С коледна сурвачка ОКТОМВРИйче прави смела крачка! - Тема 14

• 34 856
  • 742
  •   1
Отговори
# 615
И последно да допълня,извинявай ама колко дълго да си я кърмила...1 година..какво му е многото на това,кърмата е най-добрия пробиотик за коремчетата на бебетата,а бебета с алергия определено имат нуждат. Освен това чрез кърмата предаваш антитела,бидейки ти,не алергична към тези храни и помагаш на организма да се справя по-лесно. Има деца които през кърмата изобщо дори не реагират на алергените си. Не се обвинявай за нищо,тя по всяка вероятност се е родила с тази алергия,това е генетично нещо и още смесица от хиляди неща. Под генетично не разбирай че някой трябва да има алергия към тези храни от вас,достатъчно е само някой да има сенна хрема или да е боледувал много от бронхити като малък. Тези теории с ранното захранване са пълна глупост даже за мен,на едно бебе стомахчето не е готово да обработи портокал или ягода на 6 месеца,обратното може да получи диария и неразположение. Няма как едно дете да е алергично към яйце ако никога не е яло яйце,ако организма изгражда антитела след приема му,то той по всяка вероятност щеше да изгради и на 8 месеца да му беше дала. Успех в борбата с алергиите,не е лесно,но се свиква!

# 616
Хитрушана, тая жена къде си я намерила, не знам, говорила ти е простотии. Не й се връзвай. Добре си кърмила, изобщо не съжалявай. Захранване от втори месец е безумно, те дори не усещат вкус тогава и им все тая какво им пъхат в устата, няма смисъл.

Не се тревожете за тръшкането, нормално е. Ради е на периоди.

Ние второ бебе вече не чакаме, не го казвам за съжаление, просто да знаете да не чакате и вие новини :Д Алексче беше питала. Добре съм , такъв е животът. аз някак не го понесох тежко, може би заради Ради.

За солните стаи съм, но аз съм с хроничен синузит и много се усеща разликата. Пробвайте!

# 617
  • Варна
Моля за предложения как да го свикна малкия да заспива в леглото си и да си спи там съответно Simple Smile. Аз съм виновна, че от малко бебе го приспивам на нашето легло и после го местех в неговото. Сега само усети ли, че е в леглото си и скача, че се и кара даже. Доста жестока ми изглежда тактиката да го оставя да реве там.
Тъй като имахме проблеми с късно заспиване (към 2 часа) и спане до 12 на другия ден, започнах да го будя сутрин в 10 и следобед го събуждам в 16 часа ( час и половина сън ). Изградихме сравнително добър режим в момрнта, но правилно ли е да го будя така според вас?

# 618
  • София
Ако искаш да го пращаш на ясла и градина - да, там ги будят и спят до 15ч, така че ако свикне така ще е в негова полза, а ако го направиш ти , а не лелките ще е по-спокоен. Пробвай да го сложиш в леглото и да стоиш до него, докато не заспи, ще отнеме време, но трябва да свикне.

# 619
  • София
При Елени няма шанс,тя се изправя и си тръгва да си слиза от леглото.

И мисля,че е с конюктивит.

# 620
  • София
И аз с будене регулирам режим от мноого време, че дори и сега. Позволявам му да спи максимум 2 часа през деня и го будя, защото иначе вечер е страшно.
Той също заспива само с мен на спалнята, в кошарата го правеше за известно време, но пак спря. При драми със зъбите дори го разнасям, за да заспи.
През нощта става, реве, дере се, играе по няколко часа, включително и тази нощ от 3 до 5.30 сутринта. На автопилот съм. Обвинявам кучешките, ама знае ли човек.

Миднайт, защо мислиш, че е с конюктивит малката?

# 621
  • София
Воднисти са й очите и се събира секрет в основата.

# 622
много неприятно, Миднайт, дано бързо минава

Аз давам на Ради играчки в леглото, оставям я да си играе към 9 и до 10 е заспала, минавам само да я завия

# 623
  • Бурса
Габи имаше конюктивит веднъж като беше болна. Сутрин очичките почти слепени от гурели. Правех отвара от лайка и прочиствам с тампонче за грим от вън на вътре, като за всяко оче ползвам отделно тампонче.

# 624
Тели ние с теб,хем от едно и също нещо децата боледуват,хем с абсолютно еднакви симптоми:) И Стани имаше,точно така слепено и течеше. Капки с антибиотик,сребърната вода много помогна също.

# 625
  • София
Сега се метна от дивана и егати цицината на челото.пфуу лудо дете.

# 626
+1 за всичко обяснено от Ема за алергиите. Сега май има някакви теории, че сенсибилизирането става вътреутробно. Алергията си е генетична, ама първият контакт е още през плацентата.

В Германия не захранват на два месеца. Алерголожката явно е доста изкуфяла.

Да се похваля - дребчо е вече без хидронефроза. Наскоро го водихме на профилактични при нефроложката.

По темата с яслите : ММ не е ходил нито на ясла, нито на градина. Баба му го е гледала вкъщи до предучилищната, защото го били пробвали веднъж-два пъти и мрънкотел (да не ви обяснявам какви драми са, защото Анди мрънка по 30 секунди като го оставяме в яслата). За 6 години гледане вкъщи е бил потресаващо злояд и е живеел основно на вафли. Аз нали се върнах преди 3м на работа и честно не мога да си представя да стоя вкъщи 2 години, че и повече. Лях тотално да изтрещя.

Последна редакция: пн, 11 фев 2019, 00:17 от maldini88

# 627
Аз нямам никакви играчки в стаята, където спи детето. Не искам да има нищо, което да го стимулира да излиза от кошарата.
Веднъж падна от кошарата и от тогава не слагам нищо в нея ( освен обиколниците, към които е пристрастен) , нито на скрина до него, никъде!
Така съм изблизала спалнята, все едно току що сме се нанесли Wink
Вчера му завършихме детската стая. Ще решим кога ще го местим. Тогава вече ще е трудно, защото ще е в една стая с играчките си.
Не знам при вас как е, но у дома все нещо се крие- сега му прибрах половината книжки, защото ги изяде и се ядосах, ако види шишето с водата ще го награби и ще стои с него в ръцете с часове, независимо има ли вода в него или не, все нещо иска да яде, дистанционното се крие, мисля да мина на телефон с копчета пак, защото постоянно ми иска телефона. Абе, лудница е, честно!!! Всяко стърчащо конче е забелязано, ако има капка някъде може да я чопли с часове, ако не си си обул чехли ти ги носи. Има си някакви негови ритуали, които се правят всеки ден. Направо на моменти мисля, че живея с Монк Wink

# 628
И Анди ми носи чехлите. Пробва и неговите пантофки да си слага сам, ама закопчаването му е извън възможностите.

Тая вечер си игра един час с щипки от простора. Мяташе ги под един стол. Пълзеше отдолу да ги вади.

# 629
Оф, това тикане навсякъде... Нарочно навира нещата под дивана, за да го местя
. Много е хитър Wink
Напоследък любима играчка му е шарена спирала като от нашето детство.. голяма забава Wink една приятелка му я подари. Женска играчка уж ама се оказа интересна

Общи условия

Активация на акаунт