Мъжка и/или женска работа?!

• 17 156
  • 363
  •   1
Отговори
# 270
Ама молА ви се, виждала съм статия как да се перат детски обувки в съдомиялната Grinning
При нас зависи - ако в чиниите е имало пица или нещо по-сухо - директно в миялната, иначе първо изплакване в мивката от остатъци. Аз само я изпразвам, гадно ми е да я зареждам.

# 271
EmmaT SmileSmile
Vervam да си води подробни бележки къде да ходи!

Таис,изгоря Grinning
Аз руси и ниски мъже не харесвам,обичам тъмнокоси и високи,а ако са и със сини очи-лелееее Grinning
Че и организаторски умения,помага,животни обича.Къде каза,че живеете? Grinning

# 272
Човек всичко може, всичко. Ако искам ще мия, ако искам - ще редя миялна. Ама някой да ми смята - на колко члена и   колко ядящи, дали да използвам ръцете си, мъжа си, или уреда - това е нелепо.
Лепо, нелепо, това е положението. Някои хора от това живеят. Не могат без да коментират и поучават околните. За мен е много забавно да ги наблюдавам.

# 273
  • София
Като споменахте тетрисите: моите мъже (т.е. ММ и синовете ми), че даже и американчето, на което бяхме приемни родители, се научиха как се подрежда/зарежда миялна, само чистачката (вече в минало време, нямаме от месец и половина) за 10 години не се научи. Малки чинии до големи, чашите алогично поставени...

# 274
Тук няма тема, която да отговаря на заглавието си. Явно е вярно, че мъжете ви са организирани, а вие не.

# 275
  • София
Тук няма тема, която да отговаря на заглавието си. Явно е вярно, че мъжете ви са организирани, а вие не.

Истински се забавлявам от теме в тема- тук се гордеят с уменията и организираността на мъжете си, и  със собствения си мързел и неумения, но в темата за оплакването, най- хвалещите се никове, се оплакват от мъжете си, та пушек се вдига.
И се чудиш на кое да вярваш? Joy

# 276
  • София
EmmaT SmileSmile
Vervam да си води подробни бележки къде да ходи!

Таис,изгоря Grinning
Аз руси и ниски мъже не харесвам,обичам тъмнокоси и високи,а ако са и със сини очи-лелееее Grinning
Че и организаторски умения,помага,животни обича.Къде каза,че живеете? Grinning
На луната Joy Joy Hug

Ние и двамата сме добре организирани, за вас не знам. Нищо не изостава, ангажиментите се спазват и животът си върви. Единствено детето внася приятна нотка на хаос в ежедневието, но това е един от кефовете да имаш дете.

# 277

Истински се забавлявам от теме в тема- тук се гордеят с уменията и организираността на мъжете си, и  със собствения си мързел и неумения, но в темата за оплакването, най- хвалещите се никове, се оплакват от мъжете си, та пушек се вдига.
И се чудиш на кое да вярваш? Joy

Много, много се преекспонира и хиперболизира всичко.
Човек казва-"мъжът ми не помага в домакинстването" и край!Това е,той вече нищо не прави.Потребителката винаги има предвид точно това,което вие си мислите Stuck Out Tongue
пък то това може да значи,че не помага в чистене,готвене и подреждане,но пък се занимава с децата,със сметките и автомобилите...
Спрете да си правите изводи на база своите виждания и разбирания и всичко ще си дойде на мястото
Simple Smile
Ама май съм тръгнала срещу вятърни мелници да се боря...

# 278
Самият израз "мъжът ми не ми ПОМАГА в домакинството" е сбъркан....домакинството не е по дифолт женско задължение, че мъжът да ПОМАГА, когато може или когато иска.

# 279
  • София
Самият израз "мъжът ми не ми ПОМАГА в домакинството" е сбъркан....домакинството не е по дифолт женско задължение, че мъжът да ПОМАГА, когато може или когато иска.

Именно.

Ти пък какво се бориш, Vervam Simple Smile Тема е, всеки влиза и описва как стоят нещата в нейното/неговото семейство. Доколкото следя постовете, отговорите са най-разнообразни, което е нормално. Никой тук няма да си промени работеща система, само защото потребителката Х е изразила възмущение.

Колкото и да ми цъка някоя, аз, мъжът ми, детето и добитъкът ни сме хепи. Имаме достатъчно време един за друг, пътуваме често, почиваме ползотворно..какво повече може да иска човек. Живеем добре, а как живеят другите, които пишат тук, не ме вълнува.

# 280
Ти пък какво се бориш, Vervam Simple Smile Тема е, всеки влиза и описва как стоят нещата в нейното/неговото семейство. Доколкото следя постовете, отговорите са най-разнообразни, което е нормално. Никой тук няма да си промени работеща система, само защото потребителката Х е изразила възмущение...
Не обичам несправедливостта и изопачаването.Нямам против някой да не е на моето мнение,но имам много против,когато казвам едно и влагам един смисъл и после излиза,че съм казала и мислила съвсем друго??!?Аз ли знам по-добре или мнимия профил срещу мен.
Знам,че е загубена кауза,отказала съм се,просто понякога ме хваща нервата Simple Smile

Последна редакция: вт, 04 дек 2018, 16:52 от Не се сърди, човече

# 281
И друг път съм казвала, че при нас всеки върши това към което има претенции как точно да е направено.
Добра философия. Да беше и моята жена така...
Примери: праща ме на пазара, после "уф, що си купил такива моркови, тия не са хубави, а пък това месо е с жилки, а пък онова не знам си какво". Или помоли ме да пусна аз прахосмукачка, после "гледай тука в ъгъла останали два косъма".
Е какво да кажа, освен "ми свърши си го сама другия път, че да е точно както искаш".
Затова върша предимно традиционни мъжки работи като пренасяне на тежки неща и плащане на сметки, към тях претенции трудно може да има. Върви ли колата - върви. Има ли парно, вода, ток и интернет в къщи - има. Децата завел ли съм ги и взел ли съм от градина и училище - завел съм ги.
Неща, които изискват някакъв специфичен вкус или начин избягвам да върша, защото и без това все няма да е доволна жена ми после.

# 282
Много пък си чувствителен, крехкото его не търпящо критика ... Не си до на майка си полата, да ти се ръкопляска, като си вържеш обувките сам, ще се научиш да избираш правилно зеленчуците и да чистиш ъглите, не само да отбиваш номер.

# 283
  • Street of Dreams
Със сигурност е много доволна, че се грижиш всеки ден да има Интернет вкъщи, както и за парното - евала. Всеки да върши каквото може. Като се роди бебе тя го кърми, защото ти не можеш. А ти спиш, защото тя не може. Grinning

# 284
Ето една непрестанна женска работа - да очовечваш околните. Досадно е, чувстваш се като някакъв надзирател, а всички те мразят, щото ги гониш за уж дреболии.

Не че нещо, но за нормалния човек, ако му кажат някаква забележка, се старае следващия път да направи нещата по-добре, не да капитулира и никога да не пипне тая задача.

Щото колкото критика съм отнасяла за "това не го харесвам така сготвено" - ами променям начина на готвене, иначе досега 10 хил. пъти да съм се отказала да пипна тенджера.

То пък голямата философия да се научиш да разпознаваш качествена храна и да внимаваш в детайлите. И на жените не ни е приятно - ама се научаваме с времето. Много е гот да си ларж и да не ти пука за детайла, и аз искам така.

Или пък примерно в работата да ми кажат - това се прави по тоя начин, и аз да се фръцна - ами прави си го сам, като не си доволен.

Общи условия

Активация на акаунт