Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално? - 32

• 45 360
  • 735
  •   1
Отговори
# 510
2008 купих за х пари.
+ Сметнах си средно по 5% лихва, ако не бях купила, а бях държала парите на депозит.
- Сметнах си колко бих платила за наеми за тези 8 години.
Така получих цена за имота си, която уви беше твърде висока за пазара и трябваше да продам на по-ниска цена. Т.е. ако бях живяла 8 години под наем, и бях купила с тези през 2015-2016 година, щеше да ми е по-изгодно и щях да купя с една стая по-голям.
Споделям това, защото според повечето хора парите, дадени за наем са на вятъра, а според мен това не винаги е така и зависи от конкретната ситуация. Аз специално съжалявам за това ми решение да купя през 2008г., просто тогава правех връзка с 1997г. и се страхувах от обезценяване на парите.

# 511
despereta, разбрах те, благодаря за разяснението.
Не се ядосвай, малко хора са уцелвали тренда, а и който е преживял 1997, трудно може да преценява наистина трезво, това си е урок до живот. В твоята ситуация, ако не си продала през 2016, а си се отказала заради получената сметка и пазарната ситуация, е било добро решение, защото сега би могла да продадеш на по-висока цена от 2016. Ако, обаче, си продала, това вече е без значение и няма какво да го мислиш. Каквото-такова.

# 512
  • София
2008 купих за х пари.
+ Сметнах си средно по 5% лихва, ако не бях купила, а бях държала парите на депозит.
- Сметнах си колко бих платила за наеми за тези 8 години.
Така получих цена за имота си, която уви беше твърде висока за пазара и трябваше да продам на по-ниска цена. Т.е. ако бях живяла 8 години под наем, и бях купила с тези през 2015-2016 година, щеше да ми е по-изгодно и щях да купя с една стая по-голям.
Споделям това, защото според повечето хора парите, дадени за наем са на вятъра, а според мен това не винаги е така и зависи от конкретната ситуация. Аз специално съжалявам за това ми решение да купя през 2008г., просто тогава правех връзка с 1997г. и се страхувах от обезценяване на парите.
Аааа, ти затуй си с тези сметки и размишления... понеже си купила на върха на цените. Confused
Аз пък купих 2005 та, после 2012-13 ста,  както писах , на по- ниските цени.. и моята сметка излиза...
Е да, сметката ще ни е различна.
А сега, в момента, същият този апартамент който тогаз купи, не струва ли толкоз че и повече в сравнение с 2008 ма  ? И все пак живееш досега , 10 годни в него , нали? Не се местиш по квартирите? Това също  има значение 

Пари в сметка аз имах по едно време, в долари ( долара беше 2.6 лева) , тогава парите ми бяха  към 1/4 от една гарсониера , панел, не купих..... парите изчезнаха  от срива на курса на долара + лични разходи които се появиха и т.н. непредвидени и хайде чао... .Та не съжалявай , че не са били пари в банкова сметка ( можеше и КТБ да избереш за парите си! ) ! Confused в апп е по - сигурно.

# 513
Да, все пак нямаше гаранция как ще се развият нещата, можеше кризата да не удари и сметката да е съвсем различна. Да, сега мога да го продам, но нищо сносно не мога да купя с парите, защото ножицата на зелено и готово, както и между по-хубавите и по-лошите квартали според мен е доста затворена.  И все пак се радвам, че другите ми решения за покупки и продажби са били добри, но този от 2008-ма си ми е обеца на ухото.

# 514
Да, все пак нямаше гаранция как ще се развият нещата, можеше кризата да не удари и сметката да е съвсем различна. Да, сега мога да го продам, но нищо сносно не мога да купя с парите, защото ножицата на зелено и готово, както и между по-хубавите и по-лошите квартали според мен е доста затворена.  И все пак се радвам, че другите ми решения за покупки и продажби са били добри, но този от 2008-ма си ми е обеца на ухото.
Именно - постфактум е лесно Simple Smile
Затворена имаш предвид, че са с малки разлики? Защото аз не съм на това мнение. Като цяло. В хубавите квартали места за строеж почти няма, а каквото има, е на баснословни цени, така че пренасищане в тях от много НС не виждам как ще се случи. Което е реално да се случи в кварталите, които са облагородени, а и не толкова облагоордени ливади. СС също излиза сравнително рядко, а търсене има, та не виждам как предлагането много ще надхвърли търсенето, за да има насищане.
Е, щом не си продала 2016, най-вероятно вече си над 2008. А и ако си го обитаваш, то не е само сумата за наем, ами местенето, разправиите, това, че си го направила по свой вкус. Не мисля, че има за какво да съжаляваш толкова.

Последна редакция: вт, 18 дек 2018, 14:18 от Анонимен

# 515
Нов квартал Хладилника-Витоша с жилища за 12 хиляди души - https://trud.bg/%D1%81%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%8F-%D1%89%D0%B5-%D0% … B0-12-000-%D0%B4/

# 516
Нов квартал Хладилника-Витоша с жилища за 12 хиляди души - https://trud.bg/%D1%81%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%8F-%D1%89%D0%B5-%D0% … B0-12-000-%D0%B4/

Бъдещото ми жилище, и даже ще е с инфраструктура, не като Манастирите или Кръстова вада Simple Smile

# 517
Нов квартал било, в обявите пак ще си го пишат “Лозенец” Grinning

# 518
Да, и ще му праснат цени като за Лозенец Grinning

# 519
Да не вземе да стане от Хладилника-Витоша, просто втората Витоша.. Не знам какво ще планират със собствениците на терени, ама щом са частни забрави за улици и градинки. Колкото горублянци си дават земите за парк и път...

# 520
 Има прекалено много пари за правене там. Като местоположение на мен районът ми харесва, обаче забрави да стане хубав квартал в близките 25 години.

# 521
https://www.blitz.bg/ikonomika/golyama-iznenada-v-sdelkite-s-ned … a_news646569.html
Още нещо за София. Това за къщите е логично и не ме учудва.

# 522
Естествено - има повече къщи, отколкото петстайни апартаменти.

# 523
За къщите са пълни глупости, и 1% няма.

# 524
  • София
Виждали ли сте едно безумно, малко подобие на сграда на бул. Ген. Д. Николаев, вляво разположено като се тръгне от Подуене в посока Сточна гара? Всеки път като минавам от там цъкам и се изумявам кой даде разрешение това нещо да бъде построено.

Общи условия

Активация на акаунт