Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално? - 32

• 45 256
  • 735
  •   1
Отговори
# 615
Вие всъщност не бяхте ли в Горна Баня като се замисля? Като изключим това явно просто сте избрали подходящо място и има и магазин и транспорт поне. Обаче навътре в самата Карпузица е трагедия. Това е моето мнение.

# 616
Ох, ами по нот. акт се води Карпузица, главният вход на комплекса е на табелата на Горна Баня, но на самия булевард, от другата страна е Овча Купел, и аз не знам къде сме Grinning

# 617
Около това кръстовище не знам кое точно е ок - презастроиха го набързо, много е мръсно и шумно, но ако човек не слиза от колата си - не е проблем. А и не съм съгласна ,че кражбите в района са малко, но то си е до късмет.

# 618
Мисля, че бул. Никола Петков е точно границата и си се води Карпузица.

# 619
Не живеем с непосредствена близост и не ми е шумно. За мръсно - така е, но то и в Красно Село/Лагера/Хиподрума е мръсно и шумно, а са сравнително предпочитани райони с високи цени. Аз ходя с транспорт на работа, не с кола, затова мога да твърдя, че е сравнително уреден от към транспорт. За кражбите го казвам, защото при нас не са ставали такива, обсъждали сме го на събрания, затова изхождам от това, не съм гледала статистики. Може и въпрос на късмет да е, не споря, то човек никога не знае.

# 620
Аз също ходя с трамвай 5 на работа и съм съгласна с теб, че е горе-долу бързо.

Мъжът ми го обраха на 50 метра от цитираното кръстовище - разбиха колата - общо взето дребна работа. И за други кражби знам, но както вече казах - късмет - като навсякъде.

# 621
Така е, аз бих спорила само за уредеността от към транспорт, за останалото далеч не твърдя, че е най-доброто място за живеене, но покрива нашите изисквания и се вмести в бюджета ни, затова ни харесва. А и честно казано в другите комплекси с охрана цените бяха много по-високи, таксите за поддръжка - двойни, че и тройни в някои, а сме гледали и в по-неуредени от към транспорт квартали - всички бяха крайни квартали.

# 622
  • София
Аз , не видях дали сте коментирали , но споделете за цените на таксите относно поддръжката на затворения комплекс, колко се плаща, как се плаща, какво включва това./ Има ли проблем със съседи които не плащат? Има ли проблеми други ( шум, сбирки, кучета, димящи скари, простори през градината Simple Smile Simple Smile  със съседите в такъв тип затворени комплекси? Дали ползвате басейна лятото наистина? Фул ли е? Чист ли е? Кой е собственик на парцела на затворения комплекс ( само живущите  ли?)
Ние понеже, по начало обмисляме живот в затворен комплекс , дали да не инвестираме в такъв тип жилище около София, но чувам напълно разнопосочни мнения, всеки казва различни неща Thinking Едни са супер доволни, други са супер недоволни Simple Smile Та затова питам.
За локацията е ясно, че като искаш затворен комплекс ще си леко извън София, нали това е идеята уж, да е по - зелено и по - спокойно. Няма как затворен комплекс в Центъра на София !

# 623
Не писах, защото сме го обсъждали назад, честно казано съжалих, че не върнах отговор на ЛС, за да се обяснявам сега, че реално си заслужава цената. Таксите са изключително ниски в сравнение с други комплекси, за нашия ап. е около 50 лв. Съседите са мили, поздравяват винаги и не е шумно, кучета има, чистят си след тях. Коли се допускат до подземния паркинг и не минават под прозорците, шум от коли не се чува. Децата играят без да има достъп до коли около тях. Таксите си ги събират някак, на събрания се разбира, че има съседи, които не плащат, но не са ощетявани плащащите за това. Например едната сграда категорично отказва да плаща, другата не плаща повече. Размятат се някакви листи за принудително събиране, не знам дали успяват да си ги съберат. Ползваме басейна рядко, чист е, но е фул - да. Има два поста за охрана - на първата бариера, която е за целия комплекс, вкл. хотелската част и ресторанта и на втората бариера, която е за жилищната сграда. Освен подземия пакринг има и външен, който е след бариерата и външни лица нямат достъп до него, затова може би ни е спокойно за колите. Все още е много зелено, в комплекса има парк с беседки и детска площадка. Зимата снегът го чистят с машини, дори нощем. Ние това търсихме, затова покри изискванията ни. За тази такса е много добре поддържано. Собственик на парцела на жилищната сграда и прилежащите й части са живущите, управляват се от отделна външна фирма, доколкото ми е известно, до преди две години една фирма управляваше всичко - вкл. и хотелската част. Разлика няма. Простори от към тенис кортовете и хотелската част уж са забранени, но съм виждала, ние не сме с такова изложение и не мога да кажа. Димящи скари не съм виждала, но може и да има. Ние сме гледали Макси, той ми допадна, но таксите бяха високи и цената беше по-висока. Има много плюсове, но това, че е краен квартал и пътуваме в задръствания е неуспорим минус. За нас, обаче, минусът е само този и го преглъщаме някак.

# 624
50 лв. е много, много добра цена за изброеното.

# 625
Да, но пък нашият апартамент е от малките в сградата, а таксата е на квадрат чиста площ. Повечето от апартаментите са над 150 кв. и от там си събират по-голямата част явно. Населен е, но пък си има и хора, които не плащат и категорично отказват. Въпреки това на последното събрание касата беше на +4000 лв. и явно си им излиза сметката.

# 626
Аз го смятам на квадрат - 50 ст. са нищо. У наше село има входове, които плащат толкова само за жива охрана, без басейн или кортове.

# 627
Като се нанесохме през 2015 г. бяха по-скъпи, 80 лв. излизаше. След няколко месеца и няколко отчета за дейностите ги намалиха и от тогава са си така. Щом и така е на плюс, а има толкова неплащащи (както казах едната цялата сграда не плаща изобщо) значи и по-ниски може да са Grinning Но пък може би зависи и от това, че е почти напълно населен и са големи сградите, не съм се интересувала колко живущи са.

# 628
Населен е, но пък си има и хора, които не плащат и категорично отказват.

Ей това не го разбирам честно. Като си купуваш в затворен комплекс си знаеш, че ще плащаш такса, която в случая е и доста ниска. Какво значи отказвам да плащам. Егати хората.

# 629
Плащаха високите такси, когато се поддържаха заедно с хотелската част. Взехме решение, че искаме да се отделим и не искаме живущите да плащаме таксите, свързани с хотела, та от тогава те не плащат. Разлика в поддръжката няма, минаха години вече, така и не разбрах защо са против. Здраве да е, но такива проблеми явно навсякъде има, въпросът е да не ощетява останалите.

Общи условия

Активация на акаунт