Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално? - 32

• 45 953
  • 735
  •   1
Отговори
# 75

Аз не съм съгласна. В момента сме на висок етаж, много ни е топло през зимата, южно изложение, ЕПК с тухла. Живяла съм на първи етаж, там вече си беше студ.

Пак не може да се обобщава. В момента пиша от апартамент на първи етаж (над гаражи). Навън температурите стигаха -7, но ние парно не сме пуснали. Просто не ни е студено и 21 градуса на мен са ми ОК за зимата. А според общественото мнение трябваше да мръзна с ушанка и ръкавици.

# 76
Половин година живях на първи над магазини, най-студената квартира, която съм имал. А отдолу шивашко ателие...не е като да няма нищо.

# 77
Ние също сме на първи надпартерен и е много топло, без да преувеличавам. Но при нас цялата сграда се продава с монтирани газови котели и реално няма апартамент, който да не се отоплява нон стоп. Под нас е апартамент, но към този момент не е населен, та никой не пуска парно. Изолацията, обаче, е изключително добра.

# 78
Половин година живях на първи над магазини, най-студената квартира, която съм имал. А отдолу шивашко ателие...не е като да няма нищо.

Аз не казах, че всички първи етажи са топли, а само казах, че не може да се обобщава. Ей на, аз си седя на дивана и си пиша, а парното ми не работи. И не ми е студено. Какво ме интересува, че ти някъде си си бил мръзнал? Това какво доказва?

# 79
  • София
Хора, индивидуално е... няма какво да спорим
Всеки има различно разбиране за топло и колко топло да е... а друг ще каже,  че не пуска топло и през зимата и му е добре. Пък сградата каква е, пък отоплението какво е..... пък схемите са хиляди.... за всеки е различно....

# 80
Точно и аз това щях да кажа Yangdze. Аз имам познат, който докато не падне под 0 градуса температурата навън си спи на отворен прозорец. Чак след това го затваря, но парно няма и не пуска да се отоплява. Тааа... хора всякакви. Но все пак е факт, че на първи етаж е по-студено обикновено, просто защото отдолу никой не се отоплява, а както знаем топлината върви нагоре. Та по тази логика...

# 81
Хора, индивидуално е... няма какво да спорим
Всеки има различно разбиране за топло и колко топло да е... а друг ще каже,  че не пуска топло и през зимата и му е добре. Пък сградата каква е, пък отоплението какво е..... пък схемите са хиляди.... за всеки е различно....

Съгласна!
Майка ми например и братовчед ми със семейството си са хора,които обичат студеното време и казват,че в тях е много топло.Отивам-20 градуса,те по къс ръкав и къси гащета.
А аз даже снощи пусках ,освен парното,допълнително и духалка за малко,защото в стаята беше малко под 23 градуса.Не е ли над 25,на мен ми е студено.Оптималната температура за мен е 27 градуса,така че като кажа,че е топло,значи наистина е топло Grinning

# 82
Но все пак е факт, че на първи етаж е по-студено обикновено, просто защото отдолу никой не се отоплява, а както знаем топлината върви нагоре. Та по тази логика...

Факт са и абонатна станция, и тръби, и изолации...

А това 25 - 27 градуса за мен е абсолютно ненужно. Ако исках щях да пусна парно и да ги получа, ама защо? Всеки градус нагоре вдига сметката с 6%. Да живееш на 27 вместо на 21 значи да плащаш близо 42% повече и да се изнежваш newsm78

Последна редакция: пт, 30 ное 2018, 16:40 от Черна станция

# 83
  • София
Здравейте, от 2 месеца и ние сме на пангара на желаещите да се сдобият с желания тристаен тухлен и южен апартамент(може и на зелено). Вече се зомбирахме от гледане в сайтовете.Предлагане, предлагане, а реално сме пожелали да видим 5 имота. Молбата ми е да ми предложите брокер, който да си разбира от работата и поне малко да ни улесни в предварителния подбор. С бебе сме и идва малко на нагорнище Simple Smile
Харесахме един апартамент в близост до ИСУЛ, но детските градини в района са кът, предимно частни и това ни възпира.

# 84
  • София
Забравих да попитам за мнения за Arco. Имат проекти, които ни допадат-и в строеж и такива, които стартират.

# 85
Скрит текст:
Здравейте, от 2 месеца и ние сме на пангара на желаещите да се сдобият с желания тристаен тухлен и южен апартамент(може и на зелено). Вече се зомбирахме от гледане в сайтовете.Предлагане, предлагане, а реално сме пожелали да видим 5 имота. Молбата ми е да ми предложите брокер, който да си разбира от работата и поне малко да ни улесни в предварителния подбор. С бебе сме и идва малко на нагорнище Simple Smile
Харесахме един апартамент в близост до ИСУЛ, но детските градини в района са кът, предимно частни и това ни възпира.
Ако това е единствения минус, грабвайте го. Детето няма да е цял живот на градина, ще намерите начин. То дори  и да има 2 градини до вас, шанса да се класирате не вие голя, предвид че вземат адресната регистрация 3 години назад (ако се не лъжа толкова е).

# 86
И си пускайте парното, че ставате смешни.

# 87
Няма изискване за адресната регистрация по отношение на кандидатстване в ДГ, но пък наистина където и да сте - файда. Ние се водим район Овча купел, сто градини и още 100 пъти по толкова чакащи, пак си посещава частна. 

# 88
И си пускайте парното, че ставате смешни.

С какво ти ставам смешна? Винаги съм живяла на 20-21 градуса зимата. Разликата е, че в старото жилище пусках парно за да ги постигам, а тук не ми е нужно. Може би зорлем да живея на 25, че да не ти е смешно Mr. Green

# 89
Не е до изнежване,до организъм е.
Както казах,майка ми обича хладнинка-20 градуса е и тя казва-топло!
Щом ми е майка,може да сметнете и аз на колко съм живяла цял живот.
Е,няма такова нещо като привикване и каляване.
Може да се калиш да не се разболяваш,не и да не ти е неприятно студено.
Хората са различни,усещанията им също.
обичам топлинката,дори като се къпя водата е толкова вряла,че кожата ми става цялата червена и банята се превръща в сауна.Така ми е приятно-да ме пари.И не виждам защо да не си правя да ми е добре,защото на друг не му харесва.Да не би вие да ми плащате сметките? Grinning

Общи условия

Активация на акаунт