Къванч Татлъту-в "Carpisma-Сблъсък"-Шоу тв /&"Искрите на отмъщението"/- тема 78

• 52 843
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Здравей, Поли.
Какво ще рече Мелека?  Обясни ми ако обичаш, за да си го изтегля и аз. Имам го със субтитри, но е некачествен. Искам да си го имам в добро качество.
Приятна неделя.

# 91
  • гр. Върбица обл. Шумен
Айре, дотук, това мога да споделя:

Аз винаги сравнявам съдбите и действията на персонажите с моята житейска история. Какво бих направила, ако съм на мястото на героите. Оказва се, че в подобни ситуации, не бих действала като тях. Например, никога не бих направила компромис в любовта. Кадир го направи, ожени се без любов за жената-заместител. Зейнеп го направи, омъжи се без любов за мъжа-заместител. И двамата, колкото и да стараят, не успяха да обикнат истински партньорите си, защото в истинската любов заместители няма. (И понеже го знам, аз реших да живея сама с децата си.) И те останаха сами, макар и по различни причини, защото Вселената не допуска грешки - съдбата ги срещна отново в най-трудните им моменти в живота им, защото там горе, някой е "драснал" друго и те трябва да го следват и да не "излизат" от пътя. Защото така трябва да бъде. Грешният избор води до лоши последствия, най-малкото до нещастие, празнота, самота... Същото се получи и с другите екранни двойки, няма да ги назовавам... Та, аз смятам, че дотук сценарият не измислица, а реално случваща се и напълно действителна история.
За героя на Киво искам да кажа, че ми харесва - нестандартен във взаимоотношенията си с останалите, емоционален, безразсъден, смел, справедлив. Осъзнава, но не крие недостатъците си и на мен това поведение ми импонира много. Защото харесвам такива хора, защото желая да общувам с такива хора и защото и аз понякога съм такава.
Затова засега сценарият ми харесва. Ще видим по-нататък...

# 92
Голям срам! newsm43 smile3538

На старата версия съм!Не съм писала от близо година и явно нещата са доста променени!
Снимките не ги виждам и аз,а ги слагам както и преди!Явно повредата е в моя телевизор !

Север Юг ми е много любим,имам го със субтитри и преди 10-Тина дена го качих в Мелек-а по молба на една жена!Който го няма и иска да гледа със субтитри ,може да го направи там!

Еее, голяма работа, ще си спомниш как става  Peace
Айдааа ... още една дружка в Мелек - а  Laughing Значи ти си тази, която ги качи там сериите на КГ  Party Страшно много ти благодаря !  bouquet А аз глупачката не си ги запазих тогава  Whistling
Айре  Heart Eyes ти пък всичко знаеш  Laughing И за Кети даже, впечатлена съм  Shocked
Ще видим кога ще ги разкрият прелюбодейците, аз не бързам , нека има интрига hahaha Първо малко да ги поизмъчи онзи рус жираф  Laughing Също така не очаквам скоро да научим нещо за сестрата и майката на Кадир  Thinking Да видим какво ще ни разкрият в 4 серия  Peace
Джемре и за мен е доста самостоятелна и решителна жена, как само го реже тоя т.н неин приятел, кефи ме  Party Не му дава да си пъха носа в нейните работи, жена със самочувствие е, а и не си е загубила ума по него, видно е. Отива и на Мелиса тази роля, хареса ми, за моя голяма изненада  Wink Само този неин глас не го издържам ... като тенеке ми е, ама ще и свикна  hahaha
Айре  Heart Eyes ами и Мете го спрягаха в каста на Сблъсък, защо мислиш, че няма да се появи  newsm78
Ох, този клип на Мелани го обожавам, благодаря! love001 Само в близо 8 минути разказва целия сериал, страхотна е !  Peace А музиката е един път, настръхнах отново  Peace
Аз пък ще сложа това клипче за дружките, които не са гледали всичко с Киво  Peace Жалко, че ги няма последните му роли ...

Кате  Hug благодаря!  bouquet Така е, каквото ти е драснато там горе, това ще стане  Peace Но поне за Кадир  мисля, че обичаше жена си, макар и не така, както Зейнеп. Но, не мисля, че е била единствено заместител в живота му. Колко хора имат щастието да открият истинската, голямата любов , че и да се съберат с нея ? Много малко ... Ако не беше ги загубил, той щеше да си живее щастливо с тях, нищо, че се е сещал от време на време за Зейнеп. Но, съдбата си знае работата, събра ги отново. За Зейнеп не мога да знам дали е обичала мъжа си, за разлика от Кадир при нея не се разбра. Хареса ми как описа образа на Кадир  bouquet И аз харесвам такива хора, по някакъв начин той ми напомня на Кузей , за това казах на Поли, че ще и хареса и той.
Много сладка Елчин  Heart Eyes

За мен много си паснаха като двойка с Киво, как беше го казала Славенка ? - огън и злато на едно  Peace

Кети  Hug явно е, че става въпрос за едни и същи серии, Айрето го и написа  Peace

Последна редакция: нд, 09 дек 2018, 14:16 от queen_fenka

# 93
Привет в празничния ден!

И на мен много ми харесва сериалът. Благодаря на екипа преводачи!

# 94
  • гр. Върбица обл. Шумен
Фенче, не видях истинската любов у Кадир към жена му край отрупаната с ястия маса, а някаква примиреност. Не я видях в общуването със семейството, там детето я получаваше. Видях едно приятелско пощипване по бузата и приятелски погледи. Любовта на Кадир в семейството беше в посока на дъщеря му. Привързаност - да, благодарност - да, но някак странно изолирана от отношенията баща-дете беше жена му. Като страничен наблюдател. И при Зейнеп не видях любов към съпруга й, едва ли въобще е имало такава. И при нея любовта беше насочена към детето. Според мен сценаристите (не знам дали са повече от един) добре се справят. Две сходни семейни картини.

Не се въздържах да "сложа" този разкошен сладур.

Никой не писа и реших да редактирам.

Мисля, че майката на Кадир е от висшата класа и е забременяла от някой с нисък обществен статут или от някой женен. Затова е дала (тя или семейното обкръжение) детето в интерната. Не разбрах, май и не се каза, дали Кадир е изоставен като бебе.

Последна редакция: нд, 09 дек 2018, 15:00 от Екатерина Кузманова

# 95
Кате  Hug  ок, убеди ме  Laughing Аз имах предвид сцената на стадиона, когато Кадир пееше, но може да е била насочена към Дениз, не към Аслъ. Сценаристът е един, Али Айдън май се казваше , да, за сега се справя отлично Peace
Благодаря за сладура Джес  Heart Eyes bouquet

Joy Joy Joy

# 96
  • Plovdiv, Bulgaria
Привет,момичета!
Благодаря,благодаря,благодаря на всички за споделеното! Flowers Hibiscus Flowers Hibiscus Flowers Hibiscus
Страхотни дискусии,това,за което мечтаех,откакто сме в очакване на сериал!

Честит празник на всички именици,здрави,щастливи и успешни,и специално за именичката в нашата тема-Ани! Flowers Hibiscus

Много сте писали,с почти всяка от вас има по нещо,за което съм съгласна.
Ще споделя и своето мнение.
За мен Кадир обичаше Аслъ. Даваше от себе си това,което получаваше. От видяното досега за Аслъ,може да се заключи,че е била пасивен човек. Обичала е Кадир и това не е останало скрито за Зейнеп,но дори и след заминаването ѝ,не предприема нищо. Остава  настрани,мълчаливо наблюдава страданието на Кадир и дори възнамерява да се оттегли. Зейнеп беше тази,която ѝ вдъхна смелост,даде ѝ “благословия” “обичай вместо мен”. И Аслъ това и прави-обича по нейния си начин.
Кадир няма модел за подражение за нормални семейни отношения. Иска да има семейство и явно вложеният смисъл е- да има дом,в който да се прибере,човек,който да го очаква там и който да му сложи топла вечеря,да му нареди хубава маса. Това му дава Аслъ и той отговаря на полученото. После се е родила дъщеря му. Тоест,повече от това,за което е мечтал,повече от това,което си е представял.
Но все пак аз вярвам в любовта им. Тя щеше да продължи,защото това,което тлее,топло по-дълго;това,което гори с жар,рискува да те опари и по-бързо да се првърне в пепел.
Зейнеп сигурно е обичала много Кадир. Но за мен тя не е била готова за тази любов на този етап,все още страховете са по-силни.
“Разумът е последната част от вас, която трябва да слушате. Той мисли за всичко, което можете да загубите. Сърцето мисли за всичко, което можете да дадете, а душата мисли за всичко, което сте. Оставям на вас да решите кое е най-важното... “
Сергей Николаевич Лазарев
Тя вярва,че да има дете и да му даде сигурност е може би това,което ще я направи щастлива,но не би. Дори и преди отвличането не беше щастлива. Дори и да не обича Галип,а аз вярвам,че не го,се почувства наранена и предадена от измяната му.
Сега ще разбере,че любовта има и скрита цел: да излекува онези душевни рани, които всеки  носи в душата от детството си.
Ще научи,че да обичаш е да се стараеш да видиш в партньора реален човек, пренебрегвайки собствените си илюзии и неоправдани очаквания;
че желанията и потребностите на партньора са също толкова важни, колкото и твоите собствени. И тогава ще отвори обятията си да приеме и подслони тази любов и ще подържа огъня.

За Вели- 2008 г. са събитията,които белязват живота му. И щом казва,че “някой” ден Кадир ще има това,което и той е имал,явно по това време Кадир още не е създал семейство с Аслъ.
Затова не смятам,че той е свързан с атентата. Той знае за мечтата на Кадир да намери майка си и тръгва по следите ѝ/ до този момент те са близки и ако е знаел нещо,няма причина да го е скрил.
Намира ги-майката и сестрата и започва да обмисля как да ги използва,за да нарани Кадир. Следейки Зейнеп попада на Кадир и решава,че моментът е настъпил.
Възможно е полицайката да е действително сестрата и тя да е внедрена там именно от Вели,който и преди имаше свои хора в участъка.
Съдба,съдба,но хубаво ще е ако поне част от случайностите,всъщност не са толкова случайни 🙂
Че и Кадир се обърка вече 🙂

Пожелавам ви хубав остатък от неделята и довечера стискаме палци за Арас и Чукурци Simple Smile

# 97
Кате Hug, мерси за коментара bouquet
по принцип си права, че съдбата си знае работата, ама все пак тая съдба уби такова ангелче като Дениз и майка му Cry Cry
а дали Кадир е бил щастлив с Аслъ, малко ни показаха....но той беше доволен от живота си Peace
не случайно дадоха такива отношения м/у двамата, както и м/у Зейнеп и оня убавец-мъжа й.....все пак сценариста/който е един и е мъж/ си следва неговите идеи, както и режисьора ги изпълнява.
нямаме инфо, дали Кадир е бил изоставен като бебе...и дали има жив баща,,,,тепърва ще се разкрива Peace

Фенче Heart Eyes
Цитат
Айре  Love ти пък всичко знаеш  Laughing И за Кети даже, впечатлена съм  Shocked
Mr. Green Joy Joy Joy
баш всичко не знам, в случая е чиста случайност Laughing
за Мете се оказа, че е фейк новината.....
за останалото thumbsup
Мелиса ми е най-неизпъкваща до сега като игра, но не ме дразни, само,че без грим на очите ми е грозновата........

Башак се гласи за пеперудите
Киво е оставил розичка като коментар Wink Heart Eyes

очаквам тоалета й......

Али Heart Eyes, ако си успяла да ни прочетеш..... ейвала Wink
сега ще чета твоя коментар Peace
за Арас и Чукурци, абсолютно Peace

Последна редакция: нд, 09 дек 2018, 15:36 от Airra

# 98
Здравейте Айре много е хубава както винаги темата Благодаря ти

Сърдечни благодарности на екипа за превода

Аз докато го изгледам разбрах всичко от Вашите коментари  Благодаря Ви

# 99
  • гр. Върбица обл. Шумен
Да, Фенче, неадресирано беше. Мисля, че е сценаристки похват, а може наистина думите да са отправени към жена му. Не казвам, че не я е обичал, все пак му е родила дете, но не усетих истинската изгаряща и страстна любов. Видях я в очите му, когато зърна Зейнеп. На стадиона той викаше и сочеше жена си и дъщеря си, но целият стадион се включваше във вторите реплики, според мен са заучени фрази за нахъсване на феновете, но в момента, той ги промени, за да зарадва семейството си.

Между другото, моите две думички за Киво са "злато" и "вода". Водата е разтворител, но златото не се разтваря в нея, не ръждясва, но пък е проводник на електричество. Плувам в "синята вода" на очите му и се треса от "златното електричество" в косите му. Joy

Айре, съдбата е несправедлива и жестока. За грешките на възрастните плащат децата, защото съдбата е отредила друго за Кадир и Зейнеп, а те са се отклонили от пътя, начертан от нея. И си е взела своето, по един или по друг начин. Жестоко е, но както се казва, макар и да звучи брутално нечовешки: "Целта оправдава средствата". Явно, в тази ситуация, целта е да се поправи грешката със страдание. Толкова е била голяма тази грешка...

# 100
Момичетаа, виждам, че сте подхванали любимата ми тема - приятелско-любовният триъгълник Зейнеб-Кадир-Аслъ! Hug
Та, не мога да устоя да не се включа - за мен лично беше ясно, че Зейнеб не обича Галиб. Естествено, сигурно е намерила нещо в него, но на етапа от живота им, в който историята започна, нищо любовно индикиращо не личеше между тях. Когато разбра за любовницата на мъжа си, имах чувството, че достойнството ѝ беше наранено, не толкова чувствата. Тя не изпадна в необятната черна дупка на предадената любов, а по-скоро остана обидена. Освен това бързо се съвзе и без да потъне в скръб и неволи по Галиб взе светкавично решение да го напусне заедно с дъщеря си. Според мен по-нататък ще стане ясно, че през целия си съвместен живот със съпруга си, тя самата си е давала доста ясна сметка за разликата между това, което са имали с Керем, и това, което е изпитвала към Галиб.

За Аслъ (въпреки че е много възможно сценарият да ме опровергае), обичам да спекулирам. Аз държа на първоначалното си впечатление, че между нея и Керем има приятелство, защита, упование, грижа, сигурност, топлина, отговорност, задружност и какво ли още не, но не и любов. Разбира се, отварям голямата скоба, че често всичко това е част от любовта, но по-скоро съпътстваща я част, а не същностна. Много хора дори са склонни да наричат мирното и задружно-защитно съществуване любов, дори да отъждествяват топлата вечеря и домът-крепост с нея, особено ако не познават другите ѝ проявления на неконтролируема химична бомба между двама души на атомно ниво. В този смисъл ми се стори, че беше нормално Аслъ да е не просто привързана към Кадир (а впоследстие и той към нея), а до толкова да разчита на него и да се страхува от отдалечаването му и самотата, че да се опита да превърне връзката им в нещо повече, нещо, което сигурно героинята ѝ би нарекла "любов". Аз си го наричам мълчаливо сключен съюз срещу самотата и жестокия свят. Все пак ми се стори, че тя не изпитваше дивата ревност на отчаяно влюбена жена към Зейнеб, въпреки че очевидно знаеше за отношенията им с Кадир. Дори ми изглеждаше тъжна от раздялата между тримата, сякаш не искаше да пуска Зейнеб.
Докато цялото поведение на Зейнеб (включително и последната ѝ заръка) направо крещяха за пожарите, който бушуват в нея.

Ох, отново се отнесох, но това е, защото разговорите много ни вървят!
Страшно съм любопитна и искам сценаристите да вдигнат малко завесата и за тези отношения, за да си наместя някой моменти от сюжета! Heart

# 101
  • гр. Върбица обл. Шумен
Момичетаа, виждам, че сте подхванали любимата ми тема - приятелско-любовният триъгълник Зейнеб-Кадир-Аслъ! Hug
Та, не мога да устоя да не се включа - за мен лично беше ясно, че Зейнеб не обича Галиб. Естествено, сигурно е намерила нещо в него, но на етапа от живота им, в който историята започна, нищо любовно индикиращо не личеше между тях. Когато разбра за любовницата на мъжа си, имах чувството, че достойнството ѝ беше наранено, не толкова чувствата ѝ. Тя не изпадна в необятната черна дупка на предадената любов, а по-скоро остана обидена. Освен това бързо се съвзе и без да потъне в скръб и неволи по Галиб взе светкавично решение да го напусне заедно с дъщеря си. Според мен ще стане ясно, че през целия си съвместен живот със съпруга си, тя самата си е давала доста ясна сметка за разликата между това, което са имали с Керем, и това, което е изпитвала към Галиб.

За Аслъ (въпреки че е много възможно сценарият да ме опровергае), обичам да спекулирам. Аз държа на първоначалното си впечатление, че между нея и Керем има приятелство, защита, упование, грижа, сигурност, топлина, отговорност, задружност и какво ли още не, но не и любов. Разбира се, отварям голямата скоба, че често всичко това е част от любовта, но по-скоро съпътстваща я част, а не същностна. Много хора дори са склонни да наричат мирното и задружно-защитно съществуване любов, дори да отъждествяват топлата вечеря и домът-крепост с нея, особено ако не познават другите ѝ проявления на неконтролируема химична бомба между двама души на атомно ниво. В този смисъл ми се стори, че беше нормално Аслъ да е не просто привързана към Кадир (а впоследстие и той към нея), а до толкова да разчита на него и да се страхува от отдалечаването му, че да се опита да превърне връзката им в нещо повече, нещо, което сигурно героинята ѝ би нарекла "любов". Все пак ми се стори, че тя не изпитваше дива ревност на отчаяно влюбената жена към Зейнеб, въпреки че очевидно знаеше за отношенията им с Кадир. Дори ми изглеждаше тъжна от раздялата между тримата, сякаш не искаше да пуска Зейнеб.
Докато цялото поведение на Зейнеб (включително и последната ѝ заръка) направо крещяха за пожарите, който бушуват в нея.

Ох, отново се отнесох, но това е, защото разговорите много ни вървят!
Страшно съм любопитна и искам сценаристите да вдигнат малко завесата и за тези отношения, за да си наместя някой моменти от сюжета! Heart

Поли,  Hug цитирам всичко написано от теб, защото се присъединявам към споделеното. Само едно ще коментирам. Аслъ наистина много обичаше Кадир, но обичаше толкова и Зейнеп. Затова не се бори, за да не нарани двамата. Това е истинската голяма неегоистична любов. Скри тази любов, защото знаеше, че  Кадир и Зейнеп се обичат, не се натрапи, не се опита да ги раздели. Направи това, което Зейнеп й каза, но не разбрах (или нещо съм пропуснала) Кадир разбра ли за разговора между двете? И защо Аслъ не разказа на Кадир за този разговор, въпреки че Зейнеп май не желаеше. Смятам, че на всяка цена Аслъ трябваше да разкаже на Кадир защо е постъпила така Зейнеп. За професията на баща й, за страховете й, които може да се повторят, ако Кадир стане полицай... Аз, ако имах толкова близък приятел, щях да му кажа. А Аслъ премълча. Можеше, ако Кадир беше разбрал, ситуацията да се промени и двамата да останат заедно.

# 102
Терзи  Hug bouquet
Момичета, благодаря ви за споделеното!  bouquet Аз май мисля по-скоро като Алинка  Heart Eyes bouquet Ама и с Поли и с Катето съм съгласна за някои неща  Laughing
Все пак предполагам, че Зейнеп е разговаряла с Кадир преди да си отиде  newsm78 Да видим , може и да се разбере как са се развили нещата между тримата.
Нашата сладуранка вече се появи  Peace

За пореден път се убеждавам , че на видео изглежда по-добре, отколкото излиза на снимки. А на живо със сигурност е още по-хубава!  Heart Eyes

Аз гледам тук  Peace https://www.canlitvizle.plus/teve2?fbclid=IwAR0CnwPflw6k4_A755GL … R8HQ-f4UzdbSqQEac
Айре  Heart Eyes много хубав колаж, благодаря!  bouquet

Последна редакция: нд, 09 дек 2018, 18:36 от queen_fenka

# 103
Али Heart Eyes, Поли Hug, Кате Hug супер коментари newsm10
благодаря bouquet
всеки да се изявява там където му е силата!!! Wink

Фенче Heart Eyes, браво, хванала си Башак!!!!

аааа колажа е стар Wink

а днес ще имаме и фрагман Peace

Терзи bouquet

Пеперудите ги дават по канал Д
https://www.canlitvizle.plus/kanal-d
и тук:
https://www.teve2.com.tr/canli-yayin

миналата година имаше категория-Създаващи чудеса....да видим тая година, дали ще има

Последна редакция: нд, 09 дек 2018, 18:50 от Airra

# 104
Кате Hug, за мен Аслъ най-вероятно е премълчала за разговора им със Зейнеб, за съветите, които ѝ бяха дадени, както и за споделените чувства и страхове на Зейно по отношение на Кадир.

Аз не я оправдавам, но бих могла да я разбера. Защото колкото и голямо приятелство (почти сестринство) да ги свързва, без Кадир и Зейнеб (която вече беше решена да си тръгне), Аслъ оставаше на практика съвсем сама.

Можеше да остане лоялна към приятелите си и да разкаже на Кадир за мащабите на любовта на Зейнеб, но това би означавало да отдалечи самата себе си от него. А за човек, който няма семейство, няма дом, няма други приятели и близки хора на този свят, това би било равносилно на социална смърт. Може би затова си е премълчала и е последвала съветите на Зейнеб, защото иначе би останала съвсем сама, като едно далечно трето колело. А страхът от самотата ни е същностно заложен, не можем да се обвиним, че го изпитваме, той може да бъде по-силен от приятелството и моралните ценности, защото преди всичко друго ние сме устроени да търсим обич, близост и приобщаване и едва след като ги имаме, да устояваме ценностите си. Т.е опитвам се да кажа, че не оправдавам Аслъ, но не мога и да я виня, че се е възползвала от обстоятелствата и е запазила Кадир за себе си.

(Мисля, че покрай този сериал започнах да си преосмислям мнението за себе си, явно не съм чак толкова добър човек, колкото винаги съм смятала).

Но, Кате, като оставим сериала на страна,  се възхищавам на преценката ти, че би казала на приятелката си в тази ситуация, за което те поздравявам искрено! Flowers Hibiscus

Общи условия

Активация на акаунт