Трепет Коледен ни завладява, а подаръчето МАЙско шава, шава!

• 33 718
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
Отдавна не спя по корем, колкото и да обичам. Не ми е удобно вече. Старая се да спя на лявата страна и обикновено така заспивам, но понякога се събуждам по гръб.
Не й говоря, но забелязвам, че понякога неволно слагам ръка върху корема. Явно увеличаващите се размери на корема привличат вниманието ми.
Иначе единственото нещо, което сме купили за бебето до момента, е музикална играчка с много нежна мелодия с идеята да почна да й я пускам скоро, но чакам момента, в който ще усещам реакция на случващото се.
Бях на преглед вчера. 18 г с +3 дни, 222 гр. По думите на док всичко си отговаря точно. Записах си и час за фетална ехокардиография(включена ми е в пакета). Продължавам да си пия хапчетата. По свое желание ще пия и сок от арония(х 50 мл/дневно).
Успешен ден от мен! 💐

# 136
За мазането си взех масажно олио на хипп срещу стрии, и съм доста доволна, като се намажа на другия ден кожата още ми е хидратирана и мека.
Аз все още имам кръв от носа, не тече, но при издухване има кръв. АГ ми изписа повечко витамин ц за седмица, но положението си е същото. Също така вечер като си легна носа доректно ми се запушва и не мога да спя нормално, дали може да ползвам нещо за отпушване.. 🤧😒
Подуването на корема също си е на лице още заедно с газовете, и всички гадости идват вечер.

# 137
  • София
спя си както доди Laughing А миналата брем даже не бях чувала за лявата страна, от вас го научих. Единствено като се усетя, че съм със скръстени крака и се поправям. Даже и по корем лягам като подпъхвам под гърдите възглавница и реално с корема са на едно ниво и не лежа върху него. Аз днес влизам в 20 седмица и коремът ми бая се вижда. Но още не ми правят място по опашки. Laughing  Спомням си миналия път бях в 6 месец и един дядо ми подари праскова. Като го казвам звучи странно, но всъщност ти става мн мило.
Хубав ден, момичета Nature Sunny

# 138
  • София
На мен с миналата бременност и в девети месец не ми правеха място, не само на опашките, ами и в метрото. Много рядко ми се случваше. А сега е още по забавно, защото за ръчичка водя и малък маймун на годинка и малко и пак не ми правят място. Оня ден в метрото (налагаше ми се да се качим за една спирка) та вече почти като стигнахме, една жена с много отегчена физиономия ми направи място, чак ми стана смешно. Иначе за мъжете в метрото съм в потрес, но здраве да е. А с миналата бременност един дядо с бастун ми направи място, чак ми се дорева. То ни аз да седна ни той. Ама какво да правиш...хората нямат елементарно възпитание.
Вече съм свикнала, ама то пък не е редно да се свиква с това.

Последна редакция: чт, 13 дек 2018, 09:33 от ditmade

# 139
Другият ми основен проблем е уникално сухата ми кожа. Не съм се виждала такава никога. Мажа се с мас и кокосово масло. След 15 минути вече ми дърпа кожата и ми става на иглички. Мажа се с обикновен крем отгоре след това. Сутрин като стана също се понамазвам, защото ми опъва много. Явно ще трябва да си взема нещичко допълнително за мазане след маста.

Това с кожата го изпитах в периода преди да забременея. Бях се видяла в чудо - никога не ми е била свежа и добре хидратирана, но такова чудо не ми се беше случвало... Frowning Беше суха, чак лющеща се и като теб след намазване с олио до 2 часа вече имах нужда от повторно намазване.

След много четене осъзнах, че вероятно имам проблем с хормоните на щитовидната жлеза и се изследвах на своя глава, защото личния не искаше да ми даде направление. Имах и други дребни индикации де, но това беше най-силно изразено и освен това започнаха и да ми се обръщат космите на краката Tired Face толкова беше суха и груба...

Е, сега съм на терапия с Euthyrox, след като се оказа, че TSH-то ми е в горна граница и кожата ми е мека и гладка часове след като се намажа с крем за суха кожа.

Та идеята ми беше защо не си го изследваш, ако не си?

# 140
По повод метрото, честно казано не съм от хората, които искат да им се осигуряват предимства. Стига да се чувствам добре, нямам никакви притенции. Специално за метрото, ако говорим, и понеже го ползвам ежедневно, ужасът там е пълен. Особено трудно ми беше първите 3 месеца, когато точно вечер ми се повръщаше. Ама кой да знае на мен какво ми е, за да ми помогне. Много ми е смешно деца с училищна възраст и техните родители все държат да се настанят да може децата, пък и родителите, да си поцъкат на телефоните. Та много е деликатен въпроса... кой точно има право. Все си мисля, че на бременните и на възрастните им е най-трудно, с тази разлика, че на едните им се налага и да работят, а другите все едно нарочно час пик избират.
Та така. Такава е моята позиция по въпроса, пък и съм още изнервена от съседска разправия и оправданието, че шума след 22 ч бил видиш ли, щото деца били, не можело да пазят тишина... в 22 ч... пък аз като съм бременна и ми се спи, изморявам се по-бързо, имам нужда от повече и от спокоен сън, трябва ли да ги поставяме така нещата и кой има право?... а после с бебето...ама пък оплаках ви се.

Последна редакция: чт, 13 дек 2018, 09:48 от _Soul_

# 141
  • София
Едно е осигуряване на првдимство пък друго е дето викаш да не можеш да си седиш на краката . Аз слизах през няколко станции, за да поседна на перона, защото не можех да издържам(пътувам от люлин до летището). А в последните месеци в блъсканицата колко лакти съм отнесла в корема..не е редно:)

# 142
Аз съм при Др Коновалова в Щерев Simple Smile

Аз също.

# 143
И според мен бременните и възрастните, както и майките с малки деца имат най-голямо предимство, що се отнася до местата в градския транспорт, но и др обществени места, де.
Не ми е направило впечатление напоследък каква е ситуацията в градския, но аз досега винаги съм ставала, за да направя място на бременна или на възрастен човек, без дори да се замисля. Не знам какво му е толкова трудното да си разбран и солидарен в обществото?!

# 144
  • София
и на много лаборатории има бележка, че бременни са с предимство, но аз не съм виждала някой да прави място. Но за там не се сърдя, щом сме се наредили за кръв, явно всички са болни там.
Аз сега септември спрях с градския транспорт иначе мн го ползвах, защото ряботя на 1-2 спирки от вкъщи и ми е мн по-бързо отколкото с кола. Но септември като се напълни пак Софето и не можах да се кача в автобуса сутринта  и си викам ''край''. Да не говорим, че в рейса е като инфекциозно отделение-всеки кашля и бърше сопол с ръка, с която после се хваща за дръжките Rolling Eyes
Аз пък искам предимства за бременни  и малки деца в транспорта. Не за друго, но при една спирачка всики са върху теб. Не е редно да смачкат корем или малко дете.

# 145
Здравейте на всички! На 30 г. съм и чакам първото си бебе в края на май. Днес потвърдиха, че ще е момиче Simple Smile Виждам, че имате Фейсбук група и бих искала да се включа и там Simple Smile Успех на всички и до скоро Simple Smile

# 146
  • Лондон
Мн интересна тема сте захванали-кой има и няма право  на предимство в градски транспорт и обществени сгради.Аз мисля,че от най-голямо предимство имат нужда инвалидите,чак след това майките с деца/бременните и възрастните.Тук,в Англия е така.Преди 2 години,когато вече бях видимо бременна с първото дете,абсолютно навсякъде,особено в метрото (живеехме в Лондон и постоянно го ползвахме) всички ставаха и правеха място.Въпрос на възпитание,култура,ценности.За съжаление нямам поглед върху нещата в Бг,но се надявам да вървят в градивна посока.

# 147
  • София
Всички се надяваме, но уви..вървят на обратно. Никой не се интересува кой се качва в метрото. Всеки е забил поглед в телефона и не поглежда..може би от страх, че ще трябва да отстъпи място. Ама какво да правиш, в днешно време горките млади и здрави хора са много уморени и им е много трудно да са вежливи JoyJoyJoy
Никога не съм се замисляла дали да отстъпя място...освен веднъж...гледах и се чудех бременна ли е една жена..,обаче от джоба и стърчаха цигари, стана ми не удобно да я питам , че да не я засегна нещо и просто станах, пък тя да си прецени. Случвало ми се е да стана на жена, която е на три четири метра от мен и докаъо я повикам, някой веднага се стрелва да седне вместо нея...страшна работа. А даже веднъж един младеж се състезаваше с корема ми, кой първи ще стигне до свободното място. Да чукам на дърво, ме съм толкова кекава и издържам, ама пак...редно ли е?Simple Smile

# 148
  • София
хахах и аз така много пъти съм се чудила тази малко бременна ли е или много дебела Laughing Преди поне по възраст се ориентирах, а сега всички бременеят до към 45 г. и много ме е страх да не обидя някоя дама като й направя място.

# 149
  • Лондон
 Значи какво,излиза че ние,българките,сме по-културни и възпитани от господата Confused Лоша работа,аз също ставам,отстъпва на съм място ,давала съм ред,без никакъв проблем.Освен ние да отглеждаме и възпитание едни по-различни деца,не виждам с какво друго можем да променим  ситуацията.Kissing Heart

Общи условия

Активация на акаунт