Трепет Коледен ни завладява, а подаръчето МАЙско шава, шава!

• 33 705
  • 739
  •   1
Отговори
# 120
Помня, че преди раждането пак пускаха някаква кръв. Със сигурност имаше сифилис в изследванията. Та си викам 100 пъти тоя сифилис го изследват. После и като записваш детето в ясла пак. Но една ПКК е 5-6 лв, винаги можете да отидете и да си пуснете на своя глава, ако смятате, че има нужда.
Оф, нещо много зор ми дава това същество. Контракци днес, присвивания, какво ли не. Вчера имах чувството, че ми отмъщава за нещо. Чела съм, че като не им харесвало какво ядем и можело леко да подръпват пъпната връв. Не знам от това ли е от какво ли, но чак ми прилошава. С първото не помня, чак така да ми е прилошавало от някакви движения.

# 121
Пии но-шпа,ако имаш контракции и,ако не отминава отиди до болницата.Да не си хапнала нещо люто.Тая бременност и аз видях много зор.Спрях храните от които повръщам,обаче водата няма как да я спра,та само от нея продължавам да си повръщам понякога,сега се мъча да разбера от кои храни се обривам,че и тях да спра,вчера ми се счупи зъб и май ще спра и твърдата храна и ще мина на пюрета,ей така да се знае,че нищо няма да ям като хората...

# 122
И на мен ми станаха чувствителни зъбите, падна ми една пломба, имам подозрения за друга. Та и аз ще ходя на зъболекар следващата седмица. Като цяло никога не съм имала здрави зъби, дано сега да не се влошат нещата Simple Smile

# 123
  • София
Наблягай на калций, защото зъбите ще ти страдат доста дълго време, ако не вземеш мерки...От личен опит с предната бременност го казвам:)
Вземи си и сеситив паста за пародонтит. На мен това доста ми помага.

# 124
Пия но шпа предимно вечер, че тогава ми е зорът. Поминава от него. Явно от умората през деня става това. То не са само контракции, но си има и някаква тежест, дърпане и тн. Абе, неприятно е. Както казваш много зор с тая бременност. С предната пак имах такива усещания, но доста по-късно.
Теб като те чета... тая храна си спряла, оная си спряла. Да не стане накрая като в ония лаф: Тъкмо научихме магарето да не яде и то взе, че умря. Stuck Out Tongue Winking Eye Надявам се, че шегичката ми не е обидна, но не мога да се стърпя като се сетих за тоя лаф. Поне аз нямам вече гадене. Само от вода на гладно стават проблеми при мен. Една сутрин пих вода, след 2 крачки я повърнах юнашката. И то в 14-та седмица бях. Уж трябваше вече да нямам такива проблеми.
Зъбите и аз съм чувала, че стават чувствителни.. Те и преди ми бяха, сега вече съвсем. Иначе имам много здрави зъби да чукна на дърво, но след първото имах 2 кариеса.
Другият ми основен проблем е уникално сухата ми кожа. Не съм се виждала такава никога. Мажа се с мас и кокосово масло. След 15 минути вече ми дърпа кожата и ми става на иглички. Мажа се с обикновен крем отгоре след това. Сутрин като стана също се понамазвам, защото ми опъва много. Явно ще трябва да си взема нещичко допълнително за мазане след маста.

Пии но-шпа,ако имаш контракции и,ако не отминава отиди до болницата.Да не си хапнала нещо люто.Тая бременност и аз видях много зор.Спрях храните от които повръщам,обаче водата няма как да я спра,та само от нея продължавам да си повръщам понякога,сега се мъча да разбера от кои храни се обривам,че и тях да спра,вчера ми се счупи зъб и май ще спра и твърдата храна и ще мина на пюрета,ей така да се знае,че нищо няма да ям като хората...

# 125
Не си ме убидила с шегата,но аз съм малко по-чувствителни на тая тема с мои си перипети.А напоследък направо изкукуригах,постоянно се спирам да не пускам разни изследвания,че почна ли ще откача от напрежение.Всеки ден нещо ново ми прищраква и не ми се ще да задълбавам.Ей преди малко намерих някакъв червей в кафето и се зарекох от машина,че няма да пия никога.Влезна ми мухата в главата веднага и сега се чудя какво да изследвам,на следващия преглед лекарката ще се види в чудо с тия изследвания дето съм намислила.
За кожата мисля,че мас трябва да е достатъчно,а си зависи и от ген.Та и да се мажеш и да не се,ако си с много стегната кожа и не еластична няма как.

# 126
Аз го ядох това с изследванията. В някаква степен още не съм се отърсила от него. Но знам за какво говориш. Колкото повече се изследваш, толкова повече се стресираш вместо да се успокояваш. Уж трябва да се успокоиш като видиш, че всичко е наред. А тя  главата ти започва да работи за следващото нещо. Пуснах всичко, за което можах да се сетя. Без да съм имала индикации за него. За червея мисля, че е гнусен Unamused , но едва ли има проблем. Кафето  е горещо и би трябвало да дезинфекцира.
А някой може ли да препоръча калции, защото взех да се замислям, че е добре да си взема нещо.
За кожата е така, както казваш, но боли да й се и не знае. Чак не мога да заспя, ако не се намажа пак. А ако случайно се изкъпя с по-топла вода, вече място не мога да си намеря. Ще мине и това. Мрън-мрън.

# 127
Дано да си права,ще питам АГ за всеки случай,ако е нужно да пуснем нещо.Макар,че писано ли е,колкото и да се пазиш тая си е.Защо не пробваш с бебешко олио и мажи постоянно,да е овлажнено и да не ти изсъхва кожата,занимавка си е много,но щом ти създава дискомфорт е по-добрият вариант.Аз се бях обезводнила страшно и устата ми беше станала като камък,щом си отворех устата да се прозря и се напускаше всичко и се разтечеше кръв.Мазах постоянно,не я оставях да изсъхне и се оправи,обаче се и насилих да пия повече вода.А за изследванията е ужас,мъча се да не вкарвам в излишен стрес,ама то и лекарите като ти пускат някакви постоянно и през цялото време си на тръни.Сега чакам тия за Даун,пуснахме нови,че бяха моите на границата,сега новите предполагам ще са по-зле и ще ми предложат още някое скапано изследване,ако е амниоцентеза направо да си гледат работата.Ще си треперя до края,ама излишни рискове не искам да поемам.Но то е и напреднало всичко,така че има и други изследвания,които да ме успокоят без да са рисковани за бебчо.

# 128
 На мен калция, който ми изписаха е Идеос - дръвче се, по 2 таблетки на ден.

# 129
Сега чакам тия за Даун,пуснахме нови,че бяха моите на границата,сега новите предполагам ще са по-зле и ще ми предложат още някое скапано изследване,ако е амниоцентеза направо да си гледат работата.Ще си треперя до края,ама излишни рискове не искам да поемам.Но то е и напреднало всичко,така че има и други изследвания,които да ме успокоят без да са рисковани за бебчо.
Оффф, това е много голям стрес. Помня, че твоят РАРР и свободния бета чхг нещо имаха разминаване и за това ти беше лош резултата. Макар че БХС ми беше доста приличен, непрестанно ме глождеше нещо. Сънувах кошмари, амниоцентези сънувах какво ли не. Накрая направих този кръвния тест  nipt, за да се успокоя. Тези пари меко казано не ми бяха излишни, но просто не можех да се успокоя. Бях стигнала до някакво невротично състояние. Сега като излезе чисто малко се чудя какво ме прихвана. И после започна  да ме човърка спина бифида. Завчера доктора ми показваше гръбнакът. Като го питах за спина бифида конкретно малко ме изгледа едва ли не. Пак ми показа всичко. Та притесненията край нямат. Все нещо има. Опитвам се да ги контролирам нещата. Да не оставям паниката да ме завладее. А по принцип изобщо не съм такъв характер. Всички ми се чудят.
Сигурно ше се мажа както каза. И повече вода наистина. Аз не пия. Какво ли очаквам от себе си като не пия вода. Но много ми се гади сутрин от нея.

# 130
Момичета, говорите ли на бебето вече и спазвате ли спането на лявата страна..защото аз си спя и на дясната, и по гръб, и на лявата...

# 131
Момичета, говорите ли на бебето вече и спазвате ли спането на лявата страна..защото аз си спя и на дясната, и по гръб, и на лявата...

Аз спя предимно на лявата, но и другите пък не ги избягвам😁май само по гръб се съобразявам да не лежа дълго.
И си му говоря да, татко му и той.😊

# 132
Да ти кажа,не ме притесняват толкова тия за Даун,по ме притеснява,ако са по-зле и си знаят лекарите,че те са прави и трябва да е тяхното.Миналата бременност ми бяха още по-зле и бях във филма.Стойностите бяха близки до сегашните и бебето беше здравичко.Та дразня се,че не получих обяснение от лекарката от какво може да са тия показатели така,тя почна да ме успокоява,че имало и по-зле резултати,а да си е добре бебето,а не я попитах това...
За спане се мъча да го спазвам това със спането,обаче през деня си лежа от време на време и по гръб,че се задушавам на дясно и предимно на ляво лежа.То иначе някой беше казал в по-напредналите месеци по да се внимава,но пък ние и на там си вървим вече де.

# 133
Аз май си спя на където ми е удобно 😄 опитвам се да спазвам да е на ляво ,но нещо не мога,не ми е удобно и си спя повече на дясно. Ще видим как ще е за напред 🙂

# 134
  • София
Спя както ми дойде, че и по корем дори. Още нямам дискомфорт. Ще се съобразявам, когато има смисъл.  Иначе не му говоря, няма дори време да мисля за него, баткото е в центъра на вниманието. Бебчо ще получи своето, когато се появи:) Опитвам се на баткото да обясня какво ни чака, но ме съмнява, че разбира още.

Последна редакция: чт, 13 дек 2018, 00:26 от ditmade

Общи условия

Активация на акаунт