Захранване – въпроси и отговори. ТЕМА 3

• 27 465
  • 724
  •   1
Отговори
# 450
На никоя опаковка няма да го откриете да го пише, ето една статия защо е хубаво да се накисват и по колко време, има доста подобни из интернет, аз го бях чувала за ядките, от книгата на Маги Пашова разбрах, че е желателно да го правя за зърнени, бобови също:
https://morkov.bg/nakisvane-na-zarneni-hrani-zashto-i-kak
Благодаря за статията, много е полезна. А да попитам оризовия грис и той ли трябва да се накисне?

# 451
  • Варна
Грисът не се кисне.

# 452

Здравейте, бебока ми ще навърши 5 месеца на 22.01. Тогава мисля и да е първото захранване с пюре например от картоф. Говорих с педиатърката ни, но не ми обясни подробно схема за захранване. Бебо е на кърма и дохранваме с АД Hipp ha1. Може ли някой друг съвет и схема на захранване. Към всяко пюре ли се добавя кърма или мляко?

# 453
Някой давал ли е от тези каши , дистрибуторът ми каза че са хубави .

Аз съм давала, много са хубави да. Имаха и страхотни бисквити без никакви гадости в тях и без захар, но сега нещо не мога да ги намеря. Откъде и за колко ги купувате, ако е удобно да попитам?

# 454
  • Плевен

Здравейте, бебока ми ще навърши 5 месеца на 22.01. Тогава мисля и да е първото захранване с пюре например от картоф. Говорих с педиатърката ни, но не ми обясни подробно схема за захранване. Бебо е на кърма и дохранваме с АД Hipp ha1. Може ли някой друг съвет и схема на захранване. Към всяко пюре ли се добавя кърма или мляко?
Схемата си я избираш ти. Повечето педиатри нв разбират много от захранване или са с много остарели разбирания.
Картофа не е е най добрият избор, но ако много държиш. Подходящи първи храни са тиква, пащърнак, сладък картоф, картоф, морков. От плодовете ябълка, банан, авокадо, круша, слива. Също безглутенови зърнени храни като ориз, просо, елда. Като започнеш с една група е хубаво да даваш 2-3 седмици и след това да въведеш следваща. Първата храна се въвежда повече време 5-7 дена, следващите по 2-3.
 В началото на темата има линкове с полезна информация.

# 455
Авокадо,ябълка, малко кисело мляко и бисквита става страхотно.
От кой месец навършен моое на държавна на кухня?

# 456
От 10 месеца.

# 457
Навършен или започнат?

# 458
Нас ни записаха 8 ми месец, но ни казаха да си мълчим. Реално трябваше да ни запишат Февруари. Мисля че е при навършени 10 месеца.

# 459
И за къде толкова бързате с кухнята? На осем месеца явно вече и прясно мляко сте въвели?

# 460
Не смогвам да  разнообразявам.
Прясно мляко не дявам, малко е бебето още.Кисело давам.

# 461
  • Варна
Нямат нужда от разнообразие на тази възраст. 8 месечно на кухня на мен лично ми е рано. Аз записах моя на почти година, по него време правеха супи и десерти с прясно мляко, ами няма как да ги дам на 8-9-10 месечно. после започнаха да ги правят с АМ, поне във Варна. За другите градове не знам как е.

# 462
И за къде толкова бързате с кухнята? На осем месеца явно вече и прясно мляко сте въвели?
Яйца и мляко се дава във втора група на кухнята.
Първа група нямат яйца и мляко!

И моя приятелка така тайно си вземаше кухня на детето от 8 месеца.

# 463
В София има една кухня, в която в менюто пише, че готвят без сол и захар. Аз все още не съм решила и май няма да се реша да я записвам на кухня. Знам ли хем май излиза по-скъпо, отколкото аз да й готвя, хем не знам дали наистина спазват това да не слагат изброените неща според възрастта на бебето, хем не знам дали ще й харесат какво се готви, много от купешките пюрета не ги яде. Единственият плюс, който виждам е, че ми спестява време.

# 464
Моето има нужда от разнообразие. Хранаенето му се съобразява на база кръвните му изследвания.

Общи условия

Активация на акаунт