Искам да кажа ... (153) през аурата на декември 2018

• 209 334
  • 5 636
  •   1
Отговори
# 5 205
Сбъдваща, официално и безвъзвратно! Joy

# 5 206
Ела ми измий и моите прозорци тогава, ама вземи и щерката.  Ще ви гледам като писани яйца, ще ви храня,  забавлявам и обгрижвам по родопски.

# 5 207
Ах, говори ми, говори! Ама Фнимавай кво си пожелаваш, че може и да се сбъдне!

# 5 208
  • постоянно
Прозорци ? Андж ???? 🤪😝😜 луда жена

Аз чакам прахосмУчка да дойде до един час , зареждам и почвам ..... 🤪

Сам слуша  “Флашданс” горе и се прави на ассасин с една камара нърф гънове.
Много ми хареса радио апп-а и помоли да му го сваля и на него . 😜

Започвам да приготвям продуктите за кофата с руска салата .

# 5 209
  • постоянно
Шугъре,  ефект от Приорина чакай след 3 месечен прием, съчетай с нещо външно - кофеинов шампоан,  ампули за растеж, маски подхранващи... каквото търпиш. Хър е някакво медицинско чудо с новата коса след месец витамини.

Не са само витамините Сбъд , лосиона и шампоана са медицински за тази цел . 😘

# 5 210
Пак си чудо, Хър. Но нека де, хубаво е.

# 5 211
  • София
Анджи, що така с тези прозорци, бе мила.
Сутринта направих принцеси, имам и една тавичка ориз и ...това е. Много готвите, браво! Аз съм мързелива, готвя само по задължение. Май ще отида да купя баклава Confused
И таткото се разболя с малката, зарязвам ги и отивам в онзи магазин, там ще ми е по-забавно.

# 5 212
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Морковена торта

Блат:
300 г брашно
4 яйца
300-350 г ситно настъргани моркови
100 г смлени орехи
50 мл олио
300 г захар
1ч. л. сода, 1 бакпулвер, 1 ванилия
100 г стафиди, накиснати за няколко часа в ром
1 портокал -сока и кората
Кората на портокала се обработва така: портокалът се измива  много хубаво със сода за хляб, след това се отделя кората, изрязва се вътрешната бяла част и само оранжевото се накълцва много ситно.
Крем:
2 кутийки Филаделфия, обикновена
1 малка кутия маскарпоне (250 г)
1 голяма кофичка заквасена сметана
200 г ( и повече) пудра захар, ванилия, портокалов аромат (може и настъргана кора)

Приготвяне на блата:
Яйцата+захарта+олиото се смесват. Брашното се смесва с набухвателите и се прибавя към тях. Прибавят се морковите, орехите, изцедените стафиди и портокаловата кора. Разбърква се хубаво, без миксер! и се добавя ванилията, отново се разбърква. Пече се във форма, покрита с хартия, в предварително загрята на 180 С фурна около 40-50 мин. Изважда се да изстине върху решетка поне 3-4 часа. Реже се на 2 или три части по хоризонтала. Блатът трябва да е изстинал напълно, тогава се реже.

Приготвяне на крема:
Всички продукти трябва да са със стайна Т. Филаделфията, маскарпонето и ароматите се разбиват с пудра захар с миксер. Към тях се прибавя сметаната и се разбърква с лъжица.

Сглобяване: Сокът от портокала+ рома от стафидите се разбъркват и с тях леко се напръсква всеки блат, намазва се щедро с крема, после цялата торта отстрани и отгоре се намазва с крем и се поръсва с орехи или настърган шоколад. (Аз я правих с ягоди отгоре и много добре се получи.) Оставя се в хладилник за поне 10-12 часа.
Захаросани моркови за украса:
100г захар + 100 мл вода завират, добавя сет се нарязани на чипс моркови, пак завира, намалява се Т на котлона и се оставят, докато водата изври напълно. С тях се украсява тортата. (Това не съм го правила.)

Последна редакция: нд, 30 дек 2018, 17:44 от Светълчо

# 5 213
Светълче, благодаря! Hug

# 5 214
Много е хубава тортата, Анджи, поне на нас много ни хареса. Блатът се получава един такъв леко влажен, дъвчащ, вкусът е много свеж с този портокалов аромат. Но е доста голяма. Проблемът беше, че аз я правих в София и трябваше да я занесем в Банкя, щото празнуваме в един ден с малкото Майско цвете, нали се роди на моя РД. И се оказа, че няма как да я занеса там, всички форми за торта, които намерих, дойдоха малки на височина и ще я сплескат отгоре. Та я крепих в колата и само писках на ММ да кара по-внимателно на завоите. Изнервих го  до край, хич не го биваше в бавното каране. Joy

# 5 215
Оня ден за първи път стъпих в Юск и Икеа, не се смейте. В Юск ми стана ясно защо в Скандинавието са с най-големия процент самоубийства, то едно бозаво, безлично, няма читав цвят на ни една стока, депресиращо и зовящо те да си теглиш куршума. Изнесох се скоростно. Виж, в Икеа ми допадна, ще се виждаме още много пъти, така ги усещам нещата.

Хаха, Хайче, викаш да не стъпвам в Юска, а? Хич да не се пробвам. Добре че писа, да не му се чудя. На мен икейските мебели ми идват потискащи, а след Юска сигурно директно в оръжеен магазин ще вляза. Joy
Самият магазин ИКЕА не, но мебелите - цветовете и металът - да. Имам приятелка, която е влюбена в ИКЕА и дори четката за тоалетна ѝ е оттам. Ами много е практично всичко, обаче на цвят и на веселост хич не ми допада. При нея пък понеже е и сиво, някаква индустриалност лъха, като в завод.

# 5 216
Да си припомня и коледните мъфини, в които също има моркови. Много са  вкусни и стават доста.

3 яйца, 1 ч.ч. олио, плода от 1 компот ананас /400 гр. кутийка/, 2 ч.ч моркови, 1 ч.ч кокосови стърготини, 1 ч.ч сушени плодове, 1 ч.ч орехи, 1/2 ч.ч захар /ако може кафява/, 2 и1/2 ч.ч брашно, 1 бакпулвер, 2 ч.л. сода за хляб, 2 ч.л. канела, 1 ванилия, 1 ч.л. смлян бахар
моркови, орехи и плодове - накълцани в резачката на ситно
и ананаса пак там
излизат поне 3 от стандартните тави за мъфини 12бр
на 180гр за 20-25 мин се пекат.

# 5 217
  • Варна
А, Икеа са си направо цветна дъга в сравнение с Юск. Вярвай ми.

Анджи, ако така става значи имаме надежда. Училището е квартално и вероятно ще останат места след първо класиране. Ще се пробваме пък каквото стане. Изчетох де що теми намерих, сега ще ровя още и вероятно след НГ ще посетя на място канцелариите и ще говоря.

# 5 218
Ни Юска, ни Икеа ми допадат.
Ние на лято май ще правим ремонт. И понеже не можем да се разберем с миУото кое е по-належащо банята или хола и кухнята, май ще правим целия етаж. Само да сме здрави и да има работа, че съм ги замислила едни ...

Али, ти пак ли мислиш да правиш Joy

Вили, така ще направя другия път Simple Smile

Аз, като будна съвест само да напомня Mr. Green

Аз точа... Ако пак някога ви пиша, че ще готвя нещо напомняте ми да се занимавам с други неща някакви... 48 кори?!?!?! Тия луди ли са...

# 5 219
  • Бургас
Хай, най добре е на място. Вашата община в сайта си няма ли точно обяснено? На нас ни е още рано да кандидатстваме. При нас нещата се случват април-май

Общи условия

Активация на акаунт