С коледна сурвачка ОКТОМВРИйче прави смела крачка! - Тема 14

• 34 857
  • 742
  •   1
Отговори
# 600
Неизвестна, няма да успееш да го оставиш да се натръшка навън. С голямата го минах това, колкото пъти направеше цирк, толкова пъти се втурваха спасители към нея.

Вариант 1 - забаламосваш с нещо. Вариант 2 - натоварваш го/нарамваш го и се прибирате. Може да потърсиш инфо за справяне с тантрумите. Има разни похвати, някои от тях по-скоро за успокоение на родителя, преди да му е пднало пердето и да е извил врата на скъпоценното. Joy Като цяло - избягвай ситуации, които водят до тръшкане, първо пробвай с отклоняване на вниманието, не възпитавай пред чужди хора (безсмислено е, както сама си разбрала), time out (родител и дете в две стаи) и няма много какво да направиш друго.

Над нас правят ремонт. Не знам как надушват дребната, че заспива. Задължително поне 10 мин. от съня ѝ правят нещо шумно, колкото да я събудят. И работата им е общо 15.

# 601
  • София
Аз пък си мисля, че ако вкъщи действам по възпитанието и го оставям да се натръшка, а навън знае, че ще му се размине, то няма ли да започне да ми се качва на главата още повече? Ще го мисля де, ама май този бебешки пубертет ще надмине колики и зъби взети заедно Joy .

Кога спи дребната?

# 602
В интервала 13 и 17, по около 2-3 часа. Много рядко преди обяд по 30-ина мин., ако се е будила през нощта или е станала много рано. Както днес - не стига, че се събуди през нощта, но и баща ѝ я събуди в 7, че влезе три пъти за дрехи. Преди малко си докопа биберона и полегна на дивана.

# 603
  • София
Елени е будна от 6 и ще заспи след 13ч.Вчера спа до 10.20 сутринта.
Сама се качва по стълбите вече,мислех до 6~ия етаж да я опна:grinning:

Тръшка се и тя много,инат е голям,мята,хвърля ужас е.Аз се птавя,че не виждам или я метам в стаята.До 3 г.така ще е.

# 604
Елени е будна от 6 и ще заспи след 13ч.Вчера спа до 10.20 сутринта.
Сама се качва по стълбите вече,мислех до 6~ия етаж да я опна:grinning:

Тръшка се и тя много,инат е голям,мята,хвърля ужас е.Аз се птавя,че не виждам или я метам в стаята.До 3 г.така ще е.

Боже, цялата група ни е с тръшкащи деца. И моята хвърля като се опитвам да и отнема вниманието, особено като е във фаза. Инат, с характер яко. Аз като сме навън я оставям да се тръшка, ако много се опъва и се дърпа, оставям я да се нареве. Явно съм супер безскрупулна и ако някой случаен се намеси бих му се отяла и то здраво. Един път една  жена 60+ с куче, излизаме и тя като ни видя: " Къде го водиш на тоя студ това бебе"?
Подминах я най-демонстративно, иначе щях да я насоля, а не ми се караше и занимаваше.

# 605
  • София
И аз съм се карала с непознати, особено като му казваха "я, каква принцеса", а той момче със сини дрехи и в същия цвят количка.

Попи, питах те, защото бих вдигнала скандал, ако вдигнат шум в интервала от 14 до 16ч.

# 606
Неизвестна, като цяло спазват часовете за почивка. Ама случва се да изпуснат нещо тежко, да ковнат нещо набързо, колкото да скочи в леглото и да трябва да я приспивам отново. Но като цяло редовно довършват в 13.45 или започват в 16:01. А под команда между 2 и 4 няма как дребната да спи. Заспива по-рано, буди се по-късно. Сутрин не работят - в 9, 10 е тишина. Започват около 11, 13, 16...Няма как да се съобразяват с нас, но аз се дразня. Започнаха в най-големите студове, когато нямаше и къде да мръднем. Да беше поне пролет да сме по цял ден навън.

# 607
Аз с Големия,като беше малък съм имала такива тръшкания и го нарамвах и в ктщи защото знаех че почне ли се и ще продължи поне 30 мин,той забравяше защо се тръшка и беше и малък да му отвлека вниманието. Честно казано изобщо не ми пукаше кой как ме гледа,а на коментари дори не съм обръщала внимание. Сега Стани е по-див,но по-бързо му минава.

# 608
Добре дошли в клуба на тръшкащите се... Моята е така откакто се е родила... Вече ми става лошо като започне... Тренирам си психиката колко мога да изтърпя... Общо взето се успокоява само с много търпение и гушкане, успокояване... Абе, налага ми се, и това е. Ако не я оставям да се наложи ще се дере зверски цял ден и ще се разстрои още повече. Гледам да я забаламосам с нещо. Ако има някой от домашните му я давам, докато ми мине и на мен, защото е способна да ме изкарва извън кожата.
Със спането сме добре, спи доста. Ляга си късно, зависи колко е спала през деня, но това ни устройва, иначе някой трябва да си легне с нея рано, а такива не се срещат... Сутрин продължава да си спи, Та чак до обяд, с кратко прекъсване за закуска, ако продължавам да лежа с нея, разбира се...Следобяд спи 2-3 часа, пак с мен естествено. Абе, поне се от спах и отлежах..., хахаха...
Откакто я отбих понякога ползвам бонус, спане на татко и бебе. Идва ми добре да се усетя сама без залепената за мен беба. Мислех, че тази прилепчивост ще спре с края на кърменето, уви... По цял ден ми се беси по ръцете, гази ме, катери ми се по главата или настоява да я гушкам. А вече си ми натежава доста. Няма 10 кила де.., но все пак. Не мога едно кафе да изпия, само ми дебне чашата, за да я разлее. Прави много бели, всеки ден троши нещо, съсипва. Обсебена е от телефоните. За тях може да се тръшка до откат. Само с YouTube се успокоява. Действа безотказно.
Незнам как процедирате вие, но аз вече не смея да излизам с нея по заведения, прави мазало и се тръшка, истинско мъчение е. А гледам хората какви кротки деца имат, вечерят си с тях, разговарят. Моята присъства на вечерята, но върху масата, ровейки по чиниите ни. Ако само посмеем да я свалим става страшно.

# 609
Хитрушана, една идея по-безобиден вариант е дребната. Не се тръшка много, бързо се разсейва, но до преди седмица-две беше същата лепка - разрушител. На баща ѝ му е по-слаб период в работата и този месец по-често е вкъщи. Може би това ѝ повлия и започна да е по-склонна да се отделя. Миналата седмица позволи на дядо си да я гушне. За пръв път...Май се похвалих, че остана у тях уикенда. Вече не реве истерично ако ме види да излизам. Е, още ме ревнува и не позволява някой друг да прояви близост към мен. Кафе пия само на крак на кухненския шкаф. Книги разпарчетосва само с поглед. Шкафът за обувки е за смяна, три плочки в коридора са залепени с монтажно тиксо, дълбае три дупки с малките пръстета в стената. Изобщо, за ремонт сме. Joy

# 610
Хаха, Попи и аз съм така с кафето. Все на високо са ви чашите. Да седне човек на спокойствие с чаша кафе само следобяда с второто кафе докато тя спи. Пия ли второ кафе по-късно от 14:30ч. е пак на крак. Като сме само двете е лепка, иначе не. Приема другите баба и дядовци. Но съм я оставяла с преспиване само за една нощувка на майка ми. Не ме ревнува и ММ остава с нея за някой друг час.

# 611
Стани не е лепка за мен,и Големия не беше. Нямам драма да го оставям на който и да е,но не го правя много така или иначе. Имам предвид за вечерите. Все си е с нас,но нека порастне още,много му треперя на него покрай всички алергии,боледувания. Хем още не съю открила сезона,хем вече искам да е лято.

# 612
Попи, с глас се смея😂, и някак ми олеква, че не сме само ние така, момичета. Тя обича да гостува на бабите, и никога не плаче когато я оставям. Забавлява се прекрасно и с по-големите си братовчеди. Те ми се чудят, че се оплаквам от детето, защото при тях била много послушна ( е да де, но не смеят да замръкнат по нощите). Лошото е, че не мога да я оставям често. При нас вече подадохме молбите за детска градина от наесен, а на мен ми се иска да я изпратя още утре. Права е Малдини, че в градината ще ги научат и да се хранят като хората и да се социализират... Нашият татко и дума не дава да се издума за градина. Него не го били пращали, затова не бил боледувал, дрън дрън и прочие... Мисля, че няма да се съобразя с това, и ще си я пращам, ако не наесен, то следващата пролет със сигурност.
ЕМА, май не попаднах на читава алерголожка в 1 ДКК. Дамата ме смъмри, че съм кърмила толкова дълго, в Германия захранвали от втория месец, как могло детето да не яде месо, яйца и т.н., това се получавало при кърмените деца. Още в този момент ми идваше да тръшна вратата и въобще да не й слушам и другите глупости. Все пак детето няколко дни беше на фенистил и диета, така че нямаше обрив и други симптоми, ето защо тя реши, че й нямало нищо, но ако не почна да я храня, щяла да развие анемия. Напомних й, че хемоглобина и феритина са с идеални стойности, все пак не съм отишла за такава консултация. С триста зора се нави да ми пусне кръвни по три показателя. Да, обаче резултатите показаха леки отклонения от референтните стойности към лакто глобулин ( един от протеините на млякото). Тя заключи, че все пак детето нямало такава алергия. Да й давам млечни и да видя доколко толерантност проявява. Да, обаче тя и при най-малкото наличие в храната се обрива и има разстройство. Гласът й става дрезгав. На ден започна да ходи по 3-4 пъти. Това и като бебе не го е правила. Тогава, тази същата алерголожка ни в клин, ни в ръкав ме попита няма ли начин да продължа някакси да я кърмя все пак... то нещо все пак трябвало да яде това дете... Как да реагирам на това според вас, месец и нещо след като спрях кърмата?!? Както и да е, тя предположи, че се касае по-скоро за непоносимост, отколкото за алергия, но било безсмислено да се правят тестове.😣
Трудно ми беше да измислям с какво да я храня, доста капризна ми идва, но факт е, че вече доста време избягвам млечните и разстройството спря. Четох, че се израства. Бадемовото и кокосовото мляко с банан и орехи чудесно я засищат и задоволяват. По цял ден мели нещо, ябълки, цитруси, каши, домати, краставици... Имам успех и със супите вече горе долу, прояде и сьомга. Давам й да опитва от всичко, белким прояде. Като си реши, че не иска нещо, няма сила, която да я накара да си отвори устата. И все пак изглежда яде доста щом пълни памперсите по няколко пъти дневно. Никакъв режим няма, яде нон стоп. Поне през нощта не иска.

# 613
Не си попаднала на читава алерголожка,това е ясно:) Стани не яде телешко,яйца,млечни и соя. Хемоглобина му в болницата беше 104,не е висок,даже по-скоро нисък,но не мисля че е сеързано с тези храни. Единствено телешкото зарафи желязото,хемоглобина е смесица от много други компоненти. Някой в групата беше вегетарианец и бебето също а е със 120 хемоглобин. Рибка повече давай,банан,авокадо-тези храни заместват някои важни неща на млякото. Единствено калция е нещото което трудно може да се замести с друга храна,но той с хемоглобина общо няма. При деца с алергии се препоръчва възможно най-дълго врене кърмене. Колкото до късното захранване,да има такива теории,но специално съм говорила с алерголога ни и той каза че към нещо което не си ял никога или имаш алергия или нямаш...Стани е на диетична кухня и съм много доволна. 9.800 е,изглежда жизнен и не се оплаквам. Ъпсурдно е при ясно изразени симптоми да се дава от алергена,това се прави чак след 5 годишна възраст,когато се води че алергията не е израстната и се прави десенсибилизация,въпреки че за храни това почти не съществува. ДКК-то не е мястото за алерголог! На мен пулмоложката на Стани също ми каза че е време да го захранвам,ясно ми е че тези храни са полезни,но те са полезни за хора които нямат антитела срещу тях! Алфа лактоглобулина 3 един от белтъците на млякото. Щом на кръвен е излезнало,значи има алергия,независимо колко е малко отклонението. Има деца с ниски стойности и силни реакции и обратното.

# 614
За справка,на кръвния Стани имаше 0.47 към бета лактоглобулин,това е белтъка който е процентно най-малко в млякото и се води че при такава алергия може да яде сирене,кашкавал и тн,защото при обработката им този белтък изчезва,е,да,Ама НЕ:) реагира си на всичко. 0.47 е много ниска стойност,но той все пак си реагира. А на кожния тест му излезна 10/3 на мляко,което пак е слаба алергия. Но когато правихме тестове на 2 месеца,всичко му беше отр. ,6 месеца по-късно вече не. И той по едно време ядеше млечни и след един вирус се отключи видимо алергията.

Общи условия

Активация на акаунт