Захранване – въпроси и отговори. ТЕМА 3

• 27 488
  • 724
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Привет и в тази тема. Синът ми е на 5 месеца, досега само на кърма. Заради поставена диагноза АБКМ, двама лекари ме притискат да захранвам, иначе бих изчакала поне още две седмици. Та.. мисля да започна с пюре от пащърнак. Проблем ли ще е ако го оставя да си играе с пюрето, след като съм дала 4-5 лъжички?

# 346
Остави го сега да играе с пюрето и ще видиш какво ще стане после..
Пробвай и тогава ще разбереш.
Ще пускаш тема - Помощ, детето маже навсякъде храна, ама не иска да яде.Ill

# 347
Нормално е да иска да види и пипне какво яде. Бебетата мажат храна. Това е нормално. Аз пък си мисля за друга тема "помощ, бебето ми не иска да пипа храна"...

# 348
  • София
Въпросът ми е породен от факта, че много ми допада ЗВБ, но според лекарите за момента не е подходящ начин за захранване, и се чудя дали бих могла да комбинирам двата вида захранване.

# 349
Можеш. Има майки, които комбинират. За звб има определени признаци, които показват дали е готово бебето да яде само. Пиши тук http://m.bg-mamma.com/?topic=1043719, има мами, които хранят смесено и ще дадат инфо 😉

# 350
По -назад Даленита беше дала рецепта за торта.

# 351
По -назад Даленита беше дала рецепта за торта.
Проспала съм я 😄

# 352
# 353
От мен днес за вечеря вкусна пица. Ядем я всички заедно. Брашно използвам от лимец. Вече слагам цяло яйце в сместа за тестото, може и да не се слага. В едната половина има яйца, в другата няма.
Верче, пицата става за половин час има няма с все печенето, ако ти се занимава може да я приготвиш за рд на твоя мъник, ще се хареса на децата :=) Аз я правя най редовно.Отгоре се слага по желание кой каквото си иска. Аз за малката слагам кашкавал, сирене и пуешко филе. Тя е доволна, защото ядем всички едно и също/уж Simple Smile, за нас има и цели яйца отгоре, но драми няма, тя не различава все пак)
Моят вариант

Рецептата :
https://fitnesinstruktor.com/fenomenalno-vkusna-pica/

# 354
Дояде ми се Heart Eyes

# 355
Като давате фурми,киснете ли ги ?

# 356
  • Плевен
Аз кисна и беля. Но честно казано го правя повече, защото блендера ми сдава багажа и му трудно да ги смели иначе. А като са накиснати пюрирам с пасатора.

# 357
Не кисна, беля, мия и добавям в нещо. Не ги давам чисти защото не искам да го уча на толкова сладко.

# 358
Аз за нея ползвам само много пресни и меки, в блендер на дребно ги правя и към сместа за бисквитите. Така не ми се налага да беля.

# 359
Сух фасул или бял боб кога се дава?

Общи условия

Активация на акаунт