Септемврийски бебета 2018 - Тема 2

• 71 045
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте, момичета! Отдавна не съм се включвала, но времето при нас е страхотно и гледам да се възползваме и постоянно сме на разходка. Вчера бяхме на преглед и ваксини и днес е малко кисел. На четири месеца е дребосъка и е 65 сантиментра и 7,300 кг. Има между 5 и 7 хранения за едно денонощие, вече по 180 мл. Реших да започна да му слагам в млякото по една лъжичка безглутенова каша поне сутрин и вечер, но получи диария и я спрях. Педиатърката ме посъветва да опитам отново след около седмица, но май направо ще изкачам да направи поне пет месеца и половина и смятам да започна със захранването с пюрета. Захранването признавам ми е тъмна Индия 😂 Изобщо съм забравила какво давах на баткото, но си спомням, че си направих сама схема от около 5-6 такива извадени от нета. Около мен масово се дават директно готови пюрета, но аз съм си вкъщи и имам време така че смятам да си ги приготвям сама. Някои има ли мнение за уреда на авент за здравословна бебешка храна "2 в 1"? Гледам го в аптеката и се изкушавам. Само като се сетя с големия какво варене и пасирване беше и ми се изправя косата. Малкия постоянно се набира и иска да сяда и е рев и писъци. Когато съм в хола го държа в една люлка на фишър прайс, но вече му е малка и не иска да стои в нея. От предните страници на темата видях jumperoo-тата, които сте обсъждали, но не са ли още малки да ги слагаме в тях? Иначе ми се иска му купя, но ако все още не мога да го слагам в него само ще ми заема място и няма смисъл май.

# 586
Аз приготвям пюретата с уреда на Avent.

Ами супер е удобен, голямо улеснение е и става много бързо, с малко части е (3), мият се лесно, не заема място.

Само обелвам и нарязваме на кубчета зеленчуците, пъхам ги вътре сварява си ги на пара, без да ги вадя, обръщам каната на опаки и ги пасира за 30 сек.

Мъжът ми е заредил и с готови пюрета на HIPP, но засега мисля да не ги давам, като цяло искам аз да си ги приготвям на пара.

# 587
И аз го купих уреда, но все още не съм го пробвала. Надявам се тия дни да успея да се добера до него, че само като стана и господинчото се събужда и е ужасно кисел. Grinning Незнам как ще стигам до пюретата , че искам аз да му ги правя... То сигурно и готови понякога, но предимно искам домашни да му давам и да видим какъв екшън ще е. Grinning

Последна редакция: вт, 22 яну 2019, 16:19 от Naddiya

# 588
Здравейте, момичета! Отдавна не съм се включвала, но времето при нас е страхотно и гледам да се възползваме и постоянно сме на разходка. Вчера бяхме на преглед и ваксини и днес е малко кисел. На четири месеца е дребосъка и е 65 сантиментра и 7,300 кг. Има между 5 и 7 хранения за едно денонощие, вече по 180 мл. Реших да започна да му слагам в млякото по една лъжичка безглутенова каша поне сутрин и вечер, но получи диария и я спрях. Педиатърката ме посъветва да опитам отново след около седмица, но май направо ще изкачам да направи поне пет месеца и половина и смятам да започна със захранването с пюрета. Захранването признавам ми е тъмна Индия 😂 Изобщо съм забравила какво давах на баткото, но си спомням, че си направих сама схема от около 5-6 такива извадени от нета. Около мен масово се дават директно готови пюрета, но аз съм си вкъщи и имам време така че смятам да си ги приготвям сама. Някои има ли мнение за уреда на авент за здравословна бебешка храна "2 в 1"? Гледам го в аптеката и се изкушавам. Само като се сетя с големия какво варене и пасирване беше и ми се изправя косата. Малкия постоянно се набира и иска да сяда и е рев и писъци. Когато съм в хола го държа в една люлка на фишър прайс, но вече му е малка и не иска да стои в нея. От предните страници на темата видях jumperoo-тата, които сте обсъждали, но не са ли още малки да ги слагаме в тях? Иначе ми се иска му купя, но ако все още не мога да го слагам в него само ще ми заема място и няма смисъл май.

Браво, мойто на 5 месеца едваа- едва изяжда 150 мл 5 пъти и едно заместено хранене с пюре. Някой ако ни види как се храним ще изпадне в потрес.

# 589
Ние сме още на 120 мл. и тамън смятам днес е изял само 400, тия дни нещо не ми харесва хич с това ядене, а сутрин яде само един път след това чак на обяд. Незнам вече нормално ли е, за ЛЛ са зъбите и каза, че от това може да е по неспокоен.

# 590
Майчета, ние си открихме палеца. 🙄
От снощи го забелязвам, че все по-категорично си го налапва и започва да го смуче. Плюе бибата и пъха палеца. Зная, че веднъж научат ли се, трудно после се отбиват.
При вас как е? Някоя мама с по-голямо детенце да сподели опит. За пръв път ми е и се притеснявам да не се пристрасти прекалено. 😂

# 591
Моето си лапа целия юмрук, а понякога се опитва двата юмрука едновременно Grinning от което много естествено му се сгадва. На 5 месеца става утре

# 592
А, спокойно моята си ги набива по 4 бройки в устата и междувременно докато смуче една камара пръсти с другата ръка си дърпа чорапа на единия крак и прави нещо като гимнастика и си буботи разни истории.
Въобще сериозната работа.

Понякога пробва да си налапа юмрука през биберона и се нервира, че не се получава на 5 месеца става след седмица.

# 593
От снощи го забелязвам, че все по-категорично си го налапва и започва да го смуче. Плюе бибата и пъха палеца. Зная, че веднъж научат ли се, трудно после се отбиват.
При вас как е? Някоя мама с по-голямо детенце да сподели опит. За пръв път ми е и се притеснявам да не се пристрасти прекалено. 😂
И нашата така правеше, но я залъгвам като цръкна една капка бочко на бибата и  тя забравя за пръста 😃

# 594
Юмруци, пръсти са в устата от известно време, но специално палецът ме тревожи, защото племенницата ми го смука до над 3 годинки и беше голяма драма. При педиатъра пък видях едно момиченце на около 4 годинки може би да си смуче палеца и е ужасно.

# 595
И моя само смуче и палеца и другите пръстчета само го вадя и му казвам не, но като види, че не го гледам и айде пак го пъхне и вече взех да се притеснявам. Бибаата я смуче само като се приспиваме, а ако му я дам през деня си играе гризе я и я мята после по мене хаха
 Тия дни сме ужас голям рев, голямо нещо само ме шашка и умира за сън, но гушна ли го почва рев и го оставям да не го мъча.

# 596
Моята госпожица въобще не иска биба. Плюе я веднага. Не си лапа палеца, но всички други пръсти - самостоятелно или в комбинация - да 😂

# 597
И нашата така правеше, но я залъгвам като цръкна една капка бочко на бибата и  тя забравя за пръста 😃
Защо крем на бибероната?

# 598
Защо крем на бибероната?
Не е крем. Гел за никтещи зъбки. Той е със сладък вкус Blush

# 599
Защо крем на бибероната?
Предполагам от гела за зъбки на Бочко

Общи условия

Активация на акаунт