Септемврийски бебета 2018 - Тема 2

• 71 046
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
  • Русе
MamaRibka, знаеш ли до колко градуса на температурата може да се кърми? Има ли изобщо ограничение? 38? 39? Над 39? Нашият бати почна да вдига Т и обмислям да си поделим близалка. Предпочитам да лепна вируса по на време, от колкото да има по-висок риск за бебето. Силно се надявам по този начин, чрез кармата да я предпазя. Обаче ми беше попаднало /не помня статия ли или някой ми каза/, че не се кърми при много висока температура. Не обърнах много внимание тогава, реших, че може би млякото почва да пари и за това... чудя се, сякаш има логика в това.... Днес ще заведем бати на лекар и също ще питам. Simple Smile

# 571
И нашия тати е болен. Но не мога да разбера вирус ли е. Че той се влачеше една седмидмица та вчера го събори
Може да отложим ваксина тая седмица.
Не знам при вас при нас всеки ден новости. Не спи денем  само нощем и се върти. Вечер след баня не иска гърда ....чудя се  понеже тогава ми е най-малко млякото сигурно от това. Как и да е изцедих,  събрах и хапна.

# 572
mi6entse, аз кърмих при темперетура 38,2 градуса. Нямаше проблем.

Mama Ribka, с баткото много се ядосвах на всички. Само съвети даваха. Сега като ме попитат какво правите и аз им казвам "ами нищо, гледаме се" и до там. Не се обяснявам много. Мисля, че всеки има право да си гледа детето както иска. Да си го гушка колкото иска, да си го лигави и т.н. И ние се гушкаме много. Напоследък най-любимото му е да разглеждаме книжки. Даже сам се опитва да прелиства страниците Simple Smile

Моята количка има възможнот летния кош да бъде и в двете посоки. Първоначално го сложих така, че да се гледаме, но след време ще го обърна с гръб към мен. Положението на гръбчето го слагам по средата, нито е в най-легнало нито в най-изправено.

Cutie-pie, просто в количката не беше токова топло, колкото когато е с коша за новородено.

# 573
MamaRibka, знаеш ли до колко градуса на температурата може да се кърми? Има ли изобщо ограничение? 38? 39? Над 39? Нашият бати почна да вдига Т и обмислям да си поделим близалка. Предпочитам да лепна вируса по на време, от колкото да има по-висок риск за бебето. Силно се надявам по този начин, чрез кармата да я предпазя. Обаче ми беше попаднало /не помня статия ли или някой ми каза/, че не се кърми при много висока температура. Не обърнах много внимание тогава, реших, че може би млякото почва да пари и за това... чудя се, сякаш има логика в това.... Днес ще заведем бати на лекар и също ще питам. Simple Smile

А може и въобще да не се заразите.

Аз бях болна цяла седмица и то яко се бях издокарала(температура, хрема, кашлица, пълна програма)никой вкъщи не се зарази, много се тревожех за бебораната, но не се зарази, като се има напредвид, че сме денонощно заедно, а аз се давех в собствените си сополи( с извинение).

Дано устискате, че е много гадно.

Последна редакция: пн, 21 яну 2019, 07:51 от Mn.nikol

# 574
Моят съпруг явно смята, че не се справям  с домакинската работа, защото е наел жена да чисти 2 пъти седмично и то без да сподели с мен.

Останх като в небрано лозе като дойде днес с нея да се радвам ли да плача ли незнам.

Свикнала съм сама да си правя всичко и не обичам чужди хора да ми пипат вещите.

# 575
Ох, чаксега стигам до телефона- можете да кърмите с температура, тази Т до 41 градуса по принцип не е достатъчна, за да опари бебето. Може да му е странно като за начало, но не е нещо, което ще му попречи да се насуче, когато е гладно. /обожавам думичката "насуче", не се сдържах да я използвам... хахаха/. Когато кърмата се взима донорска от банка, тя предварително е преминала щадяща пастьоризация на 60 градуса и по нищо не променя свойствата и съдържанието си. Предлага се на бебетата след тази процедура. Вие 60 градуса не можете да вдигнене,така че... 😀 Абсолютно няма причина да спрете да кърмите. Евентуално, ако бебето е по-капризно, или е много изморено, когато му е време да суче, може да се опита да откаже. Можете да изцедите и да предложите изцедена, но това е много много малко вероятен сценарий. Обикновено бебето изобщо няма реакция, или ако има, то тя е моментна и е от изненада, не от опарване. Много добра стратегия с изготвяне и предаване на готови антагени от майката към бебето. Това е съвършен начин да предпазите рожбата си. Директният сблъсък на майката кърмачка с патогена, преди бебето е незаменима стратегия за превенция и борба с вируси! А при късмет и вие няма да се заразите, само ще задействате имунната си система и отново ще прадпазите бебето си със съответния имунен отговор. Поздравявам ви за взетото решение, това само една майка може да го пожелае за бебенцето си! Бъдете здрави!!!

# 576
Mama Ribka ти си страхотна!!!
Най-искрено  ти се кефя.

# 577
  • Русе
Днес бяхме при личната, ядосах се, че изобщо си загубих час и половина в чакане, в чакалня пълна с вирусоносители... едва едва прегледа баткото, той тогава точно беше смъкнал Т и заключи, че нищо му няма. Изсмя ми се като и казах, че се притеснявам да не е грипа най-вече за бебето и мисля да се заразя за всеки случай. Нямало нужда, кърменето било достатъчно... викам то сигурно вече съм лепнала нещо в чакалнята...ама... да видим! Гледкахме си бати цял ден, миличкия хич не му беше добре, Т не се качва повече от 38.6 /един път/ 37.4 -37.8 е в повечето случаи, и казва, че го боли глава... давам Осцилококцинум, авирон рапид, инфлуцид и вит.Ц.

# 578
Момичета, не знам какво става. През нощта никога не се е будиш, освен за ядене, но и това беше отдавна... А сега почна да се буди по 5 пъти, ето тази нощ се събуди 4.пъти от 9:30 до 1:30, дадох му да хапне и заспа до 5:30  гушнах го, подрусах го и заспа отново

# 579
Момичета, не знам какво става. През нощта никога не се е будиш, освен за ядене, но и това беше отдавна... А сега почна да се буди по 5 пъти, ето тази нощ се събуди 4.пъти от 9:30 до 1:30, дадох му да хапне и заспа до 5:30  гушнах го, подрусах го и заспа отново
И ние сме като вас. Имам съмнения дали не е от зъбките. От няколко дни пак спим спокойно...

# 580
И ние никога не се е будил през нощта, но тая нощ стана към 00ч. до 2 и 30 стоя и преспахме се и 4 и 30 рев, до сега не е правил така и аз мислех, че може да са зъбките.

# 581
И моята кукла се буди по 2 пъти от няколко дни( досега се будеше само по 1 път да яде) в 1 часа се събужда, заспива в 2 и 30 и в 5 часа или 4 и 30 се събужда, като вечерното и заспиване никога не е преди 22 часа.

Тя вече не може да се наяжда само с мляко защото изпива по 1 литра на денонощие от няколко дни и започнах захранване като се надявам вече да спи през нощта.

# 582
Ох, явно са в някакъв период милите, дано отмине по-бързо. При нас и яденето е все със зор и се изморявам много вече.

# 583
И аз се надявам изобщо някога да започне да спи цяла нощ моята беборана, защото ще навърши 5 месеца след седмица а досега да спи  цяла нощ без събуждане се е случвало само 1 път.

По 2 събуждания на нощ ми идват в повечко, да не говорим, че и през деня никак не спи.

Умирам да си подремва няколко часа.

# 584
Ние спим нощем. Храни се в просъница и продължава. То за сметка на деня де, когато я предреме един път я не ... Много леко спи (то и аз така), за разлика от батковците

Общи условия

Активация на акаунт