С какво ви дразнят свекървите - тема 103

• 31 718
  • 710
  •   1
Отговори
# 15
В ситуацията на Креми, не знам дали изобщо бих дала нещо.....по-скоро ще ги оставя да се пробват "да си строшат" главите.
Пък току-виж, се замислили и преоценили и себе си, и възможностите си, и шансовете си.

# 16
  • София
A aз ако съм на мястото на Креми бих взела самостоятелно решение искам ли или не да и дам и нещо. После решавам какво точно да им дам /ако съм решила да давам/ и им казвам: мога да подаря това и това, ако искате или пари в брой, за да си изберете по ваш вкус /най-добре според мен/. А не: ще ви дам, ама няма ви дам, ама ако слушкате и навеждате главичките ще ви дам. И след караницата - аз щях да ви подаря, ама ей на - сега нищо няма да ви дам. Или даваш или не даваш. Средни положоженя водят до кавги. Няма лошо, че е решила да даде за коледен подарък нов ТВ, ама защо не им го е казала направо. Да не са бебета, че да ги изненадва на 25-ти точно? А можеше и Ноември да им каже и да се възползват от черния петък.

# 17
  • София
Точно така. Никога не знаеш какво е на другия в главата. Свекърва ми за първото дете накупи дрехи сигурно до три годино си имаше от тях. Постави ме пред свършен факт. Тя си мислеше, че помага. Аз обаче я намразих, защото ме лиши от възможността и удоволствието сама да избера тези дрехи и ми наложи нейното решение. Аз с три чувала нови дрехи как сега да ида и да купя още и да хвърля нейните. Ако го направя пък рискувам директна конфронтация и с нея и със сина и. Пък това ми беше първото дете, нямаше да откажа помощ, даже щях да се зарадвам, но поднесено по този начин предизвика други чувства в мен. И ето ти приказката аз им помагам, пък те ми злобеят. Еми не, не ми помагаш, налагаш ми се.

# 18
Охо, бих си купила каквото реша и продала нейните, окото ми няма да мигне. Нищо не е наложила.

Ти просто не искаш конфликти, а то е неминуемо, докато се напаснат хората.

# 19
Точно така. Никога не знаеш какво е на другия в главата. Свекърва ми за първото дете накупи дрехи сигурно до три годино си имаше от тях. Постави ме пред свършен факт. Тя си мислеше, че помага. Аз обаче я намразих, защото ме лиши от възможността и удоволствието сама да избера тези дрехи и ми наложи нейното решение. Аз с три чувала нови дрехи как сега да ида и да купя още и да хвърля нейните. Ако го направя пък рискувам директна конфронтация и с нея и със сина и. Пък това ми беше първото дете, нямаше да откажа помощ, даже щях да се зарадвам, но поднесено по този начин предизвика други чувства в мен. И ето ти приказката аз им помагам, пък те ми злобеят.
това си отчитам като грешка, купуването на дрехи ,че и по две при нас доста бяха.Но така са ми давали и мислех за редно ,освен това ми беше голям кеф да купя нещо за момиче ,че нямам.Та  и тя е искала да се радва като купува.Никой не ти пречи  да изхвърляш по малко, нито пък да си купиш желаното.Пък и не вярвам да са били грозни ,най-хубавото се купува за внуче.Е, не по твой вкус.Пари знам ли  какво ще направят с тях ,и пари се дават ,но като видя снимка с моя дрешка ми е мило.Все едно прегръщам детето ,че далеч и рядко виждам.

# 20
  • София
Сега и аз така расъждавам. Но са минали години, съвсем на друг акъл и положение съм. Но счупеното не се лепи. И в случая счупеното съм аз и отношенията ни.

Последна редакция: вт, 11 дек 2018, 14:12 от dildes

# 21

това си отчитам като грешка, купуването на дрехи ,че и по две при нас доста бяха.Но така са ми давали и мислех за редно ,освен това ми беше голям кеф да купя нещо за момиче ,че нямам.Та  и тя е искала да се радва като купува.Никой не ти пречи  да изхвърляш по малко, нито пък да си купиш желаното.Пък и не вярвам да са били грозни ,най-хубавото се купува за внуче.Е, не по твой вкус.Пари знам ли  какво ще направят с тях ,и пари се дават ,но като видя снимка с моя дрешка ми е мило.Все едно прегръщам детето ,че далеч и рядко виждам.
[/quote]

Ето това е страшно неуважително!

# 22
A aз ако съм на мястото на Креми бих взела самостоятелно решение искам ли или не да и дам и нещо. После решавам какво точно да им дам /ако съм решила да давам/ и им казвам: мога да подаря това и това, ако искате или пари в брой, за да си изберете по ваш вкус /най-добре според мен/. А не: ще ви дам, ама няма ви дам, ама ако слушкате и навеждате главичките ще ви дам. И след караницата - аз щях да ви подаря, ама ей на - сега нищо няма да ви дам. Или даваш или не даваш. Средни положоженя водят до кавги. Няма лошо, че е решила да даде за коледен подарък нов ТВ, ама защо не им го е казала направо. Да не са бебета, че да ги изненадва на 25-ти точно? А можеше и Ноември да им каже и да се възползват от черния петък.

Ами може сега да няма пари, да разчита на коледната премия.

# 23
  • София

Ами може сега да няма пари, да разчита на коледната премия.
Дори и да е така, това не пречеше да изясни въпроса о'време и каже - за коледа ще ви дам Х пари за нов ТВ - нямаше да има сърдни и караници.

# 24
Някой от списващите иска ли за себе си или за детето си, партньор, който скача на майка си за пари? Аз лично - не.

# 25
[

[/quote]

Защо неуважително, нали детето ,не бебе ,но  и малкото разбира от подарък и очаква ,ако дам всичко в пари и не купят нищо  да зарадват деетто,за това и от двете давам.
Скоро никакво нещо няма да има.

# 26

Защо неуважително, нали детето ,не бебе ,но  и малкото разбира от подарък и очаква ,ако дам всичко в пари и не купят нищо  да зарадват деетто,за това и от двете давам.
Скоро никакво нещо няма да има.
[/quote]

Ако не им дадеш пари, защото ги мислиш за скапани родители, които няма да зарадват детето си е СТРАШНО гадно, не само неуважително. Бих те отстреляла веднага от семейството си и нито парите ти, нито нищо ще взема от тебе.

А да си мислиш, че само ти знаеш, как да зарадваш детето е ... ами пак е отвратително.

# 27
Цитат
Пари знам ли  какво ще направят с тях
Защо!
Знаете ли колко пъти при дадени пари за нещо конкретно - количка за бебе, пердета за нов апартамент, дори и не малка помощ при купуването му, парите се изхарчват за нещо друго и после да прави гръмко изявление, че "всичко сам/а съм си купувал/а, никой нищо не ми е дал"... Или с пари, дадени от баба и дядо, се купува колело на детето, но не му се казва това... Ами и за даващата страна е много неуважително.

... А да си мислиш, че само ти знаеш, как да зарадваш детето е ... ами пак е отвратително.
Със сигурност не си мисли това, но и се иска и тя сама да избере подаръкът, за да го зарадва.

Въобще нещо сбъркано има в мисленето ни, че подаръкът задължително трябва да бъде полезен, и точно, ама точно такъв, какъвто майките са решили, че трябва. Ами не е така Simple Smile Дрехи, обувки, учебници и въобще всичко нужно е пряко задължение на родителите. Имат - нямат, да се оправят! Лелите, чичовците, бабите и дядовците могат да помогнат с пари, ако искат, но могат и за свирка да си дадат парите, ако искат. Те са за да радват детето. Родителите възпитават и обгрижват, нъл тъй!

Последна редакция: вт, 11 дек 2018, 14:22 от птица

# 28
Родителите си радват децата  за себе си. Като дойде детето на госити искам да го зарадвам аз ,не да поръчам купете му нещо някога.
И ако ще ми отнемеш радоста от общуването ,за какво ми е това общуване ,дано съм ясна.
Не съм имало проблеми. Вие имате.Гадното си го прави всеки сам. Дано съм ясно този път.

# 29
Някой от списващите иска ли за себе си или за детето си, партньор, който скача на майка си за пари? Аз лично - не.
И аз не.
Боряна донякъде я разбирам.
Обличам дрехи, купени от друг, изобщо не се втилясвам. Но не се чувствам длъжна да обличам Всичко, купено от друг. Ама ха. Има си граница, ако е прекалила с покупките свекървата, просто не се носи всичко. Толкова ли нямаше друго бебе от квартала, да подариш половината, с етикети са все пак.
Оф, сега пък Боряна нападнахте, леле, край няма. Никога не съм искала пари в брой да ми дават, що за наглост. Естествено, че ще купи бабата на собственото си внуче каквото тя си реши. Опулих се този път, честно.

Общи условия

Активация на акаунт