Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално? - 32

• 45 254
  • 735
  •   1
Отговори
# 630
  • София
А той, този хотел, до каква степен ви бърка? В смисъл, клиентите да не са тип "мотел Дискрет извън града"? Иии... , дали щъкат из комплекса разни клиенти и да ползват вашите си парк, басейн и съоръжения? Щото така си целогодишно на курорт някак...Thinking с променящи се съседи...

# 631
Не, той е под формата на вилна зона и има отделна бариера за достъп, посетителите нямат достъп до жилищната част, но един вид живущите плащаха охраната и на хотелската част, както явно и други поддръжки. На някой му направи впечатление и решиха да се смени фирмата за поддръжка с отделна такава за жилищната част. Не са били съгласни явно, сърдити са и затова не искат да плащат.

# 632
Няма какво да се учудвате на цените на имотите и на наемите в София. До като има огромно търсене на имоти цените ще са високи. Както се вижда този процес в скоро време няма да спре. Инвеститорът, който купи имот от нас сподели, че търси  още имоти за строителство и то по възвожност с по-голяма квадратура и в крайни квартали.

# 633
Аз се учудвам за ниската такса, наистина. Мой приятел взе наскоро в затворен комплекс без басейни и кортове и плаща 100лв./месец само за градината, охраната и нормалните разходи. При нас с проф. домоуправител е 33-35 лв./месец само асансьор,ток и чистачка, а градинаря и охраната се плащат отделно от една фирма. И те биха били поне още толкова.
Така че 50 лв. за басейн и тенискорт ми се струва направо нереално ниско, тя една карта за фитнес е толкова.

# 634
Не знам, на всяко събрание се дава отчет, отделно получаваме мейли за дейностите и винаги е на плюс. Голяма е сградата, но чак пък толкова? Но при нас наистина са малко апартаментите до 100 кв., повечето са много големи и от там може да идва ниската такса за по-малките ап. Едностайни, например, няма в сградата, двустайните са от 70 кв. За мен е странно да са толкова високи таксите в останалите комплекси, при все, че вече сме запознати с това кое колко излиза. Реално частта от таксата на нашия ап., която отива за охрана излиза около 15-20 лв. Наскоро слагаха легнал в близост до гаражната врата и си взеха средства от това, което е събрано, не плащаме нищо допълнително.

# 635
Признавам, че някой коментари за наем ме изненеадват и затова искам да попитам колко е според вас наем за апартамент 65 кв.м - самостоятелна кухня с кът за хранене, хол, спалня, баня и самостоятелна тоалетна и 2 остъклени балкона. Локация - Бели брези на метри от Дойран и на 7 минути от Красно село. Има и място за паркиране пред блока. Апартамента е напълно обзаведен, и дори наскоро ремонтиран за подчертавам - лични нужди, не за да се продава или отдава. А, да- ТЕЦ, СОТ, кабелна, телефон, кафе под нас, закуски и пресен хляб на кръстовището; лекар- в блока до нас, аптека - отсреща; училище - на 5 минути по права линия....и всичко каквото ви дойде на ум. Та???????. Благодаря за мнението

# 636
В първия сайт, в който погледах за наеми, двустайните в района излизат средно по 350-400 евро. http://naemi-sofia.imoti.info/pcgi/info.cgi?act=5&f1=0&f … 20%E1%F0%E5%E7%E8

# 637
  • София
700 със сигурност ще му вземете. Освен ако не е панелка с лоши общи части.  Wink

# 638
Според мен 800 заради закуските.

# 639
Много е субективно “правен като за нас” - някои за тях си слагат плочки Кай или някакви паркети от по 6-8мм, както и слагат нова дограма само на половината стаи, защото в другите не им е студено, да речем. Ако приемем,че е нова тухла,смятам,че и 800-850 лв. бихте могли да вземете (все пак са три стаи), но ако искате дългосрочни наематели и да си свиркате - около 650 лв.

# 640
Няма какво да се учудвате на цените на имотите и на наемите в София. До като има огромно търсене на имоти цените ще са високи. Както се вижда този процес в скоро време няма да спре. Инвеститорът, който купи имот от нас сподели, че търси  още имоти за строителство и то по възвожност с по-голяма квадратура и в крайни квартали.
Може ли да ми дадете координати на инвеститора на лични.

# 641
Много е субективно “правен като за нас” - някои за тях си слагат плочки Кай или някакви паркети от по 6-8мм, както и слагат нова дограма само на половината стаи, защото в другите не им е студено, да речем. Ако приемем,че е нова тухла,смятам,че и 800-850 лв. бихте могли да вземете (все пак са три стаи), но ако искате дългосрочни наематели и да си свиркате - около 650 лв.

Какво им е на плочките Кай?

# 642
Евтини и нискокачествени са, не бих направила собствения си апартамент с такива поради този факт, а такъв за под наем (разбирай с по-сериозна експлоатация) пък съвсем. Разбира се,че са 1000 пъти по-добре от банята от СОЦ-а на вид, но ако купувам или наемам апартамент с такъв тип ремонт ми е ясно,че е камуфлаж и не бих платила като за лукс. Идеята ми беше, че "направено като за нас си" е различно понятие за различните хора. Примерно на мен ми е странно като видя свободностояща печка в апартамент, обявен за 850 лв. под наем. Или готварска печка на остъклена тераса,а в кухнята няма абсорбатор.
Или дори подобен ремонт, в който са вложени пари, които аз сигурно никога няма да изкарам, но пак не ми е по вкуса: https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1j15293356376372 … k=4bcjh4&f1=1

# 643
Благодаря за изказаните мнения. Аз когато правя нещо "за мен" го правя с идеята да е трайно, функционално, красиво, и най-вече удобно. За това казах, че не е правен за отдаване под наем, а за май родител.  Истината е, че и на мен ми се въртеше в представите - 700-800 лева, за дълготрайно и без излишни главоболия. Благодаря!

# 644

Или дори подобен ремонт, в който са вложени пари, които аз сигурно никога няма да изкарам, но пак не ми е по вкуса: https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1j15293356376372 … k=4bcjh4&f1=1

Това ме втриса. Ако ще гледам музеи-Австрия, Париж и т.н,  моят дом за мен е моята камина и топла завивка с чаша вино......много съм старомодна....

Общи условия

Активация на акаунт