Уреаплазма и Микоплазма - 2

• 62 247
  • 762
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте,
Дали някой може да ми помогне с тълкуването на резултатите от микоплазма:
Микробиол.- вагин. :
    Не се изолират патогенни микроорганизми и кандида. МП - плоски епит. клетки, лактобацили, умерено до значително сегментоядрени левкоцити.

Тест за микоплазма - с антибиограма :
   Доксациклин= S           Еритромицин= S           Йозамицин= S            
   Тетрациклин= S           Азитромицин= S           Кларитромицин= S        
   Офлоксацин= S            Ципрофлоксацин= R        
    Ureaplasma urealyticum 10^5 cfu/ml. Clindamycin-R, Levofloxacin-S.
Благодаря предварително!!

Имаш уреаплазма у., резистентна към ципрофлоксацин и клиндамицин. Най-често и успешно прилагана схема е с доксициклин+азитромицин. Пиши после какво са ти предписали.
Хубаво е да пускаш разширения ДНК пакет за двата вида уреаплазми и микоплазми в Геника, за да си сигурна че нямаш и другия вид уреаплазма, който не се хваща с микробиология.

# 481
Скрит текст:
Здравейте,
Микробиол.- вагин. :
    Не се изолират патогенни микроорганизми и кандида. МП - плоски епит. клетки, лактобацили, умерено до значително сегментоядрени левкоцити.

Доксациклин= S           Еритромицин= S           Йозамицин= S            
   Тетрациклин= S           Азитромицин= S           Кларитромицин= S        
   Офлоксацин= S            Ципрофлоксацин= R        

Имаш уреаплазма у., резистентна към ципрофлоксацин и клиндамицин. Най-често и успешно прилагана схема е с доксициклин+азитромицин. Пиши после какво са ти предписали.
Хубаво е да пускаш разширения ДНК пакет за двата вида уреаплазми и микоплазми в Геника, за да си сигурна че нямаш и другия вид уреаплазма, който не се хваща с микробиология.
Много ви благодаря за отговора!! Довечера ще ходя до клиниката и ще видя какво ще каже и предпише гинеколожката.
Ще пиша после да споделя.

Скрит текст:
Здравейте,
Микробиол.- вагин. :

Доксациклин= S           Еритромицин= S           Йозамицин= S             
   Тетрациклин= S           Азитромицин= S           Кларитромицин= S         
   Офлоксацин= S            Ципрофлоксацин= R       

Много ви благодаря за отговора!! Довечера ще ходя до клиниката и ще видя какво ще каже и предпише гинеколожката.
Ще пиша после да споделя.
Предписаха ми Вибрамицин за 15 дни 2х1 (както и за партньора), през 5 дни общо 3 пъти Дифлукан и Полижинакс глобули за 12 вечери.
Видях, че масово в темата е писано, че се предписва и пие вибрамицин, но като прочетох листовката с възможните нежелани реакции, малко се попритесних. Някой има ли оплаквания или странични реакции от този АБ? Смятате ли, че трябва да пием и нещо допълнително за имунната система или за черния дроб?
Притесняваме и това, че партньорът ми ще го пие, без да са му направили изследвания за уреаплазма.

Последна редакция: пт, 11 окт 2019, 19:55 от AnMary

# 482
Аз нямах проблеми, докато пиех Вибрамицин. Може би малко ми ставаше гадно, половин-един час след хапчето, но нищо притеснително. Нямах проблеми и със стомаха. На мен ми помогна определено, но при всеки е различно. Така че не знам как ще ти понесе, но не се страхувай. Ако получиш някакви неразположения, ще го спреш и ще се консултираш с лекаря си.
Два месеца преди това пих Азитромицин без успех. Мъжът ми от самото начало нямаше уреаплазма и пи Азитромицин с мен за всеки случай. Не знам кое е правилно, но тогава лекарят каза и той да пие. После вече решихме да не пие доксициклин, защото просто не виждахме смисъл да се трови допълнително.
Аз получих проблеми с вагиналната флора след Вибрамицина, а може и да е било просто съвпадение. Появиха ми се разни други бактерии, може би в резултат от заслабения имунитет. Но това пак си е индивидуално.
Не се притеснявай въобще! Ще мине и ще замине. Ще се махне уреаплазмата! Вземете си нещо за подсилване на имунитета и пийте пробиотик. Може след това да си вземеш и вагинални пробиотици за възстановяването на лактобацилите. 
За доскициклина в аптеката ми казаха, че не трябва да се приема с млечни продукти, поне два часа преди и след приема на хапчето. Успех!

# 483
Аз нямах проблеми, докато пиех Вибрамицин. Може би малко ми ставаше гадно, половин-един час след хапчето, но нищо притеснително. Нямах проблеми и със стомаха. На мен ми помогна определено, но при всеки е различно. Така че не знам как ще ти понесе, но не се страхувай. Ако получиш някакви неразположения, ще го спреш и ще се консултираш с лекаря си.
Два месеца преди това пих Азитромицин без успех. Мъжът ми от самото начало нямаше уреаплазма и пи Азитромицин с мен за всеки случай. Не знам кое е правилно, но тогава лекарят каза и той да пие. После вече решихме да не пие доксициклин, защото просто не виждахме смисъл да се трови допълнително.
Аз получих проблеми с вагиналната флора след Вибрамицина, а може и да е било просто съвпадение. Появиха ми се разни други бактерии, може би в резултат от заслабения имунитет. Но това пак си е индивидуално.
Не се притеснявай въобще! Ще мине и ще замине. Ще се махне уреаплазмата! Вземете си нещо за подсилване на имунитета и пийте пробиотик. Може след това да си вземеш и вагинални пробиотици за възстановяването на лактобацилите. 
За доскициклина в аптеката ми казаха, че не трябва да се приема с млечни продукти, поне два часа преди и след приема на хапчето. Успех!

Valentina2 много ти благодаря за изчерпателния отговор!! Успокой ме доста!
Благодаря и за инфото за млечните продукти, защото обикновено закусвам прясно мляко с гранола, така че ми е много полезно. Надявам се бързо да се справим с проблема и без главоболия!

# 484
Здравейте!
Излязоха моите резултати от урината! Имам Стрептокоти агалактие, като ги видях и настръхнах, защото преди да открия уреята всичко започна така , със същите бактерии. За щастие ДНК тестът е отрицателен за урея. Правилно съм пуснала урина, микробиоложката ми каза, че щом имам основно циститни проблеми трябва да пусна ДНК на урина. Вчера посетих и уролог. Говорихме подробно и той ми каза, че след като е излекувана веднъж и от двамата патньори, никой не кръшка и още повече че правим секс с презерватив от тогава , няма как да се върне уреята. Каза, че сега си имам просто инфекция и ми обясни какви причини водят до нея. Каза ми да забравя за уреаплазмата. Оттук нататък обаче мисля много сериозно да поработя върху локалния си имунитет. Говорих и с една докторка , занимаваща се с биорезонанс. Попитах я и нея за уреята, ето и отговора й:

"Здравейте! Уреаплазмата е вътреклетъчна бактерия. Тоест, тя живее в нашите клетки, както вирусите. За вируси и вътреклетъчни бактерии няма ефективни антибиотици. Цели се да се унищожат други съпътстващи инфекции, а за тях се разчита на имунитета. Техните честоти обаче се известни и сбиорезонанс може да се унищожат. За колко сеанса не мога да кажа. Индивидуално е за всеки. Може за две седмици, може и около месец. Но при всички случаи ще се унищожи. Няма значение дали е в кух или плътен орган."

В момента съм на антибиотик за стрептококите, после продължавам с хомеопатия , пробиотици и евентуално биорезонас ще правя периодично за всички паразити да махам каквото мога. Ще споделя и мнението на хомеопата другата седмица.

# 485
Ами аз не съм съгласна с мнението на уролога ти, че трябва да забравиш за уреаплазмата. Има случаи, в които излиза уж негативен резултат, но след няколко месеца се появява отново. Може да е унищожена на 99% и да е останала една единствена бактерия, скрита в биофилм и да не я засече ДНК тестът, колкото и да е достоверен. Такива мнения четох по чуждите форуми - уж всичко е наред и след 3 месеца (примерно) пак се появява. Аз за себе си съм решила, че видя ли негативен резултат от поне два вида секрет, ще правя контроли на няколко месеца, за да съм сигурна, че няма да се върне незабелязано и да се множи.

Иначе не знам какво е биорезонанс и ми звучи малко съмнително, но жената е права, че имунитета е много важен в борбата с бактерията и при отслабен имунитет и 100 антибиотика да се изпият, пак няма да се унищожи уреаплазмата.

# 486
Да, аз неслучайно съм сложила по-нагоре мнението на докторката, че отрицателен ДНК тест не означава, че бактерия няма. И при ДНК тест може да има няколко бактерии, които тестът няма как да улови. Иначе е ясно това, че периодично трябва да се пуска някакъв секрет - било то урина, или цервикален за да се види дали отново не са се появили проклетите бактерии. Но и гинекологът, и урологът са на това мнение. Ще попитам и хомеопатът какво мисли по въпроса, интересно ще ми бъде да сондирам различни мнения.
Ето и едно мнение на класически хомеопат по повод моите мъки с уреята:
"В хомеопатията има една единствена причина за появата на симптоми - това е разстроената хомеостаза, тоест свойството на живия организъм за САМОрегулация, казано с други думи  - разстройството на човешката жизнена сила, чието проявление са симптомите. Дали ще имате уреаплазма, микоплазма, глисти или каквото се сетите, едно и също е, НО това означава, че сте добър гостоприемник за свръхпопулация на болестотворни агенти, тоест имате проблем с хомеостазата. Уреаплазма носят голям процент жени, но не развиват патофизиологични проблеми. Възможно е да ги редуцирате до непатологично количество с помощта на антибиотици, но според хомеопатичната парадигма рискувате да изявите здравни проблеми на по-важни нива, органи и системи според принципа на Константин Херинг за посоката на излекуване."

# 487
  • София
Не лекуваш уреаплазмата с хомеопатия нали?

# 488
Не лекуваш уреаплазмата с хомеопатия нали?

Не разбира се, лекувала съм я с 2 антибиотика за 2 седмици, а след тях пих хомеопатични нозоди за уреаплазма. След това нямах никакви проблеми.

# 489
Здравейте, бих искала да попитам за мнение, бременна съм в 18г.с. и точно когато забременях имах положителен резултат от геника за уреаплазме парвум. Досега не съм лекувала бактерията, защото изчаквахме да минат първите месеци и да мог да пия антибиотик. По предложение на лекарят ми пуснах отново изследване с цервикален секрет и урина и секретът излезе отрицателен, но урината положителна. След което лекарят ми заключи, че след като секретът е отр. може да се изчака с лечението, аз нямам никакви симптоми, и също инафекцията нямало как да се пренесе към плода, щом е от урина. Та исках да попитам дали някой е имал подобни резултати. Също ми е много странно как без лечение цервикалния секрет ми е първо положителен, а сега отрицателен.

# 490
Лекарят какво обяснение ви даде?

# 491
Че сама съм я преборила, което ми се вижда много странно или потиснала. По принцип по време на бременност имунитетът е по-нисък, тоест би трябвало да се засили. Иначе за това, че е само в урината, каза, че инафекцията не присъства на шийката, където всъщносте опасно. По принцип имам доверие не лекарят, добър специалист е, но се чудя дали да не потърся и друго мнение. При положение, че знам , ще ми е много по-спокойно, ако трябва да пия антибиотици, да пия и поне да знам, че донякъде сме защитили бебето.Не знам дали правилно разсъждавам, доста съм объркана, ту се успокоявам, ту много се притеснявам.

# 492
Че сама съм я преборила, което ми се вижда много странно или потиснала. По принцип по време на бременност имунитетът е по-нисък, тоест би трябвало да се засили. Иначе за това, че е само в урината, каза, че инафекцията не присъства на шийката, където всъщносте опасно. По принцип имам доверие не лекарят, добър специалист е, но се чудя дали да не потърся и друго мнение. При положение, че знам , ще ми е много по-спокойно, ако трябва да пия антибиотици, да пия и поне да знам, че донякъде сме защитили бебето.Не знам дали правилно разсъждавам, доста съм объркана, ту се успокоявам, ту много се притеснявам.

Аз също имах уреаплазма по време на бременността си, само че в шийката, а не в урината. Изпих сума ти антибиотици и тя си стоеше там. Родих си в края на 9 месец, пуснах изследвания 3 месеца след това и уреаплазма нямаше при положение, че не съм пила повече АБ. Доста странно ми се струва и на мен и за това пускам ДНК през 3 месеца.

# 493

Аз също имах уреаплазма по време на бременността си, само че в шийката, а не в урината. Изпих сума ти антибиотици и тя си стоеше там. Родих си в края на 9 месец, пуснах изследвания 3 месеца след това и уреаплазма нямаше при положение, че не съм пила повече АБ. Доста странно ми се струва и на мен и за това пускам ДНК през 3 месеца.

Благодаря за отговора, аз доста информация четох последните месеци и като гледам на много хора, ту им излизат положителни, ту отрицателни. Засега ще слушам лекарят, щом препоръчва да не пием антибиотик в момента, явно така трябва.
Аз се чудих само дали може щом я има в урината да се предаде и качи и към шийката.

# 494
Здравейте, бих искала да попитам за мнение, бременна съм в 18г.с. и точно когато забременях имах положителен резултат от геника за уреаплазме парвум. Досега не съм лекувала бактерията, защото изчаквахме да минат първите месеци и да мог да пия антибиотик. По предложение на лекарят ми пуснах отново изследване с цервикален секрет и урина и секретът излезе отрицателен, но урината положителна. След което лекарят ми заключи, че след като секретът е отр. може да се изчака с лечението, аз нямам никакви симптоми, и също инафекцията нямало как да се пренесе към плода, щом е от урина. Та исках да попитам дали някой е имал подобни резултати. Също ми е много странно как без лечение цервикалния секрет ми е първо положителен, а сега отрицателен.

Аз имам вече 5 положителни теста за парвум от урина и един отрицателен от цервикален секрет. Всички са правени в Геника. И на мен лекарите не можаха да ми кажат защо се получава това несъотвествие. Само уретрален секрет не съм пускала, но и едва ли ще мога да изтърпя да ми го вземат.

На мен обаче напоследък ми прави впечатление нещо - на повечето, които си правят тестовете в Геника им излиза все парвум, а не другата уреаплазма. Изчела съм всички теми по няколко пъти - ами почти всички са с положителни тестове за парвум от Геника. Вече взех леко да се съмнявам нещо в лабораторията... newsm78 Скоро ще пускам пак тест в Геника, но мисля и да повторя в друга лаборатория, пък да видим. Макар че още имам симптоми, много се надявам да съм се отървала от тая гад, че не мога да понеса повече антибиотици.

Преди време бях ходила на лекар (не е гинеколог или уролог) за съвсем друг проблем и случайно споменах уреаплазмата. И лекарката ме попита дали бактерията е изолирана от урина или от цервикален секрет и ме пита защо не съм пуснала цервикален, а само урина. Един вид, че на теста от урината не може много да се разчита. Трябваше да я разпитам по-подробно какво има предвид.

Последна редакция: вт, 15 окт 2019, 00:36 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт