Захранване – въпроси и отговори. ТЕМА 3

• 27 520
  • 724
  •   1
Отговори
# 210
  • Плевен
Аз я варя на пара и добавям в манджата после. Веднъж дадох от нашата печена и мисля следващия път да е така вече.

# 211
Рибата я увивам в фолио и я печа. Става много крехка и за нас така я правя, не ми се умирисва фурната

# 212
Земна ябълка давате ли?

# 213
Давах, печена с малко зехтин.

# 214
  • Русе, България
Аз я давам варена, в комбинация с други зеленчуци - картоф, морков, пащърнак, броколи...
Имам въпрос за лимеца. Намерих кус-кус от лимец и искам да го предложа за закуска. Трябва ли да го въвеждам постепенно като нова храна при положение, че съм въвела вече обикновената пшеница под формата на грис и на хляб? И също, трябва ли да го накисвам предварително, както се киснат целите зърна и ядките?

# 215
То е просто сорт пшеница. Няма нужда от ново въвеждане. Аз зърната лимец ги кисна преди да ги готвя.

# 216
  • Плевен
Специално кус кус не кисна.
Аз намерих пълнозърнест много ситен ( виждала съм го само по готварските предавания). Много е вкусен, само се залива с гореща вода без да се вари.

# 217
  • Русе, България
Благодаря ви за отговорите. И моята логика беше, че няма нужда от ново въвеждане, но реших все пак да попитам.
Този кус-кус от лимец е по-едър, като стандартния. Варих го малко по-дълго от указаното на опаковката, но като че ли пак остана малко твърд. Не го накиснах снощи, може за следващия път да пробвам. Приятен е на вкус. Малкият го хареса, току-що си изяде купичката, така че давам пресни сведения от първа ръка. Wink

# 218
Момичета,
Синът ми е на 11 м, искам да попитам за въвеждането на белтък, прясно краве мляко, ягоди.  Рано ли е за тях ?

# 219
  • Плевен
Аз дадох белтъка на 11 месеца, но по невнимание. По принцип и трите са за след годинка. Моето мнение е, че ако нямате алергии и до сега не е имало реакция към нещо може да дадеш. За ягодите само бих изчакала, защото не им е сезона е са пълни с какви ли не боклуци. По добре да си хапне вкусни ягоди напролет.

# 220
Имам домашни замразени ягоди, но първо ще говоря с педиатърката след средата на месеца и тогава ще помисля как и какво.

Как смесвата ам с пюрета? Готово за пиене или сухо слагате?

# 221
  • София
Имам домашни замразени ягоди, но първо ще говоря с педиатърката след средата на месеца и тогава ще помисля как и какво.

Как смесвата ам с пюрета? Готово за пиене или сухо слагате?

Не искам да ти се бъркам, но ЛЛ на каката ми беше казала да давам ягоди, боровинки само пресни и с повишено внимание.

АМ съм слагала директно в пюрето без да го приготвям отделно.

# 222
Момичета,
Синът ми е на 11 м, искам да попитам за въвеждането на белтък, прясно краве мляко, ягоди.  Рано ли е за тях ?
И аз да питам в тази тема. Присъединявам се към въпроса. Ясно след годинка се дава прясно мляко и белтък на яйце. Но как? Прясното мляко да бъде в кекс или в кремче или се дава по-малко да пие.
В кекс вече съм слагала малко. Няма проблеми. Нямаме в семейството алергии. За сега с храненето всичко е песен.

# 223
За ягодите - не знам. Аз ще дам на пролет от градината. Но боровинки давам, дадох на 7 месеца за пръв път, разбира се, с повишено внимание и готова за реакция, въпреки, че нямаме алергии в семейството. Имам замразени, хубави, горски, брани в планината това лято, накисвам в топла вода и после на мъфини ги правя. Оказаха се любим плод. Може би се има предвид да не са замразени от магазина. Гледани в градината, що да не се дават, просто ще се разкашкат и по-скоро на кекс/палачинка да се добавят.
П.С. цяло яйце с белтък, въведох с печивата. Първо бисквити, после мъфини и палачинки и накрая открадна от омлета ми. Започнах с 1 яйце на смес, после 2 яйца на смес.

# 224
Аз също въведохме цяло яйце с печиво, давала съм и да опита нишесте с мляко но само 1-2 лъжички. Не е много по нишестето. Кисело мляко въведох както се въвежда пюре, но и давам от време на време за следобедната закуска смесено с плодово пюре или пасиран банан.

Общи условия

Активация на акаунт