Септемврийски бебета 2018 - Тема 2

• 70 758
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
Хахаххах пак се изложих Joy

# 601
Хахаххах пак се изложих Joy
тихо, никой не разбра Grinning

# 602
Блосъм, аз също се чудех на този крем 😂

Вчера пристигна раничката. Доста е удобна- дребната я хареса, но все пак запазих час за консултация със специалист по тия неща, за да знам, че я слагам правилно. До онзи ден не знаех какво са “ смукалки за ергономична раница”, а днес писах на едно момиче да ми изработи 😂

# 603
Да не точат лиги на презрамките Grinning
Че ги смучат.

Тъкмо приготвих пюренцето млякото е нагласено за правене, в пълна готовност съм и в очакване зверчето да се събуди.

# 604
Никол, много ги лигавят и гризкат 😂

# 605
Никол, много ги лигавят и гризкат 😂
Със здраве да си я носите.

# 606
  • гр.Бургас
От няколко дни не бях чела а вие сте пописали Blush
Та за съня - от 2 седмици ( може би) вечер спи по 6 часа (поне) без прекъсване. Заспива към 21-22ч  до към 4-5ч (понякога и до по- късно) събужда се , хапва и после поспиваме до към 8-9ч. През деня не спи много по около 3-4 пъти по 30-40мин. максимум.
За раничките - аз имам слинг , но не го ползвам много тя седи по 10мин в него.Може би като се постопли ще пробвам навън как ще е и ще пиша.
Някой беше питал за палеца амии какво да ви кажа отдавнаа го е открила. Ми не ми харесва факта ,че постоянно си го смучка и все и го махам от устата , но уви тя продължава упорито да го смуче ,че и цялата ръка понякога. Надявам се с времето да го израсте.
И относно гушкането на бебето напълно подкрепям мама рибка. Аз също постоянно се занимавам с бебка. Играем си, гушкаме се, кърмя си я на поискване, спинка в мен през повечето време даже в момента си спи сгушена в мен Heart Eyes  и не виждам нищо лошо в това. Бебешките години минават бързо скоро ще станат големи и няма да искат да ги гушкаме, затова аз ще се възползвам максимално докато е мъничка Heart

# 607
Днеска като съм тръгнала да задавам тъпи въпроси поне да е докрай. Как смятате да обличате бебоците през лятото ? С къси дрешки, само по боди или само по памперс? Нищо, че не е много скоро лятото ама почнах да си мечтая.

# 608
И аз бях мислила по тая тема с обличането лятото и май стигнах до извода само с боди навън, а пък вкъщи незнам тъй като сме на високо и си става доста топло сигурно по памперс ще стои, че не ми се иска климатика на студено или ще пускам да разхлажда малко докато сме в другата стая. Така ми се иска вече да се стопля. А вие смятате ли на море да ходите с бебоците, аз мислих ама нещо ме хвана шубето с тия вируси по морето.

# 609
  • Beyond the stars
Обмислям аз Бодрум със самолет - хем най-бързо, хем далеч от черноморските вируси. Иначе морето е задължително, ако може даже два пъти Grinning

# 610
И аз искам море - компенсация за миналата година, когато отидохме, но ММ се направи ангина и се прибрахме. Времето също беше мн скапано. Пък и още едно дете имаме и то залсужава море 😂
За обличането - с нормални летни дрешки Simple Smile

# 611
Ние в края на май сме планирали да отидем за 3 дни в Гърция, но без бебето. Ще го ставя на свекървата Simple Smile това ще ми е почивката тази година. Чака ме ремонт на апартамент, малка къща и един голям гараж. Нямам никакво време.
Баткото сме го водили за първи път на море когато беше на 11 месеца. Много хубаво си изкарахме тогава Simple Smile

# 612
Аз също нямам търпение за лятото. Мn. nikol,  направо ми топлиш сърцето, като заговорихме за лято. Много ти благодаря за комплиментите всеки път и да знаеш, че правиш дори и трудните ми периоди усмихнати, дори и от едно изречение 😀. Понякога, като ми се иска да избягам за 3 минути от децата през деня, хнащам телефона и направо такова хубаво ми става❤. Благодаря ти мила!
По въпроса с морето- в Бургас ви чакам с нетърпение... мен също ме притесняват вирусите и това лято каката си я отпрах 4 мес. на пробиотици и не се разболя Слава Богу, а бяхме нон-стоп новън и всеки уикенд на плаж. Каквото и да решите момичета- пожелавам ви едно незабравимо 1-во лято с бебешоците, в което и веи и те да се научите как да си доставяте още по-голяма радост помежду си! За съня- в една фейсбучанска група /за мен Фейсбук е село, а ние сме селяни... 😀/, съм събрала един мнооого дълъг мой извод за нещата от "живота с бебе". Ще го споделя в отделен пост, за който има време и желание да чете. Съмнявам се, че тези, които нужда реално от това да прочетат подобно нещо- всъщност имат времето, нооо- аз ще го пейстна все пак. По въпроса с уреда за пюрета много се заинтригунах и май ще си поръчам... Много добре звучи. На каката съм правила от първото до последното пюре и си ги ядеше с огромен апетит. Сега ще пробвам бебето след 6-тия месец, ако подаде сигнали и ако ще има апетит като кака си- ще го стане ясно до месец, ще си поръчам и аз това чудо на Авент. Ох хххх много съм изморена, лягам, защото Али много се буди и сигурно след малко ще ставам... 😀

# 613
По принцип сънят при бебетата е по-различен от този при възрастните. Те, както и ние имаме цикли на сън, тоест фази,при които се редуват лек- REM сън и NREM- дълбок сън. През деня на повечето бебета им е доста трудно да преминават от един цикъл в друг, заради многото външна стимулация, или пък липсата на такава, защото мозъчетата им възприемат всичко като дразнител на 100 %. Когато имат смущение от всякакъв тип- пишка ми се, гладен съм, жаден съм, мокър съм, шумно е, тихо е, светло е, студено ми е, горещо ми е, пръстчето на ръката ме боли, чорапчето ми опъва, навън съм, а заспах вкъщи, вкъщи съм, а заспах навън... и безброй такива- когато свърши един цикъл на сън- бебето се буди. Трябва да минат стандартно от 6 месеца до 1 година, преди бебетата да се научат да изолират външните шумове, усещания, въобще всякакви смущения, които не представляват ВАЖНОСТ за тях, за да успеят да разчетат сигналите на тялото си, че още им се спи и след краткотрайно събуждане да се унесат сами отново. Обикновено този сън не е достатъчен, защото един бебешки цикъл варира в рамките на 30-45 минути и бебето е истински часовник! На практика почти е невъзможно бебето да не се събуди след завършека на един цикъл на сън, освен, ако или:
1-во- е достигнало съответната неврологична зрялост, като за най-ранна възраст се счита 6-тия месец, но всичко е относително все пак
2-ро- бебето е със значително мек характер и тази особеност му помага в обратното унасяне към сън само,тези бебета са изключителна рядкост и дори при тях има трудни периоди, в които имат нужда от помощ, за да заспят обратно.
3-то- вие предлагате съзнателно, или не стимулация по време на сън, така че бебето лесно прави прехода от един завършен цикъл към друг... Simple Smile Това включва: возене в количка /затова навън спят прекрасно/; бял шум, повиване, спане на балкона /звукът от преминаващи коли, говорещи хора и тн. е константен и бебето се чувства сигурно / т. нар. Street noise/; люлееща се люлка, вибриращо столче, шезлонг и тн. И въобще всичко, което може да имитира утробата и да унесе бебето. За бебето най-естественото нещо е движението и гушкането, затова и при колики и зъби, това всъщност е единственото нещо, което на бебето му помага. Аз например, за да достигна препоръчителните за Али часове сън на денонощие / за сверка тя е на 4 м.- часовете от 3-6 месеца на денонощие трябва да варират между 14-16 часа на денонощие/, за абсолютно всеки ДНЕВЕН сън нося в слинг и когато това не помага /защото тя има стомашен дискомфорт, или нещо я стимулира осезаемо/ вадя от слинга, кърмя и пея песничка и тупам по дупето. Обикновено успявам да я успя, така че будните и периоди обикновено са в настроение, с интенция да учи, да играе, да гука и да се смее. Естествено има си и своите кривини, дори и криви дни, но смея да твърдя, че като цяло като е наспана, нахранена и се е изакала 😀😀😀 е най-ухиленото и закачлино бебе на тая планета 🤣.
Моят съвет е, АКО бебенцата ви са кисели след всеки 30-45 минутин сън, или след някой от тези кратки заспали периоди, дайте всичко от себе си, за да доприспите милото мъчениче. Огромна част от бебенцата просто не могат да заспят самички отново, не че не искат, или нямат нужда- те просто не знаят как става това, освен това ги стимулира нещо от свят, в който те живеят от супер кратко време и си изискват сътветните невронни връзки, за да разбере мозъчето, че дадената информация не е важна за тях в момента и те имат нужда от още сън. В даден момент, зависи от самото бебе, то се научава да спи по-дълго, а и цикълът на сън с възрастта расте и става час, час и половина и тн. Освен това, има 3 основни плюса, в това да си дадете малко зор в доприспиването- 1-во- бебето ще е доста по-спокойно и готово да се учи в будния си период, отколкото, ако не е успяло да си почине ефективно; 2-ро- ако доприспивате, то ще се наспива и ще започне да прави асоциация, че сънят е хубаво нещо, което ще ви улесни и в самото приспиване. Аз в момента приспивам Алечка за 4 мес. усърдна работа - от 5-7 минути, няма значение дали за дневен, или за нощен сън иииии 3-то когато спомагате за удължаването на съня, тоест приспивате бебето повторно и дори за трети път, вие подпомагате целият процес по удължаване на самия цикъл, така че бебето доста по-скоро ще се научи да спи за по-дълго, отколкото, ако просто се примирите с будното му състояние след тази кратка почивка.
Ако някой има въпроси- насреща съм- изчела съм стотици.сайтове на тази тема, прочела съм множество книги и то само на автори, които НЕ препоръчват бебето да се самоуспокоява някъде Самичко из стаите на къщата, защото не съм привърженик на тези съвършенни похвати за разбиване на детска психика. Бъдете здрави и не се предавайте, това скоро ще отмине 😉

# 614
Супер е това, което си написала благодарим Mama Ribka, аз искам да попитам, когато спи 30 мин. и се събуди,аз го гушкам да заспи отново, но почва един рев и не иска да заспи, а пък всъщност му се спи очичките чак му стават червени и пробвам пак давам водичка, галя го, но той не рев и не го мъча повече и почваме да играем докато има сили.

Общи условия

Активация на акаунт