Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално? - 32

• 45 106
  • 735
  •   1
Отговори
# 30
Зависи къде ви е работата, но според мен ще е проблем пътуването. Самият път Перник - София е натоварен, а после отделно ще имате и мазалото в София. Но пък ако работите някъде в Люлин по магистралата ще ви е супер.

# 31
Зимата попринцип се сключват по-малко сделки, а дали цените падат не знам.
Относно пътуването от/до Перник. Всичко е много индивидуално. Аз никога не бих си го причинила, все пак зависи и къде точно в София се намира работата ви. Имам колежка от Перник, тя си е свикнала и всеки ден си пътува, тръгва в 7, за да е 8 в София, въпреки че сме от 9 на работа (прави го защото после движението е натоварено), вечер също има доста трафик. Зимата не ми се коментира..

# 32
Стига да искаш да си купиш жилище,в което да НЕ се нанесеш и да не можеш да направиш почти нищо.
Ако жилището е готово за нанасяне,да,но ако трябва да се правят ремонти,зимата е най-неподходящия сезон.

Това пък защо?
Имам познат с бригада  за ремонти - щом застудее започва само вътрешни ремонти на новозакупени жилища. Работят си кротко на топло, не ги вали, не им духа.

# 33
НЕ ги вали, не им духа, тея шпакловки, латекси, мазилки всичко иска да съхне, влагата къде отива? Нали трябва да се проветрява, вътре въртят духалки да топлят, че да съхне, проветряваш, че да съхне... лятото е къде къде по-удобно, всичко съхне в пъти по-бързо, не остава влага и т.н.

# 34
Щом цената е ниска за района увеличавайте. Аз си дадох моите разсъждения. Това без никаква отстъпка е само ако наистина е ниска цената. Ако кьорав купувач не се завърта се прави намаление. Иначе зимата си е супер за търсене. Докато се намери, сделка да се сключи и пролетта е дошла. Особено ако случиш на продавач дето иска да стои 6 месеца Grinning

# 35
Зимата е по-добре да се избира апартамент, просто защото повече хора не са "в настроение" да пазаруват тогава. От личен опит знам, че продавачите са по-склонни на компромиси, особено ако апартамента е "висял" през най-активните месеци и не е продаден. Нови оферти рядко излизат през зимата - ако има такива сигурно и продавача е на зор. Има и един "емоционален " момент - ако в тегав, сив зимен ден жилището ви хареса, значи е хубаво и през лятото:-)

# 36
  • София /Абсурдистан
Записвам се и аз. Ще търсим офис, което се оказа по-трудно нещо, отколкото го мислех.

# 37
  • WonderLand
Утре ще ходим на оглед на апартамент панел в Люлин 10. Апартамента покрива почти всички наши изисквания, с няколко изключения - панел е (82г.) , югоизточен, но външен, както и локацията е компромис. Плюсовете са, че е на последен етаж (ние това искаме), не е висок етаж - 7 от 7, квадратурата е 85кв/м, тристаен, с 3 тераси, едната усвоена, саниран отвън, без тец, с ремонтирани бани, има нужда от ремонт, но е окей и в това му състояние да се живее и да се ремонтира постепенно. Наблизо има метростанция - Западен парк, супермаркети,  детска градина. Предполагам няма да е проблемно и паркирането. Искаше ми се да е поне тухла или НС. Гледаме и такива апартаменти разбира се, но са все малки или над бюджета ни. Обявената цена е 72 хиляди евро, пише, че може и с коментар. До колко е удачно да опитаме да я свалим и изобщо заслужава ли си подобна покупка?

# 38
Относно покупка зимата - аз точно така си купих едно жилище - ходих на два огледа - и двата бяха необитаеми към момента. Първият беше на един стръмен склон, заледено,ужас. Тераса без покрив - цялата в сняг, стените бяха пропили влага. Вторият апартамент - изчистено всичко отвън (има отопление и на външните части и не се задържа сняг), във входа топло, на терасата нямаше сняг, дори мислех,че брокерът го е изчистил за огледа. Познайте кое избрах Simple Smile

Относно пазаренето, аз изобщо не го харесвам. Като купувач винаги търся в бюджета си и ако имам 95 хил. евро, няма да тръгна да гледам имоти за 105 или 110хил. Другото е,че повечето хора пишат в търсачката “до 80 000” или “до 100 000” и дори имотът да е с малко отгоре, изобщо няма да го видят.
Но като продавач ми се е случвало да ми искат огромни отстъпки - първите директно ги отрязах, много грозно ми беше да искат такова намаление,а и не бързах. След година-две ми се наложи да продам имота и то на още по-ниска цена, защото бързах. Така че наистина емоциите и гордостта трябва да се преглъщат, но трябва и късмет да продаваш/купуваш в точното време.

# 39
Утре ще ходим на оглед на апартамент панел в Люлин 10. Апартамента покрива почти всички наши изисквания, с няколко изключения - панел е (82г.) , югоизточен, но външен, както и локацията е компромис. Плюсовете са, че е на последен етаж (ние това искаме), не е висок етаж - 7 от 7, квадратурата е 85кв/м, тристаен, с 3 тераси, едната усвоена, саниран отвън, без тец, с ремонтирани бани, има нужда от ремонт, но е окей и в това му състояние да се живее и да се ремонтира постепенно. Наблизо има метростанция - Западен парк, супермаркети,  детска градина. Предполагам няма да е проблемно и паркирането. Искаше ми се да е поне тухла или НС. Гледаме и такива апартаменти разбира се, но са все малки или над бюджета ни. Обявената цена е 72 хиляди евро, пише, че може и с коментар. До колко е удачно да опитаме да я свалим и изобщо заслужава ли си подобна покупка?
Щом е обявен на 72 и пише, че може коментар, разбирайте за 70 000 е ваш.
Интересно ми е защо търсите последен етаж.
За района, Люлин 10 не е най привлекателната локация в София, но щом ви устройва...
Втората част, на последното изречение, не я разбрах.

# 40
Утре ще ходим на оглед на апартамент панел в Люлин 10. Апартамента покрива почти всички наши изисквания, с няколко изключения - панел е (82г.) , югоизточен, но външен, както и локацията е компромис. Плюсовете са, че е на последен етаж (ние това искаме), не е висок етаж - 7 от 7, квадратурата е 85кв/м, тристаен, с 3 тераси, едната усвоена, саниран отвън, без тец, с ремонтирани бани, има нужда от ремонт, но е окей и в това му състояние да се живее и да се ремонтира постепенно. Наблизо има метростанция - Западен парк, супермаркети,  детска градина. Предполагам няма да е проблемно и паркирането. Искаше ми се да е поне тухла или НС. Гледаме и такива апартаменти разбира се, но са все малки или над бюджета ни. Обявената цена е 72 хиляди евро, пише, че може и с коментар. До колко е удачно да опитаме да я свалим и изобщо заслужава ли си подобна покупка?

Аз не разбирам от пазарене, но 72 к в Люлин, панел...пробвайте, пък колкото,толкова. Аз лично смятам, че щом са писали, че е възможен коментар, те самите продавачи са подготвени за такова нещо. На мен ми се върти нещо около 70 к с поделени разходи за нотариус. Въпорсът е за вас коя цена е приемлива. Все пак, вие ще си калкулирате и разходите за ремонт.

# 41
  • WonderLand
Търсим последен етаж, защото сме си напатили от съседи отгоре. То не е музика, шум, тропане, среднощни разходки с часове, течове. Затова решихме, че дори да се наложи да си ремонтираме покрива сами, то поне ще имаме спокойствие над нас.

Квартала е нещо, с което правим компромис, защото в търсените от нас квартали за бюджета ни можем да си позволим само миниатюрно жилище.

Апартамента влиза в бюджета ни, но все пак би било хубаво да ни останат пари и за ремонт. Затова се допитвам до вас, дали панелнв Люлин 10, последен етаж, саниран, изложение юг-изток, близо до метро си струва 70 хил. евро или е много/малко.

# 42
Мисля, че цената е горе-долу ОК, но как ще го отплявате това външно (макар и с изолация) жилище без ТЕЦ? А ако и в целия вход няма ТЕЦ, сигурно ще е доста студено.

# 43
Мисля, че цената е горе-долу ОК, но как ще го отплявате това външно (макар и с изолация) жилище без ТЕЦ? А ако и в целия вход няма ТЕЦ, сигурно ще е доста студено.
Да, точно. И не разчитайте на изолацията, при това положение вие имате загуби и настрани (краен ап,) и нагоре (последен етаж). Дори с ТЕЦ такова жилище се отоплява трудно и скъпо. На последния етаж това е един от минусите, освен покрива, но този е и външен.

# 44
Проблема е, че панела е скапан по принцип. До преди малко повече от година живеех в панелка на квартира... на третия етаж беше ОК, но в момента в който се качиш лятото до последния етаж при касиерката, горе беше ФУРНА, ама направо ФУРНА. Панел в Слатина с подпокривно пространство, с някакъв слой шлака от кремиковци уж за топло изолация.... е няма такава работа просто. Тея панели си е мамата джейс. Задължително ще трябва да си сложите изолация поне 5см на тавана на целия апартамент и то вата най-добре каменна... иначе ще е много неприятно.

За разлика от панела ... до тухлата е извънземна просто.

Общи условия

Активация на акаунт