Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално? - 32

• 45 573
  • 735
  •   1
Отговори
# 45
Търсим последен етаж, защото сме си напатили от съседи отгоре. То не е музика, шум, тропане, среднощни разходки с часове, течове. Затова решихме, че дори да се наложи да си ремонтираме покрива сами, то поне ще имаме спокойствие над нас.

Квартала е нещо, с което правим компромис, защото в търсените от нас квартали за бюджета ни можем да си позволим само миниатюрно жилище.

Апартамента влиза в бюджета ни, но все пак би било хубаво да ни останат пари и за ремонт. Затова се допитвам до вас, дали панелнв Люлин 10, последен етаж, саниран, изложение юг-изток, близо до метро си струва 70 хил. евро или е много/малко.

Външен и на последен етаж, а и без парно, според мен 60-65000 максимум.

# 46
Търсим последен етаж, защото сме си напатили от съседи отгоре. То не е музика, шум, тропане, среднощни разходки с часове, течове. Затова решихме, че дори да се наложи да си ремонтираме покрива сами, то поне ще имаме спокойствие над нас.

Разбрах, благодаря.  Peace
Вижте го на живо, ако ви допадне пробвайте да се пазарите. Това че са склонни да намалят не знаем какво означава, може да намалят с 500 евро, може и с 3 000, трябва да говрите.

# 47
Първо си преценете компромисите, според мен. Ако до сега сте държали на друга локация (Люлин 10 не е особено привлекателна), както и на тухла, а това е панел - аз не бих купила. В крайна сметка жилище не се купува всеки ден и ако това са ми били основните искания, а те не са покрити - ще се замисля.

# 48

Квартала е нещо, с което правим компромис, защото в търсените от нас квартали за бюджета ни можем да си позволим само миниатюрно жилище.

Апартамента влиза в бюджета ни, но все пак би било хубаво да ни останат пари и за ремонт. Затова се допитвам до вас, дали панелнв Люлин 10, последен етаж, саниран, изложение юг-изток, близо до метро си струва 70 хил. евро или е много/малко.

Не,цената е твърде висока.
Ако нямате проблем с това,може да погледнете последните етажи в ЕПК блоковете(високите).Те са на много ниска цена,защото малко хора са навити да живеят на 20-ти етаж.
Ние гледахме един на 14-ти,много евтин и просторен апартамент,беше ни по бюджета,даже под него доста,но просто изтръпнах като погледнах през терасата и си представих да живея там и казах не Simple Smile

# 49
  • София
Проблема е, че панела е скапан по принцип. До преди малко повече от година живеех в панелка на квартира... на третия етаж беше ОК, но в момента в който се качиш лятото до последния етаж при касиерката, горе беше ФУРНА, ама направо ФУРНА. Панел в Слатина с подпокривно пространство, с някакъв слой шлака от кремиковци уж за топло изолация.... е няма такава работа просто. Тея панели си е мамата джейс. Задължително ще трябва да си сложите изолация поне 5см на тавана на целия апартамент и то вата най-добре каменна... иначе ще е много неприятно.

За разлика от панела ... до тухлата е извънземна просто.

Оф, чак пък извънземна... специално за отопление от основно значение са прозорците, основната топлозагуба е от тях.
Години живях в среден панел с хубава дограма, вътре си беше 19 градуса и зимата.
Сега съм в стара тухла, много стабилни стени, но част от тях външни и част от дограмата е стара.... познай как се стопля. Ужас е. Та отоплението има доста аспекти, не е само строителството

По въпроса, мисля, че бързате и правите твърде голям компромис.

# 50
Разликата е извънземна.
Не сравнявай среден панел с панел с външни стени на последен етаж.
Аз съм бил в панел с ТЕЦ на 3-ти етаж среден апартамент и под 18 не падаше зимата без да се пуска парно. Отиди в панел с външна стена без ТЕЦ и гледай какво става. Ако ще Кьомерлинг да имаш, сутд на кутишки е Wink
И да правя разлика м/у панел на втори етаж без тец, нова дограма, изолация 12см изложение изток, юг, запад с НС на последен етаж същото изложение, но тухла, че и с по-тънка изолация. Просто няма никаква база за сравнение.

Последна редакция: пт, 30 ное 2018, 09:45 от DonJon

# 51
Според мен проблемът на панел и ЕПК последен етаж не е зимата, а лятото - жегата е адска. Но пък едно климатиче да работи нон-стоп сигурно решава проблема.

# 52
Според мен проблемът на панел и ЕПК последен етаж не е зимата, а лятото - жегата е адска. Но пък едно климатиче да работи нон-стоп сигурно решава проблема.

Живяла ли си в панел на последен етаж?
При майка ми сме на такъв и лятото е точно толкова топло,колкото в средния апартамент ,в който сме с мъжа.
Има въздушна възглавница отгоре,която върши тази работа.Не е по-топло Simple Smile

# 53
Аз съм живял в панел на 2ри и трети етаж и определено на последния етаж е чувствително като Фурна, за разлика от втори и трети етаж. Панел отново с въздушна възглавница и кремиковска шлака за изолация.

# 54
Топлозагубите изобщо не са само от дограмата, моля моля. Особено в неизолирани апартаменти (без значение дали са тухла или бетон). Иначе панелите в действителност имат въздушна възглавница на тавана. Живял съм на последен етаж с панел (среден апартмент) и си се отоплява доста лесно (НО беше с топлоизолация отвън), а пък лятото не съм забелязал да е кой знае каква жегата.

# 55
прекалено много минуси има този апартамент в Люлин - панел, последен етаж, външен, кофти изложение, няма и тец
ми за 70 000 евра + ремонт.. не мерси
То златен ще излезе.

# 56
Топлозагубите изобщо не са само от дограмата, моля моля. Особено в неизолирани апартаменти (без значение дали са тухла или бетон). Иначе панелите в действителност имат въздушна възглавница на тавана. Живял съм на последен етаж с панел (среден апартмент) и си се отоплява доста лесно (НО беше с топлоизолация отвън), а пък лятото не съм забелязал да е кой знае каква жегата.

Точно така е. Съществени загуби има и от ограждащите стени на сградата, а при краен апаратмент те са и на апартамента, за вътрешен апартамент външни са само фасадните стени. А ограждащите стени имат специфичен коефициент на топлопреминаване в зависимост от много неща - дебелина на стената, материал (бетон, тухла, итонг, и т.н.), начин на изграждане (например може да е бетон, но тип сандвич с изолация вътре, има такива панелни правени у нас), външна/вътрешна изолация, изложение, и т.н.

Последна редакция: пт, 30 ное 2018, 10:23 от Анонимен

# 57
  • София

Основно не значи само Wink

DonJon, няма смисъл да споря след като четеш през ред.

# 58

Основно не значи само Wink

DonJon, няма смисъл да споря след като четеш през ред.
Не са и "основно" - над половината са през сградната обвивка - това за цялата сграда. Ако апартамнетът е вътрешен, той печели не от това, че няма прозорци (защото има), а от това, че повечето му стени не са външни и няма големи топлозагуби от тях.  Изложението също има значение. Материалът също има значение - всеки материал има специфичен коефициент на топлопреминаване.

# 59
  • WonderLand
прекалено много минуси има този апартамент в Люлин - панел, последен етаж, външен, кофти изложение, няма и тец
ми за 70 000 евра + ремонт.. не мерси
То златен ще излезе.

А защо юг-югоизток да е лошо изложение? Ние сега сме с южно изложение и е топло по цял ден.

Ще го видим днес как е апартамента. Лошото е, че за нашия бюджет апартаменти в желаните квартали просто няма, а ние гоним все пак някакво пространство. Затова локацията съм склонна да сменя, защото сме и малко на зор все пак. ММ смята ако усети добре апартамента обаче да опита да го спазари за 65к. И на мен ми се вижда много като пари, но пък къде да намеря нещо, което да е по-приемливо или на по-ниска цена. Да отбележа, че търсим усилено от 2 месеца.

Общи условия

Активация на акаунт