Мъжка и/или женска работа?!

• 17 066
  • 363
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Е, явно не се четем. Идеята е абсурт да си излива възмущението, да раздава епитети на килограм кой е нормален и кой не е, щото толкова си може. Сефте.

П.П. У нас пълнолетните си отварят бира без разрешение. Хиперболизирането и осмиването не ти се отдават, просто ставаш смешна с изкривяването на думите ми.

# 121
На моя мъж баща му е правил много малко неща, но това е било повод за караници вкъщи и той знае, че така Не се прави. Майка му не е по домакинстването, той е патил от това, ядял е палачинки в комшийката, може би затова е бил доста склонен да живее по друг начин.
Абе аз Абсурд я разбирам в този случай, точно заради свекърва ми. Жената като откаже да прави тези неща, вкъщи настава мор. Не всеки е късметлия баща му да поеме, когато майката се скатае. Тя просто говори за крайни случаи, такива слава богу са малко.

# 122
Е, явно не се четем. Идеята е абсурт да си излива възмущението, да раздава епитети на килограм кой е нормален и кой не е, щото толкова си може. Сефте.

Това няма никаква логика.Казва се,че само мъжът готви-автоматично се заклеймява като слуга и се подчертава,че жената трябва това да го прави.Тя слуга ли е тогава?
Ох,не мога,наистина,не го разбирам всичкото това.

# 123
  • София
Вече и плащането на данък е тежък физически труд )))

JoyJoyJoy
Сериозно ли? Това според кого?

# 124

JoyJoyJoy

То за това е мъжка работа Grinning

# 125
При мене няма глезотии-яде се това,което съм измислила и както съм го сготвила.Предварително казвам,ако не им хареса нещо,да си взимат отвън,ако ли не-ядат това,което е на масата и без претенции.
То за това съм и лоша снаха.
Ама ,да ти кажа,ако това ме определя като лоша снаха,с гордост ще си нося титлата Simple Smile
Ако на ММ не се яде каквото съм сготвила, става и си прави яйца.

П.С. Ти ще си перфектната снаха за моята свекърва. Тя ми казва, че прекалено много съм се съобразявала със сина ѝ. Като ми се ядяло грах, да съм си готвила. Той като не искал, да седял гладен.

# 126
  • София

JoyJoyJoy

То за това е мъжка работа Grinning
А, за този тънък момент не се сетих Joy

Данъци, сметки... Всичко това можеш да платиш вкъщи от компютъра. Кое точно е трудното, сложното, тежкото на това? Че на мен по-малко време ще ми отнеме да платя сметките, отколкото да пиша компетентното си мнение в тази тема. Примерно. 

# 127
  • София

Това няма никаква логика.Казва се,че само мъжът готви-автоматично се заклеймява като слуга и се подчертава,че жената трябва това да го прави.Тя слуга ли е тогава?
Ох,не мога,наистина,не го разбирам всичкото това.
Шизофренично е. Ако го прави той е слуга, но ако го прави тя е добра, нормална майка и жена. Около нас масово мъжете готвят, трябва като се видим на по бира тая седмица, да им кажа какво мисли потребителката Х за тяхното слугуване. Ще се посмеем, ако не друго Simple Smile

Всичко плащаме онлайн, никой няма време с дете и толкова животни да виси по опашки.

# 128
Готвят мъже, които са се пуснали от полата на мама, и са видели, че тенджерата не хапе.

# 129
При мене няма глезотии-яде се това,което съм измислила и както съм го сготвила.Предварително казвам,ако не им хареса нещо,да си взимат отвън,ако ли не-ядат това,което е на масата и без претенции.
То за това съм и лоша снаха.
Ама ,да ти кажа,ако това ме определя като лоша снаха,с гордост ще си нося титлата Simple Smile
Ако на ММ не се яде каквото съм сготвила, става и си прави яйца.

П.С. Ти ще си перфектната снаха за моята свекърва. Тя ми казва, че прекалено много съм се съобразявала със сина ѝ. Като ми се ядяло грах, да съм си готвила. Той като не искал, да седял гладен.

Къде бе,къде са тези свекърви!?
В събота нещо се скарахме с мъжа,той като му стана лошо,па се почна едно мерене на кръвно,беше 150/100.И от там една паника,бързо да сме го водили в спешното в поликлиниката.На следващия ден,ставам,гледам рано рано му сложила апарата,мери кръвно-130/80.Високо е!Това е хроничен проблем вече,паника,ужас.
Да съм внимавала какво говоря,да не съм го ядосвала.
А ако беше хванала да мери моето кръвно,сигурно щеше да е по-високо от неговото.
От тук натам с години ще се повтаря,при всеки малък проблем-"внимавай,той е с високо кръвно".
Веднъж се строши прозореца на балконската врата.Намерихме друго стъкло,но някой трябва да го смени.Тя като скочи-неееееее,ще се пореже,той не знае!
Аз го сменях,слава богу и той се чатна и помогна,под погледа на майка му,кършеща ръце и нареждаща.И какво?Ще се пореже,ок,ще го зашият,ще му сложим лепенка,пък следващия път няма да се пореже....
Абе,от ей такива насаждания се раждат "паразитите".Сигурно за това ме е яд повече на жените,защото от тях зависи възпитанието на бъдещия човек.

# 130
Нашето разделение в най-общи линии е такова - аз върша нещата вкъщи, той върши нещата навън.

Аз като чета, той почти нищо не върши, а ако го върши, то е под диктовка.
Развозва деца, които разбрам са големи, поне едното, т.е. вози малкото дете на градина и вози явно себе си на работа. Пазарува чат-пат и то не самостоятелно, а под диктовка. Правят му се маршрути, диктува му се кое след кое да направи и как. Не учи с деца, не измисля за тях нищо, не им готви, чаршафи не сменя, баня не мие, редувате се чета за прахосмукачка, дори не е поел изцяло той прахосмукачка, която си е силова работа.

Описвам нашия модел и ще се върна да чета, признавам, че не съм изчела всичко.
Аз развозвам деца, въпреки, че са големи, и то нарочно. Обичам да шофирам и използвам това време, за да комуникирам с тези деца.
Пазаруваме и двамата, но повече той. Аз минавам за нещо 'за душата" сладко, или хляб. Той пазарува основно, и в количества. Това тоалетни хартии, препарати-зарежда с количества, особено, ако са на промоция. Имам помещение, в което си подреждам и складирам и така си имаме за дълго време. Сам си пазарува хигиенни-шампоани, за бръснене неща и т.н. Аз съм поела за жените вкъщи-посещаваме заедно ДМ или Лилли. Но торби с пазар са негова работа основно.
Чистенето у дома - пране и аз и той, това е пускане на ералня и вадене на пране, разпределяне между сушилник и сушилнята, вадене от сушилнята. Там е по равно почти това действие. Чаршафи сменя той, вдигането за чаршафосване на юргани, макар и олекотени, застилане с чаршаф с подпъхване под тежък матрак-това са негови задължения. Миенето на баните , че имаме повече от една-той. В миналото го правех аз, сега той е иззел тази работа. Препарати да не дишам.
Прахосмукачка се пуска всеки ден у нас, с животно космато сме. И двамата го правим, не съм засичала по равно ли е. Момичетата не пускат, забрана имат от мен категорична. Когато, ако им се наложи-могат да пуснат, но сега не е приоритет да го играят пепеляшки. Тяхната задача е да си подредят стаята, да проветрят-прибират си и си подреждат и дрехи и вещи, помагат в разтребване като цяло. Изработен е модел след ядене всичко да се пъха веднага в миялната, която се пуска от който види, че е напълнена и се вади от кйто види, и има време.
Аз готвя, той с готвенето е зле. Не, че аз съм добре, ама колкото мога. Опитвал е, не се получава, имаше един успешен опит с някакви готови неща тип маги.
Обслужване на коли (прегледи, щети, гуми)-той. Аз само си пълня гориво (т.е. работя, не съм на отглеждане и си плащам по кола и мои неща и неща на децата такси и т.н. всичко. Мога го и това, но не го изземвам, ако/когато ми се наложи знам къде, кога и какво да правя.

# 131
Готвят мъже, които са се пуснали от полата на мама, и са видели, че тенджерата не хапе.

О, има много мъже които готвят с удоволствие и за удоволствие.

Аз понеже като съм била самотна майка съм викала много пъти Неволята и съм правила всичко сама-от сголбяване на мебели (с много псуване, строшени дъски, понякога по принципа "вържи с тел"  и после с мускулна треска Simple Smile) , през водопроводчик , до електротехник Simple Smile)-та съм на следния принцип: единственото, което стриктно може да се дели на мъжко и женско, е бельото. GrinВсичко друго е въпрос на време и начин на живот.  

Wassermellon, моята "свекърва"(майката на бившия ми мъж) между другото също държеше моята страна. Когато още бяхме женени, все му викаше да се стяга и да  помага и "ти това хубаво и добро момиче не го заслужаваш!" Колко пъти ми е давала добри съвети и ме е подкрепяла, особено по времето на раздялата ни, която беше повече от кошмар, винаги плачеше и ми казваше как съжалява, че синът й ми е причинил толкова много мъка и че се чувства ужасно. Двете с нея отгледахме дъщеря ми заедно, тя за нея човек убива. Горе-Долу бях "женена" за нея през последните няколко години, по отношение на гледането на детето. Simple Smile И сме се карали, и сме се дърпали, но никога не р било от злоба и със лошотия-просто спорове относно възпитанието и заниманията на детето, които всъщност водят съпрузи. Simple Smile Така че, има ги! Simple Smile

Последна редакция: пн, 03 дек 2018, 12:27 от Mam4e Bandit

# 132
  • София
''Чистенето у дома - пране и аз и той, това е пускане на ералня и вадене на пране, разпределяне между сушилник и сушилнята, вадене от сушилнята. Там е по равно почти това действие. Чаршафи сменя той, вдигането за чаршафосване на юргани, макар и олекотени, застилане с чаршаф с подпъхване под тежък матрак-това са негови задължения. Миенето на баните , че имаме повече от една-той. В миналото го правех аз, сега той е иззел тази работа. Препарати да не дишам.''

Постът на срало мече ме подсети за чаршафите и банята - ние се редуваме, едната седмица мия банята аз, следващата той, същото е и със смяната на чаршафите. Сменяме ги веднъж седмично - знам, че някои ги сменят два пъти на седмица, допускам, че е по-добре, но нямаме време. Така ни устройва.

# 133
Удоволствието или неудоволствието идват после. Първо трябва да пробва да сготви. После може да се окаже, че не може, че не си харесва сготвеното, нещо друго, но поне е опитал. Моят обича да готви, но не му вървят разни неща - напр. печива, десерти. Но няма да умрем от глад, ако легна болна, просто няма да ядем торти.
Тъй като нямаме помощ наблизо, за нас е важно дали можем да оцелеем, ако единият се разболее, влезе в болница. А не да се окаже, че детето стои гладно, защото няма кой да направи една супа.

Използвам, за да кажа на Срало мече, че има много готин ник!

# 134
И да добавям, че се сещам в движение.
Куче на лошо време основно той извежда. За мен е привилегията да съм на разходка в хубаво време. По кучето си има работа като по цяло бебе Simple Smile Децата се включват много още от начало-както от почистване вкъщи, така и със занимавки с него. Куче да си в нашата къща, смея да твърдя-райски живот живее.

Сметките не ги намирам за "работа".
На един клик са ни. Но щом се включва и това, то-сметките по дома като режийни са негови. Знам, колко ни е тока, просто го плаща той, така да се изразя. Аз си плащам лично моите неща, моят телефон, моите части от данъците (идват на всеки в е-банкирането), моята вниска за моята кола, и такси разни по деца.

Последна редакция: пн, 03 дек 2018, 12:43 от срало мече

Общи условия

Активация на акаунт