Мъжка и/или женска работа?!

• 17 156
  • 363
  •   1
Отговори
# 255
  • Пловдив
То съвсем извън темата, ама завлича моя мъж предната миялна за ремонт. И майстора му вика "абе странно, това е сравнително нов модел, що това така се е счупило, много странно. А по колко миялни миете?" и моя " Ми... от три до 5 на ден." и майстора "Е ми ти значи какво очакваш, ти си и взел живота за една трета от времето. А заведение ли имате, този модел не е за професионална употреба."

# 256
Продай я, не се лигави!
Един чудесен, верен Бош ми е тя - работи безотказно вече над 10 години. Сърцето ми се къса Sad

Аз мия на ръка. когато готвя много неща или пека 3 тави сладки тавичките в миялната-много хубаво се измиват,стъкени огнеъпорни също.
Останалото място в миялната е за стъклени чаши-вадя ги от шкафа и ги оставям на съдомиялната-защото в нас никой не полира чаши-само ги мият и седят на капки.
А след съдомиялната са си хубави и чисти без капки.
та 1-2 пъти в месеца я пускам,но много помага с тавите особено .

# 257
  • София
Мия на ръка купичките на кучето и котките - не мога да се пречупя да ги сложа вътре с нашите. Виждала съм други стопани да го правят, не ги съдя, просто аз не мога. Мия задължително и всичката посуда когато съм при баба ми на гости, веднъж седмично. Жената е на 89, винаги ни приготвя вкусотии, остава и да я зарежа сама да мие после чинии и тенджери. Тя упорито не иска миялна - майка ми от над 30 години все й предлага да й купи, и ние сме й предлагали. Не ще.

Вкъщи основно караме с миялната - май писах, бях на 6 когато ме научиха да ползвам, майка ми и до ден-днешен не мие на ръка. Лятото, когато си идвахме в БГ, се дразнеше, че в апартамента няма, съответно баща ми купи една и за тук. Помня как идваха някои съседки да ахкат и да охкат (80-те). После 90-те вече си навлязоха на пазара.

# 258
5 миялни на ден ???? Dizzy Face Всяка чиния поотделно ли в миялната ? Посуда от 15 души гости , чаши , чинии и прибори на един път ги събирам. И моята е от малките? Вие какво миете толкова?

# 259
  • Пловдив
Ми... не знам, събира се някак. Ние сме 5 човека, закуска-обед, вечеря и неделя гледам да сготвя още едно ядене за през седмицата. И те така. И мия абсолютно всичко в миялната. Няма чаша или чиния да измия на ръка. Нямам и сушлник за чинии, изобщо. Тави, тенджери - всичко в миялната.

# 260
Само аз ли я разбирам Янтрата, макар и да съм стигала едва до три дневно.
Simple Smile

# 261
  • Пловдив
То у нас и с пералните така. Ама моята е 7,5 кила, та добре ми идва. И са по-малко като бройка и не втрещяваме хората.

# 262
И така да е , след всяко ядене съдомиялна ? Не и ползвате пълният капацитет , т.е пълните я наполовина. Така си обяснявам 5 на ден.
Както и да е , бившата ми жена така и не успях да я накарам да я използва.

# 263
  • Пловдив
Да бе, не ползвам. Мхм. Хех, уроци мога да ти давам как се ползва миялна, просто у нас сме много хора и ядем.

# 264
Да бе, не ползвам. Мхм. Хех, уроци мога да ти давам как се ползва миялна, просто у нас сме много хора и ядем.
Ок ,значи ви трябва професионална , ама е доста цифра там.

# 265
То у нас и с пералните така. Ама моята е 7,5 кила, та добре ми идва. И са по-малко като бройка и не втрещяваме хората.
Тихо бе, сега някой ще ти обясни, че неадекватно переш всеки ден.

# 266
  • Street of Dreams
Много ми е странно това "зареждане на миялната" - вие не пробирате ли веднага всеки съд след използването му? Къде ги слагате, преди да ги "заредите" в миялната?
В мивката ги трупам, а ако там няма място - на плота.

Но защо?? Най-хубавото на миялните е, че държат кухнята чиста и в ред, без натрупани мръсни съдове, миришещи на всякакви храни и после да ти се отваря работа да подреждаш. При нас всяко нещо веднага след използването му заминава там - прибрано и да не ми е пред очите или да ми се мотка някъде - било то и една чаша от вода. Пускаме всяка вечер, почти винаги е пълна. Мислех, че това им е идеята на тези неща и че всички така правят. Мивката ми винаги е празна - там мия само джезвето и едни специални чаени чаши, както и зеленчуци примерно.
Не мога да си представя живота си без миялна Simple Smile

# 267
  • Street of Dreams

Ползвай я за шкаф. Все някога може да ти потрябва. Аз така си ползвам фурната и микровълновата за шкафове.

JoyJoyJoyJoyJoyJoy
Като бяхме гаджета с ММ, за една Коледа ми беше скрил подаръка във фурната - на 10 декември! Бил е сигурен, че само там няма да го намеря. Joy Сега хейтърите ще кажат, че съм била лоша домакиня. Joy

Аз пък баш тогава реших да му правя баница, нещо е имал специални заслуги сигурно...

# 268
Само аз ли я разбирам Янтрата, макар и да съм стигала едва до три дневно.
Simple Smile

В тоя форум и на мен не ми вярват, че пускам 3 миялни на ден. Ако ги редуцирам до 2, се радвам. Не знам как се яде с една чаша и една чиния - ами тавите, купите за салата, помощни чинии и купички, то се събира.

Също не разбирам какво значи "непълен капацитет" - редиш едни тетриси и по едно време свършва мястото, повече не може. Особено ако е от разнородни съдове, не само комплекти.

# 269
  • София
Нашата миялна е за 12 комплекта и през делничните дни я пускаме веднъж дневно. През почивните - 2 или 3 пъти. На ръка мия само кучешките съдове. И аз не мога да ги бутна в миялната с нашите.

Общи условия

Активация на акаунт