Азиатска козметика и грим 6

• 46 228
  • 735
  •   1
Отговори
# 330
Което ми напомня пък аз да ви се пооплача и да поискам съвет.
Скрит текст:
Писала съм, че кожата ми е по скоро суха, нямам широки пори, акне никога съм нямала, излиза някоя случайна пъпчица покрай цикъл и така. Откакто съм обаче почти изцяло на азиатска забелязах, че ми излизат пъпчици. Понякога като обрив, на слепоочието или брадичката и минават скоро, понякога болезнени подкожни. В момента имам една отстрани на брадичката от три дена (всеки момент очаквам цикълът между другото), която не избива, но много ме боли и е зачервена. Покрай нея имам и някакви по-малки, абе ужас! Понеже никога съм нямала пъпки, аз и не знам как да ги третирам, нито имам с какво. Моля ви, кажете какво да ги правя и съответно как да разбера от кой продукт ми излизат? Като ги изключвам по един предполагам, но за колко време? А може ли да е от комбинация от продукти? Всичко това ми е много странно, защото моята кожа не е чувствителна и мнооого рядко имам негативни реакции към козметика.
IceIce, за такъв тип "инцидентно изпъпчване" спасението е леко почистване с тампони с киселина, после продукт с  центела (като цяло моето мение за центелата е колкото повече, толкова по-добре - серум,ампула, крем), отгоре някакъв цинков крем вечерта (на Cosrx с цинк и центелата е хубав) и винаги, когато можеш лепенка за пъпки. Аз така се оправям вече от почти година и като хвана гадината още като тръгва и за ден-два изчезва. Никога не съм имала акне, но от време на време ми излизат пъпки, понякога подкожни, и понеже ми е много фина кожата е някакъв ад - подуто, боли, зачервено, с дни не може да избие...аз го разчовъркам и стане рана, а тя не може да мине със седмици. От както съм на корейската грижа почти нямам вече такива ситуации Simple Smile
Малко по-назад писах за TIAM сет за пъпки и че е много добър. Особено кремчето с каламин е супер (за съжаление го няма като отделен продукт).

Catalano, чакала съм шипване и по една седмица. Понакога са супер бързи, друг път се моткат а продуктът е в наличност.

Sambo09, включваш внимателно продуктите, един по един, най-добре вечер, когато можеш да проследиш за реакции. Задължителнно първо правиш тест отстрани под брадичката преди да намажеш цялото лице. Пробваш първоначално на максимално нетретирана кожа  и не бързаш да нанасяш други стъпки.
Много продукти съм изпробвала и до момента,следвайки това правило, не съм имала реакция нито веднъж.

Теди, аз от няколко месеца тръгнах без грим - само слънцезащита и пудра отгоре. Това е за сефте от 2010г насам, когато се петносах след едно море. Толкова съм доволна от цялостното състояние на кожата, че само се гледам и се бъзикам, че накрая ще стана като Нарцис -влюбена в собственото си отражение Smile

# 331
Момичета, тъй като котейската козметика е избелваща и задължително накрая се завършва със слънцезящита, какво правим след нанасяне на околоочен крем, който пак има избелващи агенти? Мисля, че не съм виждала корейски околоочни кремове със слъцезащита, а дори и да има ще е не повече от 15, a аз мисля, че трябва да е 50. Едва ли може да се слага от слънцезащитните кремове за лице и върху очите. Не искам да стана на петна. Как процедирате вие?

# 332
И там мажа от слънцезащитния, за мое учудване от корейските защити очите не ми сълзят и не ми люти, а моите очи са чувствителни.

# 333
  • Prismatica Aerie
Едва ли може да се слага от слънцезащитните кремове за лице и върху очите.
Върху - не. Около тях - да.

Благодаря на всички за отговорите относно шипването от Yesstyle.

# 334
И там мажа от слънцезащитния, за мое учудване от корейските защити очите не ми сълзят и не ми люти, а моите очи са чувствителни.
Навлизам лека-полека в дебрите на корейската козметика и гледам да се информирам повечко. Joy Кой е кремът за лице, който ползваш и за очи? Цялото око ли мажеш, заедно с клепача ли? Защото аз слагам околочен крем и върху клепача, под веждата и отдолу до очната ямка и съответно слънцезащитата трябва да се нанася на същите места, за да не се петносам. И моите очи са чувствителни и все нещо ми люти, та затова се интересувам Hug

# 335
Добре дошла, до момента съм ползвала:
MISSHA ALL AROUND SAFE BLOCK ESSENCE SUN MILK SPF50+/PA+++
NEOGEN - Dermalogy Day-Light Protection Sun Screen SPF50 PA+++ ,
innisfree - Perfect UV Protection Cream Long Lasting SPF50+ PA++++ ,
В момента ползвам Missha All Around Safe Block Essence Sun Milk SPF 50 PA+++
Този скоро го получих, но все още не съм го ползвала
jigott - Whitening UV Sun Block SPF 50+ PA+++
Като казвам, че нанасям по очите имам предвид не обилно а с леки потупващи движения, съвсем малко количество като от околоочен крем или първоначално може да разнесеш от остатъка, които е по лицето, за да пхробваш дали ще ти понесе.
При мен от всимки други западни слънцезащити ми лютеше.
ПС. Сега виждам, че трябва да ми дойдат 8 поръчки, като 2 от тях са с по 2 продукта Satisfied

Последна редакция: чт, 20 дек 2018, 14:47 от Анонимен

# 336
Jozepha, ако околочния крем е за активно избелване (в момента ползвам такъв с ниацинамид и киселини), той е предназначен по-скоро за зоната на торбичките и под очите , където се образуват петънца и е препоръчително да не се нанася на клепача. Иначе всички останали околоочни и аз нанасям на цялото око (от което ми пораснаха веждите Grin), както и слънцезащитата, защото моята обикновено е минерална или с хубав състав без спирт, и дразнители и няма проблем да се нанася на деликатните зони. През деня слагай и слънчеви очила ако се притесняваш.

Теди, и аз съм така -чакам подаръци ама май ще дойдат чак догодина. Но вчера получих 3 пакета Smile
Скрит текст:

# 337
Виола, не знаех, че от слънцезащитата растат вежди, аз точно се чудих какви серуми да търся, за да ми израснат.Grinning

# 338
И аз винаги съм нанасяла околоочен и на клепача, че и над него, защото ми е много суха кожата там, но не съм забелязала да са ми пораснали веждите.

# 339
Виола, не знаех, че от слънцезащитата растат вежди, аз точно се чудих какви серуми да търся, за да ми израснат.Grinning
Ахаха, нещо не съм го написала като хората- от околоочните кремове и серуми пораснаха Simple Smile

кукумицинка, определено имам разлика преди и след. Сгъстиха се, а бяха пършиви -особено след един неуспешен опит за оформяне. Сега са едни лъскави и плътни, контура се подчерта. Не съм променяла нищо в режима си освен, че започнах да ползвам корейско и мажа околочните и центела бъфета на Purito и по клепача. Може и да е от шийт маските, които също винаги са ми върху веждите, но нещо определено е подействало.

Последна редакция: чт, 20 дек 2018, 15:03 от Viola Tarakanova

# 340
Току-що взех кутията от stylekorean, очаквам всеки момент да я дам като скромен коледен подарък...дано се хареса. И ще изстискам мнение за всеки един от продуктите, така че очаквайте коментари от трето лице. Sweat Smile

# 341
Всеки си има своите основания да вярва на едно или друго нещо. Хората казват, че разликата между отровата и лекарството е в дозата. Дори и нещо полезно, ако се прекалява с него, то може да се превърне в опасност. Обратното също е в сила.
Също така не ме вълнува как се храни и в коя част на регистъра е гласът й, по-важно ми е какво има да ми каже и мога ли да извлека нещо полезно от познанията й. Човек трябва да е критичен и да умее да отсява плявата от зърното, но всеки от нас си има собствени критерии и гледна точка.

Относно шийт маските - дълго време и аз си играех да ги прекроявам, ама ми дойде до гуша да се клепам, да хабя есенция, да си развалям ножичката и започнах да разтеглям дупките за очите само с пръсти, но и това не е добър вариант... Обаче има и такива, които ми пасват почти идеално, без да се налагат интервенции, та надеждата е жива Wink
От biore-то и apieu какви са ти впечатленията?
inisfree парфюмиран ли е много? Аз имам 3 продукта от тях, и трите много силно парфюмирани, до степен че чак ми става гадно от един спрей.Сега поръчах зимната им слънцезащита и дано да не мирише толкова силно.
Кожата ми бързо се омазнява, склонна към акне, лесно се зачервява, чувствителна, алергична и в тоя дух. Относно миризмите - не се доверявай прекалено на моя нос, мъчи го малко хрема в момента.
Та от трите изброени Biore-то ми допада най-много - лека, бързопопиваща консистенция, не оставя следи, почти няма мирис, отлична база за грим.
Innisfree - малко е миризливичък да, не е съвсем бял има слабо розово оцветяване, оставя лек бeлезникав цвят по лицето (white cast), но изчезва след няколко минути. Матира кожата и за кратко се усеща на допир все едно си си сложила праймър, но и това изчезва.
A'pieu - има лек цитрусов аромат, разнася се леко и приятно по кожата, попива бързо, но от него лъщя. Дълго не го бях ползвала и сега като стиснах тубичката, изтече нещо като олио - прозрачно и мазно, после крема си тръгна нормално.

TeAdoRa, ейй браво! Все така да си, пу пу Flowers Tulip

IceIce, същото е и при мен - всичко е с йероглифи, а никои от числата не приличат на дати... Ако нещо от опаковката ти трябва свирни да ти я снимам, моята още не е отпътувала към кофата. Сега оглеждам едно друго японско кремче, от друга марка и пак има подобна кодировка -
Скрит текст:
Относно реакцията на кожата ти - не знам какво да те посъветвам. Може да е реакция от някоя съставка, може да е и комбинация от продукти, които поотделно да не създават проблеми. А някои хора имат подобни преживявания, когато кожата им се изчиства в дълбочина и всичко се изкарва на повърхността за известен период. Както michelle_ma_bell е казала, нови продукти трябва да се вкарват в режима бавно и един по един. Аз обаче не мога да се сдържам, особено като налазя тестерите... а това побърква кожата. Отделен проблем е и че така не мога да разбера кое как ми действа.
Относно локалното трериране на пъпките, трябва да се знае какъв вид са, за да се намери и подходящия продукт. Големите болезнени подкожни звучат като кисти. Колкото повече я пипаш, толкова по-зле става - не я докосвай, не я поглеждай и се моли да тръгне да се прибира, защото тръгне ли към повърхността става страшно и минава ааадкси бавно. През годините се е случвало да ми се появяват, рядко но запомнящо се явление... а сега при последните ми два цикъла ме навестиха две. Има едни нови пачове, които са специално за тях - https://www.ebay.com/itm/ACROPASS-Trouble-Cure-4-6-24-Patches/23 … ?var=532413232898 Acropass Trouble Cure, но са скъпички - 18$ за 6 лепенки. Тази, която ми се появи миналия месец започна да се прибира за ден с една лепенка. Новата от този цикъл обаче, не се повлия от лепенката, но пък и аз не можах да я сложа добре - кофти място до ухото в линията на бакенбардите. Чакам да пристигнат и едни други, да видим дали ще са читав заместител, че ценово са сносни - https://www.ebay.com/itm/APIEU-Madecassoside-Needle-Spot-Patch/2 … 57872.m2749.l2649
Обикновените изприщвания боря с розовата пудра на Etude House https://www.ebay.com/itm/Etudehouse-AC-Clean-Up-Pink-Powder-Spot … 57872.m2749.l2649
Има и куп кремчета и шийт маски третиращи тези проблеми. Струва ми се, че продуктите с охлюви ми помагат, а иначе класика е Центела Азиатика и още куп други съставки, но кое точно и в каква формула и доза би ти подействало никой не знае, трябва да се тества.

# 342
  • София
Красавици, дали някоя от вас е пробвала нещо на Brilliant? Цените не са от най-ниските, но ми се струват интересни някои продукти. Искам да опитам гел тоника им, както и крема за бръчки (чело, около очи, назолабиалните).

# 343
blixa, продуктите, които предложи за борба с пъпки (розовата пудра и neеdle patch-овете) сигурно са прекрасни, но са подходящи изключително само за проблеми при мазна, плътна и акнеитична кожа, и за дълбоко хормонално акне. Според мен е важно да се уточни, защото върху суха и фина кожа биха направили по-скоро проблем от колкото да помогнат. Има си специфика при третирането на възпаленията  спрямо различните типове и структури кожа Simple Smile

# 344
Леле страшна забава сме с тия пъпки.
Виола може от гликоловата киселина да ти излизат подкожни, при мен се случва чат-пат, лятото не я ползвам и есента първите един,два пъти ми реагира кожата.Това от силна киселина обаче, корейските са доста слаби,поне това което аз имам.

blixa Много благодаря.

Красавици, дали някоя от вас е пробвала нещо на Brilliant?
За първи път я виждам тази марка,къде я гледаш?

Общи условия

Активация на акаунт