Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално? - 32

• 45 942
  • 735
  •   1
Отговори
# 60
Скрит текст:
прекалено много минуси има този апартамент в Люлин - панел, последен етаж, външен, кофти изложение, няма и тец
ми за 70 000 евра + ремонт.. не мерси
То златен ще излезе.

А защо юг-югоизток да е лошо изложение? Ние сега сме с южно изложение и е топло по цял ден.

Ще го видим днес как е апартамента. Лошото е, че за нашия бюджет апартаменти в желаните квартали просто няма, а ние гоним все пак някакво пространство. Затова локацията съм склонна да сменя, защото сме и малко на зор все пак. ММ смята ако усети добре апартамента обаче да опита да го спазари за 65к. И на мен ми се вижда много като пари, но пък къде да намеря нещо, което да е по-приемливо или на по-ниска цена. Да отбележа, че търсим усилено от 2 месеца.
Юго-източен е много добро изложение, въпросът е, че няма как да е целият югоизточен, след като е краен - със сигурност има и поне една една северна или северозападна стая. Вие сте в гарсониера, а те обикновено са само с 1 изложение, това за тристаен трудно може да стане.
За другото -вие си знаете.

# 61
  • София
Живяла съм в 2 къщи с двор като дете, отопление на камина. После панел висок етаж, панел среден етаж, тухла ( от най - яките и старите) последен етаж, после пак тухла висок етаж, после ЕПК втори етаж, после НС итонг 2 ри етаж с газ отопление, после нова тухла добра изолация 1 ви етаж, ТЕЦ от новите инсталации. Само в иглу не съм живята, един вид....

Извода е един: Няма извод !
( всичко зависи от сградата, етажа, изолацията, наличие на климатик, начин на отопление -дърва, ТЕЦ, ток- и най- вече - Кой колко е издръжлив??? - Има хора много държат и предпочитат студа, нооо има и като мен... с 3 блузи , ТЕЦ и пак ги втриса като седнат пред ТВ-то) Flushed

Само едно нещо мога да кажа обаче - висок етаж е студ зимата и жега лятото. А западното изложение на висок етаж е Ад лятото. Flushed без климатик във всяка стая е невъзможно дори за топлолюбива като мен. Ill

# 62
Живяла съм в 2 къщи с двор като дете, отопление на камина. После панел висок етаж, панел среден етаж, тухла ( от най - яките и старите) последен етаж, после пак тухла висок етаж, после ЕПК втори етаж, после НС итонг 2 ри етаж с газ отопление, после нова тухла добра изолация 1 ви етаж, ТЕЦ от новите инсталации. Само в иглу не съм живята, един вид....

Извода е един: Няма извод !
( всичко зависи от сградата, етажа, изолацията, наличие на климатик, начин на отопление -дърва, ТЕЦ, ток- и най- вече - Кой колко е издръжлив??? - Има хора много държат и предпочитат студа, нооо има и като мен... с 3 блузи , ТЕЦ и пак ги втриса като седнат пред ТВ-то) Flushed

Само едно нещо мога да кажа обаче - висок етаж е студ зимата и жега лятото. А западното изложение на висок етаж е Ад лятото. Flushed без климатик във всяка стая е невъзможно дори за топлолюбива като мен. Ill

Как да няма извод, като ти си го направила и точно това е изводът Simple Smile Обективно има измерители на топлозагубите и за всяка конкретна сграда те могат да се сметнат, но наистина те няма да отчетат субективния елемент - усещането за студ и търпимостта на студ на всеки.

# 63
SilverDream ок, объркала съм се за изложението, но другите неща за мен са минуси

# 64
  • WonderLand
И за мен са минуси и това точно ме притеснява. Аз се чудя възможно ли е панел без поне една северна стая. До колкото знам панелите винаги са с една северна стая и северна кухня, това когатонса по-големи.

# 65
Не бих купила  панел, пък даже и външен, и последен етаж.  Има разлика да живееш във вътрешен и във външен апартамент. Лятото ще напича от покрива, зимата ще е студено от външните стени, макар и с изолация. Купете си среден хубав етаж, понякога асансьорите не работят.

# 66
Това определено не е така, ако става дума за НС... от личен опит говоря. За панел мога да се съглася.

# 67
Аз се чудя възможно ли е панел без поне една северна стая.
Да, може. Ако сградата е изцяло изток запад, и апартамента е краен на юг.

# 68
Интересна дискусия сте подхванали. Записвам си с интерес за изложенията.

# 69
Това определено не е така, ако става дума за НС... от личен опит говоря.
+1
 Висок етаж източен зимата е по топъл от нисък етаж. Peace
Лятото не е драма, стига да имаш щори, климатици...

# 70
Това определено не е така, ако става дума за НС... от личен опит говоря. За панел мога да се съглася.

Аз не съм съгласна. В момента сме на висок етаж, много ни е топло през зимата, южно изложение, ЕПК с тухла. Живяла съм на първи етаж, там вече си беше студ.

# 71
Според мен проблемът на панел и ЕПК последен етаж не е зимата, а лятото - жегата е адска. Но пък едно климатиче да работи нон-стоп сигурно решава проблема.

Живяла ли си в панел на последен етаж?
При майка ми сме на такъв и лятото е точно толкова топло,колкото в средния апартамент ,в който сме с мъжа.
Има въздушна възглавница отгоре,която върши тази работа.Не е по-топло Simple Smile

Не съм живяла, стояла съм 1 седмица през лятото. Направо не можех да си намеря място от жега. Но апартаментът нямаше климатик, затова съм писала, че ако има сигурно няма да има проблем.

# 72
  • София
Панел , западно изложение , последен етаж, това е адът под небето. Какво говорите, това като се нагреее нито можеш да стоиш , нито да спиш, ами не се трае в него лятото
Климатик ще кажете, ама... идете купете хубави от енергийна гледна точка климатици за всяка стая, и иди спи на климатик всяка нощ.... сега ... което не става не става .... инак примери всеки може да даде в разни посоки, въздушни възглавници и прочее....
Освен, ако има  някоя стая от апартамента от другата страна на сградата, там да се крие цялото семейство...  и да вика "Аааа не е толкоз топло на последния етаж... !"  Confused

# 73
Да бе, това казвам и аз. Панел последен етаж ще ти е жега. НС последен етаж си е напълно наред.

Муунривър, ти хубаво си живяла една седмица, но нали знаеш спецификата на западното изложение... трябват ти щори или тъмни пердета, защото на запад слънцето слиза ниско и напича в жилището. Прави фурна. И НС и панел , ако нямаш щори или завеси, седиш и се печеш. Това си е характеристика на западното изложение.
Южното лятото слънцето е много високо и реално вътре в жилището не напича. Напича зимата, когато слънцето е по-ниско през целия ден. ЗА това и южното изложение е най-предпочитано.

# 74
Нашият е изцяло източен, сградата позволява да има такива апартаменти, по-големи от двустайни и според мен е балансиран вариант - и за през лятото, и за през зимата. Слънце пече сутрин, когато то не е все още така силно, лятото е супер и дори все още не сме слагали климатик. Зимата ни е топло, но както са казали всичко зависи и от други фактори, не само изложението. До сега не бях обръщала внимание на изложение, честно казано това ни беше последното изискване, което имахме и бих направила компромис, но сега виждам колко е важно. През студентските си години съм живяла в североизточно мисля, кофти беше, ама и блока беше кофти, та ...

Общи условия

Активация на акаунт