Избор на сушилня - Тема 11

• 87 480
  • 770
  •   1
Отговори
# 135
  • Пловдив
Не зная дали въпросът ми е за тук, понеже аз сушилня си имам и си я ползвам от около 4 години. Пералнята ми обаче е стара с 500 оборота центруфуга и ското един майстор ми каза, че това се явява проблем за сушилнята понеже я натоварва допълнително. Те били предвидени да сушат пране излизащо от пералня минимум 800 оборота. Та сега проучвам така ли е действително, както  и обмислям подмяна на старата пералня, с нова с по мощна 1000 или 1200 оборота.

Моля нещо да кажете по темата....хич не ми се сменя старата пералня....доволна съм си ама и сушилнята нямам желание да си прецаквам.

Да така е-колкото по-високи са оборотите на центруфугата толкова по-малко влага остава в дрехите,съответно толкова по-лесно и по-бързо сушилнята ще ги изсуши(и по-икономично).

# 136
Не зная дали въпросът ми е за тук, понеже аз сушилня си имам и си я ползвам от около 4 години. Пералнята ми обаче е стара с 500 оборота центруфуга и ското един майстор ми каза, че това се явява проблем за сушилнята понеже я натоварва допълнително. Те били предвидени да сушат пране излизащо от пералня минимум 800 оборота. Та сега проучвам така ли е действително, както  и обмислям подмяна на старата пералня, с нова с по мощна 1000 или 1200 оборота.

Моля нещо да кажете по темата....хич не ми се сменя старата пералня....доволна съм си ама и сушилнята нямам желание да си прецаквам.

Пълни глупости. И в момента се продават перални на 500 оборота. Никакъв проблем не е за сушилнята, просто колкото по-влажно е прането, толкова повече време ѝ отнема да извлече влагата. Някои хора ценят дрехите си и ги пускат и на по 400 оборота с цел да се намали износването им, дори и при съвременни уреди с по 1600 оборота. Както предполагам Ви е известно, високите центробежни сили при високи обороти могат да увредят тъканите. Ползвайте си спокойна старата пералня, при 500 оборота дрехите излизат достатъчно сухи за сушилнята. От една страна ниските обороти са плюс, защото по-слабо износват тъканите, от друга са минус защото на сушилнята ѝ отнема повече време да изсуши прането, съответно заминава и повече електроенергия. Обаче ако сушилнята ви е компресорна, те и без това имат супер нисък разход на електроенергия и изобщо не бива да Ви притеснява. Компресорната сушилня се доближава до принципа на хладилника, спокойно може при интензивна употреба да изкара дълги години.

# 137
Здравейте, полудях и аз да чета мнения и да избирам сушилня. Сега вече убедих и скъпия та търсим усилено. Та в тази връзка имам 2 въпроса.
1/В Техномаркет ми предлагат някаква непонятна за мен полска марка Амика. Ето линк към сушилнята - https://www.technomarket.bg/sushilni/amica-supf-822-w-09168088
Уж била добра, здрава марка, но не намирам мнения и това ме притеснява. Някой запознат?
2/ Като че ли в момента няма голям избор на пазара, заради черния петък и Коледа може би. Имате ли представа според вашите наблюдения в момента някъде нещо, което си заслужава и е в наличност да ми препоръчате?

# 138
В крайна сметка взехме тази Хотпойнт Аристон - https://zora.bg/product/nt-m11-92sky-eu

Ако някой я има и му се занимава да сподели/посъветва нещо ще съм му много благодарна. Първа сушилня ми е Simple Smile

# 139
Здравейте! От един месец имаме сушилня Бош модел WTR85V10BY. Отдолу под кондензатора (радиаторчето) остава малко вода, която не е изпомпена към резервоара. При вашите има ли го това или е винаги сухо?

# 140
  • София
Понякога има влага, капки вода. Не винаги и не е много.

# 141
  • София
И моята има малко по време на работа, после си изсъхва от самосебе си. /АЕГ/

# 142
Аз бях питала преди време/с Бош съм 4 мес./,пробвах доста неща,но пак е така.Имам предвид ,че винаги се налага да се досушават част от дрехите след която и да е програма...Уж ги сортирам по материя,но тези които са с повече нещо изкуствено/или поне аз така мисля ,иначе си пише 100% памук/ не съхнат никога и се налага досушаване.Единственото което излиза напълно сухо след програма е спалното бельо.Дали още някой е забелязал нещо подобно.Много е досадно да досушаваш непрекъснато.

# 143
  • София
Аз бях питала преди време/с Бош съм 4 мес./,пробвах доста неща,но пак е така.Имам предвид ,че винаги се налага да се досушават част от дрехите след която и да е програма...Уж ги сортирам по материя,но тези които са с повече нещо изкуствено/или поне аз така мисля ,иначе си пише 100% памук/ не съхнат никога и се налага досушаване.Единственото което излиза напълно сухо след програма е спалното бельо.Дали още някой е забелязал нещо подобно.Много е досадно да досушаваш непрекъснато.
Ако сушиш дреха с памук и синтетични материали на програма синтетика има вероятност да са ти влажни. Такива дрехи суша на микс.

# 144
Ами макар,че на етикетите не е отбелязано-подозирам,че са с нещо изкуствено...пробвала съм ги на памук-не,на смесено-не,а микс програма Бош-нямат.Има едни easy-care-подозирам,че те са за синтетика,но там пък са най-мокри накрая.Ето това няма не съхне никога...

# 145
  • София
Ами макар,че на етикетите не е отбелязано-подозирам,че са с нещо изкуствено...пробвала съм ги на памук-не,на смесено-не,а микс програма Бош-нямат.Има едни easy-care-подозирам,че те са за синтетика,но там пък са най-мокри накрая.Ето това няма не съхне никога...
Скрит текст:
easy-care е за бельо и друго фино, и там дрехи различни от сутиени и гащи трудно да изсушиш. Това показаното е синтетика. Ако само този анцуг е мокър значи проблема е в него, такава му е материята предполагам.

# 146
Че този изкуствен анцунг излиза почти сух след цетрофуга. На една закачалка е досъхнал за има -няма 30 мин.

# 147
  • София
Не е баш така, уж изкуственяк и съхне бързо, ама реално без сушилня, прострян на обикновен сушилник в стая се суши с дни /имах от таква материя едно време/. Та вероятно по някакъв начин поглъгва сензора, че е сух, а по ластици, джобове и т.н. е влажен.

# 148
На снимката много не се вижда-но не е изцяло изкуствен,с нещо като памучно е от вътрешна страна...иначе според етикета 100%памук Simple Smile,но не  е само той и други дрехи, с ликра..или поне не 100% памук.Права си изцяло Афродита-за съхненето на сушилник..Тия easy-care е са са бельо-според книгата-многослойни,дебели,текстилни тъкани от синтетика или смесени тъкани,които се сушат трудно.То аз и за това там пробвах,но пак не.Явно няма да разбера за какво са тия програми-хм.Иначе чиста синтетика няма като програма и нещо дрехите ли не стават,сушилнята ли Simple Smile...

# 149
  • София
Коя е тази сушилня дето няма чиста синтетика? Моята има няколко за синтетика. Бъркаш се нещо или аз не разбрах. Съвет - обръщай анцуга наопаки, може и направо преди пране, че ще ти е по-лесно. Според мен "ватираното" отвътре ще сухне по-бързо ... така си мисля.

Общи условия

Активация на акаунт