Избор на сушилня - Тема 11

• 86 633
  • 770
  •   1
Отговори
# 450
Значи нищо извънредно. Съвсем нормално си суши. Със здраве да си я ползвате.

# 451
Явно аз съм с куца сушилня Simple Smile ,а включвате ли допълнителни опции като лесно гладене и ниска температура?Аз-не и въпреки това са тия часове-днес трябва да дойдат техници...да видим...И на колко оборота излизат от пералните?

# 452
  • Пловдив
Допълнителните опции, които съм избрала, са изсушаване за гардероб, напълно сухи.
До момента ползвах пералня 1000 оборота. От днес съм с нова 1400 оборота. Ще видим дали има разлика. Simple Smile
По отношение на самопочистващите кондензатори, открих това в стара тема:

Има ли резон според вас?

# 453
  • Бургас, София
По отношение на самопочистващите кондензатори, открих това в стара тема:

Има ли резон според вас?

Предполагам може да има разлика от модел до модел, но това намерих в инструкциите на моята сушилня Bosch WTW85550BY:
"Ако е инсталиран опционалният маркуч за източване*, поради функцията за самопочистване на уреда в контейнера за кондензатна вода остава малко остатъчна вода."

Тоест дори при свързване с маркуч, сушилнята си пуска цикъл за самопочистване. Аз така или иначе очаквам този цикъл да е наличен при всяко сушене, не чак когато се натрупат много влакна. Не съм следила обаче цяла програма на сушне, не ми се занимава.

# 454
На мен също техник вчера ми обясни, че си има някакво вътрешно казанче, което събира около 1 литър вода, и чиято вода се използва да мие самопочиствсщият се филтър, така че не вярвам да има резон в това. Няма как да не е помислено.

# 455
Здравейте.Дали назад някъде в темите има анкета за това кой от коя марка сушилня е доволен?
Разбрах,че при АEG има спад в качеството при пералните и фурните,но дали и при сушилните е така?

Аз да си подбутна моето въпросче ? Simple Smile

# 456
 https://www.technopolis.bg/bg/Dryers/Dryer-BEKO-DPS-7405-G-B5/p/680648

7 кг не е ли малко за сушилня?  Все ми се струва, че ще се мачкат дрехите в сравнение с  9кг Бош например.

Има Candy 9кг за 750лв с термопомпа, но с този съд , закачен за вратичката не е много ок.

https://www.emag.bg/sushilnja-candy-grand-o-vita-9-kg-klas-a-ter … tce/pd/DDB84NBBM/

Последна редакция: вт, 26 фев 2019, 16:21 от zumbaio

# 457
  • на Мелмак
За АЕГ имаше много положителни отзиви, както и лоши във връзка с миризма на гума, нещо с люковете, май? В предишни теми има всичко!

9кг определено е по-добре от 7кг. Сега зависи от финанси и късмет при закупуване на определена марка Grinning

# 458
Здравейте , относно шума на сушилнята от Bosch ми отговориха така :

Здравейте,

В инструкциите за употреба на Вашия уред, в раздел Шумове, са описани всички шумове, които са нормални работни шумове, в зависимост от различните фази при изпълнение на програмата.

ШумовеУказание: При сушенето, в частност по време на началната фаза, се получават шумове, обусловени от работата на компресора и помпата. Това е съвсем нормално и не нарушава безупречното функциониране на уреда. Компресорът на сушилнята причинява от време на време бръмчене. При това силата на звука варира в зависимост от програмата и напредъка на сушенето.

Компресорът от време на време се проветрява и при това възниква жужащ звук.

Автоматичното почистване на сушилнята предизвиква щракане.

Кондензатната вода се изпомпва с помпа в контейнера за кондензатната вода. При това възникват шумове от помпата.

Сушилнята е тази

https://www.technopolis.bg/bg/Dryers/Dryer-BOSCH-WTW85491BY/p/682802   

# 459
Да се отчета и аз -днес мина техник-не била отчитала грешки сушилнята,ни реши да смени платка,че ако там има проблем със софтуера-нямало да отчита грешка.Ще съм благодарна ако ми кажете тези които сте с Бош-на колко време стартират програмите памук-екстра сухо и микс....,ето тази е моята
https://www.technopolis.bg/bg/Dryers/Dryer-BOSCH-WTH85290BY/p/683897   

# 460
Да се отчета и аз -днес мина техник-не била отчитала грешки сушилнята,ни реши да смени платка,че ако там има проблем със софтуера-нямало да отчита грешка.Ще съм благодарна ако ми кажете тези които сте с Бош-на колко време стартират програмите памук-екстра сухо и микс....
А какви времена са дадени в книжката?

# 461
Моите дрехи се центрофугират на 1200 оборота , на толкова съм настроила и сушилнята .
Суша на програма Памук за гардероб без да добавям допълнителни опции . В началото изписва на дисплея като задам програмата 3.34 мин. след това преизчислява времето и за 1 час ми изсушава дрехите , които са около 4 кг .
Използвала съм и една друга програма - импрегниране на която суших две якета на съпруга ми , които са с такова покритие което отблъсква водата - изсушиха се много бързо .
Аз тази екстра сухо не съм я ползвала , че ме е страх да не се свие нещо .

# 462
Да се отчета и аз -днес мина техник-не била отчитала грешки сушилнята,ни реши да смени платка,че ако там има проблем със софтуера-нямало да отчита грешка.Ще съм благодарна ако ми кажете тези които сте с Бош-на колко време стартират програмите памук-екстра сухо и микс....

Времена не са дадени по програми...,но в стойностите на потребление 203 мин за 8 кг и 122 за 4 кг.-Техника днеска казва"ами те грешно са посочени"При мен стартира на 4.26 и 2.15...което пак е над това в книгата..Лошото е,че не съм обърнала внимание дали на толкова стартираха в когато я взех...но реално и точно толкова време суши..на 5 кг за памук и 3 за микс.И после пак се налага досушаване...Sad
Аз импрегниране на съм ползвала..пробвах веднъж easy -care но нещо беше кратка и не изсуши..тук може и моя да е грешката-не се ориентирах какво се суши на тези програми Simple Smile

# 463

Времена не са дадени по програми...,но в стойностите на потребление 203 мин за 8 кг и 122 за 4 кг.-Техника днеска казва"ами те грешно са посочени"При мен стартира на 4.26 и 2.15...което пак е над това в книгата..Лошото е,че не съм обърнала внимание дали на толкова стартираха в когато я взех...но реално и точно толкова време суши..на 5 кг за памук и 3 за микс.И после пак се налага досушаване...Sad
Аз импрегниране на съм ползвала..пробвах веднъж easy -care но нещо беше кратка и не изсуши..тук може и моя да е грешката-не се ориентирах какво се суши на тези програми Simple Smile

Кой модел е тази сушилня? Има ли сензор за влажност? Това на колко стартира съвпада ли с реалното време на сушене?

# 464

Кой модел е тази сушилня? Има ли сензор за влажност? Това на колко стартира съвпада ли с реалното време на сушене?
https://www.technopolis.bg/bg/Dryers/Dryer-BOSCH-WTH85290BY/p/683897   модела...Да има сензор за влажност и съм го чистла с влажна гъба както пише.На микс-а 100%.На памука 4 кг 3.50;5-6 кг точно толкова....И после досушаването.

Общи условия

Активация на акаунт