Домашно насилие

• 24 475
  • 774
  •   1
Отговори
# 345
Ами, има евтини квартири, дори да е някоя бечова стая на първо време. После ще се търси нещо по-добро, но, докато седиш при токскна, няма да проумееш и думичка от съветите тук... Аз спирам да пиша, безсмислено е!
Пс- не се ли усещаш как всевъзможно го защитаваш, добре знаеш кое как е, ама не проглеждаш...детето ти е далеч от теб, а ти защитаваш насилник?!?!?! Не мога повече, гади ми се...

Последна редакция: пн, 03 дек 2018, 16:02 от Ива Кръстева

# 346
Със сигурност е по добре от някоя такава дупка.
https://www.alo.bg/5819637
Това не ми се струва като дупка.
Моля те, изтъкни някоя друга причина, за да отлагаш напускането.

# 347
Ще кандидатстваш за помощи. Гледала съм си бебето, когато доходът ми беше колкото ипотеката на жилището /боксониера/. Намери се начин. Имай предвид, че когато си сама и в безизходица, се намират хора, които да ти съдействат. Което в момент, в който си с мъж, не се случва. Тъжно, но факт. Понякога човек сам е доста по-добре, отколкото във връзка с някого.
Добре, как да ти помогнем? От каква помощ имаш нужда?

# 348
  • София
Убий го при самозащита. Не се шегувам.
Щото то е ясно, че за да приключи тая агония, един от двамата трябва да я напусне в ковчег. Избирай си кой да е и обърни вероятността от 90% да си ти (след като те пребива системно) в своя полза, ако ти пука за детето ти.

# 349
Последното е много лош съвет.

# 350
  • Най-красивата страна
Елодия,няма да ти върнат детето докато живееш при неандерталеца.
Ако живееш сама в една стая имаш по-голям шанс.

# 351
  • София
Защо?
Вадил й е нож, има ограничителна заповед, доказано насилие.
Тя няма да си тръгне, нали го виждате..
Ще я гони вината известно време, но като си вземе детенцето и нещата започнат да се подреждат, това ще заглуши нерационалното страдание по чудовището.

# 352
Защото няма да има силата да го направи - нито физическа, нито психическа. И най-много той да я утрепе.
Не е ирационално да те гризе съвестта, ако отнемеш човешки живот - дори на най-голямата отрепка, дори по случайност. Не си струва да се обременява с това. Въобще не е необходимо.

# 353
Питах, от какво има нужда, защо пуска темата... ? Пита как да си тръгне, после казва, че няма как. Ясно ми е за какво става дума, не съм по пространните обяснения, обяснено й е подробно от други жени в темата, не е нужно повече, сега обаче какво следва? Заключваме темата, понеже се разгорещиха страстите, ще предприема ли нещо, какво?

# 354
Според мен е добре темата да остане отключена. Не се знае кога момичето ще има нужда от истинска помощ. Не се знае дали няма да реши да я търси тук, а не в полицията или при социалните.

# 355
Със сигурност е по добре от някоя такава дупка.
Мила,всичко е по- добре от там където си сега . Жалко че не си стигнала до там да може да го видиш, дано това стане скоро

# 356
Ива, в твоята история виждам два основни стълба, които липсват при Елодия - подкрепяща среда на работното място (при това работно място в системата на МВР) и майка, при която да се върнеш.  Това отсъства при нея и тя веднага го използва, като поредната причина защо не може да си тръгне. Елодия дори ползва детето си за причина, за да не си тръгне. Имаме едно тотално обръщане на представите. Единствено не мога да разбера, как така бързо губиш разбиране към жените, които не успяват да се измъкнат, като ти самата си била в тяхната ситуация. Казваш, че до последно си го защитавал, чакала си друг да ти помогне без да поискаш помощ. Същото прави и Елодия, като теб преди, само че още няма късмета на истинското подкрепление.

Елодия, не ми отговори на въпросите - защо предпочиташ някой, който те бие, пред това да си сама? Той много пари ли изкарва, те ли те карат да стоиш при него? Любовта ли те спира да си тръгнеш? Не е ли по-добре малко, спретнато таванче и спокойствие, пред широк апартамент и шамари?

# 357
Изобщо не говорим за много пари а що се отнася се спретнато таваче в Пловдив в средата на студентски сезон който е в момента това е утопия да не казвам че и дупките са кът в момента.

# 358
Още едно нещо липсва при Elodiq: ценностната система, която тя първо да загуби, но към която да може да се върне. Тя просто никога не я е имала, защото не е имало кой да й я създаде.
Едно е някой насилник постепенно да ти промие мозъка и да се превърнеш в нещо неузнаваемо за самата теб, но в един момент да се пробудиш и да си спомниш коя си.
Съвсем друго е никога да не те е имало. И да трябва да се изградиш от нулата или там някъде вече в зряла възраст.
Затова не се сърдете на това момиче, че избира ада на съжителството с простак и бияч пред още по-големия ад, в който явно винаги е живяла. Тя просто не знае какво е нормален живот.

Elodiq, престани да изтъкваш като аргумент липсата на евтини и прилични квартири. Има достатъчно такива, пълно е с обяви. По-горе ти дадох пример, какво не ти харесва в това жилище?

# 359
Изобщо не говорим за много пари а що се отнася се спретнато таваче в Пловдив в средата на студентски сезон който е в момента това е утопия да не казвам че и дупките са кът в момента.

Добре , понеже съм от Пловдив , с приятелка , имаща агенция за недвижими имоти, искаш ли да ти съдействам да потърсите нещо подходящо или ? Кажи до колко пари и веднага й пиша!

Общи условия

Активация на акаунт