На море в България 2019!

• 79 377
  • 736
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Вижте, всичко разбирам , скъпо е. Да. Така е. Особено за 10 дни като нас. 2500 лв не ми мърдат за приличен ОИ ( резервирах Блу Ориндж тази година като писах вече).  
За август особено е "бръсначка" навсякъде, понеже се знае че хората са ваканция и децата почивка... и толкова.
Аз минали години съм изровила целия Нет за оферти, и ви казвам по-ниски цени за август е много трудно .
Особено с две по -големи деца.
Особено ако не искаш компромиси.
Аз, ако съм сама, ще ида на много по - ниска оферта, ама с децата не става. Като тръгнат из курорта, тук това, там онова, сладоледи, атракции, дрънкулки, сокове и т.н. . Мъжа ми, бира тук, бира там.. по 5 лева я купува на плажа Grinning ( затова във затворения комплекс с гривната и всичко включено е най - добре)
На по -мизерен ОИ сме ходили, какво да ви кажа. Храната на опашка, сутрин само яйца и евтини салами. Няма маси, изчерпва се ... Еднообразно, мръсно... Бирата кофти, мъжа ми пак тича до магазин да си търси бири и т.н.
Кафето кофти, пак купувам някъде по-хубаво.. Вечер няма анимация или друго... децата мрънкат... тръгнваме да излизаме...айде пак пари и т.н. То за 10 дни , еднообразна храна и кофти кафе/бира и пак 180 лева на ден за 4мата не ни мърдат.

На плажа като идем няма шезлоги и чадъри , доплащаме ги ... или отдалечено от плажа, или паркинг доплащам... или не знам какво си...

Накрая като тегля чертата, пак същата цена сме изхарчили с тази разлика, че е по - голяма разправия , за 4 души говоря , за август. ( Миналата година в Гърция общо около 3 хиляди за 10тина дни бяха...) Flushed
Та сега съм доволна 2400лева на ранни резервации,  ОИ, хубав хотел, няма да го мисля.... поне....
С моя мъж и деца не става и това е.... опитвала съм...

Последна редакция: пт, 01 фев 2019, 12:15 от Yangdze

# 436
Sensuality За да се намерят по-ниски цени за сравнително прилични хотели, на първо място следва да се ползват ранни записвания. Също така, да се резервират хотели, които настаняват 2 деца безплатно, или поне за второто да се плаща до към 25 лв. на ден. Ако пък сте с големи деца над 13 г. да се търси хотел, който ги настанява безплатно. Хотели, които ако са на първа линия да се избере период в "крилата" на сезона и/или извън сезон. Другият вариант е в активен сезон, но хотелът да е на втора, трета линия.
С други думи, ако човек иска да почива в сравнително качествен хотел, то е необходимо все с нещо да направи компромис.

# 437
Ние резервирахме за Албена от 20.07- двама възрастни с бебе, пет нощувки за хотел Мура, който е на брега на морето и ни излезе 1000 лв. Дано всичко да е наред с резервацията обаче, защото е през чужд сайт. Иначе и на мен минсе струват безбожни пари за Бг , та търсих варианти да се вместим в 1000 лв. AI, ако беше 7 нощувки, щеше да е ок. 1400 лв.

# 438
  • София
Така правехме без децата едно време. Края на юни, после нач на септември пак. Но сега... целия август се чудя какво да ги правя в София... не ми мърда море поне за 10 дни... отпуска малко... гледам поне да съвпада с ваканцията...Август в София, повярвайте занимални няма или пак скъпо за 2 деца и какво спестявам? нищо? Та 10дни море + 10 дни при баба на вилата и август се моля да е минал 😁

# 439
Току що получих отговор от Бела Виста 7 нощувки 3 възрастни и 1 дете юли 2700.Няма да стане. Това са луди пари. Английски не зная. Не мога да запазя чрез друга агенция.

# 440
Тия хотели ненормални ли са незнам...Изобщо не съответстват със стандарта на живот в България. Безобразие е за мен. Да не можеш да отидеш на море в собствената си страна. Това е толкова обидно и унизително, че няма на къде повече..

# 441
Току що получих отговор от Бела Виста 7 нощувки 3 възрастни и 1 дете юли 2700.Няма да стане. Това са луди пари. Английски не зная. Не мога да запазя чрез друга агенция.
За тия пари по-добре Дюни.

# 442
Боже какви са тези цени? Понякога, четейки тук се чудя аз ли изоставам някъде или говорим за различен стандарт на живот в различните краища на България. За нашето семейство сумата от 2500 лв за 7-10 дневно веене на г@за са напълно неоправдани.  Не, че не можем да ги съберем, но както казва ММ ще е додам още  2000 и кола ще си купим.
Рена в Слънчев бряг - двама възрастни и дете на 12 навършени на база АИ - от 27 юли , 7 дни - 1400 лева ми излезе. Аз също не бих дала 2000 за море. 

# 443
  • София
Боже какви са тези цени? Понякога, четейки тук се чудя аз ли изоставам някъде или говорим за различен стандарт на живот в различните краища на България. За нашето семейство сумата от 2500 лв за 7-10 дневно веене на г@за са напълно неоправдани.  Не, че не можем да ги съберем, но както казва ММ ще е додам още  2000 и кола ще си купим.
Рена в Слънчев бряг - двама възрастни и дете на 12 навършени на база АИ - от 27 юли , 7 дни - 1400 лева ми излезе. Аз също не бих дала 2000 за море. 
Този хотел изглежда хубав, но по мои изчисления и за моите дати през август, за 9 нощи , за 4ма е 2030 лева на ранни записвания Ill
Минуси:
-  в Слънчев бряг е, за мен не е предпочитан и няма свой плаж, т.е. ще е  леко лудница в пик сезон
- не  е на плажа - ами 350 метра , което е минус, искам с децата да съм близо до стаята, за обяд , за преобличане за туй онуй
- няма чадъри и шезлонги на плажа, т.е. пак доплащане...
- не намерих отзиви, което леко ме смущава, може всичко да се окаже...
Инак е по-евтин , така е.... И изглежда добре.... ще кажете отзив после

# 444
Ако видите цените в Турция какви са и то за хотели, за които има много негативни отзиви, с лош плаж и т.н. , то цените в БГ ще ви се видят перфектни.

# 445
Ние и тази година в Лозенец и за втори път в същия хотел, апартамент само със закуска. Просто държим плажът да е наблизо, понеже се губи смисъла от Варна да се вдигнем на море другаде.  Ако трябва да съм честна търсих нещо, с кухненски бокс, понеже с три неголеми деца пада едно "ядене" и за 4рите дни миналата година се отвратих от заведения.Тази година като нищо да си тръгна с рендето за сирене и доматите понеже ям салати в промишлени дози Grinning. Аз лятото  цифрите , които споменявате за all inclusive направо са главозамайващи Simple Smile

# 446
  • На брега на реката
Васиту, би ли споделила кой е хотелът? И плажът да разбирам, че е хубав? Двоумя се за ол инклузив, понеже искаме да обходим няколко курорта, но с кухненски бокс и закуска идеално ни устройва. А и близистта на плажа ми е от значение Simple Smile

# 447
Определено при средна брутна заплата малко над 1000 лв., която с всяко следващо тримесечие намалява / по данни на НСИ за 2018г/ и най-ниски заплати в сектора на туризма / пак по данни на НСИ/,  такива суми за едноседмична почивка са си направо кощунствени. За мен това си е чиста спекула а не пазарна икономика. Когато продаваш даден продукт с ясното съзнание, че една част от купувачите/клиентите няма как да го ползват ти не си търговец/хотелиер а просто един печалбар. Например хотел със 200 гости и 50 чадъра на плажа или около басейна/ до изчерпване на количествата /.Колко ли чадъра са калкулирани в крайната сметка? Мога да посоча и доста други такива врътки на дребно , но точно те генерират огромни печалби , които не почиват на никаква икономическа логика.Спирам защото се вбесявам. Лично аз преди няколко години взех решение, че ще плащам само за това което ползвам. И това не е въпрос на финансови възможности а опира до липса на етика. Затова апартамент на брега, салатка , рибка , за десерт сладолед и плодове и чаша вино гледайки лунната пътека.

Последна редакция: сб, 02 фев 2019, 00:00 от Marsela 17

# 448
Определено при средна брутна заплата малко над 1000 лв., която с всяко следващо тримесечие намалява / по данни на НСИ за 2018г/ и най-ниски заплати в сектора на туризма / пак по данни на НСИ/,  такива суми за едноседмична почивка са си направо кощунствени. За мен това си е чиста спекула а не пазарна икономика. Когато продаваш даден продукт с ясното съзнание, че една част от купувачите/клиентите няма как да го ползват ти не си търговец/хотелиер а просто един печалбар. Например хотел със 200 гости и 50 чадъра на плажа или около басейна/ до изчерпване на количествата /.Колко ли чадъра са калкулирани в крайната сметка? Мога да посоча и доста други такива врътки на дребно , но точно те генерират огромни печалби , които не почиват на никаква икономическа логика.Спирам защото се вбесявам. Лично аз преди няколко години взех решение, че ще плащам само за това което ползвам. И това не е въпрос на финансови възможности а опира до липса на етика. Затова апартамент на брега, салатка , рибка , за десерт сладолед и плодове и чаша вино гледайки лунната пътека.
Абсолютно!
Миналата година бяхме в Парадайс блу, Албена. Ми не е оправдано толкова пари. Напрегнах се от шума, тълпите в ресторанта, тичането да запазиш чадър по-напред...Да не говоря за музиката/бяхме в стая с басейн, точно до подиума за програмата/.
Затова тази година едното море резервирах в Гърция, едностаен апартамент на 3 мин. от плажа. И смятам да пия узо със салата, да ходя на плажа, без да бързам и да си гледам лунната пътека.

# 449
Затова апартамент на брега, салатка , рибка , за десерт сладолед и плодове и чаша вино гледайки лунната пътека.
И този вариант в активен сезон пак Ви излиза минимум 1300  лв. с тази разлика, че сами си приготвате всичко, ангажирате се да мислите кога и какво да приготвите за храна и напитки, да си плащате за чадър и шезлонги и да хапвате на плажа от завдения с неконтролиран проидход на храната. А пък ако ще си  стоя всяка вечер в апартамента, за да приготвям вечеря и да я кансумирам на балкона, то изобщо няма нужда да ходя чак до морето. И дали не е по-добре да дам 1500 лв ( а в неактивен сезон 850 лв) и да си гледам кефа в комфортна обстановка без да мисля за каквото и да било?!
Всеки обачи е свободен да си избира начина на почивка и няма какво да го обсъждаме. След като е преценил, че може да си позволи 2500  значи може. Не ги мислете хотелиерите. Имат достатъчно туристи. Не случайно и цените се вдигат всяка година. Ако се опитате в последният момент да намерите свобоно място в хотел в активен сизон, то ще ударите на камък.

Последна редакция: сб, 02 фев 2019, 08:48 от fatalina

Общи условия

Активация на акаунт