Второ дете

• 28 177
  • 971
  •   1
Отговори
# 855
Лолита, ясно на къде залиташ, но тук не говорим дали детето иска брат или сестра, а че родителя иска второ дете. И приемаме идеалната ситуация, че желанието е осъзнато, че ще има любов и внимание и за двете и всичко си е нормално.

Иначе ще залитнем, да се чертаят черни прокоби, как авторката ще осакати едното, няма да му обръща внимание, как иска момче, защото смята момичето за по-долно и не и е достатъчно и всякакви измишльотини.

Ако някое дете е травмирано от родителите си, то не е защото има брат и сестра, а защото родителите му са такива. И само да беше - пак щеше да е травмирано.

# 856
Как да не е травма за едно момиче, ако слуша от родители, баби и дядовци "той е момче, трябва да има за него". В гимназията имах съученичка, на която не й дадоха пари за кандидатстване, за да има за брат й - бяха с 1 година разлика, завършиха заедно. Чак на следващата година баба й вече беше събрала без да казва на майка й и втория й баща.
Вярно, че беше в бедни и размирни години, но не е и голям прецедент.

# 857
Как да не е травма за едно момиче, ако слуша от родители, баби и дядовци "той е момче, трябва да има за него". В гимназията имах съученичка, на която не й дадоха пари за кандидатстване, за да има за брат й - бяха с 1 година разлика, завършиха заедно. Чак на следващата година баба й вече беше събрала без да казва на майка й и втория й баща.

То би било травма и ако момичето няма брат, пак щеше да чува - така искахме момче, ех нямаме късмет с момче ... следващите деца не променят нищо, когато родителя е изначално тъп.

# 858
Ми не знам, аз съм израснала с брат, има едни такива приказки "той е момченце" и затова примерно всеки го гонеше с някакви храни да си кусне, "да не му стане нещо на пишката". Ама чак да се травмирам от това...

# 859
Ми не знам, аз съм израснала с брат, има едни такива приказки "той е момченце" и затова примерно всеки го гонеше с някакви храни да си кусне, "да не му стане нещо на пишката". Ама чак да се травмирам от това...
Тук се посмях Simple Smile Говоря за съвсем различно нещо. И без това темата завива в различни посоки. Много се хапете Simple Smile

# 860
Да бе, знам за какво говориш, но това са уайт траш семействата, там го има това и по много. Обикновено в нормалните семейства всяко дете получава по равно или еквивалентно.

Сетих се обаче за една мацка, "най-модната тийнка във Великобритания". Та родителите й нещо я тикат за модна кариера/инфлуенсър, получава невероятно луксозни стоки, а сестра й се гледа с базови дрехи. Майката не е супер богата, а е мед. сестра и бачкала двойно, за да купува глезотии.

# 861

То би било травма и ако момичето няма брат, пак щеше да чува - така искахме момче, ех нямаме късмет с момче ... следващите деца не променят нищо, когато родителя е изначално тъп.

Абе едно е да слуша, друго е да гледа и да изпитва разликата на гърба си.
Даже при разнополови деца все още е социално приемливо,  но същото го има и при еднополови деца.

# 862
  • София

Свидетел съм на подобно нещо. Цял живот родителите драпат за едното дете, обсипват го с внимание и го глезят. Другото е по-борбено и работливо, но уви се справя само.  Гадно е и последиците са доста жестоки. Да оставим имотите на страна, психическата травма е по-голяма.
Това, че мога да обичам различно децата си ме притеснява. Не мога да си представя как ще обичам и друго същество освен първото ми дете. Надявам се да не направя грешката да ги деля.

Не се притеснявай, че ще ги обичаш различно- не е така.
Просто са различни характери и може едното да ти е по- близко като натюрел, като усещане до степен да се чувствате, без да има нужда от много обяснения.
А, другото да е с коренно различни дадености на характера, които не ти позволяват да бъдете толкова близки.
Обичаш си го, но си даваш сметка в един момент, когато вече е в пубертета и нагоре, че не се харесвате.

# 863

Абе едно е да слуша, друго е да гледа и да изпитва разликата на гърба си.
Даже при разнополови деца все още е социално приемливо,  но същото го има и при еднополови деца.

Кое му е другото? Каква е разликата между "Как ни се иска да беше друга ... " и това да дадат 5 лева повече на момчето? Все тая е, все на детето се набива, че е разочарование, не достатъчно добро. И все родителите са тъпаци.

# 864
Разликата е като да чуваш, че в други семейства на момчетата им сипват повече месо и да го гледаш на масата вкъщи.

# 865
В моето семейство аз изяждах повечето месо - момченцата и без това са едни злояди и бавно растящи:) а брат ми дори малко бие на вегетарианец.

Иначе съм чувала леки забележки от рода на това, че той бил продължител на рода и какво ли не...макар че още не е станал продължител, има дъщеря:) засега не си е продължил Y-хромозомата.

# 866
Здравейте !

Взех решение за себе си. Планът си остава същия както съм го описала в първия си пост. Благодаря за критиките, съветите и отделеното внимание !

# 867
  • Countryside
Здравейте !

Взех решение за себе си. Планът си остава същия както съм го описала в първия си пост. Благодаря за критиките, съветите и отделеното внимание !
Т.е. ти си намираш по-платена работа и опъваш каиша, за да си надвиеш масрафа, а мъжа ти го ползваш за осеменител? Лъжеш го, за да забременееш и после му казваш, че "просто е станало"?
Не те разбирам, седнете и говорете, не сте деца, решение има, но ще трябва комромис и от двете страни. Не всичко е пари в тоя живот, трябват и близки хора и какво по-добре от брат/сестра.

# 868
  • София
Аз честно да си кажа. се навих да родя второ дете , главно понеже смятам че първото задължително трябва да има другар в живота и не само да играе с някого, амииии как да кажа... имаме много самотници около нас, така се получи в един момент, хора които са сами, не са се женили поради нещо, нямат бракове или са разведени, нямат брат/сестра... някои от тях са възрастни и имахме леко горчиви случи с тях.... замисляла съм се, че не искам един ден 1то дете да е само.  Confused Пък може да е глупав довод. Втората причина , е чисто егоистичната ми нужда да гушна пак бебе, моето си ...да го усетя... че голямото зверче беше поотраснало Grinning
Мъжа ми и той се дърпаше, дадох му време... довода му беше... "ами ти като го роди това бебе, съвсем забрави за мен...." представете си Grinning
Сега като му кажа дори нещо само намекна, "ееее добре, че съм аз да те навия за 2ро дете, никога нямаше да се решиш на своя глава"
Той отговаря: "Това са пълни измислици, и не е вярно. Изобщо не ми се слуша ! Незнам изобщо защо смяташ така" ( той обожава малкото, а е човек който мрази лигавенето и емоционалните изблици и изобщо не е от тия, крие се , един вид... прави се даже на строг с тях... )

# 869
Разликата е като да чуваш, че в други семейства на момчетата им сипват повече месо и да го гледаш на масата вкъщи.
Ха, моят син ми заяви преди няколко години, че бил дискриминиран като ученик, защото сме давали еднакви джобни на него и на сестра му, което, според него било несправедливо, защото той бил момче и ядял повече.

Общи условия

Активация на акаунт