Децата на АРТ технологиите, размисли и страсти 44

• 40 423
  • 729
  •   1
Отговори
# 210
Е, на година колко интерес да има. Аз и за 2-3 минути се учудвам, че ги има. Радвай се Grinning

# 211
И аз чета и на обяд и вечер. Малкия заспива на половината страница, другия чака още една да прочета. Нямам идея дали ще четат с интерес, но виждам че всяко дете се развива по различен начин. Каквото и да правя, малкия няма интерес към сериозните науки, на човека му се играе и толкоз. Дригия в момента може да брои до сто, събира числа до десет. Иска да пише думи, по-дългите ги диктувам буква по буква, и после ги прочита.
Имам чувството, че година две и няма да вярва в дядо коледа. Колите ги купихме от джъмбо, прибираме се от градината, и след час и  нещо пристига с опаковката и ми показва ситни букви които с очила мога да прочета, като ми заявява - нали дядо коледа донесе подаръците, тука защо пише джъмбо. Десет секунди мигам докато измисля лъжата. Казах му, че дядо коледа няма време да прави опаковки и ги поръчва в Китай, в една фирма която се казва Джъмбо както магазина и затова има такъв надпис. Погледна ме човека, ама разбрах че ми повярва на 30 %. Започна да ми става сложно, от както знае буквите.

# 212
Фели - много се смях Simple Smile опасен ти е човека Simple Smile

Аз не съм виждала момчето от вторник и ще го видя чак в неделя. С ММ сме на почивка, майка ми го гледа.

Приказки чета от както стана на около 2 години, преди това изобщо не хващаше нищо и само ми казваше “ чао”, защото знаеше, че е време за спане. В началото четях за Али Баба, Червената шапчица и прочее, сега му харесва Франклин. Една книга с торта за рожден ден му е любима, знае коя картинка коя е и на коя страница е, та номера с половин приказка или да спестиш страница не минава. И на всичкото отгоре, все нея иска да чета. Купих и други от поредицата, но тази е с най-голям интерес.

# 213
Ще си имам големи проблеми, когато му кажа нещо поучително, човека ми отговаря - знам, аз всичко знам, ти нищо не знаеш. Разсъжденията му за живота са по-интересни, мама първо е била бебе, после дете, след това голяма, и накрая ще стане пак бебе, аз ще съм голям, ще слагам памперс, ще я храня с лъжицата. Да се смееш ли, да ревеш ли.....

# 214
  • В сърцето на любимия човек
Леле, леле, Фели 😂 То наистина е "да се смееш ли, да плачеш ли"...

Аз тази сутрин се събудих с проблем в очите - фокусирам в центъра на погледа, останалото трепти като в дискотека, все едно съм гледала срещу слънцето, но не минава като при осветяване на погледа. Ужасно е затормозващо, на някого случвало ли му се е подобно нещо?

# 215
И в двете очи ли?  Като светкавиции ли го усещаш?
Чувствителна ли си към светлина? Други оплакваниь има ли?
Ако си недоспала или дълго си ползвала екран е нормално.
Ако не отшуми за час-два, аз бих направила консултация с лекар.

# 216
  • В сърцето на любимия човек
Аз съм с периферна дегенерация на ретината и съм лепена с лазер, та това за светкавиците и нишките в погледа ми е познато.
Пооправи се, колкото и да е странно, след като се мъчих да фокусирам, за да напиша предния пост, но пък сега ме болят очните ябълки. Че съм недоспала и уморена е ясно, но явно е повече, отколкото си мисля. Ще се оправя, надявам се след 2 години да се похваля, че съм спала цяла нощ 😂

# 217
  • България
Пънче,случва ми се.По някое време разфокусирам.Така и не мога да разбера на какво се дължи.Мерила съм кръвно,кръвна захар в такива моменти и са нормални.
Определено е свързано с умора и недоспиване.
Скоро не ми се е случвало!!!
Аз влязох да питам за рецептата за меденки.Мисля ,че Гугито ли кой я пускаше миналата година.Но тя нещо се изгуби

# 218
Ето една:
2яйца
1сл сода
1сл канела
1чаена чаша захар
1 кафена чаша мед
1кафена чаша с масло или олио(предпочитам масло)
Разбъркваш и после добавяш брашно докато стане меко тесто, като маслено става, не се точи съвсем, но е много вкусно

# 219
Ето ги меденките на Гуги

1 чаена чаша захар
1 чаена чаша олио
2 яйца
6 супени лъжици мед
1 супена лъжица сода за хляб
2 супени лъжици канела
брашно като за средно меко тесто

разбивате хубаво яйцата със захарта, олиото, меда и канелата. добавяте брашното и содата, омесвате тестото. оставяте за 30 мин в хладилника, за да не лепи много при работа.
после разделяте тестото на части, разточвате ги с дебелина около 1 см и изрязвате с формички. или пък си късате равни парченца от тестото и с ръце оформяте топчета. слагате върху хартия за печене или намазнена тава и печете в загрята фурна около 7-10 минути.
изпичат се много бързо, затова бъдете нащрек!

# 220
  • България
Благодаря ви!
Сега ги почваме с момичетата Simple Smile

# 221
  • София
Минавам да пожелая на всички весели и щастливи празници!
Щастлива съм че ви има!
И един въпрос. Някой знае ли за някакъв почасов център, в който да може отвреме на време да се оставя едногодишно за някой и друг час, без придружител? Май всички центрове са за от 3 нагоре...

# 222
Няма такъв

# 223
  • София
Така си и знаех! 🙁

# 224
Весели празници и от нас Simple Smile
Има един родителски кооператив в Манастирски ливади, къде може и почасово да се плати да се занимават с детето Wink Ние с Кайо ходихме там на Хелоуин парти. Трябва да потърся координати. Другото почасово, че и безплатно е у нас Stuck Out Tongue Winking Eye

Общи условия

Активация на акаунт