Азиатска козметика и грим 6

• 46 072
  • 735
  •   1
Отговори
# 570
Момичета, моля за съвет. Не мога да накарам майка ми (близо 60г) да използва повече от 2 продукта за лице, а именно крем за лице и крем за очи. Кремът за очи, който съм й купила е на Benton, но недоумявам какъв крем за лице да й купя, сега ползва лилавата серия на Mizon с колаген, но е на свършване. Помогнете Simple Smile препоръчайте нещо за зряла кожа, което да хидратира добре и да намалява бръчки. Адски ми е сложно да е само 1 и да е достатъчно, все пак говорим за корейска козметика.

# 571
Продуктите ми трябват най-вече за хидратация, ако има някой от тях и с благоприятно въздействие върху порите, също би било добре. Не че с порите имам някакъв проблем, по-скоро за превенция.

# 572
Момичета, снощи сложих нощната на cosrx с ориз, но не попи в кожата, така ли е при вас или съм омазала много тежки продукти преди това, но пък те попиха бързо.

# 573
На мен също не ми попива,а дори не слагам нищо преди нея.Получих тези тестери днес.Предполагам след тонера трябва да ги ползвам.

Последна редакция: чт, 03 яну 2019, 13:48 от qeq

# 574
  • София
Не виждам всички продукти от снимката.
Ампулата с прополис е ок след тонера.
Пилинг серумът с витамин С бих го ползвала след измиване и балансирано РН (балансира се чрез изиващ гел с такава насоченост, чрез тонер или по естествен път 10-15 мин. след измиване)

# 575
Благодаря!А би ли ме насочила кой измиващ гел е с такава насоченост?Другите са тези. Innisfree energy oil предполагам пак след тонер се слага.

# 576
Момичета, може ли мнение за Buffet серума с центела. И ако натрупвам върху кожата продукти с центела ок ли ще е, смятам да ползвам серума след тоника от серията.
Моето мнение за центелата е колкото повече, толкова по-добре. Това е едно от откритията ми за 2018 и определено при редовна употреба има страхотно въздействие върху цялостното състояние на кожата. Конкретния серум е много хубав продукт от добра марка, с богат, но чист състав, и прекрасно се комбинира с останалите продукти. Може да се ползва и около очите за допълване на грижата.

Малко инфо за центелата:
Скрит текст:

Азиатска центела (Centella asiatica), Азиатско хидрокотиле, Готу кола, тигрова трева представлява дребно, влаголюбиво тревисто растение. От години се използва в Азия Използва се като кулинарен зеленчук и като лечебна билка. Освен изключителното си въздейтвие върху рани и кожни раздразнения се препоръчва и за лечението на различни кожни заболявания като проказа, лупус, варикозни язви, екзема, псориазис ,а също и за диария; треска; аменорея и заболявания на женския урогенитален тракт. Подобрява съдовия тонус и се препоръчва при венозна недостатъчностуварикозни вени ,спукани капиляри и розацея.

Химичен състав на готу кола / Биологично активните вещества:
-тритерпеноидни сапонини (основно отговорни за заздравяването на раните и съдовите ефекти чрез стимулиране на производството на колаген в мястото на раната)
-пентациклични тритерпеноиди - азиатикозид и брахмозид, които също спомагат за оздравяването на раните;
-флавоноиди, укрепващи вените;
-малки количества етерично масло;
-азиатна киселина и брамична киселина (мадекасова киселина), цебелелоза, цестелозид и мадекасозид.

Листата и коренът съдържат оцетна киселина. Изсушеното листо съдържа целоева киселина. Цялото растение е богато на витамини В и С и каротеноиди. Микро и макроелементи изолирани от готу кола са: желязо, калий, мед, цинк, калций, натрий, манган, кобалт.

Как действа готу кола (употреба в традиционната и китайската медицина, и аюрведа)?
-подобрява паметта;
-благоприятства движението на кръвния ток, увеличава броя на белите кръвни клетки и пречиства кръвта;
-използва се като подмладяващ агент за насърчаване на младостта;
-поради диуретичните си свойства се включва в лечението на дисурия;
-действа успокояващо и се употребява за лечение на истерия, възбуда, безсъние и епилепсия;
-прилага се локално при елефантиаза под формата на паста;
-включва се в лечението на заболявания на уринарния тракт;
-лекува кожни инфекции и заболявания, подуване и хронични язви;
-лекува студ, кашлица, астма и дрезгав глас;
-полезна е и за лечение на рак;
-осезаемо помага в лечението на рани;
-действа имуностимулиращо;
-използва се за понижаване на високото кръвно налягане;
-лекува артрит и болки в ставите;
-лекува изгаряния, премахва белези от нараняване или варицела;
-Gotu kola е полезна при лечението на черния дроб и бъбреците;
-растението е полезно за лечението на стомашно-чревни проблеми;
-понижава телесната температура, причинена от треска;
-намалява женската стерилност;
-прах от азиатска центела, смесен с кокосово масло, намалява падането на косата, укрепва косата и насърчава растежа на косата;
-полезна е за децата при разстройство на червата;
-в Тайланд се използва за детоксикация на отравяне с опиум;
-употребява се и за лечение на жълтеница;
-растението може да се използва за всякакъв вид нарушение на кръвообръщението.

25 невероятни ползи за кожата от готу кола/азиатска центела

-увеличава производството на фибронектин, колаген тип I, колаген тип III и стимулира пролиферацията на фибробласти, за по-здрава, по-твърда кожа и съединителна тъкан;
-защитава еластина и хиалуроновата киселина от разрушаване, като по този начин предпазва еластичността на кожата, здравето и хидратацията й;
-бори се със стареенето на кожата и бръчките, благодарение на тези комбинирани действия върху колагена, еластина и хиалуроновата киселина;
-заличава стрии и целулит;
-моделира хипертрофични белези и келоиди;
-лекува изгаряния;
-ускорява заздравяването на раните;
-предотвратява и лекува фиброзата;
-заздравява кожните кръвоносни съдове;
-защитава стените на кръвоносните съдове и ремонтира течащи капиляри, като по този начин подобрява задържането на вода;
-подсилва оксигенацията на тъканта на долната част на крака, отстранява въглеродния диоксид от тъканите и намалява отока на глезена, тежестта в крака, сърбежа, болката, подпухналостта, безпокойство, спазмите и умората;
-подобрява хроничната венозна недостатъчност (CVI), лимфоедем, хипертензия на вените, разширени вени, хемороиди и флебити;
-предпазва вените от последствията от дълбока венозна тромбоза (ДВТ);
-при диабет предпазва от клиничните етапи на заболяването на вените, стабилизира артериалната плака и предотвратява атеросклерозата;
-предпазва от слънчево увреждане;
-лекува хиперпигментацията;
-намалява сухотата на кожата;
-има противовъзпалителни свойства;
-силен антиоксидант е;
-бори се с гликацията (процес, в резултат на който се уврежда колагена в кръвоносните съдове);
-лекува възпаление на мастните тъкани;
-стимулира липолизата по-добре от кофеина;
-предотвратява витилиго чрез защита на меланиновите клетки от оксидативно увреждане;
-подобрява защитната бариера на кожата и по този начин подобрява хидратацията на кожата.

Момичета, снощи сложих нощната на cosrx с ориз, но не попи в кожата, така ли е при вас или съм омазала много тежки продукти преди това, но пък те попиха бързо.

ТЕS,по-плътна е, но нямам проблем с попиването, въпреки че се усеща, че имаш нещо на лицето. Със суха кожа съм, но и много напластявам особено вечер. Пробвай с по-малко количество и само с потупване.

Sambo09, от сериите на Benton тази с охлюв е основно насочена към проблемна кожа  и има действие върху порите и заглаждане на релефа. Какаото е за хидратация, алоето за успокояване.

Не мога да накарам майка ми (близо 60г) да използва повече от 2 продукта за лице..
Има фирми с хибридни продукти от типа на Hyggee и Blithe (и не само), където цялата рутина е с 3-4 неща.

Последна редакция: чт, 03 яну 2019, 16:14 от Viola Tarakanova

# 577
Аз чета в нета за киселините и витамин С, и съответно кое, как, с какво и кога се ползва. Включително и във форума (Виола, от три мнения две са твои Hug ). Та, ровейки попаднах на тази статия, в която се твърди че не е нужно да се изчаква преди и след нанасяне на киселини. Имате ли коментари по нея?
Иначе аз си имам тоник с ниско ph, ама ми се иска и измиващ продукт. Препоръчайте хубав такъв ако се сетите. Имам засега в кошницата Good morning на Cosrx..

# 578
  • София
Към qeq:
Измиващите гелове нямат нещо особено. Ползвай ги след почистващото олио. Те ще допочистят кожата след олиото. Поне вечер. Сутрин зависи от нощната ти грижа, аз например пропускам масленото измиване.
Единият гел е хидратиращ, т.е. нищо специфично като употреба. Другият на face shop не се вижда добре и не знам дали има особености на ползване (ако е двойно пакетчето провери дали не е олио и измивен гел).  
Олиото бих го ползвала след тоник, ампула, есенция. Преди крема. Зависи каква грижа полваш. Това е олио е малко с функция на серум и ако не наслагваш продукти, може да го ползваш след измиване преди крема за лице.

# 579
Dr belmeuer е страхотен поне при мен, страшно добре хидратира купих го покрай такава мостра.

# 580
Аз чета в нета за киселините и витамин С, и съответно кое, как, с какво и кога се ползва. Включително и във форума (Виола, от три мнения две са твои Hug ). Та, ровейки попаднах на тази статия, в която се твърди че не е нужно да се изчаква преди и след нанасяне на киселини. Имате ли коментари по нея?
Иначе аз си имам тоник с ниско ph, ама ми се иска и измиващ продукт. Препоръчайте хубав такъв ако се сетите. Имам засега в кошницата Good morning на Cosrx.
IceIce Flowers Hibiscus
Good morning на Cosrx e много хубав продукт и върши по-добра работа от редица скъпи и луксозни гелове, а варианта на Purito дори е по-хубав според мен.
За киселините - и аз много четох в началото, още повече, че ме беше страх да не си съсипя кожата и подходих супер внимателно. Повечето мнения са в подкрепа на изчакването, но то си е въпрос и на чиста химия, а и с него  няма нужда толкова прецизно да се следи състава на останалите продукти. Само искам да уточня, че всичко все пак зависи и от вида продукт, вида киселина и концентрацията.
Изчакването преди употребата има 2 цели:
1. Да се изсуши хубаво лицето след измиването вкл. микро капките по власинките. Защо? Защото киселина+вода правят химична реакция, при която се отделя голямо количество топлина (екзотермична реакция). Разбира се концентрациите, които използваме са ниски, но все пак употребата на к-на върху влажно лице може да предизвика най-малкото раздразнение и ефект като от слънчево изгаряне.
2. Възстановяване на pH баланса и мазнините след измиването, независимо дали се ползва  балансиращ гел (коментирали сме много пъти)
Изчакване след нанасяне на киселини:
1. Пак случая с вода и киселина
2. За да се даде възможност продуктът да действа без да се компрометира киселинната среда. Смята се, че поне 15 мин са необходими, за добър ефект, но само и единствено ако няма прекален дискомфорт. За 15-30 минути се смята и, че киселината спира да е активна и спокойно маже да се нанасят останалите продукти независимо от състава (вит.С, ниацинамид, други к-ни и тн)

И пак повтарям-това е базата, но всичко зависи от продукт, концентрация, нужди и вид кожа.

Редактирам с въпрос. Мишел, как е оризовия тонер? Всички блогъри са много възхитени от него, а и марката ми от любимите, но друго си е жив човек да каже Simple Smile

Последна редакция: чт, 03 яну 2019, 17:24 от Viola Tarakanova

# 581
[Сега съм хвърлила око на тези продукти. Искам ги и трите, хаха, ужас Joy  .

TIA'M - My Signature Vita B5 Toner - https://www.yesstyle.com/en/tiam-my-signature-vita-b5-toner-180m … ml/pid.1066730562
Това го чакам, но преди дни отворих Rice toner на I`m from и не знам кога ще му дойде ред.
Мисля че с центелата е хубав,поне по отзиви от нета.
[/quote]

michelle_ma_bell, благодаря ти! Ще поумувам още малко и ще видя какво да си взема.

T.E.S. , при мен нощната маска на cosrx с ориз попива много добре. Не ми утежнява, но и аз съм с много суха кожа. Дори понякога я чувствам като недостатъчна, в зависимост от това какви продукти съм сложила преди това.

# 582
Редактирам с въпрос. Мишел, как е оризовия тонер? Всички блогъри са много възхитени от него, а и марката ми от любимите, но друго си е жив човек да каже Simple Smile
Виола, май нямам още крайно мнение.
Харесва ми че е хидратиращ,но не виждам да прави нещо друго.Та в този смисъл малко съм разочарована,защото очаквах нещо избелващо,но може с времето да се прояви.
От друга страна е точно хидратация Чок Чок както казват корейките, което пък търсех отдавна.На мазна,смесена кожа не мисля че ще се хареса.

Та така,не е лош продукт,зависи какво търси и очаква човек.
Ще пиша пак, ако имам промяна в мнението.

ПП.Центелата е много хубава и за проблемна и за чуствителна кожа, но го написах горното за да няма някой след 1 месец да се жалва че си е взел нещо и пак има проблем с пъпките.Грижата за проблемна кожа е трудна и комплексна и само с 1 продукт не може да се очакват чудеса.А при хормонални проблеми примерно, ако ще триста центели да сложи човек,пак няма да има ефект.

ППП. Киселини може да се ползват и без изчакване СЛЕД тях, въпросът е че се съкращава времето им за действие.
Ако се ползва нещо слабо и ежедневно-е О.К. да не се изчаква.
Аз преди правех 5% гликолова два пъти в месеца, като си лягах само с кис.тоник.Ефектът е потресаващо добър в сравнение с ежедневни слаби падове или сравнено с тоник и нещо отгоре без изчакване.

ПРЕДИ те съветвам да изчакваш,точно поради обяснените от Виола причини.В противен случай караш кожата ти да работи на бързи обороти без да постигаш съществен ефект.Просто няма смисъл,пази си кожната бариера ,че разрушаването и води до доста проблеми.
За слаби киселини изчакване 3-5 минути е компромисен вариант.

Последна редакция: чт, 03 яну 2019, 19:54 от michelle_ma_bell

# 583
  • в голямото село
Благодаря на всички за мненията за центелата и серума на Purito. Безценни сте. Не боря проблемна кожа но търся мойте си продукти, които работят  и експериментирам. Ще го включа и в рутината на тийнейджърката тя бори проблемна кожа.

# 584
Michelle ma Belle, какъв гликолов продукт за пилинга ползваш?

Общи условия

Активация на акаунт