Избор на сушилня - Тема 11

• 87 542
  • 770
  •   1
Отговори
# 615

Всичко може да е вярно, но едно не е  - подчертано с червено Горение не е Словенска компания, а е закупена от Хайсенс - Китай

https://www.24chasa.bg/novini/article/7082740

https://en.wikipedia.org/wiki/Gorenje Въпреки това се произвеждат и проектират и в момента в Словения. Иначе Хайсенс е огромна корпорация и собственик и на японската компания Toshiba.

Последна редакция: пт, 12 апр 2019, 09:55 от BM21

# 616

Всичко може да е вярно, но едно не е  - подчертано с червено Горение не е Словенска компания, а е закупена от Хайсенс - Китай

https://www.24chasa.bg/novini/article/7082740

https://en.wikipedia.org/wiki/Gorenje
Викито си е вики и не е обновяно от много време. Не казвам, че не е била - особено ако прочетете статиите си пише, че основен акционер е било словенското правителство, но уви всичко хубаво си има край.
Китайците си го купиха и не останаха само с това, изнесоха цялостно производство на хладилници в Сърбия. Компонентите им вече не са онези Лагери за които говорите, а собствени на Хайсенс, както и частите като цяло ...

Междо другото един офтопик - казвате качествени лагери СКФ - те се произвеждат в България и честно казано изобщо не са качествени, може да са по-добри от другите, но не са онова за което се смятат, че са били преди 20-30 години.

И твърдението че са собсвеност на Тошиба не е вярно Simple Smile "Toshiba продадоха бизнеса си с телевизори на Hisense за $113 млн."

# 617

Междо другото един офтопик - казвате качествени лагери СКФ - те се произвеждат в България и честно казано изобщо не са качествени, може да са по-добри от другите, но не са онова за което се смятат, че са били преди 20-30 години.

Това си е лично ваше мнение, за SKF. Да, имат цехове и в България, и в Франция, и в Италия, и лично аз имам отлични впечатления от тях, както и от NSK. Колко до до лагерите в gorenje, аз освен SKF други не съм виждал и в новите и в сатрите модели със споени казани. Но ако желаете снимайте лагерите и публикувайте, ще ми е интересно да видя машинка на gorenje с лагери на хайсенс. И коя е марката лагери на Хайсенс, че ми стана интересно?

# 618
Относно задоволството от закупен продукт - преди време четох, че в анкета до купувачите на автомобили с въпрос "Доволни ли сте от закупения автомобил?" най-висок процент на доволство изказали купилите ...Дачия. (Може и да бъркам бранда, ама пак нещо от същия клас беше, макар да мисля, че все пак беше Дачия). Това значи ли, че Дачия е най-добрата кола?  Twisted Evil
Всъщност не, само значи, че Дачия в най-голяма степен покрива очакванията на купувачите, а очакванията на купувачите на Дачия са много ниски - да върви и да не се разваля. Докато купувачите на Мерцедес имат претенции за комфорт, динамика, за това как климатроникът не охлаждал добре задната им лява плешка или че при над 150 км/ч се долавял лек шум в купето Mr. Green И не са доволни хората, дали са куп пари, а намират кусури Wink

Лагерите и на най-добрите фирми си имат ABEC оценка от 1 до 9. Цифрата не влияе съвсем пряко на работата и издръжливостта на лагерите, но показва толерансите в тях, което влияе на вероятността да са по-качествени по някои показатели. Общо взето за лагери с АВЕС 9 е сигурно само, че са много скъпи, но не и че са най-доброто за една пералня например Mr. Green Но все пак давам този пример за да кажа, че няма просто "лагер на SKF", защото и те имат лагери и лагери. Но като цяло, ако един лагер има гравиран АВЕС клас, това значи, че идва от сериозна фирма, която прави някакъв контрол. Евтинджосите нямат или слагат фалшиви стойности.

Последна редакция: пт, 12 апр 2019, 10:32 от Черна станция

# 619

Това си е лично ваше мнение, за SKF. Да, имат цехове и в България, и в Франция, и в Италия, и лично аз имам отлични впечатления от тях, както и от NSK. Колко до до лагерите в gorenje, аз освен SKF други не съм виждал и в новите и в сатрите модели със споени казани. Но ако желаете снимайте лагерите и публикувайте, ще ми е интересно да видя машинка на gorenje с лагери на хайсенс. И коя е марката лагери на Хайсенс, че ми стана интересно?

Не искам да се заяждам, но вие го правите - "Това си е лично ваше мнение, за SKF" това си е лично ваше мнение, както сте го и писали, но не е статистика, нямам обобщение и т.н демек - препоръчвате на база личен опит и преценка, а как сте я направили вие си знаете.
Аз мога да ви оборя - солидно, със статистика специално за СКФ - поради простата причина че не произвеждат само лагери за перални Simple Smile но честно казано, не ми се влиза в такива спорове.
Доколкото не сте виждали - едва ли сте ремонтирали пералня 2019 - ако сте, много жалко и за марката и за производителя ... Коя е марката лагери на Хайсенс - същата онази която обеснявате - че е нискокачествена китайска заложена в някои марки - всъщност и това интересно как различавате качеството на лагери?

Ако ще сме още по детайлни - майка ми има 10 годишна Горение, която като един възрастен човек, нито товари много, нито пък пуска на ден по 2 перални, та тази същата - два пъти и сменяха Лагери ( може ли СКФ), скъва амортисьор, та и 2 пъти помна. Ако това е здрава машина - е здраве му кажи. Единственото ползотворни е, че ремонтите наистина са незначителни суми, но практичност, издръжливост и удоволствие от ползване = 0. Да не говорим, че милия модел преди 10 години струваше 700 лв.

Черна Станция - благодаря за полезното инфор. Това с АВЕС не го знаех.
Ето го и за скф - Precision ABEC 5 and ABEC 7 bearings - дефакто са точно среден клас лагери.

# 620

Не искам да се заяждам, но вие го правите - "Това си е лично ваше мнение, за SKF" това си е лично ваше мнение, както сте го и писали, но не е статистика, нямам обобщение и т.н демек - препоръчвате на база личен опит и преценка, а как сте я направили вие си знаете.
Аз мога да ви оборя - солидно, със статистика специално за СКФ - поради простата причина че не произвеждат само лагери за перални Simple Smile но честно казано, не ми се влиза в такива спорове.
Доколкото не сте виждали - едва ли сте ремонтирали пералня 2019 - ако сте, много жалко и за марката и за производителя ... Коя е марката лагери на Хайсенс - същата онази която обеснявате - че е нискокачествена китайска заложена в някои марки - всъщност и това интересно как различавате качеството на лагери?

Ако ще сме още по детайлни - майка ми има 10 годишна Горение, която като един възрастен човек, нито товари много, нито пък пуска на ден по 2 перални, та тази същата - два пъти и сменяха Лагери ( може ли СКФ), скъва амортисьор, та и 2 пъти помна. Ако това е здрава машина - е здраве му кажи. Единственото ползотворни е, че ремонтите наистина са незначителни суми, но практичност, издръжливост и удоволствие от ползване = 0. Да не говорим, че милия модел преди 10 години струваше 700 лв.

Черна Станция - благодаря за полезното инфор. Това с АВЕС не го знаех.
Ето го и за скф - Precision ABEC 5 and ABEC 7 bearings - дефакто са точно среден клас лагери.

Ха ха, кой се заяжда? Просто Ви моля да докажете твърденията си със снимков материал, щом давате мнение, явно се занимавете с ремонти на подобен тип техника, а ако не се, от къде знаете, какви лагери поставят в gorenje, че давате мнение?
Моите лични наблюдения са следните, че машините с лагери на SKF/NSK, като gorenje, bosch , Miele , Asko имат по-дълъг живот. Отделно и втулките на gorenje са иноксови, срещат се и месингови, което е още един плюс и предпоставка за по-дълга работа на това звено. Аз за разлика от Вас не си правя изводи от 1 машина. Но все пак чакам снимков материал, да ги видя въпросните лагери на Хайсенс, че ми стана интересно. Simple Smile Че само с приказки, може да си приказваме, да си пишем вечно. Вие на практика твърдите, че и едни от най-скъпите и надеждни брандове в машините си слагат "нискокачествени" ( според Вас) лагери . . .

Впрочем професионалистите масово поставят SKF/NSK, въпреки че струват двойно в сравнение с PPL поставяни в Електролукс АЕГ, Аристон, и може би тройно по-съкпо от китайските. Сигурно си има причина да го правят, как мислите? Ха ха

Та моля покажете ми споен казан на последната генерация gorenje Walwe Activ с китайски лагери, та спора ни да е градивен, а не просто общи приказки.

# 621
Та моля покажете ми споен казан на последната генерация gorenje Walwe Activ с китайски лагери, та спора ни да е градивен, а не просто общи приказки.

Както казах - не споря.

Факти елате да ви заведа в завода на СКФ и да ви обеснят - какво е било и какво е. Мога да ви дам и статистика от реално потребление от тежката индустрия или автомобили - само да вметна, че навсякъде СКФ и среден/бюджетен клас та ми е интересно как за перални е the best of the best?!?

Да се повторя - очакваме да продължат китайците да слагат СКФ ама друг път. Това че до сега са ползвани не означава, че все още се ползват и/или ще се ползват - имам по голям опит със сливания на компании отколкото си представяте  и със сигурност купувача си идва със своя know-how и със своя cost saving, така че очаквайте промени.

Доколкото кой какво слага - ами Миле, Аско и който и да е там имат капацитета да си поръчат свои серии и лагери и компресори и каквото си искат, със специални изисквания, покрития, материали и т.н. Това се нарича да подържаш ниво и авторитет. Подбираш точно определен модел с определени характеристики обиновенно разработен специално за теб в случая навярно СКФ им е партньор, но утре това може да е всеки друг.

Уважавам и ценя вашите впечатления, както и съветите които давате, но са малко пристрастни. За да кажете Горение е супер качествено всичко е ток и жица, трябва да извадите статистика продадени 1 милион Горение, от тях 1000 са дошли за смяна на лагери в рамките на 5 години, 10 000 в рамките на 10 години и т.н.
После съпоставяте с АЕГ, Бош и т.н. Тогава съм убеден, че ще сте изненадани защо при вас идват 5 Горение'та на година - ами защото пазарния им дял е минимален и продажбите са минимални, като сложиш и евтината цена, хората след 5 години ги изхвърлят и купуват нови, а не че са изключително здрави, прави издръжливи и ще ни наджиеят.

Просто сложете малко спирачка на реклата и бъдете по обективен и сравнявайте коефициентно а не субективно.

# 622

Както казах - не споря.

Факти елате да ви заведа в завода на СКФ и да ви обеснят - какво е било и какво е. Мога да ви дам и статистика от реално потребление от тежката индустрия или автомобили - само да вметна, че навсякъде СКФ и среден/бюджетен клас та ми е интересно как за перални е the best of the best?!?

Да се повторя - очакваме да продължат китайците да слагат СКФ ама друг път. Това че до сега са ползвани не означава, че все още се ползват и/или ще се ползват - имам по голям опит със сливания на компании отколкото си представяте  и със сигурност купувача си идва със своя know-how и със своя cost saving, така че очаквайте промени.

Доколкото кой какво слага - ами Миле, Аско и който и да е там имат капацитета да си поръчат свои серии и лагери и компресори и каквото си искат, със специални изисквания, покрития, материали и т.н. Това се нарича да подържаш ниво и авторитет. Подбираш точно определен модел с определени характеристики обиновенно разработен специално за теб в случая навярно СКФ им е партньор, но утре това може да е всеки друг.

Уважавам и ценя вашите впечатления, както и съветите които давате, но са малко пристрастни. За да кажете Горение е супер качествено всичко е ток и жица, трябва да извадите статистика продадени 1 милион Горение, от тях 1000 са дошли за смяна на лагери в рамките на 5 години, 10 000 в рамките на 10 години и т.н.
После съпоставяте с АЕГ, Бош и т.н. Тогава съм убеден, че ще сте изненадани защо при вас идват 5 Горение'та на година - ами защото пазарния им дял е минимален и продажбите са минимални, като сложиш и евтината цена, хората след 5 години ги изхвърлят и купуват нови, а не че са изключително здрави, прави издръжливи и ще ни наджиеят.

Просто сложете малко спирачка на реклата и бъдете по обективен и сравнявайте коефициентно а не субективно.

Ок, разбрах Вашето субективно мнение и разбирания по въпроса. Всеки човек е пристрастен, а за "реклама" в случая и дума не може да става. Аз нямам изгода да рекламирам нещо, което не ми носи дивиденти. Просто обяснявам, когато мога и нагледно със снимков материал по-дребни детайли, както и споделям личното си мнение и опит. Разбира се, че съм пристрастен! Нормално е човек, когато вижда добри и лоши решения на края, като тегли чертата към един бранд да е настроен позитивно, към друг негативно.

Нека да не спамим повече темата, защото нейната цел е да се съдейства с конкретна информация на хората интересуващи се преди покупка.
Разбрах, че на майка ви пералнята се е чупила, и въз основа на това не Ви харесва gorenje и SKF. Всеки с мнението си, (макар мнения за перални в тема за сушилни да не им е мястото) но като не ви харесва този бранд, отивате и си купувате това, което Ви привлича.

# 623
  • Бургас
Помагайте. Ще купувам сушилня, колебая се между тези двете. А даже не мога да разбера каква е разликата между тях.

https://www.technopolis.bg/bg/Dryers/Dryer-BEKO-DPS-7405-G-B5/p/680648

https://www.technopolis.bg/bg/Dryers/Dryer-BEKO-DS-8433-RX/p/680665

# 624
Помагайте. Ще купувам сушилня, колебая се между тези двете. А даже не мога да разбера каква е разликата между тях.

https://www.technopolis.bg/bg/Dryers/Dryer-BEKO-DPS-7405-G-B5/p/680648

https://www.technopolis.bg/bg/Dryers/Dryer-BEKO-DS-8433-RX/p/680665

По това, че по-скъпата е с по-тих инверторен мотор, и има по-голям работен капацитет 8кг. срещу 7 при по-бюджетната.

# 625
  • На брега на реката
По-скъпата е за 8 кг, а другата за 7. Тази за 8 кг. има и лесно гладене, а другата не. И за двете пише, че не са с инверторен мотор.

# 626
Да се чуди човек кое е вярно. В сайта на Технополис за сушилня модел BEKO DS 8433 RX пише че не е с инверторен мотор, а в този на Е-маг пише, че е . . .
https://www.emag.bg/sushilnja-beko-termopompa-8-kg-16-programi-k … 3rx/pd/D3VNLNBBM/

Най-добре проверете в сайта на Беко. Иначе не видях и там да пише от какъв материал са изработени барабаните им, а това е важно.

# 627
  • Бургас
О, благодаря.Колко се зверих , не видях разлика. Не ми е за 1 килограм, но виж - лесното гладене е полезно.

# 628
  • София
О, благодаря.Колко се зверих , не видях разлика. Не ми е за 1 килограм, но виж - лесното гладене е полезно.
Повече кг. = по-широк барабан, а по-широк - барабан = по-малко мачкане. едва ли някога ще я напълниш с 8кг. дрехи, т.к. няма да напъхаш толкова в пералнята преди това. Но има значение на колко широко се сушат.

# 629
  • На брега на реката
В Емаг пише и Woolmark®, а в сайта на Технополис пише, че няма програма за вълна. В сайта на Беко, също не пише да е с инверторен мотор.

А сега де! newsm78

Общи условия

Активация на акаунт