябва да се откажеш от собственото си его, да го загърбиш напълно, за да можеш да тръгнеш по този път. В поезията си Руми, който е най-известния суфи поет, през цялото време говори за Бог като за Възлюбения, а пътят към него е любовта. Целта на пътя е още приживе душата на човека да се слее с божественото, но да изминат този път са способни малцина- това са пророците, светците, учителите. Не знам турски, но Вуслат вероятно е този момент на сливането, към който се стремят просветените. Някъде прочетох, че Азиз означава „светец“ на турски, така че и името на героя на Кадир не е избрано случайно. И ако се върнем към филма, тъй като суфите са мистици, няма нищо странно, че започва със странния сън на Азиз и едновременното спиране на всички часовници. Явно антикварят, г-н Абдуллах и собственикът на чайната са част от суфи общество, което очаква появата на следващия пътешественик, който ще измине пътя. А доколкото разбирам единствения работещ часовник е принадлежал на дядото на Азиз, който вероятно е бил просветен.
Пак в свое интервю , Кадир беше споменал името на известен суфи от 12-13 век, който е създал играта, по която е написан сценария. Ясно е, че това е сериал предназначен за масовата аудитория, а се гледа и в много страни по света, така че надали ще задълбаят в религиозния аспект на учението. По-скоро ще наблегнат на философския: преобразяването на Азиз, който видяхме в първа серия, в съвсем друг човек. Интересно е как ще измине пътя си Азиз, явно ще открива малко по-малко, клетка по клетка добротата, милосърдието, състраданието, любовта. Не знам какви ще са рейтингите на сериала и доколко ще бъде разбран, но много се радвам за Кадир, защото това е невероятен шанс за него да участва в проект, където да покаже не само актьорските си способности, които са безспорни, но и философските си и духовни прозрения.

# 497
newt, добре дошла Hug кажи как да те наричаме, за да не копираме ника ти Peace
Много интересен пост smile3501 С удоволствие го прочетох Peace

# 498
Ню Hug , добре дошла и от мен .Аз знам това интервю на Кадир и съм съгласна с твоите доводи .
Тук всички сме очаровани от новия сериал и новия герой на Кадир и му желаем успех Heart
Дано пътят на нашия пътешевственик със сериала е 2 сезона поне Grinning

# 499
  • София
Привет момичета  bouquet
Нют  Hug Hug Hug добре си дошла в нашето семейство на НесКадките  Heart Eyes
Много интересен анализ си ни поднесла  smile3501 smile3501 smile3501
Изгледах преди малко първи епизод и се канех да си кажа мнението. Чудех се как точно да се изразя, защото този проект е много, много различен от всичките, които съм изгледала до сега. Това, което ти споделяш е това, което аз не знаех как да го изразя. Серията започна с много подсказки, на които тепърва ще се търсят отговорите. Чудя се какво означават  тези часовници, защо така внезапно спират, какво общо има часовникът на дядото на Азис с Фериде и защо антикварят го даде на нея. Тепърва ще ни го разкриват. Радвам се, че Кадир е избрал такъв проект. Играе много добре ролята си. Може би точно срещата с Фериде ще му помогне да открива една по една загадките в живота и ще го накара да прозре много неща от друга гледна точка.

# 500
# 501
  • Варна
Привет !
Newt, здравей саламандърче Wink (newt е вид саламандър) bouquet
Твърде любопитен коментар.  Wink Радвам се ,че си решила да се включиш Hands Plus1
Добре си усетила нещата от филма. Не всеки ще ги види. Но то и не трябва. За някои (даже мисля , че за повечето зрители) това ще е просто низ от интересни случки и изобщо няма да разберат какво са видели : )))  - както онези момчета , дето не разбраха какво им казаха за "Играта"; Ще бъде както като учиш чужд език - в един момент ще можеш да четеш, но няма да разбираш смисъла на думите. Те ще са просто низ без значение.
Мистичните учения по света не са свързани с общоприетото в религията. За хората в тях са без значение религията, цветът на кожата и социалния статус. Общоприетата религия е за защита на самите хора от самите тях и неопитността им в това как да практикуват живота. В тази връзка не мисля ,че ще залитнат към религиозни практики и теми. Може да покажат мистични такива. Но малцина ще го разберат Wink
Играта, която показаха и полето с клетки е "играта на самия живот". Сливането е точно това, което си писала - сливането с божественото начало. Ако обърнахте внимание когато обясняваше чичото ( не му запомних името) Пътникът не само трябва да мине през определени клетки и да преживее каквото е писано там - той трябва да обясни какво е преживял и да покаже,че е научил урока.

Линде, часовниците спират, защото е настъпил момента, часът. Това беше знакът. Защо Фериде? Защото са свързани. Тя ще е ключа и помощника. Шест - е началото на играта, за да я почнеш трябва да се падне 6-ца с пумпала. Преди това - Пътникът не е готов. Той е на по-ниски степени. За това спря часовникът на 6 - готов е бил.
На нея дадоха часовника ,защото тя е вестителя. С молитвата го провериха - ако не беше обърнал внимание, значи не е бил той Пътника и не е бил готов.

Много му подхожда на Кадир тази роля. А филмът е от тия със скритие послания и трябва да се гледа между редовете.

Васе Hands Plus1 хубави колажи!

# 502
  • In the light side of the Moon!
Ню, добре дошла  Hug много м харесаха разсужденията ти и ми отговориха на много въпроси, това 4етене между редовете, ще ми е трудно, защото трудно се концентрирам на сериали  Joy Joy Joy
така, че разчитам на вашата помощ, постове и подзказки  Hug

BVAR  Hugкакаво е саламандър4е? или там каквото си го написала?  Sunglasses

Аз доизгледах еп......
точно това, ми мина през ум,че е много смислен сериал смного завръски и развръзки и сикренно се надявам да си намери своята турска аудитория.
Фериде много ми харесва, много е нежна и играе много натурално
Обаче на Тембъра му е трудно да игра е лошия...тези топли негови кафеви очи го издават....те просто не могат да се преобразят!

хайде..да ви е хубав и усмихнат петъка момичета  Hug

ааа забравих да кажа..на мен ми се разбудиха пИпирудките в края на еп...на вас незнам....

"Ще изгориш пак и пак. Ще гориш и ще загиваш. И ще станеш оня миг от твоята гибел!  "

# 503
Добро утро, момичета  Hug Hug Hug

Изтървала съм снощи интересната дискусия  ooooh!

Ню  Hug Heart Eyes Добре дошла! Прочетох те с внимание и удоволствие  bouquet
Боби  Hug Heart Eyes Благодаря и на теб, че винаги добавяш интересни факти  bouquet

В тази връзка се сетих за интервюто на Кадир и Деврим за програмата на ТРТ1 - Pelin Çift ile İyi Fikir
след 38 минута и 26 секунди започват  Peace

Та и в това интервю си говорят интересни неща.
Ж: "Предполагам, че сте влезли по пътя на суфизма?"
Кадир: "Дълго време се интересувам от суфизъм, тази среща не е съвпадение"

И красавицата ни  Heart Eyes

И този късметлия жълтурко, стар съквартирант  Mr. Green

# 504
Здравейте, момичета Hug Hug Hug
Еве Hug Heart Eyes Меги Hug Heart Eyes саламандър е животно, подобно на гущера, но без люспи Peace Боби Hug Heart Eyes Мерси.
Азиз беше готов да е Пътника веднага след съня ся Peace толкова години нищо не му се е случило и животът му е вървял в едно лустро и изведнъж една нощ идва сънят му и часовниците спряха. Дори навигацията на колата му го преведе по път за компанията, по който не е минавал, за да срещне Фериде. Той я позна, че е момичето от съня му. Как я погледна само, когато тя си вдигна лицето. Но тя не знае защо се появява на пътя му.

Последна редакция: пт, 11 яну 2019, 11:10 от savovas

# 505
Васе  Hug Heart Eyes абсолютно  Peace

"След като си направил всичко, за да изпълниш мечтите и желанията си... В този момент всичко губи смисъл."

Озета  Peace

Последна редакция: пт, 11 яну 2019, 11:22 от Еванджелин

# 506
Добро утро и от мен дружки Heart Eyes
Еве Hug наистина нашата нова приятелка - малкото саламандърче , която аз кръстих Ню разбуни духовете Grinning
Васе Hug
.Както писах снощи , аз си спомних това изказване на Кадир за суфизма и знам ,че не се изненадах ,че той се интересува , защото за себе си винаги съм предполагала ,че той е такъв тип човек. Имам пред вид ,че мистиката го е привлякла , не религията . Смятам ,че те с Несли въобще не са религиозни и са по-скоро съвремеени млади граждани на света , за разлика от някои други .
Наистина се надявам както вие казвате ,че СЦ няма да залитнат към религията , защото тогава вече ще ме загубят като зрител Scream ( но да оставим с мен , а също  по-образованата и по-младата аудитория , които са важни за рейтинга  ). НО не забравяйте ,че това е националният канал и е любим на религиозния им вожд Ердоган .
Другите , които дописах горе са  Толгахан Сайъшман и Мурат Йълдъръм ( той е от Коня дето са точно дервишите - суфии ) . Те двамата ходиха на поклонение в Мека даже . За други от актьорите не знам . Във всеки случай фактът ,че Ердоган и Мурат много си допадат много ме издразни навремето .
Сори , добавих дервишите горе ...

Последна редакция: пт, 11 яну 2019, 13:33 от Phillipine

# 507
Филипинче  Hug Heart Eyes и аз се надявам да се ограничим само до мистичното  Whistling Mr. Green

снимки от новата серия  Peace

# 508
Прави ми впечатление ,че доста герои ни представиха още в първата серия - семействата на ГГ , прислугата , хората от махалата , хора от фирмите на ГГ, от ресторанта също  . Според ме се подготвят за много серии - дай Бог !

# 509
Фили Hug Heart Eyes  и аз смятам, че няма да задълбаят в религията Peace Еве bouquet

Феновете веднага са сменили асистентката му Joy Joy Joy

Последна редакция: пт, 11 яну 2019, 14:55 от savovas

Общи условия

Активация на акаунт