Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално? - 32

• 45 265
  • 735
  •   1
Отговори
# 600
По отношение на ипотеките и наемите - зависи от параметрите на кредита. Нашият кредит до скоро беше с месечна вноска 550 лв. за 22 години, направихме го за 15 години срещу 750 лв. вноска. Тристайни като нашия в сградата се предлагат от 900 лв. Апартаментът е купен почти изцяло с кредит, но в началото на 2015 г. за 25 г.

А колко квадрата е жилището и къде се намира, ако не е проблем да споделите?

# 601
  • София, Bulgaria
Честита Нова Година! Бъдете здрави, мечтайте и се борете за мечтите си! Обичайте и дарявайте любов, доброта и много усмивки. Това, което даряваме, това ни се връща.

# 602
По отношение на ипотеките и наемите - зависи от параметрите на кредита. Нашият кредит до скоро беше с месечна вноска 550 лв. за 22 години, направихме го за 15 години срещу 750 лв. вноска. Тристайни като нашия в сградата се предлагат от 900 лв. Апартаментът е купен почти изцяло с кредит, но в началото на 2015 г. за 25 г.

А колко квадрата е жилището и къде се намира, ако не е проблем да споделите?

Имотът е с характеристиките на този: https://imoteka.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=22&id=a14271114807 … 0%ED%FF&f11=2 В т.ч. същата сграда, квадратура (уж 100+ кв.м., ЧЖП 92 кв.), етажът при нас е втори, изложението е същото. Води се по-скоро Карпузица, поне по нот. акт. Локацията не е от най-добрите, понеже не е близо до център, но ние това търсихме и за нас покри всички изисквания. За мен цените сега са изключително завишени, ние го купихме наполовина, че и с паркомясто. Ако знаех да сме купили два Grinning

# 603
900лв наем в Капрузица... добре Simple Smile

# 604
Всъщност има точно 2 обяви в сайта на имот за наем на тристаен в Карпузица - единият е за 400 евро, другият за 650.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=3&slink=4b8920&f1=1

# 605
Всъщност има точно 2 обяви в сайта на имот за наем на тристаен в Карпузица - единият е за 400 евро, другият за 650.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=3&slink=4b8920&f1=1

Първият имот е в сградата, но е партерен етаж с изглед към оградата на двора и всеки, който влиза в сградата вижда какво се случва в жилището. В интерес на истината дори са смъкнали наема, явно няма желаещи. Имаме познати, които са под наем и знам колко плащат, но ние не сме го купили с цел инвестиция и отдаване под наем. Може и да е странно, за някого, за който локацията не е топ, но пък има хора, които имат желание да си плащат за затворени комплекси с денонощна охрана и ниска такса за поддръжка, с включен басейн и тенис кортове. Пък и давам пример, базиран на нашите предпочитания, т.е. толкова ние бихме давали за наем на това място, не очаквам да са релевантни за всички.

Последна редакция: ср, 02 яну 2019, 11:59 от Ambrosia

# 606
  • София
900лв наем в Капрузица... добре Simple Smile
Ако е добре обзаведен може и хилядарка да се вземе. В момента е абсурдно всичко  Wink

# 607
Уоу уоу, това 650 евра за Карпузица вярно е абсурд Grinning

# 608
Значи за Карпузица е абсурд, ама за Младост например не е, така ли? Grinning

# 609
Ами по принцип не харесвам Младост, та и за там ми се струва доста, обаче ако за крайни и неуредени квартали наемите са вече по 1300 лв, това значи, че в по-хубавите са от 1500 лв нагоре, което за мен си е доста пари.

# 610
Повтарям се, но наш близък живее под наем до Карпузица, над Историческия музей и плаща 800 лева. За мен е абсурдно много, но според него нямало за по-малко, а и му харесва.

# 611
Колко квадрата е, ново, обзаведено ли е?

# 612
Не знам колко квадрата е - двустаен апартамент (спалня и хол). Ново строителство, той и жена му са първите наематели - когато го наеха още го довършваха - и да, обзаведено е жилището.

# 613
Благодаря ти, може би им е удобно на хората за работата. А и ако сметките са ниски... Не е малко, но то вече всичко е скъпо, честно казано.

# 614
Далече е от центъра, но не смятам, че частта, в която сме избрали да живеем е неуредена. НБУ е на под километър, където ще има спирка на метро, а бул. Цар Борис е също на толкова, където минава трамвай 5-ца. Точно на входа на комплекса спира 260, с който ходя до работа, а на следващата спирка спира 73 и 111. Аз съм човек, който ходи пеша и километър го сравнявам с 10 мин. Има Фантастико в близост, но ние така или иначе пазаруваме с кола и предпочитаме други места. Проблем с паркирането няма, кражбите са рядкост все още и все още е зелено. Ние имахме други причини да го изберем, но те са си индивидуални, за транспорт тази част е сравнително уредена. Навътре в квартала може и да е кофти, честно казано не знам, но около бул. Никола Петков и ул. Любляна е ок, като изключим неуспоримия факт, че е на 7 км. от центъра, където работим и двамата.
Цените за наеми са абсурдни, така е, но според мен и за продажба са абсурдни в момента.

Общи условия

Активация на акаунт